Jump to content

d-sle

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. d-sle

  .308 -vs- .30-06

  Har jaktet en del med begge men nå er gamle 30.06 fast følge. Liker disse få joulene ekstra denne yter og ser ingen hensikt i å gå tilbake til 308. Nå snakker jeg jaktsammenheng og ikke ekstraordinær presisjon.
 2. d-sle

  Smørefett

  Fikk et spørsmål en gang om vi får høyere utgangshastighet på ei riflekule ved bruk av smørefett!! Nå funderer jeg på om vi går lettere i terrenget ved bruk av korrekt imregnering, smørefett på skoene. Fra mine tidligere år på elgjakt hadde jeg stor nytte av minkolje. Noen bedre?? Kun et akademisk spørsmål..
 3. Funderingshjørnet i dag. Vil høy eller lav riflingsstigning i et løp påvirke kulehastighet?? Gitt to like våpen med ulik snurr som håndterer samme patron med samme kulevekt og data ellers. Har ekspertisen noen mening om dette?
 4. d-sle

  kaliber/patron

  undrer på hvilken patron/kaliber som florerer mest i verden i dag i jaktsammenheng. 308? Tenker da på det meste under de Big Five. Noen meninger om dette?
 5. Til syvende og sist gå for en Hi lux.
 6. d-sle

  Mus

  Er husmus lagt under viltloven ang avlivning, jakt??
 7. d-sle

  High tec?

  Jo det er nok mulig. Man kan undres. Blir som med biler kanskje? Så hightec man får lyst til og legge skidorna i vedret-) får man et nytt siffer på en ny patron skal alle ha det-)
 8. d-sle

  High tec?

  28 var mye-) Nei jeg vil nok påstå sannheten kanskje var litt annerledes-) Jegere og skyttere da som nå. Mindre Benchrest-skyttere kanskje her på berget men dog-) Jaktmiljøet kunne jeg tenkt og dratt været av-)
 9. d-sle

  High tec?

  Hva brukte jegerene på sekstitallet når de ruslet på elgjakt av våpen og utstyr. Ble med fra først på nitti så jeg nådde ymse revolusjoner ang utstyr men hugser litt av de gamle-)) Jaktgleden var nok like så stor som i dag. Ser for meg Mauser, forsvarets lærstøvler, støvler fra Haglunds. lettere sekker enn rypsekken og Winchester Silvertip som ikke alltid ble godt mottatt av en som hadde 308 Win-) Har ei gammel sæter der ene stua var fylt opp med jegere, hunder og lassvis av gode historier-) Mimre lenge leve-)
 10. Ok! Vil med andre ord si att med godt våpenstell som man uansett skal utføre, så har det ene i praksis ikke noen fordeler ovenfor det andre. Hva med slitasje, styrke? evne til og tåle varmskyting, det ene kontra det andre? En dåre kan nok spørre mer enn ti vise kan svare men dog-)
 11. Hei! Grubler på så meget og nå grubler jeg på dette med rustfritt løp for eksempel er det bare fordeler med dette i et våpen eller er det også bakdeler? Svak på denne type metallurgi i våpensammenheng og vil gjerne høre hva andre mener.....
 12. d-sle

  Accu-trigger

  Hei! Sikkert mange som har erfaring med denne avtrekkeren. Skal investere i ny avtrekker til 223 rifla og er interessert i erfaringer angående denne. Evt andre typer som anbefales? Det er ei Savage Stevens.
 13. d-sle

  Sønner av våpen

  Anyhow så gikk jeg løs på den gamle BRNO salongrifla mi, plukket den i filler og gikk løs på stokken med sandpapir og skjeftolje. Får heller lese andres tips og erfaringer som det finnes flust av på kammeret. Keep your tounge behind your teeth Frodo-)
 14. d-sle

  Sønner av våpen

  Ser att jeg får passet påskrevet pga av disse ordene jeg skrev og sammensetningen av disse var rett og slett en skrøplig greie. Beklager dette virkelig, og pga av dette avslutter jeg mitt medlemsskap i kammeret. Slitsomt og bli misoppfattet slikt.
×
×
 • Create New...