Jump to content

d-sle

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. d-sle

  .308 -vs- .30-06

  Har jaktet en del med begge men nå er gamle 30.06 fast følge. Liker disse få joulene ekstra denne yter og ser ingen hensikt i å gå tilbake til 308. Nå snakker jeg jaktsammenheng og ikke ekstraordinær presisjon.
 2. Funderingshjørnet i dag. Vil høy eller lav riflingsstigning i et løp påvirke kulehastighet?? Gitt to like våpen med ulik snurr som håndterer samme patron med samme kulevekt og data ellers. Har ekspertisen noen mening om dette?
 3. d-sle

  kaliber/patron

  undrer på hvilken patron/kaliber som florerer mest i verden i dag i jaktsammenheng. 308? Tenker da på det meste under de Big Five. Noen meninger om dette?
 4. Ok! Vil med andre ord si att med godt våpenstell som man uansett skal utføre, så har det ene i praksis ikke noen fordeler ovenfor det andre. Hva med slitasje, styrke? evne til og tåle varmskyting, det ene kontra det andre? En dåre kan nok spørre mer enn ti vise kan svare men dog-)
 5. Hei! Grubler på så meget og nå grubler jeg på dette med rustfritt løp for eksempel er det bare fordeler med dette i et våpen eller er det også bakdeler? Svak på denne type metallurgi i våpensammenheng og vil gjerne høre hva andre mener.....
 6. d-sle

  Accu-trigger

  Hei! Sikkert mange som har erfaring med denne avtrekkeren. Skal investere i ny avtrekker til 223 rifla og er interessert i erfaringer angående denne. Evt andre typer som anbefales? Det er ei Savage Stevens.
 7. d-sle

  Hornady

  Hei! Ser på Hornady sin reklamefilm at de reklamerer med langt høyere utgangshastighet enn konkurrentene ved samme kaliber og kulevekt uten å ha økt kammertrykk. Hvordan er det mulig, hvis jeg ikke har misforstått de på noen måte da. Forresten ganske bra video-snutter de har laget for sine kuler. Denne Zoombie kula deres såg eksplosiv ut-)
 8. d-sle

  Jord-rotasjon

  Hei! Har et spørsmål til alle eminente langholds-skyttere her på kammeret. Ved hvilken hold snakker vi om å ta høyde for jordrotasjon? en liten diskusjon her i huset men ingen som er kompetente til å vite noe som helst om dette og er alle løp riflet i samme retning.eks mot høyre? Man skal spørre om mye før det går opp for en hva lite man kan..
 9. d-sle

  Stevens 200

  Hensikten er å få ei grei jaktbørse med god nok presisjon til praktisk jakt. Men ser fort forskjell på kvalitet ja. Den orginale stokken ligger klar for destruering på den kommunale søppelplass da den er så myk at den kan brukes som skjerf. Har flere slags ammo liggende. har ladd opp noe 53 gr V-maks og noe blyspiss 55 gr. Tok med meg en pakke Wolf på banen og den oppførte seg like så bra som Federal. Utrolig!! Russland VS Usa. Hadde jeg kommet ned på tommen hadde jeg vært fornøyd med dette våpenet som arbeidsjern i skogen. Går det ikke så kan Frelsesarmeen få våpenet til egnet bruk..... Så kjøper jeg noe bedre..
 10. d-sle

  Stevens 200

  Var på banen i dag og reiste hjem i ren skjær irritasjon over att jeg ikke greide å få til ordentlige samlinger. Ikke under 40 milimeter på 100 meteren Har satt på en Boyd-stokk på denne 223 rifla og nå tror jeg ny avtrekker må prøves. American Eagle ble brukt og skulle tro denne ammoen skulle fungere. Mine egne skytekunnskaper er rustne med hadde godt anlegg på benk burde jeg gjøre bedre. Noen som kan anbefale avtrekker som duger?
 11. d-sle

  Billig optikk

  Forresten har 223 fått nytt skjefte fra Boyds i kveld. total forandring og dette firmaet kan anbefales-)
 12. d-sle

  Billig optikk

  Ja jeg har vært borti ymse sikter jeg også, nyssgjerrigheten tok litt overhånd men nå har jeg og selgeren blitt enige om full refusjon via Ebay. Tager en Nikon tror jeg. med lav forstørrelses-skala. Har alltid jaktet i relativt tett bush så jeg må nok ned mot 3 gangern...
 13. d-sle

  308 og "langhold"

  Helt enig. Dette evindelige 308 maset
 14. d-sle

  Billig optikk

  Hei! I ett anfall av kjedsomhet gikk jeg inn på Ebay og la inn bud på en riflekikkert. Hugser ikke navnet på vidunderet men var en 56 åpning hvertfall, tenkte jeg skulle ha den som reservekikkert på 223 rifla. Selgeren opererte fra Kina og kunne ikke levere til Norge så dette ble det en brå slutt på. Fikk doningen for et lavt bud og når jeg tenker meg om stod det Bushnell på kikkerten. Med både Rød og Grønn retikkel Noen som har prøvd disse Low Budget kikkertene og vet om de fungerer. Sitter på Finn nå og ser etter noe jeg vet hva er for noe.
×
×
 • Create New...