Jump to content

Mårfangst 10/11


flanged

Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Er det mulig :roll: Åtebeholderen min var helt tom. Hvordan i alle dager får musene tak i åte inni der, bilde av åtebeholderen er øverst på denne siden. Helt utrolig. Denne løsningen hadde jeg virkelig trua på, men nei, må fortsette å tenke. Den må jo bruke di slanke beina sine for å fiske godbitene til siden av beholderen, ja jeg vet ikke.

Link to comment
Share on other sites

Eg har tru på att det er fugl...

Synes att det er rart om mus klarer å få ut alt av den beholderen der.

Tidligare i vinter satte eg ut 3 røyskatt feller. Men etter å ha fått 2 kjøttmeiser så ga eg opp... Sånn sett er åtekammeret i kania fella genialt :-)

Link to comment
Share on other sites

Se på disse linkene. Viser bilder på hvordan jeg løste museproblemene. Var veldig plaget med at mus rensket alt av åte på få timer i fjor. Åtekassene som ses på bilde lagde jeg i år og fungerer helt topp!!!! :-) Musa har ikke sjans til å få tak i godsakene. Nettingen er galvanisert fluenetting. Fått 4 mår i år, alle ved hjelp av disse åtekassene. :wink:

 

http://bilder2010.fuglejegerne.com/#17.124

http://bilder2010.fuglejegerne.com/#17.125

Link to comment
Share on other sites

Så veldig bra ut de åtekammerne dine.Har slitt med mus i fellene helt siden november.Sitter og prøver å tegne den perfekte kassa til belisle fellene mine.Det blir mye grubling.Lagde en egen tråd om dette der jeg spør etter den perfekte kassa.Har også lagd et åte som jeg har hatt hengende ute en uke nå.Bikaker,fiken,honning og anisfrø kokt sammen på svak varme.Er det noen som har prøvd dette?

Er forresten ny her på kammeret :D

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om det er rett å poste dette i denne tråden eller en annet sted men jeg prøver.

 

Jeg har nå kjøpt med 8 stk CB120 feller og driver å lager kasser til de, både for mår og mink.

Men så lurer jeg på om dere bøyer til utløserpinnene noe eller har dere de slik de er??

Eventuelt hvor lang avstand er det å anbefalle mellom pinnene ytterst for å sikre best resultat på fangsten?

 

Lekkim

Link to comment
Share on other sites

Mår på 2,55 kg :roll: det hørtes voldsomt ut. En voksen hannmår kan veie opp til 1,8 kg mens en voksen hunnmår kan veie opp til 1 kg. Men men man vet aldri.

 

 

Ja, 2,55kg er så å si umulig. :shock: Tviler sterkt på at det stemmer...Dette må være en uærlig jeger.. hvis dette er en av måra som er veid inn hos ljff burde den sjekkes grundigere......

Så tunge mår som veies inn i en konkurranse, burde dobbelsjekkes. (to forskjellige veiere og åpnes :roll: )

 

Har selv fanget opp i mot 200 mår på over 20 år og kun 2 stk på over 2 kg.

 

Fanget en mår for noen år siden på 1760gr denne var tyngst av nesten 50 mår.

Link to comment
Share on other sites

Henta inn den ene fella i dag. Skal se om jeg finner et nytt område for å sette den ut igjen. Ser ikke spor i det hele tatt lengre. Fylt på ny åte på den andre fella, den med den åtebeholderen. Fiksa litt på den så det skal bli vanskeligere for mus/fugel å få tømt den beholderen som skal spre lukt i området,laget dobbelt med netting på den. Skal se om jeg finner galvanisert fluenetting noen sted, får prøve Felleskjøpet. Hengte grinda til ei orrhøne inni også. Heller ikke i dette området har jeg sett spor på ei stund nå. Blir vel til å flytte den også etter hvert når jeg finner nye spor. Skjønner ikke hvor det er blitt av måren. I fjor og tidligere i vinter, før jaktstart så fant jeg mye spor. Kan vel ikke være de 2 jeg har tatt som har vandret så mye, men man vet aldri.

Link to comment
Share on other sites

Da var 3 feller flyttet til et nytt stort område som det ikke har blitt drevet fangst i før. Nye mårspor i flere av overgangene så da får vi se om det henger noen der snart. alle fellene blei satt oppe i grantrær med oppgangsstokk med honning som åte.

Link to comment
Share on other sites

Var ute og sjekket fellene idag,men det var dårlige nyheter.Har alldri opplevd så mye mus på åtene mine,de spiser opp rubbel og bit :evil:

Det var kun syning fellene som hadde åtene inntakt.

Alle kassene skal bygges om til neste år med skikkelige åtekammer,for dette er til å bli gal av!!

Det er dårlige forhold med skare som bærer av og til,vet ikke om det kan være en av grunnene til at måren uteblir?

Link to comment
Share on other sites

Skal også bygge om fellekassene min med et skikkelig åtekammer. Plages også med mye mus. Selv med åtekammer laget av netting, slik man har nøtter i til fuglene. Denne ble forsterket i dag med enda et lag inni. Er litt skare her også men du går gjenom. Tror måren holder seg på den, så den del revespor i dag og den har ikke hatt noe problem med å holde seg oppå skaren.

Link to comment
Share on other sites

I vinter har ikke jeg blitt nevneverdig plaget av mus i fellene mine. Men jeg vurderer å dra nytte av all musa som blir dratt mot fellene. Har planer om å snekre noen små trekasser med lokk, med ett til to hull på 15-20 mm nederst på hver vegg. Kassene skal være så store at jeg får skrudd fast til 8-12 musefeller på gulvet til kassa. Disse fangststasjonene plasserer jeg under de tremonterte mårfellene. Så er det bare å tømme fellene for mus hver gang en kontrollerer mårfellene, og bruke disse som ekstra krydder i fellene. Mus har et ganske begrenset leveområde, spesielt vinterstid. Etter å ha fanget noen titalls mus i starten av sesongen, vil museplagen i fellene sannsynligvis avta merkbart.

Link to comment
Share on other sites

Når måren er ved fella står nok fella på en god plass. Men det kan lønne seg å flytte den noen få meter. Av og til er det av en eller annen grunn nok. Kania er en kasse ja, men skal den på bakken må den bygges inn på en eller annen måte ettersom den ikke har noen inngangstunell.

Link to comment
Share on other sites

Eg og ein kamerat sette opp to feller i dag. Trur det er over 10 år sia sist eg hadde feller ute.

 

Får invistere i noken nye feller og satse litt meir seriøst neste sesong.

Hmm, kva feller skal ein invistere i? CB 160 i kasse? Må innrømme at eg er litt sugen på 120 kasse, men er redd for at dei er litt pinglete... Får ein tak i 120 med kraftigare fjøyrer her til lands?

Noken norske forhandlarar som har Kania?

Link to comment
Share on other sites

Da satt jaggu mår nummer fire i fella.Er knallfornøyd med tanke på at jeg hang ut fellene første nyttårsdag og ikke har drevet med mårfangst siden jeg var guttunge :D Fangsten var en hann på 1,4 kg tatt i syning ladd med honning,og eplebiter på bakken og i trærne rundt.Dette er nr3 tatt i fella som henger i nærheten av den ene rådyrforinga mi og jeg har enda ikke byttet honningen i fella, men jeg har alltid med meg ei flaske med flytende honning som jeg har varmet opp litt og drypper litt på oppgangsstokken og rundt inngangen på fella når jeg er ute og sjekker de.Blir spennende og se om det er blitt noe fangst i de 4 fellene jeg har lenger inn i terrenget i morgen etter at jeg har begynt og slenge rundt noen eplebiter her også.

Link to comment
Share on other sites

Igår sendte jeg en mail til kania i Canada.

Og det virker som at alt salg av Kania i Norge må gå gjennom Jaktdepotet :(

Jeg spurte om de kunne sende meg dem direkte,men det måtte som sagt gå gjennom Jaktdepotet.

Men de burde da ærlig talt klare å få inn før neste sesong.

Er dere ikke enige?

Link to comment
Share on other sites

Er ny her i kammeret, og tenkte jeg skulle laste opp et bilde av måren jeg fikk i fella 17 januar,men

finner ikke ut hvordan jeg gjør det.

Den var 1,1 kg og nesten 70 cm lang.

Åtet var honning.

Har 13 feller ute nå, og har laget kasser til 6 nye Belisle 160.

Håper fellene kommer i posten i morgen,så jeg kan sette de opp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...