Jump to content

Moosehunter

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Moosehunter

  1. Det er bra sikter begge to,men alderen taler vel imot Heliaen.Heliaen fra den tiden slet litt med i dugg på linsene.(har selv hatt to av disse) En Conquest er ikke en Zeiss i mine øyne.Denne tror jeg ikke du ville blitt fornøyd med. Skjønner at du har et budsjett å gå etter så da må man finne det beste man kan få for budsjettet man har å gå etter. Jakt og friluft har veldig ofte Schmidt & Bender liggende ofte ubetydelig brukte, feks en Zenith 2,5-10x56 som jeg så de hadde liggende sist jeg var innom butikken.Den er jeg sikker på at du hadde fått prutet ned. Men hva med en Meopta Meostar da? Da får du en kjempekikkert til en god pris av meget høy kvalitet med god garanti. Ikke la deg lure av lysåpning,det er optikken som avgjør hvor god kikkerten er i skumring,motlys osv..
  2. Er det noen der ute som har jaktet med en av disse to håndkikkertene? Hvor raske er de til å lese? Hvor gode er de i skumring?(er 42"en god nok som skumringskikkert?) Er de lette å betjene? Har selv bestillt en EL Range,men en kamerat av meg vurderer Leica,og den er jo tross alt noen lapper rimeligere.
  3. Har så å si bestemt meg for å kjøpe meg en Swarovski Z6i 2,5-15x56 til posterifla mi. Men greia er det at jeg har jaktet med medforstørrende retikkel i alle år og innbiller meg at det er bedre i skumring!?! Eller er dette noe jeg bare innbiller meg? Vil isåfall kjøpe den med BT,dette må jo være den smarteste/kjappeste kulebanekompensatoren på markedet? Noen som har testet det systemet?
  4. Tusen takk for gode svar og at dere tar dere tid til å skrive,det setter jeg stor pris på. Da blir det Swarovski på meg,det var vel den jeg hadde som favoritt også. Lurte på en Z6i BT 2,5-15x56 til Rådyrbukk/hjorterifla mi,er det noen av dere som har noen erfaringer med dette siktet? Og har Z6i medforstørrende retikkel?(Finner ikke ut om den har det eller ikke) Noen av dere som har et tips om hvor man kan få gode kjøp på Swarovski?
  5. Skal kjøpe meg kikkert med avstandsmåler,men jeg klarer ikke å bestemme meg for merke. Det står mellom Leica 8x42,Zeiss 8x45 el 8x56 og Swarovski 8x42 EL Range. Er det noen av dere som har erfaringer med noen av disse kikkertene? Kikkerten skal mest brukes til stillesittende jakt,men også litt smygjakt. Har hørt at kikkerter med avstandsmåler ikke er like lyssterke som en kikkert uten...Er det riktig?
  6. Sitter i samme"klemma"selv. Vet dere om det går an å bygge om en eksisterende 6,5x55 til 6,5-284?? Har fått greie på at det ikke går an å bygge om til 6,5-06,så jeg håpet på at det gikk an å bygge om til 6,5-284 Og det er vel en fabrikkpatron?
  7. Lurer veldig på om noen har andre gode ideer om hvordan man legger eller hvordan man fester honningen i mårfeller?? Hva bruker dere å legge honningen i?? Har lest endel om såkalte honningtamponger??? Er det vanlige tamponger dyppet i honning? Bruker mest kasser med Belisle,og noen Syningfeller.
  8. Har kjøpt meg en Sako i dette kaliberet som jeg har tenkt å bruke på gluggjakt etter reven. Er det noen som har noen erfaringer med dette kaliberet på rev? Og hvilken kule er den beste i dette kaliberet på rev? Og jeg har lyst til å bevare skinnet.
  9. Takk for den Bjørn De så knallbra ut.Skal lage meg noen sånne. Hvor fikk du kjøpt den sikteduken? Henger du de på stammen eller fester du på skråstokk?
  10. Spørsmålet var om bøylerifler er noe å ha?? NEI. Slarkete og gammeldagse synes jeg.Som jaktvåpen ville ihvertfall alldri jeg ha hatt det. Men kanskje som veggpryd,om jeg kom over en gammel modell.
  11. Sauer er bruksbørsene mine, favoritt børsa er en Blaser mvh Sauerhansen Sako er bruksbørsene mine......favoritt børsa er nok en Sako Rettrekkere har jeg alldri forstått vitsen med??? Da hadde jeg vel heller kjøpt meg en halvautomat. Men smaken er som baken
  12. Leste akkurat denne tråden,og dette er det dummeste jeg har lest noengang!!!! Håper ikke læreren din har lest denne tråden din for å si det sånn.Men det er en annen sak. Som nevnt i en annen tråd så tok jeg en test selv,men den var nok litt mer ordentlig gjennomført. Da testet jeg toppmodellen til 3 merker over 3 kvelder,og alle hadde 56 lysåpning.Jeg testet første kvelden med 6x andre kvelden med 8x og tredje kvelden med 10x forstørrelse.Dette gjorde jeg for meg selv for å finne det jeg mente var det beste skumringssikte, men om andre hadde fått samme resultat med sine øyne vet jeg ikke. Men å komme å påstå at en Hawke er i klasse med en Zeiss er det dummeste jeg har hørt......Zeiss er optikk i øverste sjikt og en Hawke er vel mer et metallrør med glass i hver ende. Tror ikke jeg ville hatt så simpel "optikk" på salongrifla mi engang.Rimelige sikter har som regel:dårlig synsfelt,de dugger i trykkende vær,treffpunkforandring med forskjellige forstørrelser,dårlige i motlys osv osv..... Det er en grunn til at noen produkter koster mye mer.....og spesielt innen optikk. Du får som regel hva du betaler for.
  13. Det har du helt rett i....det tenkte jeg ikke på Skal heller få laget en ramme i tre kledd med netting i enden.Det burde jo bli stivt nok til avstiving også. Takk for tipset
  14. Prøv selv å se da vel!!! Å tro er en ting...men å vite er bedre!!! Så lenge det er merker vil det være uenighet uansett om det er en bil eller et kikkertsikte. Sauer er sikkert ditt favorittmerke når det gjelder rifler,siden du kaller deg sauerhansen? Mitt er Sako....og det tema kunne vi sikkert diskutere i timesvis.Men når det kommer til kikkertsikter så er vel egentlig Swarovski mitt favorittmerke.Men i skumringen/mørket er Benderen bedre.Og når de i tillegg har 30 års garanti så er det jo en trygghet når man kjøper et produkt til over 15000kr.Zeiss har som sagt bare 10 år og det er altfor dårlig til den prisen..Til og med Meopta og andre rimeligere merker har 10 års garanti.
  15. Nå er det referert til tester, så det er ikke teori. Hvorfor mener du din test var riktigere gjenomført enn de som er publisert? Hvis teori og praksis ikke stemmer, er det noe feil med teorien..... Jeg mener min var bedre fordi jeg så med mine egne øyne!!! Og fordi jeg testet de med 3 forskjellige forstørrelser over 3 kvelder.I jaktbladene tester de en hel skau med sikter på en kveld og da rekker du ikke å se ordentlig pga at lyser svinner for fort og dine egne øyner må omstille seg mellom hver gang du ser gjennom et sikte.Et menneskeøye må ha 20 min for å få såkalt nattsyn. Og jeg skrev om det her fordi det ble spurt etter det beste skumringssikte i denne tråden. Om folk føler seg tråkket på fordi de er tilhenger av det ene eller andre merket bryr jeg meg ikke om. Vær heller litt kritisk når du leser tester,ofte har de såkallte ekspertene sine favorittmerker og det er ofte de merkene som går av med seieren. Både av kikkertsikter,våpen og andre produkter.
  16. Du kan lese til krampa tar deg. Det er stor forskjell på å sitte hjemme i sofaen å lese i et blad enn det er å ta en tur på skogen å se selv!!!! Teori og praksis er 2 forskjellige ting. Ta deg en tur ut å se for deg selv,så får du kanskje en a-ha opplevelse. Det er snakk om mye penger for disse siktene,derfor gjorde jeg det for å være sikker på at jeg fikk det beste skumringssikte. Men skal du ha det ultimate så er vel det Zeiss FL 6-24x74!! Men så koster vel det mer enn de fleste av oss vanlige dødelige har råd til
  17. Skulle nok det De siktene kan man gjøre gode kjøp på nå siden det er en utgående modell.Hadde en PV 3-12x50 i mange år og var kjempefornøyd med den.Men når jeg tok testen min så var det siste skrik fra de 3 merkene.Gøy med noe nytt av og til
  18. Ok. Takk for tipset Har lagd meg en ny type kasse som jeg skal sette til neste sesong.Har tenkt vekt når jeg lagde dem. Vannfast finer med pianohengsler på hvert evne,sånn at man kan slå sammen hele kassa(flatpakket). Endelokket er hengslet sånn at det faller litt inn i kassa når man setter dem opp og også da stiver opp hele kassa. Da får jeg mange med meg i sekken når jeg skal ut å sette. Tror du ikke det blir bra? Mangler kun det perfekte åtekammer
  19. Ja gjør det.Det var skikkelig int å se selv Trodde selv før testen at Swarovskien ville bli vinneren,men der tok jeg feil
  20. Ja selfølgelig gjorde jeg det,testet dem over 3 kvelder. Første kvelden med 6x forstørrelse,andre kvelden med 8x forstørrelse og 3 kvelden med 10x forstørrelse. Og fokus var skarpstillt.
  21. Grunnen til at jeg tok denne testen var å se for meg selv hvilket jeg synes var best.Og jeg er ikke i tvil hvilket jeg synes var best av dem!! Er ikke noen Zeiss motstander,tvert imot.Jeg har 2 stk victory sikter selv som jeg er veldig godt fornøyd med.Men det var jo best skumringssikte det var snakk om her,og da synes ihvertfall jeg at Benderen var aller best.
  22. Har omtrent samme settene men jeg sliter noe voldsomt med mus i år,de spiser opp alt som er av åte.Prøver å lage meg et sikkert åtekammer. Har du sikret åte i dine kasser? Hva slags kasser bruker du,heltre eller netting?
  23. Jeg tok og testet 3 stk kikkertsikter når jeg kjøpte meg nytt skumringssikte ifjor. Det var en Swarovski Z6i med 56 åpning,Zeiss victory med lotutec og lys med 56 åpning og en Schmidt & Bender Zenith med lys og 56 åpning.Jeg synes at Benderen var tydelig bedre enn de andre to,og Swarovskien synes jeg var en god nr 2. Så det ble en 2,5-10x56 Zenith på meg og jeg er knallfornøyd med den.Alle disse siktene er i det øvre sjiktet,men som sagt jeg så lengre gjennom Benderen enn med de andre to i mørket/skumringen.Og i tillegg så har Schmidt & Bender 30 års garanti.Det har også Swarovski,mens Zeiss derimot har bare 10 år.Jeg hadde styrt unna Zeiss Classic var jeg deg,lysteknologien i de siktene er gammeldags i forhold til overnevnte sikter og synsfeltet synes jeg er for dårlig.Og på lav forstørrelse så synes jeg at man får en slags tunnelfølelse i dem.Skulle jeg ha valgt et Classic sikte så hadde jeg mye heller kjøpt meg en Schmidt & Bender Classic,de har bedre synsfelt enn Zeiss classic.Og som nevnt ovenfor så skiller det 20 år i garantitid på disse merkene.
  24. Har også varer tilgode hos Fangstmann,har mast 2 ganger men har enda ikke fått varen min.Irriterende når man allerede har betalt for varen Har ventet siden romjula jeg å!!!
  25. Grattis Ole,den var fin Hva slags sett er det du bruker?
×
×
  • Create New...