Jump to content

pang

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

pang's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Vi er 6 gutter/menn som vil ha oss en jakttur til utlandet til høsten. Vi har vurdert drivjakt på hjort m.m. Ser for oss 3 til 4 dager. Ser at øst-Europa har en del å tilby. Vi er ikke så gira på grisejakt/vilsvin. Har dere noen tips eller erfaringer å dele med oss?
  2. TIPS - FIKEN Nå er det mulig å få tak i billig fiken. De fleste butikkene har pakket vekk eller priset ned fikenen. I fjor fekk jeg gratis for de skulle kaste dem. I år fekk jeg dem for 5 kr. pakken. Så nå har jeg nok til januar 2013
  3. Her har dere en artig liten snutt som vart vist på NRK Ut i naturen. http://www.nrk.no/video/mar_i_skogen_ei ... 63807938A/" target="_blank
  4. Mår nr 3 i boks. Tatt på honning i Synningsfella. Måren var på 1,9 kg og 80 cm. En kraftig kar. Synningsfella er litt for liten for store mårer. Slaget gjekk rett i skallen, men heldigvis en human død. Er det andre som sitter med sammen meningen om at utløseren burde vært en til to cm lenger inn. Skal få lagt ut bildet.
  5. Har 5 feller ute i terrenget og fått 2 mårer Kanon start. En tatt i CB 120 og en i Synningsfella. Åte kun honning. Den ene var på 1,1 kg og den andre på 0,9 kg. Årsunge. Har hatt ut litt honning i høst de to plassene som jeg fikk mår, så foring er å anbefale.
  6. Hei Prisene i 2010 var på ca kr. 300,- I år trur dei at prisene kommer mellom 350,- til 400,-
  7. Trur skinnene må være sendt innen 7. april. Skal vist videre til Finland for auksjon.
  8. Her kommer vekten på mårene jeg har fanget. nr. 1 - 1,54 kg nr. 2 - 1,61 kg nr. 3 - 1,70 kg nr. 4 - 1,14 kg nr. 5 - 1,73 kg nr. 6 - 1,06 kg nr. 7 - 1,80 kg nr. 8 - 1,09 kg 5 av 8 mårer er over 1,5 kg og kun 3 ligger på ca 1,1 kg. Så tipper at det er 3 årsunger og 5 voksne mårer. Viktig for bl.a. skogsfuglbestanden at man klarer å ta ut dei gamle og slu mårene. Flåingen er startet og skinnene blir sendt inn til Oslo.
  9. Hei Hadde gutta hatt en god innboforsikring så kan man få dekkning for innbo og løseøre for inntil kr. 100.000,-. Dette gjelder skade som f.eks. brann, vann o.l. uten for egen bolig. Reiseforsikringene har ofte lavere dekning. F.eks. Reisegodt kr. 50.000,- maks pr. verdigjenstad på kr. 20.000,-. I min forsikring har jeg ingen egenandel for å benytte reiseforsirkignen Så her hadde dei fått igjen tapet sitt. Sjekket dere mulighetene for å få dekning igjennom innboforsikringen? Så et godt tips: benytt både innbo og reiseforsirkingen vist skade.
  10. Mår nr. 3 satt i CB fella i går. Fekk en i samme fella for en uke siden, så her er vel et kul som venter på å bli fakka Åte er honning og rypehode.
  11. Takk for tilbakemeldingene
  12. Har planer om å ta meg en tur til Sør-Afrika eller Namibia på jakt i 2011. Er usikker på hva land jeg skal reise til. Ønsker innspill fra dere. Er det stor foskjell på prisene og vilt tetheten. Hva mener du er best.
  13. Jeg har benyttet to kasser til CB feller av inpregnerte materialer og det har fungert fint. Fekk 4 stykk i fjor i desse kassene. Kassene står ute hele året. Trur at man må være mer forsikrig i å ta i fellene, kassene o.l når desse er plasert ut. Vi kommer fram til fellene og er litt svette, vi setter fra oss sekken som er i kontakt med deg på hele turen + at den ligger i bilen. Trur at dette legger igjen mer lukt som måren blir skeptisk på. Jeg har noen hansker som jeg tar på meg når jeg kommer fram til fellene. Desse hanskene lukter honning Bruker alttid hansker. Sekken setter jeg aldri i fra meg. Prøver også å være minst mulig i nærhet av fellene. Ha alt klar vist du skal fylle på med åte eller ta ut bytte før du går fram til fellene.
  14. Her er en link hvor dere kan søke opp hvor mange mår og annet småvilt som har blitt fanget/skutt dei siste årene i din kommue. http://statbank.ssb.no/statistikkbanken ... Web=srjakt Her er det bare å trykke i vei.
  15. Fangstraport: Fekk 6 mårer, alle etter nyttår. Hadde ute tilsammen 4 feller. Målet var 5, så jeg er happy med sesongen. Størrste måren var på 1820 g. Takker for alle gode tips, så 2010/2011 sesongen vil nok blir endå bedre
×
×
  • Create New...