Jump to content

Fuglejegerne

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fuglejegerne

  1. Fint å ha med unger når der ikke er alt for langt å gå...Ble tatt 100m fra ei hytte vi kjøpte rett før påske i år! Fint at det går ann å drive litt fangst i nærheten av hytta! Første måren til guttongen(2,5år). Måren skal stoppes ut og sette på hytta som et flott minne....
  2. En stor hannmår så langt i årets sesong. 1946g!!! på Honning, fiken og anisolje. Kassesett med hullåpning på skråstokk. CB 120. Fint om jeg får noen tips om hvordan man legger ut bilder. Lenge siden jeg gjorde det sist
  3. Her kommer bilder av mårenen jeg har fanget så langt denne sesongen! Nr 1. Nr 2- Nr 3. Nr 4.
  4. Se på disse linkene. Viser bilder på hvordan jeg løste museproblemene. Var veldig plaget med at mus rensket alt av åte på få timer i fjor. Åtekassene som ses på bilde lagde jeg i år og fungerer helt topp!!!! Musa har ikke sjans til å få tak i godsakene. Nettingen er galvanisert fluenetting. Fått 4 mår i år, alle ved hjelp av disse åtekassene. http://bilder2010.fuglejegerne.com/#17.124 http://bilder2010.fuglejegerne.com/#17.125
  5. Veier ikke ei mårtispe mer enn 1 kg? Fikk en på 1130g sist uke. Trodde det var en årsunge jeg. Hvordan kan man se om den er ung eller gammel? Tennene og skallestørrelse?
  6. Egentlig bra det er voksne hunner som er mest vrien å fange...er jo de som sørger for at det blir nytt tilskudd av mår i terrengene!
  7. Så langt denne sesongen har jeg fått 4 mår. 3 av de har vært voksne hanner. Den siste er trolig ei tispe eller en stor årsunge(uvist enda, pga den er stivfrosset med bakbeina sammen). Begynte å tenke litt over om det bare er tilfeldig at jeg har fått 3 voksne hanner!? Noen som har gjort seg opp ei mening om det er lettere å fange unge/gammle dyr og hunner/hanner? Artig å høre hva andre opplever.
  8. Var ute idag med planer om å se om 8 av fellene mine. Rakk ikke å se om mer enn 6 før jobben ringte og lurte på om jeg kunne gå litt ekstra....men med 2 mår i sekken gikk skituren tilbake til bilen meget lett for å sånn. Ene tatt i CB 160 andre i CB 220. Skikkelig artig at det begynner å "gå seg til" litt... Bilder og utfyllende tekst finnes på hjemmesiden min om ikke lenge... ;p
  9. Er det en ting jeg ikke sliter med så er det spor i terrenget. Mårspor finnes så si over alt hvor jeg fangster. Men er ikke så greit å finne ut av hvor de går gjentatte ganger. Ser ut til at det er mye streifing. Har funnet et par plasser der det er ferske spor nesten hver gang jeg er ute, har fått en hannmår der så langt! Føler ikke helt jeg har "knekt koden" enda. Ser også ut til at måren trekker høyere opp jo lengre ut i sesongen vi kommer...Noen andre som har gjort seg noen erfaringer rundt dette?
  10. Knutis: sjekka litt i dag...ser ut som det er dødgang på utløserne så får prøve å klemme de litt og se hvordan det blir. Skal fellene egentlig løses ut ute noen som helst dødgang? Burde vell heller kjøpe noen skikkelige CB feller i stedet for å fikkle med disse Duke fellene, men har nylig kjøpt 3 syningfeller så får prøve de først. Håper de gjør jobben skikkelig om ikke annet.
  11. Ser det er flere som skriver at de justerer "dogen" på CB feller(duke). Hvordan gjør dere dette? Har tatt 2 mår selv i år med CB 160 (Duke), men desverre har de slått litt langt bak begge gangene. Ingen kloremerker å se så de har nok dødd ganske momentant (ryggen brekt på begge), men kunne godt tenkt meg et slag lengre fram på dyret. Tok en mår i fjor med en Duke 220, da va slaget perfekt over nakken.
  12. Hei! Som ivrig leser her inne på forumet har jeg endelig rota meg til å opprette en konto her inne! Er godt inne i min andre fangst sesong. Mener selv at innsatsen har vært godt, men fangsten har vært heller dårlig. Om ikke annet så har jeg værtfall berga æra i fjor med en liten hunnmår (960g) og i år med en flott hannmår på 1,42kg!Mus har nok mye skyld i lite fangst, men enelig har jeg funnet utav en grei måte å holde smågnagerne borte ved hjelp av små åtebokser. Har pr. i dag 6 CB 160 feller stårende ute i kasser. Ene fella har blitt besøkt 2 ganger, ene gangen stakk måren av med en orrevinge jeg brukte til innflagging. Andre gangen la den igjen et lite visittkort i form av en liten "kabel" like under stokken fella står montert på. Mengder med snø hindret måren i å gå inn i fella begge gangene... Leser her inne at hvis måren har fått smaken på noe godt, vende det ofte tilbake. Er det gode sjanser for at denne går i etterhvert?. Orrfuglvinge er vell godt det? Plasserte ut et bakkesett ikke langt unna sist jeg var å sjekket fella som har vært besøkt! Måren jeg fikk i år flådde og tanet jeg i dag forøvrig... håper den tørker fint! Den jeg fikk i fjor ligger fortsatt i fryseren på vent til å bli sendt til preparant! Er bare litt usikker på om den lar seg stoppe ut, musa rakk å forsyne seg litt på buken før jeg fikk henta den ut av skogen.
×
×
  • Create New...