Jump to content

Garmin Astro


Peter

Recommended Posts

hei,noen som har prøvd eiendomskata,(grenser)til garmin astro peiler.lurte på kan en lagre grensene på flere jakttereng,kommer det da på av seg selv hver gang,eller må man skrive inn gård og bruksnr hver gang :D og er det vaskelig og få til i så fall..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sjekket astroen i går etter å lest lit her. OG den hadde 2.6 i software. Så de nvar temmelig avlegs :shock:. Fikk med litt tid på pcen. oppgradert den. Må ha et halsbånd til . Så får kikke litt på det dc 40 båndet før handel

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har prøvd den nye DC40?

Har skjønt det er kode på halsbandet, betyr det at du kan stenge ute alle de andre hundene som du ikke vil peile?

Vist ikke er det vel bare de som tyvjakter som har fordel av denne :(

Går det, å bruke den sammen med den gamle motakeren?

Link to comment
Share on other sites

Forsøkt å søke, men ikke funnet svar på det jeg lurer på... Er det noen litt mer informerte sjeler der ute som kan bekrefte at astro-senderhalsbånd kjøpt i Canada funker fint på en USA- astro? Eller er det noen forskjeller ute og går der som jeg ikke har fått med meg :?::?::roll::?::?:

Link to comment
Share on other sites

Garmin har laget en internasjonal versjon, i tillegg er de "tvunget" av de nordiske landene til å produsere en "egen" nordisk versjon pga frekvensbåndene. En vil med 99,5% sannsynlighet kunne forvente at en Garmin Astro kjøpt i Canada eller USA er like.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har prøvd den nye DC40?

Har skjønt det er kode på halsbandet, betyr det at du kan stenge ute alle de andre hundene som du ikke vil peile? Vist ikke er det vel bare de som tyvjakter som har fordel av denne :( Går det, å bruke den sammen med den gamle motakeren?

Den kommer vel til landet på denne tiden omtrent, og jeg regner med at ingen får testa den noe særlig før 21. august.... :wink: Kan kode ditt eget halsbånd som du beskriver ja. Og den kan brukes sammen med den gode, gamle Astro 220 ja. :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Forøvrig så synes jeg det er dustete av dere som snakker så høyt om den amerikanske versjonen her på åpent forum... Frekvensene er ulovlige, det er feite bøter for å bli tatt i å bruke US versjon i Norden. :roll: OG DISSE KAN PEILES INN av øvrigheta! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om noen bruker Astrovesten til DC30 enda, men jeg oppdaget noe surt i natt under grevlingjakt. Halsbåndet datt ut... :cry:

Nylonbåndet blir mykt etter å ha blitt bøyd i hop og tatt inn og ut en hel sesong, og nå sitter det ikke i lomma lenge før det sklir ut. En gang datt det helt ut, og en annen gang hang det bare i antenna.

 

Må lage en låsanordning bak åpninga for at dette ikke skjer igjen.

Link to comment
Share on other sites

Noen her inne som har hatt problemer med kretskort i halsbandet? Jeg trodde det var batteriet mitt som var ødelagt men satt i nytt batt og ladet dette til det var fullt. Plugget det i halsbandet igjen men slår seg av etter 3-4 min... Kompis har samme problem å begge er litt over 2 år gammle.

Link to comment
Share on other sites

Nei han mener vel Topo Eiendom..

http://www.belanor.no/dllvis5.asp?id=4025

Virker jo litt interessant :D

 

Edit*

Vet ikke om de er kompatible med Astro?

Topo Eiendom leveres på SD/Micro-SD kort, klar til bruk og kan settes direkte i håndholdte Garmin GPS modeller med kartfunksjonalitet og intern minne.

Kompatibel med Oregon, Colorado og Dakota 20!

 

Vet at det finnes et annet firma som har laget kart med eiendomsgrenser som vist nokk skal virke på astron, men der får man bare 1 kommune på hver brikke, de skal også være utrolig tunge å laste så de krever endel av gpsen

Link to comment
Share on other sites

Vet noen hvordan man resetter/eller får tilbake fabrikkinstillingene på Garmin astro?

 

Du gjør en "master reset" av Astroen ved å holde nede: Enter-, Map- og Power knappen samtidig.

Husk at alt slettes!!!

 

Reseting av DC30 collar: Skru av bakplata på halsbandet og koble fra batteriet, la det være frakoblet i 20 min..

Link to comment
Share on other sites

En ting jeg undrer på av ren nysgjerrighet.... Jeg har en Contact Pro-peiler også, og om den står det at den kan tracke GPS-peilere... Dvs VHF-signalet de sender da antar jeg. Kan jeg få inn DC-30 om jeg finner rette frekvensen?? Contact Pro har 200 kanaler mottak, men jeg vet ikke frekvensene. Skal jaggu prøve! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

hei,ingen som har prøvd eiendomskarta en før kjøpt til garmin?????????

 

Jo de har jeg prøvd.

 

Jeg synes selve kartet er dårligere enn det jeg var vandt med, men det er jo veldig greit med grenser på gps`en. Jeg kjøpte fra ugland it group og ga vel ca 1000lappen for en kommune. Grensene er veldig nøyaktige, den største missvisninga jeg fikk på en byttestein var 1,5 meter. Gikk rundt en eiendom på 1100mål og fulgte grensen på gps`en. Stillte astroen ned på 5 meter og gikk rett på alle bytte steinene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var kanskje litt utålmodig og rask, lytta vel ikke lenge nok. eusa_think.gif

Skal slå opp i manual til Contact Pro og sjekke frekvensene før jeg blar gjennom 200 kanaler en gang til, kanskje.

 

EDIT: Contact Pro går visst på 433-434 MHz, ikke rart jeg sliter, he he! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Sittet og forsøkt å finne ut om det går an å oppdatere noe program på dc 30.... Oppdaterte GPS`n, men da sluttet halsbånd og gps og kommunisere skikkelig. Lite antydning til liv i oppdaterings tegnet på skjermen også. Men enhetene prater sammen innimellom ( en gps, 1 dc 20 og 1 dc30). Lurer på om noen har kan gi meg et tips, evt link til tråd. Alt virket bra inntil jeg byttet til nyere versjon på gps`n.

:oops:

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg oppdatert både 220 og DC30 Men det kommer nå som før en rød rubrikk med noe som ser ut som sensurert banning i tegneserier %¤/& f.eks :) Ikke ofte men det forekommer. Har noen erfart det samme?

Ja. Forb..... irriterende. Lurer på om det kan dukke opp i forbindelse med bytte av antenne fra kort til lang?

Link to comment
Share on other sites

har oppdatert begge halsbånda og gps`n. Lettvint og greit det, men ser ut til at jeg har samme problemet dessverre. Gps`n henter jevnt ned signaler fra halsbåndet, for så og drøye mange minutter, og så mister den signalet virker det som. Så kommuniserer de ei stund igjen. Når jeg tok den i bruk nå i år igjen nullstilte jeg alle enhetene. Men er jo ikke stort med signaler som har vært i "lufta" når jeg har gått ca 7 km, og bikkjene har løpt 2,5. Noen som har noen idè om hva det kan være??? Kjempe takknemlig for tilbakemeldinger :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg kan hjelpe deg :D Skjer dette selv om bikkja er i nærheten?

Isåfall er sjansen stor for at du har samme problemet som jeg hadde: Jeg hadde heldigvis med Letherman min ut i skogen og skrudde opp bakplata på Halsbåndet og fant ut at pluggen til VHF antenna hadde "døtti" ut litt :?

Det holdt med og sette den på plass resten av den turen, men da jeg kom hjem, klippte jeg ut en liten bit fra ei tom spyleveskeflaske eller liknende og la imellom for og holde den bedre på plass. Ble kvitt problemet da! Skjekk dette du før du kødder med noen mere :)

 

Håper dette løser dine problemer :)

Link to comment
Share on other sites

Unødvendig sitering fjernet. Kjell Olav

 

Hm.... Tror du det kan ha skjedd med to halsbånd på en gang sånn plutselig???? Et dc20 og et dc 30.... Mener du bakplata på dc 30, når du nevner å sjekke antenna? Den gamle er ikke veldig kjekk å åpne hvis ikke det er et must, for har litt fort for å blir krøll da...

Link to comment
Share on other sites

Ja bakplata på DC30 ja skjønner ikke hva som kan bli krøll da? Gikk jo fint i skogen tilogmed....

Men har du brukt lang antenne på 220'en din. Astro 220 har en svakhet i antennefeste og det er ikke og oppdrive originale langpisker siden de lett kan knekke antennefeste...(Er jeg blitt fortalt av forhandler) Det som er originalt er en håndholdt teleskopantenne som har forbindelse til 220'en via en kabelstomp. Veldig upraktisk spør du meg! :evil:

Link to comment
Share on other sites

Når man snakker om antenner; kjøpte denne antenna på magasinet.no. I følge reklamen skal den både gi noe lengre rekkevidde (inntil 40%) samt spare antennefestet pga sin superfleksibilitet. Den er 36 cm kontra 12 cm for den originale antenna. Har fått gode tilbakemeldinger fra noen brukere av denne antenna. Noen her som har testet den?

 

53103.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det som er originalt er en håndholdt teleskopantenne som har forbindelse til 220'en via en kabelstomp. Veldig upraktisk spør du meg! :evil:

Det trodde jeg også til jeg fikk prøvd den. Håndtaket har en karabin krok som lett kan henges i bekledningen, langantenna kan enkelt tas av når hunden er nærmere igjen, det fine er at systemet holdt på strak arm har virkelig god rekkevidde, Gull for folk som har hunder som ikke slipper med en gang eller i virkelig buklete terreng.

Link to comment
Share on other sites

@Ranger: Denne antenna har jeg også kjøpt... fikk den litt sent i fjord så har ikke testet den ordentlig enda. Den er da ganske myk og med litt forsiktighet skulle en tro at festet skulle holde. men når vi er inne på det... tar bilen og tester det nå.

Stand by for live test :)

Link to comment
Share on other sites

Det som er originalt er en håndholdt teleskopantenne som har forbindelse til 220'en via en kabelstomp. Veldig upraktisk spør du meg! :evil:

Det trodde jeg også til jeg fikk prøvd den. Håndtaket har en karabin krok som lett kan henges i bekledningen, langantenna kan enkelt tas av når hunden er nærmere igjen, det fine er at systemet holdt på strak arm har virkelig god rekkevidde, Gull for folk som har hunder som ikke slipper med en gang eller i virkelig buklete terreng.

 

Har brukt den antenna med ledning i en sesong, kjæmpfin å bruke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...