Jump to content

Skip

Members
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Skip

  1. Det må ha skjedd noe med kvaliteten. En kamerat av meg har en r93 som han ikke har pussa på en mnd nå med mye elgjakt i dårlig vær. Han har ikke antydning til rust. Jeg har en R8 som jeg må hjem å pusse i lunch pausa for at den ikke skal ruste vekk.
  2. Så bra at han viser interesse. Jeg ville ikke vært bekymra for at han ikke skal jage. De linjene den hunden er fra, gir nok av jaktlyst. Jeg hadde nok ventet til neste år med innjagingen. Det vil gi deg masse tid til å trene og ta blodspor, ferskspor og ikke minst lydighet. Viktigheten av lydighet på jakthunden må ikke glemmes. Dette er hunder som man kan blåse av los om lydigheten sitter skikkelig. Jeg vill satset alt på blodspor og lydighet frem til neste år. Du vil ikke (burde ikke) kunne bruke valpen som fullverdig jakthund denne sesongen uansett. Det er mange måter å gjøre dette på, men jeg ser ingen ulemper med å vente med innjagingen. Bare fordeler. Du vil i tilfelle ha en kjempe gøy høst til neste år, med en hund som er voksen i hode, og fremgangen vil komme raskt. Jeg har selv hund etter de linjene som din er fra, og at de jager er det ingen tvil i. Lykke til uansett hvilken måte du gjør det på
  3. Om du vil teste ut en basset fauve, så har jeg en stående i Farsund for tiden. Den fungerer utmerket i "lista" terreng( og alle andre). Jeg har selv Drever og fauve, men hadde jeg jaktet kun på lista, så hadde jeg kanskje vurdert en dachs. Jeg er enig i at linjer er viktigere en rase. Lykke til og velg en fauve
  4. Som nevnt her er den prisen for reint kjøtt ferdig kutta og vacumpakka. Jeg tar 150 per kilo når det er sånn. utgiftene til slakter er 19kr kiloen og så blir det mye kilo som forsvinner fra slaktevekt til ferdig pakka. Jeg har sånn grovt regna meg frem til at 75kr kiloen slaktevkt for halvt dyr, og 150kr kiloen for 10kg pakninger ferdig vacumpakka fra slakter, går opp i opp. Spesielt når man tenker på all kjøringa og jobben det er ved å selge 10kg pakninger.
  5. Sitering av overforstående innlegg er slettet jmonsen Skal ikke si noe om jeg er enig eller ikke i å slippe hund om natta. Men å slippe hund etter hare på måneskinn er helt normalt. Så jeg synes dere er veldig bastante mot ersa her. Det er kanskje ikke vanlig på hjort på vestlandet. Men der skal man vel helst sitte i uthusvinduet å skyte dyr på bøen:-) Jeg synes ersa bør prøve dette om han vil. Og kom gjerne med tilbakemelding her om hvordan det var. Alt nytt er ikke farlig....
  6. Det er jo bra noen virker... Jeg har kun erfaring med mine to og begge soter fælt og virker dårlig med 5 skuddsmagasin. Ved klage på 5skudds magasinet ble jeg fortalt at dette var en feil sauer kjente til, men ikke prioriterte, Pga lanseringen av 101. Det jeg stusser mest på er at Landrø sier de ikke skal sote. Så når de har prøvd å fikse en lekkasje 3 ganger, så sender de ut et "nytt" våpen sôm allerede er sota ned. Dvs at våpenet er skutt med og det lekker/soter, men allikavel vel blir dette våpenet sendt ut som et " nytt" våpen? Jeg liker våpenet veldig godt, så kunne jeg bare fått et som virka så hadde jeg blitt fornøy;)
  7. Men 5 skuddsmagasin finnes og det fungerer ikke. Jeg har fått beskjed om at sauer ikke prioriterer å fikse problemet. Jeg er på min andre 303 nå, men den soter ned løp og fortre etter 5 skudd. Jeg er veldig i tenkeboksen om dette virkelig er et våpen å satse videre på.
  8. Godt eksempel på en kandidat som burde både få eget egnet utstyr og ett år å trene seg opp på... Utgangspunktet med skudd fra sekk ( som krav) for å lykkes er i mine øyne det samme som å forsettelig ikke følge aktsomhetsnormene viltloven krever... hva om noe skjer...dyret løper ut.... Bruk jakta iår til opplæring uten skudd og gi henne nok ro og skytetrening kommende år og ikke minst riktig utstyr ....så har man en dyktig jeger på sikt. Hehe. du er fantaskisk. Hva om noe skjer?`Jeg ligger på siden av.... Jeg skyter i gjennomsnitt 140-145 poeng på jaktfelt, så jeg tror jeg skulle klare å ordne opp:-) Men igjen, det er ikke mine eller dine ferdigheter som diskuteres her. Du må da klare å innse at folk har forskjellige forutsetninger? Jeg har vurdert å kjøpe nytt utstyr til henne, i dag lånte jeg med ei x-bolt medaljon, som hun fikk prøve. Men jeg ser ivertfall furnuften i å lå henne prøve jakt et år før jeg investerer 25.000 i våpen til henne. Med dine meninger satt ut i live er jeg redd rekruteringen til jakt blir ganske mye lavere enn i dag.
  9. Grevlingen1: Jeg tror det første du må gjøre for skjønne andre i denne diskusjonen er å innse at mennesker er forskjellige, vi jakter på forskjellige måter, vi har forskjellige forrutsetninger og ferdigheter. Jeg er enig i at skyteprøven er latterlig enkel for meg. Jeg skyter den stående med allle mine våpen, MEN jeg forventer ikke det av alle andre. Jeg kan gi deg et konkret eksempel: Min samboer har tatt jegerprøven i høst, og ønsker å være med på reinsdyrjakt. Det er ikke sikkert hun vil skyte når vi først kommer i en situasjon, men hun ønsker å ha muligheten. Om det skulle bli fall for henne, så vil det bli under 100 meter med anlegg. Med anlegg (ikke benk) så samler hun 10 skudd på 35mm, så ferdighetene er på plass til den jobben hun ønsker å utføre. På frihånd har hun slitt litt med min tunge r8, med stor demper og kikkert. Det er en tung rigg og hun er under 1.60 og tynn. Hun har aldri skutt før i år, og har nok ca 150 skudd til nå i år. For å prøve ei lettere rifle har jeg satt på demper og kikkert på ei gammel mauser. Med denne har hun prøvd på prøven to ganger. Første gang hadde hun 4 skudd midt i på ca 4 cm spredning og et hun har dratt ut av sirkelen, antageligvis napp. Andre gangen lå samlingen litt til venstre og ett av treffene var hårfint på utsiden. samling på ca 6-7cm tenker jeg. (jeg har byttet kikkert mellomtiden, derfor treffpunktforandringen) I følge din teori så måtte hun ha ventet til neste år, for så å prøve på nytt. Det blir for meg totalt idioti. Klarer du å sette deg inn i situasjonen til ei ung dame som skal ned på skytebanen sammen med 30 brautne mannfolk. Hun føler nok på et litt annet press der enn om hun ligger alene i reinsfjellet og sikter på en rein med anlegg og kort hold. Heldigvis er ikke reglene slik du vil, så jeg regner med at hun klarer prøven på 3. forsøk neste uke
  10. Jeg pleier ofte å la bukken henge med frakken på til neste dag. Dette fordi jeg ikke gidder å flå kl 22 på kvelden. Det har aldri gitt meg problemer, dessuten tror jeg det er bra siden pelsen vil "forsegle" kjøttet slik at ikke fluer kommer til. På denne årstiden har jeg pleid å praktisere en dag med og en dag uten pels. I desember lar jeg gjerne dyre henge en uke med pelsen på. Selvfølgelig er det noen forutsetninger som skuddplassering osv....
  11. Enkelt: Blaser. Grunn: Du slipper å ha noe med Landrø å gjøre om det er noe feil med rifla. Jeg har begge deler, men har egentlig ikke hatt saueren i mine egne hender di siste 10 mnd. Sauer er ei kjempe børse, men Landrø gjør at jeg vil aldri vurdere det igjen.
  12. Håper ikke noen tok det som fornærmelse. Etter min mening er det noen løp som ikke "vil". Man kan selvfølgelig kappe og krone å stå i, men det var ikke aktuelt for meg med et nytt våpen. At du har 4 løp som går bra betyr nok ikke så mye. Skulle jeg tippe er det kanskje 1 av 1000 som går dårlig. Hvorfor de gjør det vet jeg ikke, men har som sagt selv erfart at det finnes løp til 202 som ikke "vil".
  13. Kanskje det:-) Men kanskje du burde gå i deg selv og vurdere om det kan komme ut våpen, løp med dårlig presisjon? Jeg hadde en 202 for noen år siden. 9,3 løpet samlet 10mm samlinger på 100meter 6,5 løpet lå på ca 15mm samlinger på 100 meter 3006 løpet samla aldri under 40mm, uansett hvilken ammo jeg ladet. Vil du da si at jeg må gå i meg selv å se hva jeg gjorde galt når jeg skøt med 3006 løpet? Jeg gadd aldri å sende mange hundre skudd igjennom det. Ble nok 2-300skudd før jeg bytta det inn i 9,3 løpet.
  14. Hvordan lekker det? blir det litt sotete eller merker du at den blåser kruttslam, 303n min lekker også litt, etter 20-25 skudd så er den litt sotete rundt gassblokka og inni forskjefte er det en sort stripe av sot og litt olje etter siste puss.Systemet er selvrensende så soten inni forskjefte er normalt men det skal helst være tett rundt løp ved gassblokk, men som med mange halvautoer så er ikke dette lett å få helt tett, AR15 min soter også rundt gassblokk og gassrør likhet med andre jeg kjenner til, ser dette på US karabin og M1 grand også.Men kjenner du kruttslam i panne kjaker eller i øynene så ta kontakt med landrø å få forlangt dette utbedret. Har sendt den inn for tredje gang. Det blir mye sot rundt gassblokk ved løp etter få skudd. De som ser på sier de ser at den lekker når jeg skyter. Landrø sier de har byttet blokka to ganger, men den lakk like mye nå når jeg sendte den inn. Hovedgrunnen til at jeg sender inn er at den stiger ca 3cm mellom 1. og 2. skudd og så stiger den ytterligere 3cm mellom 2. og 3. skudd.
  15. Jeg har en sauer 303 som lekker gass rundt baksiktet (gassporten). Jeg har levert den inn nå for 3. gang pga dette. Er dette vanlig, eller er jeg bare veldig uheldig? Er det noen andre som har opplevd dette?
  16. Eg lurar sjølv på kor stor forskjellen er på drever og basset Har sjølv BAN som, merkjeleg nok,blei årets drevhund i 2007....trur det fortalte meir om Ban. generelt, enn om bikkja mi.....for ho jager som ein drever, 6-8 timers los og aldri spornøye. Har skutt rådyr som kjem pesande og med tunga ute etter ein halv times runde med min Ban. Dette har eg ikkje opplevd med dei dreverane eg har jaktet med tidl. Det skal seiast at min Ban serverte meg rådyr som kom beitande fram mot post,men det var kun dei 2-3 fyrste sesongane....nå gjeng det kun på overvær. Blir neppe Ban. neste gong....men drillingen kjem eg alltid til å behalde Jeg både har og har hatt forskjellige Basseter og forskjellige drevere, og beagle. Jeg har kun kommet frem til en ting, og det er at det er større forskjell imellom individene enn imellom rasene. Å si noe om en rase generelt, etter å ha hatt 2-3 individer i eget eie, blir veldig subjektivt
  17. Du har vel egentilg beskrevet en Beagel (eller støver). Har selv basset og drever, så jeg fronter ikke egne raser:-)
  18. Høres ut som en hund med stor jaktlyst Men hvordan går det med punktet sammarbeid på en jaktprøve når hunden ikke kommer inn mellom losene? Den BAN`en min var sånn, tok ut nye dyr på vei hjem. Da gikk fort hele dagen. Jeg har en drever som er under to år gammel, den jager også utmerket med lostider imellom 1,5 og 2 timer. Den slipper jeg to ganger per dag, to dager i strekk. Men jeg er ikke i tvil om at jeg kan kjøre Fauven hardere og flere dager i strekk enn dreveren. Den er mye lettere i kroppen. Den har vært ute i los i 7 timer og kommer hjem å skal leke med dreveren..
  19. Stemmer ikke med min erfaring. Jeg har selv hatt BAN og har nå Fauve, og ingen av de har noen gang hatt loser under en halv time. Ban`en min lå på ca 2 timer og Fauven jeg har nå loser med glede lengre enn det Jeg har nå kommet til det at det er større variasjoner innad i en rase enn det er mellom rasene.
  20. Skip

    Elgjakta 2012!

    Gratulere med første elg Ingen skal få ta fra deg den gleden.
  21. Jeg hadde gått for en vx-r 2-7x33 Litt dyrerer men da får du rødpunkt.
  22. Hei Du kan gjerne få litt lostid fra min fauve . For den legger ikke av . Jeg vet ikke hva som er lettest å få til av å øke lostid og redusere. Du kan ikke få tromla sammen en gjeng og poste godt av, slik at det kan bli et fall?
  23. Min understrekning i sitatet, for ingen av de resultatene du viser til er fra Vegaprøven i fjor. På ordinærprøven der var det påmeldt to BAN, og av forskjellige årsaker så ble begge trukket og således ikke bedømt. quote] Det er akkurat de resultatene som var på Vegaprøven i fjord (ordinær). Totalt sett på alle Basset raser. http://www.norskbassetklubb.no/page20204744.aspx Her står det ivertfall det. Så om det er feil får du inn å rette på resultatlista Skal ikke gjenta meg selv så mange ganger, men poenget mitt er at hunden bør være god nok før man stiller på prøve. Man kan ikke gjemme bort et dårlig resultat. Men dette er min personlige mening
  24. Jeg tror at det er mye mer skader og skavanker på BAN enn de andre rasene. Litt om grunnen til at jeg ikke velger det igjen (Enda). Jeg har personlig kjennskap til ca 10 stk av rasen. Kun 1 av de har gått under begrepet brukbar på jakt. Det var min egen som fikk jaktødem. De starter somregel veldig seint og jakte. Dvs at om du kjøper en valp, så går det 2 år før du vet om den i det heletatt vil jage. Og da er også sannsynligheten mindre (enn andre raser) for at den vil jage godt Dette er meget synd men sant. Når jeg velger meg valp så ser jeg på litt mer enn foreldrene. Det er vanlig å gå 5 genrasjoner bak, men også å se på tidligere kull både fra hannen og tispa. Men der arbeidet ligger er å finne frem til protokollene over prøver og utstillinger. F.eks: Jeg er veldig opptatt av losmål. Nå før jeg kjøpte sist hund, så gikk jeg igjennom alle jaktprøve protokoller så langt bak jeg kunne komme for å se på punktene som omhandler losmål. Ja, vi er enda enige i å stille på prøve er bra. Men det er ødeleggende å stille dårlige hunder som ikke får premiering. Årbøkene til Basseklubben ligger åpne på nettet. Om jeg går inn på BAN og finner 14 prøver hvor det kun er 1x1 og 2x3 premie. Så vil jeg si at den rasen ser meget dårlig ut. Dette var vel premieringsgraden på ordinærprøven på Vega i fjord. Da vil jeg si at for mange stiller på prøve. Det er rett og slett ødeleggende for rasen(e) Å jeg synes nå drevprøvereglene til Basset er så enkle at om hunden ikke klarer en første der så skal den heller ikke avles på
×
×
  • Create New...