Jump to content

Krylling

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Krylling

  1. Jeger og Hund på Sokna sydde en til meg. Ble brukt på en petit basset.
  2. Streifskuddet høyt i ryggen sto jeg for, etter at elgen var påskutt. Ble et skudd langt over den avstanden jeg pleier å skyte på.
  3. Det viktigste er nok å ikke skyte hjort i fart med bikkja bjeffenes bak. Jeg ville bare ha skutt dyr i stålos i starten, både elg og hjort. Elgen står lettest, dermed er det nok greit å starte treningen på den. Hadde en NEG hannhund som det ble skutt hjort for i stålos. Det ble også skutt dyr som ble støkket ut. Han hengte på, men hjorten kom i passe tempo. Hjorten hadde en tendens til å reise lenger ut med bikkja etter enn elgen. Hendte også at hjorten tok runder med bikkja etter, hadde også noen stålos pauser. Var bare ståloser på bukker. Sto en liten reportasje om NEG med stålos på hind og kalv i ett jaktblad for noen år siden. Husker ikke åssen blad det var.
  4. Har en oppsatt hundeinngjerding som gies bort ved nedtakning og henting. Den består av to ruller med kennelgjerde Tornado 190cm x 50m og 250cm innpregnerte stolper. Står oppsatt i Krødsherad, Buskerud. Kontakt på: martin@slevigen.no, 93040646 eller pm. http://www.smaafe.no/nettbutikken?page= ... gory_id=16
  5. Hva er prisen for å skifte kaliber på en no1. Tenker på kaliber opp til 9,3x62. Utgangspunktet er 7mm Rem. mag.
  6. Er det ikke strikkstramming i nakken? Jeg fester antenna der, da merker jeg ikke noe til den. Litt seint ute der så jeg.
  7. Plukket opp i dag onsdag 15. sannsynligvis en Hamiltonstøver. Hobikkje. Ble funnet på Noresund i Buskerud. Bilde kan ses på min profil på Facebook. Ta kontakt på PM eller tlf. 93040646 Martin Slevigen
  8. Jakt og fiskeboden i Hønefoss.
  9. Prøv og oppdater halsbåndet også. Greit med nyeste versjon på begge. DC-30 oppdateres gjennom Astro 220.
  10. Vet ikke om hagla er i bruksstand. Har blitt angrepet av rust. Hvertfall utvendig. Har blitt "ujamn" overflate.
  11. Har to våpen som skal bort. Vet ikke noe om de. Våpen nr1. Hagle 12/70 halvauto. Fabrique Nationale D'armes De Guerre Herstal Belgique. Våpen nr.2 Rifle 9,3. I våpenkort står det belgisk, men finner ingen ting på våpenet. Virker veldig "mauser" aktig. Sitter en Weaver K25-F med Weaver vippemontasje på den. Kan sende bilder via mail visst ønskelig. Er dette noe å ta vare på eller kan man like godt destruere dem
  12. Jeg Krylling vil gjerne ha et knivblad.
  13. http://home.online.no/~ch-bakke En link til Christian Bakkes hjemmeside.
  14. Har fått en Aimpoint CompM2 4MOA. Er det noen som har noen erfaringer med det? Har søkt litt, er det mest beregnet til militært bruk?
  15. Krylling

    Knivsliping

    Ser at den dyreste Tormeken anbefales. Hvorfor? Har forstått den sånn at man kan bruke de samme jiggene på alle modellene. Er de små modellene for veike. Driver å reprofilerer en egg med triangelsharpmaker, det tar tid. Har ikke så mange kniver(enda ) dumt å bruke mange tusen på noe som ikke kommer til å bli brukt veldig mye.
  16. Takk for svar. Har Spyderco Tri-angle sharpmaker. Der er det to vinkler å velge i mellom. 40 grader totalvinkel til D2 og A2. 30 grader totalvinkel til 1095. Vil det være greit eller bør jeg investere i noe bedre etter hvert. Har også en Fallkniv F1 i VG 10, er det et blad som vil være "ganske" lett å sette opp i forhold til de andre. Kan prøve å komme med tilbake melding på knivene, satser på en del dyr å prøve på i høst 1095 kommer til å henge i beltet til allround kniv. A2 blir nok brukt på vilt før D2.
  17. Prøver igjen Har handlet litt fra USA. Brukte knivesshipfree.com. Kjøpte en RAT Cutlery RC-3PmMB, Linen Micarta Handle, Black Blade, Modified Pommel, Plain Edge--MOLLE Back--1095 Steel. Står ikke så mye om stålet: differentially heat-treated 1095 carbon steel. En Ontario Knife--R.A.T. 3--D2 Steel, Black Sheath. Der står det: D2 Tool Steeel, Hardness: 58-60 Rc. Og en Bark River Knives: Woodland Special Knife. Der står det: Steel: A-2, Hardness: 58 rc Bark River Woodland Special kommer til å bli brukt til utvomming/flåing p.g.a form og størrelse. Men er litt usikker på de to andre. De er nesten helt like i form, men forskjellig stål. Den ene kommer til å bli brukt som tur kniv, den andre til jakt. Men trenger litt råd om hvem som skal brukes til hva utifra stål kvalitet og herding.
  18. Var ute med elgbikkja på lørdag. Ble en fin los på en bukk. Tok noen bilder, men ble litt utydelig. Ble en bukk for han i fjor.
  19. Må bare teste. På forhåndsvisningen står det hverfall at det er 2 bilder som kommer opp. Godt det er flere som har litt problemer ikke bare meg.
  20. Er usikker på volum, mange rare utregninger på det. Men i forhold til en Hagløfs tight pro Large på 30 liter, kan det se ut som det er rundt 10 liter. Kjøpte sekken i Hønefoss, men butikken er lagt ned nå. Kjøpte den for 3 år siden så jeg har glemt prisen
  21. Hallo. Har Härkila hundeførersekken. Er godt fornøyd med den. Plass til det jeg trenger. Sporline, halsband,2 kniver, patroner, tynt tau, jegeravgiftskort, ettersøksavtale, merkebånd. Rom til drikkeblære. Kan også feste f.eks genser i strikk utvendig. Sitter godt på ryggen. Har ikke hatt problemer med at den har hengt seg fast i noe. Sekken er lydløs, men har teipet glidlås "hemper". Klirret litt.
×
×
  • Create New...