Jump to content

700classic

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

700classic's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Stri pels eller mer "krøllete" pels kan være genetisk eller kombinasjon av individet og pelsstell. Min PBGV hadde mellomstri pels, og jeg nappet/rykket den 2 ganger i året. Aldri klippe da blir pelsen myk og krøllete (fløffig). Ønsker du en valp med stri pels, bør du se på foreldrene og velge de som har stri pels i sine gener. Med riktig pelsstell blir PBGV "passe stri", men det er litt jobb... Med det er veldig hyggelige og sosiale hunder, med stor personlighet i tillegg til fine jaktegenskaper.
  2. Hei, var i samme modus som deg før årets villreinsjakt. Har hatt Norrøna Recon Pack, Norrøna Storen, Norrøna HadengLa, Bergans Alpinist. Og egentlig ikke vært fornøyd,for høy egenvekt på sekk og vond på ryggen. Kom over en sekk fra Berghaus (Berghaus Atlas Cyclops II) som jeg kjøpte fra UK i sommer kr.1700 ( http://www.simplyhike.co.uk/products/Be ... Cedar.aspx" target="_blank ) Har brukt denne i fjellet i høst (14 dager, 6 turer ). Har bært ut 2 reinsdyrbukker 40 kg på begge uten problem. Sekken er en anatomisk sekk med aluminiums ramme, og veier 2.9 kg. Alt i alt en sekk jeg godt fornøyd med, da den er lett uten slakt. Stabil ved tung bør og har stor pose med hevbart lokk. Dette blir min sekk fremover til noe bedre dukker opp. Mitt råd er å se litt utenfor de "norske sekkene" og se mot miljøer som bærer tunge bører (militæret, eller ekspedisjoner til høye fjell med sekker på 30-50 kg). Tørre å bytte ut sekken hvis du ikke er fornøyd. Hvilken sekk som passer er individuelt. Med en vekt på 10-20 kg er det meste greit, men når du passerer 25 kg er det mange sekker som blir ustabile og vonde å ha på ryggen. (Berghaus Atlas kom først skikkelig til sin rett når jeg fikk slengt et reinsdyr opp i, da merket jeg hvor stabil og godt sekken satt på ryggen min). Den ultimate sekken hadde vært Norrøna Recon Pack, med en egen vekt på 2,5 kg. Skjønner ikke hvorfor de på død og liv skal ha så tung og massiv ramme, bare for å være solid...?
  3. Har brukt begge typene, + Norrøna Hadeng La (modell før Recon Pack). Den best av disse er nok Norrøna, men egenvekt på nesten 5 kg blir for mye for meg. Etter å ha forsøkt 5 forskjellige sekker de siste 3 årene på reinsjakt, har jeg endelig funnet en sekken som passer meg og innfrir 90% av mine behov. Berghaus Atlas II Rucksack - Cedar 80-120 liter (kjøpte den via http://www.simplyhike.co.uk). Hvilken ryggsekk som passer best er individuelt, og ofte må en forsøke flere forskjellige modeller før en finner en som en kan "leve med". For meg ble det Berghaus, en traust og enkel sekk med moderat vekt under 3 kg.
  4. Mye meninger er bra, men alt er til slutt subjektivt pr bruker. Jeg har både Norrøna, Bergans og Sweedteam klær i x-Tex. Bergans Pasvik er en god og varm jaktdress som leverer kvalitet til alt av norsk klima. Den er noe varmere og litt tyngre enn Norrøna sine dresser, men det reguleres lett med undertøyet du benytter. Jeg har benyttet Norrøna Finnskogen, Norrøna Dovre, Bergans Skogshorn, Bergans Pasvik og alle funker veldig greit i Norsk klima. Den dressen som raskest blir slitt er Norrøna Finnskogen, de tre andre er rimelig like og robuste. Til fjellet ville jeg valgt Bergans Skogshorn eller Norrøna Dovre, for kombinasjons-jakt er Bergans Pasvik II bra. Hvis en skal jakte skogsfugl/rådyr/hjortejakt ville jeg valgt Norrøna Finnskogen eller Bergans Pasvik. Er ikke lyd-svakhet viktig ville jeg valgt Bergans (skogshorn) pga lav pris og høy kvalitet (mest for pengene). Klær er subjektivt, kun mange døgn i naturen kan gi deg svaret.... Lykke til....
  5. Har hele Rondane Nord flokken sør for Ula liksom flyttet sammen med Rondane sør da eller ? Naturen kan overraske, men stemmer dette?
  6. Reinsdyrjakt Rondane Nord - syd mot Vulufjell. Vurderer å forsøke å jakte på reinsdyra i Vulufjella (har kort for Rondane Nord (Sel/Vulufjell), men har liten erfaring herfra. Hvilket utgangspunkt (les: bilvei/parkert bil) er best eina, hvis dyra står langt syd eller syd-øst mot rv 27? Hvor går hoved trekkrutene (hvilke fjell/daler) følger dyra ved Vest eller Nordvestlig vind? Er klar over infotelefon, men det må da være noen her inne som kanskje vet mer ?
  7. Garmin har laget en internasjonal versjon, i tillegg er de "tvunget" av de nordiske landene til å produsere en "egen" nordisk versjon pga frekvensbåndene. En vil med 99,5% sannsynlighet kunne forvente at en Garmin Astro kjøpt i Canada eller USA er like.
×
×
  • Create New...