Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Var nedpå åta før jobb i dag. Tispe, beregnet til ca. 5,5 kg, skabb, gjennomskudd/bog.

 

Det hadde snødd 5 cm i natt. Da jeg kom opp til huset igjen fikk jeg se helt ferske spor som hadde gått langs gjerdet på øversiden av huset. Dit er det 30-40m. Dvs. det lusker en rev igjen her. Den er kanskje interessert i rådyret som ligger i vedskjulet.....Har bare en 40 grs. v-max igjen i boksen. Må sjekke ut hvordan 40 grs. blitzking går i forhold. Samme lading vet jeg, så jeg tror ikke justeringene blir så store.

 

IMGn_0098.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

reven var på åta mi i natt og!:D

fikk ikke skutt nå heller, men tror nok ikke den kan ha blitt så skremt nå, hvis den i det hele tatt blee skremt hehe, tror i grunnen den bare luska over åta og jogga videre denne gangen, så da er det fortsatt håp, holdt på å si det er håp så lenge skuddet enda ligger i børsa:D

Link to comment
Share on other sites

Var ute på en lite nski tur rundt i område der hvor jeg har åta. Det er spor overalt :evil:. Har aldri sett så mye spor noen gang. Tydligvis brunst. Parvise spor. Fant også en fersk rådyr bog midt ute på jordet :evil:. Den komemr ikke fra åte. Får leite nærmere i morgen. Håper bare de kommer på åta når brunsten dør ut. Satt i natt og kikka. Da var det minst 3 rever som hylte rett i nærheten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd med piping, plystring osv for å få reven til å stanse... Tror det er for mye støy rundt i nærområdet til at den bryr seg :?

 

En kveld satt jeg med reven løpende fram og tilbake og kvitret som en fordømrade kolibri uten at den den brydde seg. Til slutt ropte jeg ut "STOPP NU FØRR HÆ*****E". Det ga meg nokk tid til at jeg fikk plukka den 8)

Link to comment
Share on other sites

vet det med plystringa, men da hadde den nok bare blitt redd siden jeg ikke hadde rukket og få anlegg, og jeg har bare noen meter jeg kan skyte på pga noen trær:)

har fått to rådyrlår nå:D lagt ut og festet med tau, så får vi se hvordan det funker:)

er ganske ivrig på å få skutt meg en rev nå, og foresten troor jeg det er en ganske stor hannrev, som holder de andre unna, så kanskje det kommer flere om jeg tar den:D

Link to comment
Share on other sites

Så reven for 5 - 7 min siden på 30 -40 meter ute på vegen til nabo'n !! skulle dra på plass hørselverna men da stoppa reven og så hit så jeg satt helt stille også tursla den videre sånn så jeg ikke så den :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Lagde noen Lyse plystre toner nesten som musepip men kom ingen rev :evil::evil::evil::evil:

Link to comment
Share on other sites

Hadde meg en tur på fjellet for å sjekket åtet der. Først 4 måneder etter at jeg la ut åtet hadde reven begynt på åtet!

Skal bli et par økter der nå i mars/april. Skal bli kjekt å prøve "skikkelig" gluggjakt. :D

 

 

Har ca. 50 kg hjorteavskjær og et helt rådyr i gropa. Bua ligger 70 m unna.

 

IMG_4685.JPG

 

 

IMGn_0101.JPG

 

IMGn_0104.JPG

 

IMG_4700.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk prøve revejakt for første gang i går :D

 

Jeg og JackRussel kjørte til et jorde i Sandnessjøen, der en av grunneierne han har jakttillatelse hos, eier. Jeg la meg ned med 22-250'n og han skrek i Peewee'en. Det tok bare 5 minutter før reven kom. Men jeg så den ikke!!! :(

 

Han satt ti meter bak meg og lokket og da han prøvde å snike seg bort til meg for å si hvor den var, så den enten meg eller han og forsvant :(

Men dæven så spennende, dette skal jeg gjøre mer!!!

Link to comment
Share on other sites

I natt morrest datt det en fin han rev på lokk. Ca 7,5kg. Cal 308win. Lapua Scenar 155grs. 810m/s.

IMG_0016-1.jpgIMG_0017-1.jpg

Etter en lang fraværsperiode med reising og jobbing, var det godt å endelig komme seg ut på jakt igjen. Åta har vært lite oppfrisket i det siste, så valget falt på lokkejakt når sjansen bydde seg.

”Steyr Scout” nevnte for noen uker siden at han snublet over et (hittil ukjent for meg) reve-hi under elgjakta i fjord, helt i nord enden av jaktfeltet jeg tilhører. Han fikk ikke studert det så nøye, men ting kunne tyde på at hiet var ”aktivt”.

Jeg lot det friste. Satte meg i kanten av jordet like ved området der hiet skulle befinne seg og lokket. Det tok bare noen få minutter før jeg så en snikende bevegelse inne i buskene. Lokket forsiktig men kontinuerlig til reven løp ut på jordet. Den stoppet i det jeg stoppet å lokke. Like etter smalt det, og det var det.

Reven hadde, som mange andre rever i år, en snodig "skavank": I dette tilfellet en 90 graders knekk ytterst på halen :lol:

IMG_0018.jpg

 

Grattis til dere andre reve skyttere. Peis på :D

 

Mvh Sofus

Link to comment
Share on other sites

Natt til sist lørdag ble jeg vekt av dennne karen klokka 02.00

602532.jpeg

 

Den satt 20m fra åte, bjeffa og så mot skogen, jeg var ganske sikker på at det var nok en rev i nærheten, så jeg lot den holde på mens lysprikken lå i brystet på den.

Etter ca 10min så jeg en annen rev passere i skogkanten.

Sekundet etter slo 35grs v-max`n inn i maskinrommet :D

 

Ventet i ca 20min men neste rev kom ikke fram.

Klokka 5 peip det i revvarsleren igjen.

602536.jpeg

Da sto denne tispa på åte, ny 35grs v-max, rett ned :D

 

Dagen etter:

602539.jpeg

602540.jpeg

602541.jpeg

Tispa var 4,7kg og hannen var 7 kg

Link to comment
Share on other sites

misunner virkelig alle som skyter rev.. her har måneden vert prega av mye snøfall kom vel 70 cm på 2 dager i midten av månenden og akkurat når forholdene var begynt og bli bra igjen kom det atter 10 cm med snø og attpåtil 10-15 cm seinere og sånn har vel dette året vert prega av stort sett har hatt lite aktivitet på åte i år i forhold til andre år og lite spor og se annet enn inne i store granskog områder og lignende..

Sånn som det ser ut no blir vel ikkje mitt første revefall eit faktum før denne sesongen er over heller men gir aldri opp!! ein dag skal det bli min dag og :D er meldt regn kommende uke så kansje vi får håpe på minus grader :D har vel rundt ein 40-50 timer i gluggen siden jul og nærmaste eg har komt er eit revehyl like ved, men den dukka aldri opp på åtet eller i nærheten.

Link to comment
Share on other sites

jeg har bare sittet 1/3 av det jeg satt i fjor,grunnet småbarn i huset.men har allerede skutt halvparten av det jeg skaut i fjor,og det er ennå halvannen måned igjen....mye handler om planlegging,og se etter spor.gidder ikke sitte å speide hvis det ikke er spor på åta fra natten før.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til alle dere som har skutt rev. Har gitt opp åtejakta for denne sesongen. Satt i går fra kl 19:30 til kl 04:30, så ikke en dritt,hørte fan meg ikke en dritt heller, merkelig at det ikke er noen hyling nå i denne paringstiden. Konklusjon, det er rev der, noen få meter fra åta, ikke mange kanskje 1 eller 2, men de er forsiktige og kommer ikke på åta. Ser for meg at dette er 1 hanne og 1 tispe. Disse 2 har revir i mitt område og slipper ikke andre til, får vente til tispa får "trøkkt" ut noen valper slik at neste sesong blir bedre. Har ikke skutt en eneste rev på denne åta siden Juni 09 da jeg fikk tillatelse fra viltnemnda til å ta ut 2 rev som var skikkelig angrepet av skabb, har nesten ikke sett rev på åta denne sesongen. Jeg tok ut 10 rev forrige sesong på denne åta, øya er ikke utømmelig. Forer bare opp kråker og ravn nå, de er vaskelig å få tatt ut, for når jeg er der i helgene tør de ikke nerme seg området. La ut restene til åta dag, et spann med fisk. Skal satse på lokkjakt i andre jaktområder resten av sesongen. Mildvær nå, så håper på skare og brae forhold for denne type jakt fremover, skal finpusse lokkingen til neste sesong.

Link to comment
Share on other sites

Faen ta!! Først kom reven fra jordet og gikk inn i skauen også kom den nå i sta jeg fikk den i kikkerten men så snudde den og gikk i noen spor jeg har gått opp sikta på den men skøyt ikke....

Når den gikk i spora starta den og løpe og blei borte!

Jeg lagde ikke en lyd så den må ha blitt skremt av noe annet..

Fatter sa at i morra så er vel kråka og ørretten borte!

Noen som veit om reven kan komme tilbake etterpå????

Link to comment
Share on other sites

Satt i bua ved åtet på fjellet fra 19.30-24.00. Intet sett og intet hørt. Men spenninga var absolutt tilstede. Hadde en tur oppå tidligere på dagen, og da såg åta ut som et bombenedslag. Spørs om ikke revene kommer senere på natta. Får se til helga om jeg får til en ny tur.

Link to comment
Share on other sites

Kan vel være sølvrev over hele landet, naturlige mutsjoner som gir mørk rev, sort og korsrev. Men mest er det innbanding av rømt farmrev etter mine biologiske kunnskaper. Fine er de uansett. Men svar på spørsmålet er at du kan fine sort rev alle steder, men mener sikkert det er rømt farmrev som er ophavet til disse sorte i nord. Alternativt at det er et kull som ved en rekke tilfeldige omstendigheterhar blitt sorte.

Link to comment
Share on other sites

er jo uten tvil rømt farmrev.men det er mange generasjoner siden.di første revene som rømte her var etter krigen.mellom 1945-1960ca....

før var vestvågøya revefri,og var ei hareøy slik som flakstad og moskenes ennå er.men da reven rømte fra farmene hadde den ikke noe stort problem med og rydde ut hele harebestanden i det nakne landskapet.nå er det satt ut hare,og det er en god del skog her,så den begynner og ta seg opp.

men tilbake til reven,så for 20 år siden var ca 40% av revene min onkel skaut svarte,mens resterende var kors og rødrev.men nå er det lenge mellom hver svarte rev,og korsrev....hvis jeg kan si at 1 av 10 skutte rev er korsrev,og en av 15 er svart,så er jeg nokså i nærheten av fakta.....

litt historie.... :D

Link to comment
Share on other sites

Hunden med på reveåte?

 

Jeg har med meg hunden når jeg er og forer på reveåte. Binder han som regel noen meter unna åte så han ikke skal begynne å spise av åte.

Spørsmålet er om det kan skremme reven, tenker da på hundelukten og markeringene på vei til og fra åte (hannhund)

Link to comment
Share on other sites

Åteplassen var vist aktiv den :wink: . Liten hanrev (5,5kg) datt i natt kl 05.00.

DSC002951.jpg

Var en tur i går kveld og kastet på matrester. Denne karen gikk rett på. Revene kjenner tydelig til området mitt, og tar som regel turen innom i påvente av en godbit. Taknemmelige greier egentlig 8).

 

For anledningen lånte jeg børsa av Steyr Scout, for å teste Nightforce kikkerten hans i skumring. Har alltid hatt sansen for disse, men en av mine hoved kriterier en gode skummringsegenskaper. Denne (3,5-15x56) synes jeg var ok, men ikke mere. Man kjøper ikke disse primert sett for optikken, men for å slå ihjel skadet vilt hvis du er tom for amunisjon :lol:, eller ha noe bunnsolid å klikke med på lange hold. Disse kikkertene er sabla godt skrudd sammen :) .

 

Grattis til dere andre reveskyttere :D

 

Mvh

"Sofus"

Link to comment
Share on other sites

Er det noe lurt å lokke på samme jorde som åta ligger på :?: Eller har det ikke noe å si :?: Har en gammel brakke som som vi sitter i når jakter på åte. Ser reven har sirklet rundt åtet, men har ikke turt å gå inn til åtet ennå. Men er vel bare tids spørsmål før den gjør det. La ut slakte-avfall å litt fiske-avfall/slog for ca 1 1/2 uke siden. å la ut ca12 kg fiske-avfall idag. Så nå har vel reven noe å kose seg med.. så lenge.. :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Får håpe reven klarer og dra seg over på det jordet som er på andre sia ta vegen :D

Har fått rådyr av viltnemda men det har så vidt vært kråker der har også en ørret rett vedsiden av rådyret

vurderer og flytte rådyret over til det andre jordet, er dette noe som kan være lurt og gjøre??

Reven har kun vært på det ene jordet nå i det siste.. Før så var den like mye på begge jordene.

Men sist han var og tok noe tok han bare Kråka selv om jeg hadde lagt kråka oppå en ørret

Link to comment
Share on other sites

Nå er det blitt liv på åta igjen, spora var veeldig store.

Da er det to muligheter.

1. En diger hannrev

2. En liten luring med for store sko

Knepper den i natt med 270en så følg med......... :)

 

(håpen det er den store svarte som jeg har sett ved noen anledninger på 4-500 meter)

Link to comment
Share on other sites

Natt til i går datt rev nr. 6 7 8 9. Første reven kom kl.24.30 neste 01.05 så var det rolig utover natta bare noen som gikk å hylte lenger oppi skogen.Nestemann kom 06.00 og siste 06.20 Alle fire la seg pent og pyntlig på stedet etter en 95 nosler bt i maskineriet :twisted:1zey3v5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...