Jump to content

nickwalter

Members
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About nickwalter

 • Birthday 10/17/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tenker litt samme som Mork.. Jeg synes jeg fikk høyt nok trykk med 20grs N130. Iallefall med min bittelile erfarning.
 2. Ser fint ut det da! Ikke noen ulempe med litt flatere kulebane osv! Når det gjelder TTSX, så mener jeg å ha sett noen som klagde litt på at det ble lite blod på rådyr i dette kaliberet, om en skulle være uheldig å trenge ettersøk.. Tenkte selv å prøve å få tak i TTSX til rådyr, men slo det ifra meg for denne gang iallefall da jeg så dette. Itillegg fikk jeg tak i en pakke Oryx til en veldig god pris, så da gikk jeg for den. Tenker kanskje å prøve denne i 308grs, til elg, da evt. i 168 gr (eller var det 165grs?)
 3. Ok, da er det bare min erfaring som lurer meg her! Jeg har nemlig bare erfaring til nå, med rev og fugl.. Går 1200 m/s bra, så er det vel ikke noe iveien for en Oryx i 950-970 m/s nei!
 4. Er ikke dette noe høy hastighet på rådyr? Mulig jeg tar feil! Hvor langt løp har du forresten på Fox'en din? Er Fox jeg har jeg og! Med 47cm løp.
 5. Det ble til at jeg ladet noen skudd med 19 gr N130 for idag (startladninga på en annen 55 gr kule i ladeboken..), det gikk godt nok for de avstandene denne kula evt. skulle brukes på idag (det kom ikke noe rådyr men..) og så får vi justere dette etterhvert. Samlingene var ikke akkurat imponerende, så det spørs om vi bør litt opp..
 6. Jeg tenkte å lade Rådyrammo imorgen, og har kjøpt inn Oryx til dette. Har N130 krutt, CCI 400 hetter og Norma hylser. Håper noen kan hjelpe kjapt! Kanskje jeg rekker å få klar noen skudd, og prøve meg på rådyr imorgen ettermiddag!
 7. Jeg kommer nok ikke til å gå mye under 1 nei.. Tenker at vi får ta sånne finjusteringer evt. litt mer etterhvert, hvis det blir nødvendig! Husker jeg ikke feil, så har jeg nå nesten 2 mm friflukt, så jeg har litt å justere på, uten å gå under 1 mm og. Jeg får lade opp noen skudd med litt mindre pressa hylser imorgen, skyte disse og se om ting forandrer seg, og så justere total patronlengde, for så å evt. gå opp 0.5 til 1gr på kruttet. Hadde jo ikke gjort noe å få litt mer fart på kula, hvis det gir god presisjon, og ikke for høyt trykk, siden dette blir reveammunisjonen min. Løpet er jo og kappet på denne, slik at jeg mister litt fart der og.. Gleder meg til imorgen! Jeg liker min nye hobby, blir enda mer stas å jakte og skyte med egenprodusert ammo! Heldigvis var ikke målet mitt med å starte med hjemmelading, å spare penger på kort sikt, men heller å få den ammunisjonen jeg vil ha, og ammo som går likt, med forskjellige kuler til forskjellige formål!
 8. Min ladning for 40 V-Max er: Hylse: Norma Hette: CCI 400 Tot.l: 54.7mm (1mm friflukt) Krutt: 22,5grs N130 Hastighet 1088m/s Jeg har til nå hatt 54mm patronlengde, og skulle gå videre med å justere denne litt lengre imorgen! Nå må jeg nok imidlertid se litt mer på kruttladningen og før jeg gjør mer med lengden tror jeg. Hvor mye har friflukten og si for presisjonen?
 9. Takker for raske svar! Tror jeg ble mye klokere nå! Da kan jeg kanskje forvente noe bedre samlinger og eller? Bør jeg gå tilbake på kruttladningen og begynne pånytt etter å ha endret presselengden? Blir spennende å fortsette imorgen!
 10. Hadde en misstanke om det ja.. Men, hvordan justerer jeg dette? Instruksjonen sier at jeg skal skru dia ned til hylseholder og så 1/4-1/2 omdreining til. Dette har jeg gjort.. Skal jeg skru hele dia litt ut, og prøve meg fram til hylsene går lett inn i kammeret? Trenger ikke bunnen av dia og hylseholderen og møtes? Mulig jeg glemmer noe åpenbart her?
 11. Hei kammerfolk! Jeg er rykende fersk lader, og trenger litt hjelp her.. Har søkt på kammeret nå i 1 time ca. og funnet noe, men føler ikke jeg har fått helt klart svar.. Jeg lader 222Rem, kula er Hornady V-max 40gr, kruttet er N130, tennhetter er CCI no. 400 og hylsene er engangsskutte (i eget kammer) Norma hylser. Ladeboken sier 20-22gr med N130 og en kule som likner, men ikke er samme merke.. Tror kanskje det var Nosler ballistic tip (?) Jeg startet på 20, og har gått forsiktig opp til 21gr. Husker jeg ikke feil nå, så fikk jeg noen utstikkende tennhetter med alle ladevektene.. (kan sjekke dette imorgen hvis det er viktig å vite dette helt sikkert) Har ikke målt enda, men ser at en del av tennhettene bakker litt ut av hylsa ved avfyring. Litt usikker i farten på hvordan dette var med ferdigladd ammo.. Skal forsøke sjekke dette imorgen. Det er ikke noe soting rundt hettene. Det er litt svart på hylsehalsen, men ikke noe lengre bak enn det.. Jeg merker og at smellet er lavere enn med fabrikkladd Fiocchi Extrema 222Rem, som jeg har brukt på reven til nå.. Denne er ladd med 50gr Hornady V-max. Dette har kanskje med kruttype og kulevekt og gjøre? Det jeg da lurer på er jo om jeg rett og slett kan få for lavt trykk selv om jeg er midt i Ladebokens anbefalte kruttladinger? Eller har jeg skrudd helpressedien for langt inn slik at kragen blir satt for langt tilbake? Her ble det en del jeg ikke var helt sikker på (jeg er egentlig sikker, men tør ikke si for skråsikkert at jeg husker rett..).. Men slik ar det når man må hjem til mor og far, for å ha tilgang til internett.. Heldigvis er det ikke lengre enn 183 meter imellom husene..
 12. Takk for mange gode svar! Jeg var en tur på banen her og tok med meg en del Norma 308, Norma Trainer 308 og en del Federal. Mulig jeg kaster federalhylsene og satser på Norma, jeg har ca. 150 federalhylser ifra før, som er skutt i mitt kammer, tar heller vare på dem!) Fant og noen Norma, Sako, Federal og Fiocchi (G.F.L) i 222. Etter å ha studert dem, så tror jeg alle 222 hylsene er skutt i mitt våpen faktisk (Fox'en min lager to merker på siden av kragen).. Jeg tok vare på alle hylser i noen år, men la ladinga litt på hylla, så i det siste ha det gått noen hylser i bøtta,selv om jeg har tatt vare på de fleste Norma hylsene.. Har det egentlig noen betydning om hylsene er skutt i eget kammer eller ikke, om en helpresser hylsene? Bør jeg kjøpe en halspresse die i tillegg, og heller bare halspresse hylsene etter å ha skutt dem i eget kammer?
 13. RP sier du? Jeg har noen 308 hylser der det står "R-P" Men det er vel Remington? Er det ikke det?
×
×
 • Create New...