Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

Da er åte på plass.. Rådyrskinn med hode og vom pluss noen gamle duebryst. Var revespor rett i nærheten så venter spent nå. Forer på litt med pellets etterhvert vis det blir trafikk..

 

Åte ligger ved pallen omtrent

13022010269.jpg?t=1266073410

Og detta er posten.

13022010273.jpg?t=1266073531

Og her er samlinga. 5 skudd. Det første er stående. De fire samla er sittende med anlegg på bordet.

13022010274.jpg?t=1266073624

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

 

men det eg har gjort eit par gonger med min 223, er å skyte inn nokre få cm høgare på 100m. då ligg kula omtrent midt i på 50 meter..

 

Min 223 er innskutt på rundt 180m og går midt i på 50m, ikkje noke problem å skute ned ein 1- kroning skjølv med 20* forstørrelse ;)

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips om hvordan holde seg våken?? :P Gikk opp på lofte ca 00:00 var lys våken, men etter 1 time starta jeg og bli litt sløv og slapp så gikk ned og tok litt vattn i tryne da gikk det rundt 20 min så sa jeg til meg selv faen eller.

Så jeg gikk ned satte mobilen på alarm 02:35 men den ringte selvfølgelig IKKE så jeg våkna rund 03:10 da hadde ikke reven vært der da dreit jeg i alt så når jeg våkna i 10 tia hadde reven vært der :oops::evil: noen TIPS? :roll:

 

Visst du er gammel: begynne med CS og ha rifla ved siden av pc`n. Det ryktes om trøtte ungdommer på dagtid pga. at de snur døgnet med pc-spill:lol: :lol:

 

Visst du er ung: Ta deg ei pause i CS-spillinga og se ut av glugga i blant... :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Viss du har mulighet, ha med en tv og sett på en film:) Pass på så lyset ikke syner ut luken, bruk laken ellerno:) Bruk hodetelefoner:) F,eks lockjakt på rev, gluggjakt på rev.. Da får du i hvertfall ikke lyst til og sovne!;):mrgreen:

 

Men vi kjenner jo Ole Lokkøye, ingen som kommer raskere på besøk midt på natten:)

 

 

Lykke til :wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Har vært å jaktet gaupe i dag, men var en rev som ble resultatet ;)

 

Hvor er det du har åtet Fiocchi?

Sørum?

 

Jeg har åte akkuratt på grensa Nes/Sørum. Blaker. Hadde en artig opplevelse tidligere i dag. Fatter ringte og sa det hadde vært aktivitet på åte bare et par timer etter jeg hadde dratt. Det viste seg og være enten en russisk støver heller plott.Fatter var ikke sikker, men den var vist lys i pelsen og grov i bygning. Noen jaktet gaupe oppi skauen og bikkja dro inn på vårt terreng og videre ned til huset og rett på åta. Der sto den å gaffla i seg åte mitt. Fatter fikk kobla bikkja og ringte eier som ikke tok telefonen. Gikk ikke elenge før han kom kjørende og fikk henta bikkja. Det viser hvertfall at lukta sprer seg så dyr blir oppmerksomme..

 

Er du ifra omerådet her jakob?

Link to comment
Share on other sites

Da kom det plutselig springende 2 rever ilag. Den ene måtte ta farvell med Moder Jord, og datt i smelln etter et "headshot"

Ei tispe, og da var jeg kommet opp i 13 stk i år :)

 

vctefb.jpg

 

Er forresten enig om å ikke bruke denne tråden til chatting. Skriv gjerne spørsmål, men svarene gis på PM.

Er ikke like interessant for alle å lese om råd for å holde seg våken....

Link to comment
Share on other sites

Har ikke for vane å stå opp 5-5.30 på søndager, men med småsyk jente her så må man ta sin tørn. Vel, i senga sutret jenta og i skogen nedom løa gaulet reven i 5-tida. Har kikket litt nedpå åtet nå, men revene virker mette for tiden. Må vel kjøre nedpå et rådyr som kråkene de siste dagene har fått hull på. Da blir det hjort i den ene åtegropa og rådyr i den andre. Det løsner vel igjen, etter 2-3 ukers tørke her.

Link to comment
Share on other sites

Da så jeg reven igjen gitt :P Våkna ta at bikkja bjeffa no jævlig så ut og der gikk reven fram og tilbake ute på jordet.

Den hadde nok drivi der en stund, klokka på mobilen viste 05:15 så jeg satte meg opp i senga og så en svart skygge men etter noen minutter ble den borte :wink: så får prøve mer til helga og håpe på at jeg blir frisk :)

Reven venter nok på en smell :lol:

Link to comment
Share on other sites

hadde besøk av en redd rev 21.15 i går. hadde kasta forrige reven bort mot åta uten å flå den :? har mye ørn og andre fugler på åta og de har jeg hørt liker rev md pels. så da gjelder det om å fore de godt tenkte jeg.

 

men reven som kom var meget skeptisk. sprang att og fram 10-20 meter unna den døde reven og bare kikka stygt på den. nesten krabba mot den til slutt og stoppa 2 meter ifra.. så stakk den av :shock:

 

angra på at jeg ikke tok av skinnet før jeg la den på åta! noen som har prøvd det samme?

 

lurer på skyte noen av fuglene(ikke ørnene da :lol: ) men vet ikke om det er noe lurt? blir hardtråkka rundt åta sånn at jeg kan gå bort å fylle på uten at det blir noe spor å greier. og så er de nok gode lokkeduer?

 

venter dere med å løfte børsa til reven graver eller spiser?

Link to comment
Share on other sites

lurer på skyte noen av fuglene

Det kan være lurt :) Skøyt en kråke for noen min siden kom jævlig mange kråker etterpå skøyt på en til men den datt ikke så alle stakk så nå trur jeg ikke at dem kommer tilbake på en stund :lol:

Men reven tar det meste av mat, så fisk,fugel osv funker fett :P

Link to comment
Share on other sites

Kl.01.00 datt det en hanrev på ca 7,5kg.

IMG_0002.jpg

Har vært mye spetakel i skogen de siste dagene. Åta er flittig besøkt, uten at jeg har hatt hverken tid eller anledning til å gjøre noe med det. Men i kveld /natt bød sjansen på seg.

Været var av værste sort reve jakt vær... Brått omslag fra mildvær og kram snø, til 5-6 minus og høy luftfuktighet, førte til skikkelig "potetgull-føre". I tillegg var det totalt vindstille,,, og vell så det. Jeg kunne nesten hør meg selv blunke.

Reven ble lokket inn fra jakttårnet. Henholdsvis med Nordik Predator Pro. Det er egentlig vrient å lokke rev nå, mitt i hardeste elskovs tida. Men jeg var heldig. Det var magert med åte, og reven var tydelig sulten.

Oppdaget reven førs da den kom løpende langs skogskanten (ca200m) mens den jødde hyppig. Deretter dro den opp på en stor kolle og ble værende der og gjø. Ventet noen minnutter, og lokket. Det gikk ikke mange sekundene før den var på skuddhold.

Hørte nye revehyl da jeg var på tur i bilen. Den får leve noen dager til.

Link to comment
Share on other sites

 

 

men det eg har gjort eit par gonger med min 223, er å skyte inn nokre få cm høgare på 100m. då ligg kula omtrent midt i på 50 meter..

 

Min 223 er innskutt på rundt 180m og går midt i på 50m, ikkje noke problem å skute ned ein 1- kroning skjølv med 20* forstørrelse ;)

 

 

proves my point;)

Link to comment
Share on other sites

Bra Sofus :twisted: Er ikke like heldig her :lol: går en rev her vær kveld men den klarer ikke og komme til samme tidpunkt vær kveld :lol::lol: Tenkte at den sikkert kom i 05 tia i dag også siden den gjorde det på Søndag men den var ikke her rundt da men kråka er borte :twisted:

 

Loftet/Glugga :)

4vqniu.jpg

Vinduet :P

b6skmw.jpg

Utsikten

2qxwdmw.jpg

Kombi'n

2lkutl1.jpg

Veien Opp :lol: Så til dere som sa at ett tips for og holde seg våken var og ta med pc osv opp så nå ser dere kanskje hvorfor jeg ikke har det?? :lol:

2zsv8ki.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Var på åta om fredagen då va det ikke et jævla spor der, så jeg bestemte meg for å dra til ei øy for å drive med felle fangst.

Men når jeg kom til bake om søndags kvelden var det fult av reve spor på åta i tillegg så hadde den tatt en lam på 25 kg, som var frosset fast i bakken :evil: Den hadde tatt den med seg på fjellet, så der var jeg fri for hoved åte :(

Link to comment
Share on other sites

ja då var det notert over 40 timer i gluggen uten og se ein eianste revehale ein gang :( var flott vær i går lavt skydekke ga meg plenty med lys viss det hadde kommet noe rev men mne gir meg ikkje før eg har tatt ein :twisted: har fått lagt ut ny åte ein annen plass men her har eg ikkje noe skyteglugg så da må eg sitte ute under åpen himmel :D

Link to comment
Share on other sites

Fyra opp snøscooteren etter middag i dag. Hadde med pølsebiter og hundemat som jeg strødde foran sensoren rundt rådyret. Deretter var det rekognosering rundt om for å se etter revespor. Det var spor omtrent der jeg ventet å se spor. I tillegg 5 m. unna sensoren. Dermed gav det meg ny spirit til å følge med i kveldene framover. Natta brukes til å sove, så da er jeg avhengig av at reven utløser alarmen. Sensoren justerte jeg litt opp, vinkelen ikke er den samme mot bakken nå som da det var bart.

 

Vel, revejakt er artig, spesielt når sporene viser at det lusker minst en rev rundt åtet nå om dagene. :D

Link to comment
Share on other sites

har vært på åte fra kl1800 til 2300 i dag, mye spor på åte, så en rev på langt hold. Da jeg gikk hjemover ser jeg at det har vært stor aktivitet 100m bak hytta mens jeg har vokta åte, iriterende, men det er jo bra at det byner å skje ting. Har ikke skutt rev enda, pga vintern kom i forige uke :roll:

Link to comment
Share on other sites

Da var nummer fem i år skutt. Kom med en gang jeg hadde kommet meg opp på åtet. Skutt med bredsiden til på 60 meter. Gikk rett ned .308 win med 7 eller 8 grams kule(Husker ikke helt hva det er, er iallefall en Sierra kule med rund nese). Ingen skade på skinnet, bare inngangshull, utgangshull med størrelse med inngangshullet :) Blir nok et fint skinn :)

Link to comment
Share on other sites

De ble jaggu tid til en liten tur i kveld også. Og rev ble det. En fin tispe på 6kg.

IMG_0010.jpg

Det er meget spessielle forhold nå. Totalt vindstille og et vanvittig knasende føre. Man kan som oftes høre reven komme løpende i god tid før man ser den. Men da må man jaggu ha kinnkontakt og være skyteklar også. Når man sitter under åpen himmel som jeg gjør, kan selv den minste bevegelse på feil tidspunkt sende reven løpende mot skogen. Denne tispa kom løpende inn bakfra, under tårnet, inn i siktebildet mitt og datt på ca 80m. Har ikke tid til noen dyp jakt-skildring nå for tiden. Får komme sterkere tilbake. I allefall godt med revefall før man reiser bort en uke.

 

Grattulerer til allle andre reveskyttere

 

Mvh "Sofus"

Link to comment
Share on other sites

Noko seint bilete av årets fyrste rev. Ung, Stygg og pistrete hannrev med mykje liggeskade på pelsen. ikkje skabb, då. det er jo eit bra teikn. denne ramla for min howa 1500 varmint i .223 og er den fyrste reven eg har tatt med rifle. Brukte fabrikkammo, remington UMC 45gr JHP. anbefaler IKKJE den kula. I det eine augeblikket sprenger han ei kråke totalt, så lagar han grovt hol i ei skjære, sprenger ei skjære, for så å berre pløye rett igjennom ein rev med utgangshol på storleik med ein 5-kroning. SÆRS varierande ekspansjon. den reven hadde aldri ramla rett ned om ikkje skotet var godt. Skrått inn framme, og gjennom heile maskineriet.

 

normal_Bilde_0094.jpg

Link to comment
Share on other sites

I går kveld kl. 22.30 datt årets 15. rev for meg. det var ei tispe, og nå må det snart bynne å merkes på bestanden... ( de 4 siste revene vi har skutt har vært tisper)!!

 

Reven ble skutt mens den lå på en stein på ca 60m hold.

STORT utgangshull, men pytt pytt.... den ble liggende på stedet hvil!!

 

2w6te95.jpg

 

nvtnox.jpg

 

Gratulerer til alle med revefall!!

Link to comment
Share on other sites

var meninga jeg skulle sitte og vake på reven i natt, men da jeg kom ned tell naboen i natt fekk je høre at han har skutt reven min :lol::shock::lol: lurer på om jeg må skjekke rifla has om den går på eller ikke :lol: i og med at han traff :lol:

 

Jeg er også litt redd for at det kommer til og bli sånn her også :evil: Jeg har drivi og lagt ut åte siden Oktober/November i fjor men nå for noen uker siden fant nabon ut at dem skulle legge ut en sau siden den var sjuk så de skøyt den og kasta den ut og reven er på begge steder :evil: Så håper den kommer i kveld skal kanskje legge ut litt Harepus :P

Link to comment
Share on other sites

ENDELIG datt den skye revirreven her!den har vært en hard nøtt i hele vinter med sin sluskap....kom snikende over steingjerdet som en slange.kom i motvind av åta,med ørene bak og halen mellom beina....turte ikke å vente lengre,og sendte en 110gr v-max i brystet på den da den stod i ro i det ene sekundet jeg trengte 10m unna åta...nå blir det spennende og se om det kommer til å løstne litt med besøksstatistikken framover....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...