Jump to content

Manof

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

About Manof

  • Birthday 02/02/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Manof's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

  1. Då er det så enkelt som at me er ueinige Det var eit generelt svar på eit generelt spørsmål. Dei fleste jaktskot i Noreg takast ikkje liggande med kvilepuls, god støtte, på stilleståande og ustressa vilt med full breiside og null kvist imellom skyttar og vilt. I alle fall der eg jaktar ligg me så og seie aldri. For mykje vegetasjon. Kan finne god støtte i eit tre, men dei fleste jaktskota går med støtte på knea. Så ja, påstanden min er framleis at dersom du ikkje greier det under perfekte førehald, let du vere på jakt.
  2. Det er ikkje akkurat slik at me snublar i hjort her langs kysten av Aust-Agder, men eg var heldig nok til å få felle min andre hjort no i år. Falt ein tidleg septembermorgon under posteringsjakt. Skaut min fyrste under jakt med hund i fjor, ca 300m unna der denne ramla.
  3. Det er den avstanden DU treff 99% av gongane under trening. Så blir det ei individuell vurdering på kor naturleg grense går innanfor dei rammene. Trening er optimale førehald, jakt er aldri det. Om det ikkje er uvanleg at du må gjere to forsøk på skyteprøva, er med andre ord 100m for langt for deg på jakt.
  4. Gamal tråd, men har ikkje vore aktiv på lenge Her er ein video av gjennomskyting på kanadisk elg https://www.youtube.com/watch?v=9kgthtzYbtQ
  5. Finland er absolutt eit spanande reisemål for oss som jaktar med bue! Kvithalehjort er jo ein ikonisk art for oss.
  6. Zeiss er best uansett:) SCHOTT lagar fantastisk glas, og Zeiss er meistrar til å gjere det glaset om til toppoptikk:) Ikkje for å starte (enno) ein sandkassekrangel om kva som er den beste optikken, men eg trur ein skal vere temmeleg korka for å nytte slike salgsargument som at meopta og diavari (håpar inderleg han meinte Classic Diavari og ikkje Victory Diavari) er same optikken. Om vedkomande heilt dønn ærleg meiner det, bør han få Zeiss til å lage eit par nye briller til han, slik at han kan få sjå forskjellen:)
  7. Zeiss sine glas er laga av SCHOTT Glas AG, som er eit selskap eigd av Zeiss. Etter kva eg har forstått, driv SCHOTT med ein del meir enn jaktoptikken me kjenner til, men eg finn det tvilsamt at Zeiss ville dele glas med ein konkurrent, i den grad meopta kan kallast ein konkurrent for Zeiss.
  8. Hei! Som namnet på posten skulle antyde, er eg på jakt etter beverjakt:) Bur i Vennesla, men farter stadig til Risør, så alt innan rimeleg rekkevidde er interessant:) Eg har ein god del erfaring med beverjakt, og har utdanning innan naturforvaltning. Har i utdannnga valt å fokusere ganske mykje på bever. Send meg ein PM om du har noko ledig:)
  9. Hei. Har ein gamal seig J... gåande på åta. Sleit med same reven siste del av sesongen i fjor. Problemet er at han er sporadisk innom åte, og har uforutsigbare nattevaner. Men ein tampong med revepiss ved åta før eg setter meg ut for natta bør vel gjere susen? Ville ikkje henge ut tidlegare, for er livredd for at han då kjem tidlegare på kvelden. Åta ligg 200m unna garden, så han kan sikkert stikke innom der på lyse dagen utan å verte sett. Sit i eit trekkfullt gamalt grisehus, så teknikken er å vere på plass før klokka 11-12, så eg slepp å fryse i for mange timar.
  10. Manof

    17hmr på rev.

    Til alle skeptikarar der ute:
  11. .17 er mindre og lettare kule. sannsynlegvis mitt valg av desse to. Skal nok ha ei cz 455 varmint i 17hmr, men denne vinteren held eg meg framleis til mi trufaste .223rem. Eg er av den oppfatning av alt av kuler over 300m/sek som stoppar i noko så lite som ein reveskrott absolutt har potensial til å lage helsikke den gonga dei ikkje gjer det.kuler som stoppar inni lagar ein del trykk, og dette kjem ut ein plass. Når eg skyt bever (så og seie aldri gjennomskyting) er som regel inngongsholet like stort som utgongsholet hadde vore om eg hadde nytta .308 og Oryx. Dette skuldast trykk innvendig. Jaktar du for skinn, ta hagla. Eg skyt med .223 som sagt, og gjennomskyting er vanlegare enn noko anna med kulene mine. Har sett kuler som har stoppa, og revar som er opprivne frå skuldra til låret. Alt imellom er vel vanleg med varmintkuler i småkaliber:)
  12. Me giftar oss til våren, og planlegg reise. Dei fleste reiser sørover, og får seg i det minste pelsdyr. Sjølv ville me gjere noko anna. Me skal til Skottland. Der skal me jakte råbukk fyrste halvdel av turen, for så å finne på noko anna resten. Det eg kunne tenke meg litt råd om, er dette med våpen i utlandet. Tenkte det ville vere tungvint å drasse på våpen den siste veka, så lurar på rett og slett å sende det heim med posten etter jakta er ferdig. Då saman med eventuelle gevir. Nokon som veit om dette i det heile er lov i storbritannia? Sist eg jakta i det området, hadde eg eit helsikke på flyplassen i Edinburgh, for dei meinte eg hadde gjort feil når eg pakka våpen og sluttstykke separat. Posten kunne spare meg for ei slik runde... Det siste eg treng her er synsing folkens. Her vil eg ha svar frå folk som veit, eller har erfaring med dette:) Ein viss diskusjon kring det er jo fint då.
  13. Hei! erfaren riflejeger søker rev- og beverjakt i eller rundt Vennesla. Kan vere Kristiansand, Iveland, vestlege birkenes etc. Er ikkje kresen på beverjakta, og når det kjem til revejakt, treng eg berre eit uthus, garasje, utedass eller liknande, med alt frå 30 til 150m open flate. Det ville sjølvsagt hjelpe om der var ein viss grad av revetrafikk i området;) Send gjerne PM
  14. Manof

    Buejakt

    Eg driv med bueskyting, og har lenge hatt lyst til å reise på jakttur. Eg har eit begrensa budsjett, og er ute etter konkrete operatørar eller reisemål som kan tilby billig buejakt med nokonlunde god sjanse for å lukkast. Eg har jo sett føre meg at Danmark og Åland ville vere greie reisemål, men Afrika er heller ikkje oversett. Eg ynskjer å jakte vilt frå rådyrs storleik og oppover. Utelukkar ikkje "jakt" i hegn i starten, for å få erfaring med å felle dyr med bue. Dette ville forhåpentleg vis minimere sjansen for dyreskjelven når eg på eit seinare tidspunkt verkeleg har betalt mykje for ein jakttur. Send gjerne PM med konkrete reisemål, eller tips om personar eg kan prate med om dette.
×
×
  • Create New...