Jump to content

Termisk kikkert, hva er brukbart?


jalla

Recommended Posts

Pulsar Axion Key XM30 key har et ganske så snevert synsfelt.

Du må "vingle" mye opp ,ned og til sidene hvis du skal bruke den til å avsøke større områder, eller leter etter påskutt, dødt vilt. Men den er ganske detaljert og om du observerer vilt i den, så er du ikke i tvil om at det er et dyr du ser på. Innenfor rimelige avstander så ser du også hvilket dyr du observerer. 0-300ish mtr. Ofte litt lengre. Utfordringen er å bedømme avstanden til det du ser. En hjort på 300 mtr kan du lures til å tro er et rådyr på 150 mtr feks..

 

Du kan lett se at det er "noe" ute på 1000 mtr, men ikke hva det er, som nevnt lengre opp.

 

Flir er i og for seg grei, men den viser i tillegg mye som er varmere en omgivelsene og ikke så detaljert når avstanden øker. Lett å bli lurt av steiner, bergnabber etc som har blitt oppvarmet av sola ila dagen. Lite produktivt å sitte å glo på en stein for å se om den rører seg :D  Om du kikker opp imot horisont/himmel, så blir "alt" rødt..eller hvitt/svart avhengig av modus du bruker.

Fliren er solid og tåler en trøkk, kanskje litt stor, men den har i tillegg veldig god batterikapasitet om du skal observere lenge/mye, eller om det er kaldt. Knappene er lette å finne, selv med hansker. På 320 scout har du dessuten et relativt greit synsfelt ift avsøking av litt større områder, men kortere effektiv rekkevidde enn pulsar.

 

Vet ikke hvordan Pulsar xm 30 er på batterikapasitet, da jeg kun har testa den litt,  men den forrige fra pulsar; Quantum gikk relativt kjapt tom for strøm, men den hadde større synsfelt enn xm30 igjen..og var veldig detaljert. Disse får du sikkert brukt til en grei sum (Quantum) 

 

Som du sikkert skjønner så er det mange variabler å tenke på/vurdere før du kjøper. Kommer litt an på hva du er ute etter for egenskaper. Hør med forhandlere, de har kunnskap om egenskaper til de forskjellige modellene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...