Jump to content

jalla

Members
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jalla

 1. Har noen denne kula inne nå da?
 2. Fikk en eldre Seven i 308. Den har hengslet underbeslag. Er det mulig å bruke en stokk uten underbeslag. Eventuelt en ny avtrekkerbøyle som må til?
 3. Leverte søknader 10.9, fikk epost i dag 15.9 at de var godkjent og bare å betale. Synes det er mer enn godkjent! Politikammeret i Sandnes gjør en god jobb.
 4. Jeg har nå z8 og har hatt ht. Grunnen til at jeg kvittet meg med ht er den åndssvake lysbryteren til zeiss. Jeg hadde flere ganger klart å komme borti og skrudd av lys når dyrene kom. Jeg likte heller ikke at ht ikke virket klar helt ut til kanten av synsfelt. Det jeg liker bedre på ht er vekt og størrelse. I skumring/mørket klarte ikke mine øyne å se forskjell. Har ikke angret på byttet til z8. Men begge prisene du har fått var hyggelige.
 5. jalla

  Rimelig viltkamera

  Jeg endte med å kjøpe slike: https://www.xxl.no/hunter-hunter-basic-trail-camera-viltkamera-multicolor/p/1148878_1_style Virker enkle og greie.
 6. Ser du hvilken forstørrelse kikkerten står på? Det er det jo ofte greit å vite.
 7. Okkularet er vel 180 grader feil her? Du ser vel ikke hvilken forstørrelse kikkerten er innstilt på. Tenker dette er en glipp i kvalitetssikringen til zeiss, de vil nok gjerne ha denne igjen.
 8. jalla

  Rimelig viltkamera

  Har noen scoutguard jeg kjøpte 3 for rundt 2500 for en del år siden, fungerer fint de. Har sett på disse nå. https://www.magasinet.no/dovrefjell-qs12-viltkamera-10-mp https://www.xxl.no/zodiac-trail-camera-2-viltkamera-multicolor/p/1174029_1_style
 9. "Trenger" noen flere viltkamera, trenger ikke mms da det ikke er dekning uansett. Heller ikke opptatt av at bildene er av superkvalitet, men en må selvsagt kunne se hvilke dyr det er bilder av. Noen som har forslag til billigere utgaver som fungerer?
 10. Kjekt å ha på banen men jeg har aldri husket/hatt tid til å skru på jakt. Men jeg skyter ikke på over 250m heller. Har tårn på z8 på banen, men tar det av på jakt. Synes det blir litt stort.
 11. Har lest litt rundtomkring men ennå ikke blitt heeelt klok på dette. Jeg får litt vandrende treffpunkt ut mot høyre når avstandene strekker seg opp mot 200m og utover. Bruker jaktbørsa med rett stokk til alt, så jeg går ut fra at hodestillingen ikke alltid blir helt optimal når jeg skyter i feltmessige stillinger. Har sikte med parallaksejustering, men vet ikke helt om jeg justerer den riktig. - Stiller parallakse til uendelig - Sikter mot himmelen - Justerer dioptri innstillingen til korset er klart. Så er spørsmålet, er dette riktig fremgangsmåte?
 12. Jeg har fått en stokk til, så om prosessen er reversibel er ikke så viktig. Tror jeg skal prøve på metoden til Per-s når jeg finner passe rør og bolter. Før det blir det kapping og prøving, lite biltemabesøk i disse tider.
 13. Sønnen min på 6 er alltid med når jeg er på skytebanen, han bruker 22 en min. Men den er alt for lang i stokken. Tenkte å få tak i en billig stokk og kappe/modifisere den. Hvor lang stokk vil være et godt utgangspunkt for en på ca 120 cm?
 14. Lysbryter sitter litt utsatt til på z4, ellers er de tipp topp.
 15. Er formålet skumring ville jeg valgt 2-12x50 i stedet for 3-18x50. Jeg opplevde ihvertfall min 3-18 som mørkere i dårlig lys. I tillegg er den både en del lengre litt tyngre og har ekstra tårn for parallakse som etter min mening gjør den mer klumpete. Men til månejakt er jo 56 objektiv ennå bedre.
 16. Enig at retikkel på victory er bedre, liker best medforstørrende. Men retikkel på ht er fortsatt så tynt at du må ha lys i skumring, det måtte ihvertfall jeg.
 17. Z6i 2-12x50 er en super kikkert, klar i hele synsfeltet. Ikke for stor og tung, både liten og stor nok forstørrelse for det meste av min jakt ihvertfall. Litt stort okular, men en lysbryter som fungerer veier opp mot det. zeiss victory og ht sin lysbryter har jeg dårlig erfaring med, lyset var alltid av når jeg trengte det.
 18. Siterer meg selv fra starten av tråden, alle tråder om R93 ender på samme måte.
 19. Denne kommer alltid opp, jeg har lest alt om dette. Pratet med flere børsemakere, folka på Norma osv. Derfor har jeg trukket min konklusjon at r93 er trygg. Men på nettforum sitter alltid de som vet best, og mot dem kan en ikke diskutere. De vet best og mest.
 20. Jeg bruker mine uten justerbar kolbekam og har aldri savnet det. Jeg liker ikke løse deler som kan glemmes/mistes, derfor liker jeg fast magasin best. Ville ikke byttet mine r93 mot noe annet. Kjøp en brukt, ligger noen på finn.
 21. Har knust skjerm på min gode gamle garmin 450. Noen som har prøvd å få bytte skjerm? Har mange kjekke punkter lagret som jeg gjerne vil beholde!
 22. Dachsen min ble 13 år. Fungerte helt fint til den ble ormstukket når den var noe over 11. Da ble den slakkere i formen. Kan være hjertefeil spilte en rolle der, men det er spekulasjoner.
 23. Det hadde dachsen min og. Merka ingenting til det, hverken på jakt eller ellers. Kun dyrlegen som var bekymret for det. Fikk ingen behandling for det.
 24. jalla

  Slanke en Blaser R93

  Er det norsk importør av karbonskjefter?
 25. jalla

  Slanke en Blaser R93

  Har lyst å prøve å få en av blaserene lettere, vet godt at det finnes lettere børser.
×
×
 • Create New...