Jump to content

jalla

Members
 • Posts

  311
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jalla's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

22

Reputation

 1. Bare å lese læreplanen det. https://www.udir.no/kl06/BMF2-02/Hele/Kompetansemaal
 2. Har noen denne kula inne nå da?
 3. Fikk en eldre Seven i 308. Den har hengslet underbeslag. Er det mulig å bruke en stokk uten underbeslag. Eventuelt en ny avtrekkerbøyle som må til?
 4. Leverte søknader 10.9, fikk epost i dag 15.9 at de var godkjent og bare å betale. Synes det er mer enn godkjent! Politikammeret i Sandnes gjør en god jobb.
 5. Jeg har nå z8 og har hatt ht. Grunnen til at jeg kvittet meg med ht er den åndssvake lysbryteren til zeiss. Jeg hadde flere ganger klart å komme borti og skrudd av lys når dyrene kom. Jeg likte heller ikke at ht ikke virket klar helt ut til kanten av synsfelt. Det jeg liker bedre på ht er vekt og størrelse. I skumring/mørket klarte ikke mine øyne å se forskjell. Har ikke angret på byttet til z8. Men begge prisene du har fått var hyggelige.
 6. jalla

  Rimelig viltkamera

  Jeg endte med å kjøpe slike: https://www.xxl.no/hunter-hunter-basic-trail-camera-viltkamera-multicolor/p/1148878_1_style Virker enkle og greie.
 7. Ser du hvilken forstørrelse kikkerten står på? Det er det jo ofte greit å vite.
 8. Okkularet er vel 180 grader feil her? Du ser vel ikke hvilken forstørrelse kikkerten er innstilt på. Tenker dette er en glipp i kvalitetssikringen til zeiss, de vil nok gjerne ha denne igjen.
 9. jalla

  Rimelig viltkamera

  Har noen scoutguard jeg kjøpte 3 for rundt 2500 for en del år siden, fungerer fint de. Har sett på disse nå. https://www.magasinet.no/dovrefjell-qs12-viltkamera-10-mp https://www.xxl.no/zodiac-trail-camera-2-viltkamera-multicolor/p/1174029_1_style
 10. "Trenger" noen flere viltkamera, trenger ikke mms da det ikke er dekning uansett. Heller ikke opptatt av at bildene er av superkvalitet, men en må selvsagt kunne se hvilke dyr det er bilder av. Noen som har forslag til billigere utgaver som fungerer?
 11. Kjekt å ha på banen men jeg har aldri husket/hatt tid til å skru på jakt. Men jeg skyter ikke på over 250m heller. Har tårn på z8 på banen, men tar det av på jakt. Synes det blir litt stort.
 12. Har lest litt rundtomkring men ennå ikke blitt heeelt klok på dette. Jeg får litt vandrende treffpunkt ut mot høyre når avstandene strekker seg opp mot 200m og utover. Bruker jaktbørsa med rett stokk til alt, så jeg går ut fra at hodestillingen ikke alltid blir helt optimal når jeg skyter i feltmessige stillinger. Har sikte med parallaksejustering, men vet ikke helt om jeg justerer den riktig. - Stiller parallakse til uendelig - Sikter mot himmelen - Justerer dioptri innstillingen til korset er klart. Så er spørsmålet, er dette riktig fremgangsmåte? Og skal en justere fra + til korset akkurat er klart? har en følelse av at korset alltid blir klarere til mer jeg stiller inn dioptrijusteringen.
 13. Jeg har fått en stokk til, så om prosessen er reversibel er ikke så viktig. Tror jeg skal prøve på metoden til Per-s når jeg finner passe rør og bolter. Før det blir det kapping og prøving, lite biltemabesøk i disse tider.
 14. Sønnen min på 6 er alltid med når jeg er på skytebanen, han bruker 22 en min. Men den er alt for lang i stokken. Tenkte å få tak i en billig stokk og kappe/modifisere den. Hvor lang stokk vil være et godt utgangspunkt for en på ca 120 cm?
 15. Lysbryter sitter litt utsatt til på z4, ellers er de tipp topp.
×
×
 • Create New...