Jump to content

jalla

Members
 • Content Count

  303
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About jalla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser du hvilken forstørrelse kikkerten står på? Det er det jo ofte greit å vite.
 2. Okkularet er vel 180 grader feil her? Du ser vel ikke hvilken forstørrelse kikkerten er innstilt på. Tenker dette er en glipp i kvalitetssikringen til zeiss, de vil nok gjerne ha denne igjen.
 3. jalla

  Rimelig viltkamera

  Har noen scoutguard jeg kjøpte 3 for rundt 2500 for en del år siden, fungerer fint de. Har sett på disse nå. https://www.magasinet.no/dovrefjell-qs12-viltkamera-10-mp https://www.xxl.no/zodiac-trail-camera-2-viltkamera-multicolor/p/1174029_1_style
 4. jalla

  Rimelig viltkamera

  "Trenger" noen flere viltkamera, trenger ikke mms da det ikke er dekning uansett. Heller ikke opptatt av at bildene er av superkvalitet, men en må selvsagt kunne se hvilke dyr det er bilder av. Noen som har forslag til billigere utgaver som fungerer?
 5. Kjekt å ha på banen men jeg har aldri husket/hatt tid til å skru på jakt. Men jeg skyter ikke på over 250m heller. Har tårn på z8 på banen, men tar det av på jakt. Synes det blir litt stort.
 6. Har lest litt rundtomkring men ennå ikke blitt heeelt klok på dette. Jeg får litt vandrende treffpunkt ut mot høyre når avstandene strekker seg opp mot 200m og utover. Bruker jaktbørsa med rett stokk til alt, så jeg går ut fra at hodestillingen ikke alltid blir helt optimal når jeg skyter i feltmessige stillinger. Har sikte med parallaksejustering, men vet ikke helt om jeg justerer den riktig. - Stiller parallakse til uendelig - Sikter mot himmelen - Justerer dioptri innstillingen til korset er klart. Så er spørsmålet, er dette riktig fremgangsmåte? Og skal en justere fra + til korset akkurat er klart? har en følelse av at korset alltid blir klarere til mer jeg stiller inn dioptrijusteringen.
 7. Jeg har fått en stokk til, så om prosessen er reversibel er ikke så viktig. Tror jeg skal prøve på metoden til Per-s når jeg finner passe rør og bolter. Før det blir det kapping og prøving, lite biltemabesøk i disse tider.
 8. Sønnen min på 6 er alltid med når jeg er på skytebanen, han bruker 22 en min. Men den er alt for lang i stokken. Tenkte å få tak i en billig stokk og kappe/modifisere den. Hvor lang stokk vil være et godt utgangspunkt for en på ca 120 cm?
 9. Lysbryter sitter litt utsatt til på z4, ellers er de tipp topp.
 10. Er formålet skumring ville jeg valgt 2-12x50 i stedet for 3-18x50. Jeg opplevde ihvertfall min 3-18 som mørkere i dårlig lys. I tillegg er den både en del lengre litt tyngre og har ekstra tårn for parallakse som etter min mening gjør den mer klumpete. Men til månejakt er jo 56 objektiv ennå bedre.
 11. Enig at retikkel på victory er bedre, liker best medforstørrende. Men retikkel på ht er fortsatt så tynt at du må ha lys i skumring, det måtte ihvertfall jeg.
 12. Z6i 2-12x50 er en super kikkert, klar i hele synsfeltet. Ikke for stor og tung, både liten og stor nok forstørrelse for det meste av min jakt ihvertfall. Litt stort okular, men en lysbryter som fungerer veier opp mot det. zeiss victory og ht sin lysbryter har jeg dårlig erfaring med, lyset var alltid av når jeg trengte det.
 13. Siterer meg selv fra starten av tråden, alle tråder om R93 ender på samme måte.
 14. Denne kommer alltid opp, jeg har lest alt om dette. Pratet med flere børsemakere, folka på Norma osv. Derfor har jeg trukket min konklusjon at r93 er trygg. Men på nettforum sitter alltid de som vet best, og mot dem kan en ikke diskutere. De vet best og mest.
 15. Jeg bruker mine uten justerbar kolbekam og har aldri savnet det. Jeg liker ikke løse deler som kan glemmes/mistes, derfor liker jeg fast magasin best. Ville ikke byttet mine r93 mot noe annet. Kjøp en brukt, ligger noen på finn.
×
×
 • Create New...