Jump to content

GRS bifrost


Bullmastiffen

Recommended Posts

Når det gjelder T3en. Er det pinnene som boltstopp og magasinutløser er opplagret i som er for svake, eller ryker selve delene? Boltmuffa som sprekker er kjent (den trengs vel ikke for å funksjon svjv) og "løses" ved å bytte til ei i metall (slik som på X modellen).

Link to comment
Share on other sites

M67; ja, du har nok sett mer PRS i Norge enn meg og i Norge vi heldige og har STR som std. I utlandet er det litt anderledes med mye mer blandet drops.

 

Grunnen til at jeg liker vektbegrensning er gammel bagasje fra den tida riflene skulle være litt mobile og tåle feltmessig bruk med formål som ikke kan diskuteres på dette forumet. 

 

Når det gjelder GRS, og andre chassiser, har vi så lett i Norge å undervurdere vår egen kompetanse og bruk i forhold til utleningene. Bare se på stokkene til McMillan (med STR-stokken som et hederlig unntak)  Der er grepene ganske håpløse på de fleste taktiske/prs skjefter. Jeg har et A5 på en Win70. Det er så man kan gråte. De verste er at McMillan hadde et perfekt grep på det gamle 40XC repeater matchskjeftet. 

 

Edited by Torf
Link to comment
Share on other sites

De fleste som kjøper skjefter har vel ikke sinnsykt kunnskap og handler det som der bra ut. 

 

For et utrent øye vil jo svenskenes 200str chassi også få en del til å heve brynene. Litt alu, rett "kjipt" pistolgrep og prislapp godt over 20k.

 

Men mulig det er helt pefekt for å skyte bra... 

Link to comment
Share on other sites

Er det kanskje det at de er laget for høyre og feilhendt?

Biprodukt av todelt støpeform og litt økonomi slengt inn i miksen. Merker ihvertfall selv forskjell på de som har støtte langs tommel ala Anschutz og FWB etc kontra de som er rette over grepet som Mcmillan. Har absolutt ikke nok erfaring med begge til å si hva som er best, men kan ganske enkelt gjette hva som er lettest å produsere i større mengder...

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker aller best symetriske stokker, men det er lettere å finne god ergonomi i asymmetrisk design. Symetriske stokker må nødvendigvis ha noen kompromier i forhold til ergonomien. Manners er vel en av få som ser ut til å skjønne konseptet for hva som fungere i en symetrisk stokk. 

Link to comment
Share on other sites

51 minutter siden, Bly skrev:

Hva var bedre før på McMillan? Jeg synes i hvertfall de Manners skjeftene det var linket til tidligere virker nokså optimal i forhold til hva jeg selv kunne tenkt meg hvis jeg skulle skyte PRS. 

Sjekk A5 og Manners det refereres til mot langfingers plassering i grepet mot McM-STR, feks KRG Bravo og Tikks sporter.

Link to comment
Share on other sites

Den eneste ekstra "støtten" som er å hente på de stokkene du refererer til er at langfingeren får en naturlig stopp i posisjon opp i grepet. Jeg har relativt korte fingre og avtrekksfingeren min har ikke mere kontakt/støtte i verken den ene eller andre konstruksjonen. Det blir mest bare kosmetikk. Det er selvfølgelig en fordel med "pekefingerstopp", men et "definert" grep med riktig palm swell for "din hånd" vil gjøre akkurat det samme med tanke på plassering av hånden i grepet.  A5 mangler vel helt palm swell? 

Link to comment
Share on other sites

Sitat

den tida riflene skulle være litt mobile og tåle feltmessig bruk med formål som ikke kan diskuteres på dette forumet

Nuvel. Alle "PRS/rifler" jeg har sett i Norge må tåle feltmessig bruk, og være mobile, de må kunne transporteres/ bæres. Ingen av dem er tyngre enn AI AW/AT/AX, som er laget for, og brukes for det vi ikke kan diskutere. De fleste er ikke like solide, men mange er solide nok til alt annet enn krig, og noen til det også.
På flere av stevnene skal riflene bæres kilometervis, og på noen milevis, nå i helga på truger, no less... Mange PRS -stevner inneholder en del gåing, bakker, og tilogmed løping med rifla. Og det ikke av folk som er i nærheten så spreke som de vi ikke kan diskutere. Mange er vel omtrent så spreke som du og jeg, og da begrenser riflene seg selv. Jeg våger å påstå at problemet (at folk lager for "tunge" rifler som er ubrukbare allround) ikke eksisterer. PRS rifla mi veier det samme som jaktrifla mi gjorde i 1990, det er den samme rifla som jeg har brukt til alt i snart 10 år. Rådyrjakt, elgjakt, drivjakt, posteringsjakt, langholdsjakt, kortholdsjakt, PRS, jaktfelt, UNL/F, WTF...

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen begrensning nedad i kaliber. Kun oppad, maks er .30" og 950m/s, av hensyn til målmateriellet.

Erfaringsmessig er alt over ca 308 en ulempe rekylmessig, og skuddtakten vil steke en 300 rimelig fort, samtidig som en bruker for mye tid på på å finne igjen ting i siktet. De som har prøvd har byttet, det er bare tull å lage så mye smell og elendighet for å treffe noe stål rett og slett. De fleste skyter noe imellom 6.5CM og 308. De fleste egentlig 6.5x55 eller CM.

Hva som er minimum er litt uklart, stevner har blitt vunnet med 6XC, men om et er ideelt eller om en taper poeng på de lengste holdene gjenstår å se, maks var rundt 600m på det stevnet, eller noe over 500? 223 blir for spedt, det har vi sett. Man får ikke både funksjon/ fart/ magasin og tilstrekkelig ballistikk i en 223. Iallefall har ingen vist det ennå, og jeg tviler. Sålenge en må slippe avtrekkeren for å ta ladegrep så er rekylfordelen når en beveger seg under 6mm også veldig liten.

 

K

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...