Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,638
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På de "vanskelige" pipene har det fungert best å sette kula nær bommene iht anbefalingen til Barnes men nå har jeg litt korte patronlengde på 72mm. 74,5mm høres langt ut.
 2. 48,5grn er en veldig lat CFE ladning men hvis ikke børsa takler mer, er nok ikke CFE223 noe å bruke tiden på. Jeg har prøvd den i noen våpen nå og i min 308 S&L pipe går den ikke godt. Prøvde litt diverse men endte med VV N150 til slutt. Kjedelig men funker. I original Sauer Jaktmatch pipe gikk den mye bedre og fikk litt trua og jaktet et år med 50,5 grn med suksess. Så fant jeg ut at den Sauerpipa hadde mye rustskader i kammeret så den ble kassert og nå har jeg kjøpt en ny 308(eller 7,62x51 NATO hvis vi skal være nøye) Sauer STR pipe som går strålende med CFE223. Ladningen er friske men hylsene er fine, farten er god og presisjonen er match verdig. 3,5 mrad til 500m og 2,1 mrad til 400 er verifisert. 0,14 mrad samling på 500m er jeg superfornøyd med.
 3. Merkespray fra Biltema er glimrende.
 4. Har gått over til AB for en stund siden og også kjøpt custom drag model for alle kulene jeg bruker. Vet ikke helt om CDM er verdt noe som helst men jeg er lettlurt og synes det koster så lite at jeg tenker at hvorfor ikke...Synes vel kurven på fart blir rar med CDM(flater ut....er ikke det naturstridig?) i sub området. Shooter hadde noen bugs som det ikke ble tatt tak i så da kuttet jeg den ut. AB har også noen bugs som feks at bakgrunnsfargen er mørk med sort skrift noen steder i menyene. Må stort sett alltid korrigere farte og/eller BC etter å ha skutt på papp på lengre hold for at det skal stemme.
 5. Lader nå 52grn CFE og har col på 72,5. Aldri hatt så god presisjon med TTSX før, målt hastighet til 896ms. 51cm Sauer STR pipe. Edit!!! Dette er RØDE tall i QL og kan og må ikke brukes av andre uten vite hva man holder på med. I min Sauer ser hylsene helt utmerket ut etter skyting men det trenger ikke å være tilfelle for ditt våpen, det være seg en Sauer eller noe annet.
 6. smaug

  Sota hylser.

  Jeg liker å fjerne sot for å ha kontroll på videre soting, om en ladning begynner å sote mer skjønner jeg at noe er på gang.
 7. Joda går helt fint. Har skutt en del Scenar SJ, Varmageddon og TTSX om hverandre i en klin ny Sauer pipe og alt går helt utmerket. Skyter sammen med en som skyter mye Palma match moly også om hverandre og kan ikke annet enn å si at det meste går utrolig godt(i en Sauer 202). TTSX og Palma match moly går mer eller mindre dønn likt i den børsa på 100m.
 8. Aner ikke helt hva som skjedde med Grtool men plutselig så fikk jeg ikke samme tallene og farten ble lavere.
 9. Kjørt noen sammenligninger mellom QL og GRTool og tallene er ganske forskjellig men når sant skal sies så stemmer hastigheten best så langt på GRTool. Dette er en ganske kurrant ladning med en 308W og 155 moly Palma match og N150 og tallene er røde i GRTool men greit innenfor i QL. Målt hastighet med Magnetospeed stemmer rimelig bra med beregnet hastighet på GRTool så det er jo håp. Programmet i seg selv ser temmelig bra ut og enkel å bruke. Tror det kan bli riktig så bra med en større krutt database.
 10. Jeg prøver å holde meg over 99% Grunnen er rett og slett at jeg ikke ønsker stikkflamme i så stor grad og dertil varm demper som igjen gir flimring. Ikke så veldig nøye med en kule som TTSX men alle andre ladninger ønsker jeg 100%.
 11. Ahhh så det er pga låskasseskruen som akkurat er der hvor festehullet til grepet hadde blitt at AK grep passer bedre? Det gir jo mening. Å la bolten til grepet holde låskassen på plass hadde jeg ikke syntes noe særlig om kjenner jeg.
 12. Neeeeei, skjønner vel ikke helt akkurat det valget. Er jo mer uvanlig og ikke noe jeg i allefall har hørt har blitt brukt så mye men de er vel sikkert en grunn for det.
 13. Det trodde jeg også helt til jeg gikk på siden til Fab Defense og prøvde å finne ut om man kunne putte noe inn i tomrommet i grepet. Grepet heter AGR-47. https://www.fab-defense.com/en/category-pistol-grips/id-727/-rubberized-ergonomic-ak-akm-pistol-grip.html Det snedige er at forskjellen som jeg kan se er at grep til AK er tett i framkant i festet mens AR grep ikke er det men så kan det se ut som Vision har selv åpnet opp grepet i framkant og i praksis laget et AR grep av en AK grep...hvis det ikke er andre forskjeller da. Hadde tenkt å prøve grepet på Vision på MDT chassiset mitt men ikke kommet så langt.
 14. Boltene brukt er stort sett 12.9 bolter i sortstål(12.9 er alltid ubehandlet siden zinkbehandling påvirker styrken på boltene). Hadde jeg vært Vision hadde jeg lakkert bolt sammen med tommeljusteringen. Alternativt brukt sortoksydert rustfri bolter. Jeg vet bare om én som skaffer sånt og som holder mål så jeg kommer til å bytte alle bolter med det etter hvert. 12.9 er selvsagt sterkere men det er få plasser det er behov for det. Det meste er jo skrudd inn i aluminium så det er begrenset hvor hardt boltene kan dras til. Mon tro hvorfor de ikke har brukt AR grep men AK47 grep på de? Grepet er bra så ingen klager der.
 15. Så litt QC problemer da? Sånt kan skje. Har alle samme overflate? Min er lakkert med noe som virker å være cerakote teflon eller noe sånt. Ganske glatt og kjennes litt teflonaktig. Løpsoverdelen er eloksert tror jeg. Kinnstøtten er sprøytet med noe gummilakk lignende greier og det sitter ikke fast. Begynt å løsne i begge ender. Her kommer jeg til å lime på tynn isolasjon straks jeg finner noe.
×
×
 • Create New...