Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,506
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Ja MDT veier ikke under 450gr det kan jeg skrive under på men utrolig fornøyd med det. Bonusen er at magasinutløser er milevis bedre enn originalt.
 2. smaug

  Valg av 9mm

  Er Gold Match en kopi av P210? De ser veldig like ut med innvendig skinne noe som vel ikke er veldig vanlig på pistoler ellers?
 3. smaug

  Valg av 9mm

  Låner tråden litt. Tenker å begynne med pistolskyting og kjenner noen med bra erfaring og mye rart i skapet. Er så heldig å ha fått prøvd mye rart alt fra 460 XVR, DE 357 til X-Six supermatch. Av alle disse våpnene traff jeg faktisk noe med supermatchen, men på en annen side kan jeg jo ikke skyte med pistol så det teller neppe. Jeg er jo Sauer-mann og er bortskjemt med godt avtrekk og supermatchen hadde det jeg vil si et ok avtrekk(har skjønt at pistoler ikke har samme kvalitet på avtrekk som rifler?). Jeg tenker at grov felt og militær felt er det jeg kommer til å skyte(de fleste driver med det og det passer meg fint) og jeg har skjønt at X-Six supermatch "is the shit" med pris deretter men går det an å si at feks en P320 x-five ville passe mine klamme hender bra når supermatchen gjorde det? P320'en er godkjent når magasin brønnen er fjernet ikke sant? Prisen er jo mer spiselig enn supermatchen og jeg har ikke tenkt å bli best, men nederst på lista gidder jeg ikke å være. Jeg har ikke så god råd at jeg kan kjøpe noe ubrukelig. En annen pistol jeg har prøvd er Shadow 2. Virker som et skikkelig jern det også....men Sig er jo Sig da....hehe, neida skal prøve å ikke være så merkelojal. Shadow 2 med 22lr ombygging i tillegg virker som et fornuftig'ish valg? Igjen jeg er heeelt noob og har bare meldt meg på kurs og loddet stemningen hos min "lokale" klubb. Skal ikke bli noe Texas ranger og ha laser og lys og fjorten magasin på meg men det hadde vært moro å kunnet beherske pistolen skikkelig så et fornuftig kjøp hvor man har noe man kan utvikle seg i årevis med uten å måtte handle noe annet er målet. Et lite sidesprang: Blir pistolen fort(ere) utslitt(enn en rifle)? Er det sånn at etter x antall år er den ikke det samme som når den var ny og må/bør byttes sett i konkurranse sammenheng?
 4. Ikke bra. Er det ikke aluminium på alle 404 kasser?
 5. Har GRS på min. Blir ikke brukt til jakt lengre men har en 15mm S&L pipe kappet til 50cm til den som en slags reserve jaktrifler. Veier noen få gram under 5kg. Til sammenligning veier 202 jaktmatchen min bare 450 gram mindre. GRS'en holder fint den men jeg har beddet den fra dag 1. Helt problemfri har den ikke vært, den måtte beddes pga feil på fresejobben fra fabrikk og underbeslaget foran magasinet sitter ikke 100% riktig slik at magasinutløser går tregt, må ofte løsne litt på framre bolt og stramme til på nytt. Er sugen på noe annet men liker ikke McM SSG skjeftet noe særlig. Liker justreingsmulighetene til GRS veldig godt.
 6. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Hva med CDI underbeslag? Da kan du bruke AICS magasin med utløser på riktig side. http://www.cdiprecisiongunworksstore.com/howa-1500-mini-action-dbm/
 7. smaug

  Elgjakta 2018

  Vi har hatt helt ok vekt så langt. En kukalv på 48kg og en oksekalv på 68kg. Ellers grei vekt men det er ingen tvil om at elgbestanden er gått veldig mye ned de siste 5 årene. Tror vi nå ligger på et mer normalisert nivå ift vinterbeite.
 8. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Blir nok bra det der. Blastikkunderbeslaget er elendig. Gi en liten rapport hvordan magasinutløser fungerer.
 9. smaug

  SAUERtråden, for sauer eiere

  Mener forskjellen er 400 gram noe som tilsvarer en grei jaktoptikk ekstra. Personlig hadde jeg ønsket en ny alukasse dersom sprekk i kassa bare den en enkelthendelse. Hvor sprekker den? Får ikke en god pris på en 404 så kan forhandler vente på ny alukasse?
 10. smaug

  Elgjakta 2018

  Outlander 6x6 med vinsjen bak(og foran) er bare helt fantastisk. Har brukt min til å hente en ku og en liten kalv. Å vinsje inn elgen rett i hengeren uten noe dilldall er super effektivt. Trådløs fjernkontroll er også genialt. Å ha liggeunderlaget mellom ryggstøtten og skilleveggen er vel det mest fornuftige jeg har sett ryggstøtten bli brukt til så langt. Skutt en kalv i år så langt, på litt hold som vanlig, med en TTSX 150gr ladet med CFE223 i 308'en. Går som en kule!
 11. smaug

  6.5 Creedmoor lading

  Vet ikke om jeg hadde giddet å sende inn bolten for å få dette gjort. Hvis det er et reelt problem for deg hadde jeg enten: a) Bedd forhandler/importør fikse dette b) Byttet inn børsa i noe annet som ikke har dette problemet.
 12. smaug

  6.5 Creedmoor lading

  Er kammeret tørrpusset skikkelig og evt vasket med aceton e.l? Har du prøvd fabrikk ammo?
 13. smaug

  6.5 Creedmoor lading

  Skjønner ikke hvordan jeg klarte å overse det 😝 Tennstift og hull ser helt fin ut for meg. Kan se ut som du har soting mellom tennhette og hylse. Hvordan sitter tennhetta i hettelomma?
 14. smaug

  6.5 Creedmoor lading

  Nå er ikke krating noe big deal. Har du bilde av bolthode med tennstiften stikkende ut?
 15. smaug

  6.5 Creedmoor lading

  Dette har ingenting med fjærstyrken på tennfjæra å gjøre foruten der du får klikk. Tennstempelet har absolutt ikke som oppgave å støtte tennhette nå skuddet går. Ladd hardere og se hva som skjer. Soting på skulder tyder på for svak lading. Jeg tipper ladingene dine er for svake som fører til at hylsa ikke klarer å klebe seg skikkelig til kammerveggen som igjen fører til at hylsa slamrer inn i bolten og dermed får tennhette litt ekstra juling. Ellers er ikke litt kratring noe å henge seg veldig mye opp i. Les ladeboken angående tennhetter, det forklares greit der.
×