Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,789
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hullet må vel være der for at kolben kan folde over bolten. Flyttes justeringen fram blir det konflikt med bolten. Uansett er konstruksjonen mer enn solid nok til at hoder av uant størrelse kan hvile på den. Høyde på kolbekappe er vel korrekt siden man senker kolbekappe ved skyting stående.
 2. I GRT har jeg forsøkt med N340.
 3. smaug

  Make 308 great again

  Skutt en del 175 RDF og det fungerer ganske så bra. Ikke skutt på papir på en stund men på isflak osv på 6-7-800m. Lader med 48gr N19 og patronlengde på 73mm i Saueren.
 4. Gammel tråd, men i siste versjon av GRT kan man beregne hagleladninger. Hvis jeg legger inn data fra UnA får jeg det til å stemme bra *hvis* jeg justerer projectile length/fill length og seating depth til 45mm(på en 12/76). Det jeg jeg forsøker å forstå er hva de to verdiene er for noe og hvorfor det ikke blir nevnt på feks UnA sine sider siden det tydeligvis er viktige verdier.
 5. Ikke gærnt det. Jeg derimot har nok lagt hakket mer i Howaen. 10K for chassis, 8K for pipebytte, 12K for optikk og montasje. Til gjengjeld er den blitt veldig god å skyte med nå. Nå har jeg bestilt en del 100gr ELD-M som jeg gleder meg til å prøve. 100gr Nosler Ballistic tip går veldig bra så håper på samme resultat med ELD-M. 123gr SMK med Win 748 krutt gikk også meget bra og bortimot likt med 100gr BT ut til 400m. I det hele tatt går det meste bra i LW pipa.
 6. Ja det koster. Nå hadde jeg delvis det som plan hele tiden men kanskje ikke nødvendigvis å gjøre det så tidlig. Som jeg har skrevet flere ganger....minien er for dyr.
 7. Bytt pipe. Hadde samme erfaring som deg med den originale. Byttet til 19mm 56cm Lothar Walter CrMo pipe og vips, alt funker...foruten N530.
 8. Det er vanlig på ettermarkeds stokker til disse. Ryktet er at Legacy sports har gitt feil måltegning til ettermarkedsprodusentene slik at det blir feil. Flere har fått kritikk for dårlig tilpasning til låskasse men strengt tatt er det ikke stokkprodusenten som har hovedskylden selv om de ganske enkelt kunne justert dette før masseproduksjonen starter. Min MDT chassis måtte også beddes men ble gjort av Rafdal når den fikk ny pipe.
 9. Er den pipa helt frittliggende? Altså ikke bare et papirark som går i mellom?
 10. smaug

  Browning BPS pumpehagle

  Ja det var litt av målet med å kjøpe en slik. Har irritert meg at halv autoene virker å være så vellaget mens pumpehaglene er mer rørleggerarbeid så når jeg kom over BPS skjønte jeg at det var en slik hagle jeg hadde letet etter. Vurderte en Ithaca 37 også men føler at BPS tross alt er mer kurant. Ligger/lå en finere BPS på Finn.no til en veldig billig penge men hadde allerede satt i gang handel på den jeg kjøpte så holdt bare fast ved den.
 11. Har du en annen rifle å skyte med? Når børsa ikke vil, synes jeg det er greit å ta fram Saueren å sende noen serier for å få bekreftet at skyteteknikken er OK. Prøvd å gi pipa en skikkelig puss? Jeg ble aldri fortrolig med originalpipa og fikk den bytta. Siden har jeg ikke hatt knoteserier og mye letere å lade.
 12. smaug

  Browning BPS pumpehagle

  Fått hagla i hus og må si at jeg liker den godt. Nyyyydelig pumpemekanisme som er superlett å lade. Twin/quad load virker å kunne læres veldig greit på den. Sitter kjempe godt, hadde opprinnelig planer om å montere rødpunkt på den, enten Kahles som jeg har eller Aimpoint Micro S1 men etter å ha skutt med den uten, dropper jeg det. Nå skal det skytes leirdue til den store gullmedalje.
 13. Du vil muligens uansett få problemer med at okkular tar i skinna med mindre du ikke monterer høy nok montasje.
 14. Stemmer nok det. For de fleste andre låskasser så brukes AICS magasin men på minien er det originale magasin som gjelder. Greit nok for meg, magasinene på minien er meget gode(men dyre). Aldri hatt mateproblemer selv med 85gr HP i grendelen min.
×
×
 • Create New...