Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,833
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Harris er velkjente saker som funker knall. Når alt kommer til alt er det ikke rocket science.
 2. Har brukt i snart ti år nå en Atlas med picatinnyfeste. Monterer en liten skinne frampå på alle riflene mine. Aldri prøvd kopiene men Atlasen har alltid fungert upåklagelig og det har tippet noen elg framfor den. Brukes til jakt og langhold. Har også en PRS og en Versapod. PRS blir brukt til langhold og Versapod m/tilt og Pan blir nesten ikke brukt.
 3. Endres treffpunkt med/uten bremsmodul?
 4. Jeg hadde sett etter en eldre Zeiss 1,5-4,5x18. Har en slik selv på min Quad. Billig men knall optikk.
 5. Hadde jeg i dag kjøpt "nytt" fra skrætsj i dag må jeg vel innrømme at noe av prosjektene ikke hadde blitt prioritert. Feks Howa mini'en i MDT chassis hadde nok ikke blitt noe av eller 200'n i Vision(selv om jeg digger begge). Sett med dagens øyner er Quad varmint i 22lr, 202 jaktmatch i Crook chassis og Browning BPS hagla "nok". 202'n i Crook chassis kan brukes til alt og Quaden i original trestokk er fin fin til koseskyting.
 6. Ser for meg at jo mer "demper" man har, jo mindre effekt vil rekylbremsen få. Demperen skal jo få ned gasshastigheten mens bremsen er avhengig av at gassen har godt fart for å fungere.
 7. Hvilken modell er dette? PRS 2 ser også glup ut men litt usikker på hvor godt demping funker hvis smellforsterkeren likevel lager et helvetes smell?
 8. Det bør du snakke med en børsis om. Selv bruker jeg Rafdal, det er han som har lagd min muffeløsning.
 9. Lothar Walter har meget gode piper med jevn kvalitet. Har brukt det på andre våpenprosjekt med stort hell. S&L har jeg også men den liker jeg ikke. Litt kresen på ammo og trangt kammer. Ingenting av ammo skutt i noe annet går i det kammeret uten helpress. I sauer kammer går det meste om hverandre som er mye av grunnen til at jeg har sluttet å bruke den pipa. Har en rustfri Lothar Walter med muffeløsning på min 202 laget for sub ladning som er meget presis.
 10. Mini'en for dyr rett og slett. Man kan kjøpe en Sauer 100 som er milevis foran mini 1500 på alle måter...så hvis jeg hadde kjøpt en 223rem rifle i dag, hadde det blitt en Sauer 100 selv om man ikke får en ultra kompakt kasse. Etter pipebytte til nesten like mye som børsa kostet, er den blitt riktig så god presisjonsmessig.
 11. De fleste går vel til Sauer selv om jeg skal tippe.
 12. Har ikke noe sånn patent, bare bolten med en skive som ligger i slissa. Hiv bort den løse metalldingsen.
 13. Hva tar i pipa? Bolthodet? Du fikk vel et bilde av meg gjorde du ikke? Fulgte som sagt med bolter til alt. 10.9 umbrakobolt er det som fulgte med. Kan tenkes at forskjellig pipeprofil kan skape konflikt. Nå har jeg original jaktmatch pipe og bolt og frontblokk går akkurat klar. Tykk matchpipe vil kanskje skape problemer. Da må man kanskje benytte lengre bolt og avstandshylse av noe slag.
 14. Crook chassiset til 202'en er et rimelig jaktvennlig chassis. God å holde i, ingen skarpe kanter osv. Liker måten frontstykket omslutter pipa samtidig som det er lagd kutt ved låskassa slik at normal jaktkikkert kommer helt ned. En sånn bolt-on løsning på vision hadde vært kjekk. 200'n blir aldri noe lettvektrifle men med rette komponenter boltet på kan den bli en snopere til jakt også. Har brukt den flere år på jakt med GRS og det er en helt kurrant løsning det.
 15. Vekt er en ting men til jakt er ikke formen særlig håndvennlig så det hadde vært kult med bare en "option" å kunne kjøpe annen frontparti. Noe enkelt og greit. Annen "simple" kolbe hadde også vært kult men ikke noe must.
×
×
 • Create New...