Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,543
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, Iflg de lærde er kroningen på munningen viktigere enn det meste på en børse. Hva da når man monterer Svemko sin QM som introduserer en 10mm sekskantet hull foran kroningen? Har man 18-1 gjenger vil dette sekskanthullet stikke relativt langt foran kroningen også, tipper nesten 20mm. Har selv en slik QM på Grendel'en min men har ikke fått testet dette enda.
 2. smaug

  Transport av kompakt rifle

  Den kofferten som monteres på ATV er diger. Gamlingen har en sånn. Den lille Howaen ville ha forsvunnet ned i den for å aldri dukke opp igjen . En passende våpenkoffert hadde kanskje fungert, må fintenke litt på den.
 3. smaug

  Transport av kompakt rifle

  Hei, Har ofte med meg min lille kompakte Howa Mini med LSS chassis på tur bak i ATV'en. Prøver å skyte flest mulig rev, kråker, måker på ferskvann osv. Skal man ha muligheten til å skyte må man ha rifla med seg. Har brukt en vanlig riflefutural fra Neverlost hittil og den fungerer for såvidt greit men er jo alt for stor i forhold til rifla. Målet er egentlig å finne noe som er litt fleksibel og ikke er så jævla kul. Tanken har slått meg å mekke til et gammel gulvteppe eller kraftig pledd med noen reimer hvis jeg ikke finner noe annet. Har foldemekanisme på lur som skal på når jeg bytter til lengre pipe så noe som kan tilpasses lengden på rifla hadde vært optimalt. Vertebrae har LRPRO riflesekk men den er helt upolstret og det tror jeg ikke er så lurt. Bør ha litt polstring men trenger ikke kjempemye heller men ellers er den alt jeg egentlig er ute etter. Noen som har prøvd den? Hadde de laget den slik at en del var polstret feks bare på en side i område optikk, hadde det vært nok. Da kunne rifla ha ligget med den siden ned og med en stropp eller to over hadde lasten vært sikret fint. Jeg kan da umulig være den eneste som har denne problemstillingen. Hva gjør folket?
 4. smaug

  UTV med eller uten belter

  Ikke bare blir maskinen større med belter, det går hardt ut over drivverk og hjuloppheng. Belter er brutale greier. Det er nesten som å kjøre på tørr asfalt med dekk hele tiden og i tillegg får du alle slag et dekk normalt vil dempe. Du kjører ikke flere mil med belter etter vei for å ta en kjapp runde i myra for å hente elg for å si det sånn. Forbruket går også rett i taket. Ha med MYE bensin.
 5. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Fikk i går Svemko H1.0 short demperen med QM til mini'en min. Måtte selvsagt demontere demperen får å se hvordan den ser ut inni. Er ikke annet å si enn at de Svemko guttene(og jentene hvis det er tilfelle) kan sakene sine. Maskineringen er nyyyyyyydelig. Titanen er helt glatt og fin uten noen skarpe kanter eller grad. QM fungerer helt utmerket så langt jeg har fått prøvd og monteringen gikk helt smertefritt. Har brukt A-tec demper tidligere og QM adapteret gikk på som smør. 10mm umbrako for å stramme den til. Bare fått prøvd 2 skudd på trappa ved huset og smellet virker å være ca som på A-tec Maxim cal30 jeg har brukt tidligere men rekylen er nok litt mindre i den grad det er noe særlig rekyl på en 6.5 grendel. Det finner jeg ut av når været her oppe kan roe seg sånn at jeg kan ta en runde liggende på stål. Det som man må være klar over hvis man er opptatt av sånt, er at når man bruker QM og har en tynn pipe som på mini'en som vel er 16mm i munningen så vil ikke POM ringen som følger med har noe funksjon. QM adapteret er såpass stor i diameter(har ikke målt enda) at når POM ringen går klar av QM, vil hullet være såpass stort at de ikke kommer til å gi noe støtte på pipa hvis uhellet skulle være ute. Jeg har derfor ikke giddet å tilpasse POM ringen og montere den på. Den blir levert umontert og med et lite hull sånn at man kan tilpasse den selv. Selve QM adapteret virker å være meget godt laget med fin finish. Ser jo selvsagt litt rar ut med en sånn klump i munningen men med beskyttelsen satt på(som følger med) er det ikke så ille. Uansett er mini'en min ikke noe fryd for øyet med MDT chassis så jeg bryr meg rett og slett ikke om hvordan det ser ut. Den skal først og fremst være funksjonell.
 6. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Til de vanlige kalibrene hadde jeg valgt en SA versjon av Howa. Minien er fin den men som nevnt er den litt for dyr og for å være ærlig...dårlig ift det man får mtp stokken, underbeslag, og magasin. Med en enkel og grei glassfiberstokk eller en grei laminatstokk kunne man nok ha forsvart prisen
 7. Rå linolje først og så 50/50 kokt og rå linolje.
 8. smaug

  Montasje Sauer 202

  Jeg hadde satt på en picatinny skinne enkelt og greit. Til det finner du alt.
 9. smaug

  Quick load hjelp - 7x65R

  I QL legger jeg inn patronlengde slik at kuleholdet blir ca en kaliber som utgangspunkt og minker hylsevolum en grain eller to siden min erfaring er at Norma/Lapua hylser er tykkere enn standarden tilsier. Da blir ladedataen slik: COL: 80,5mm Kule: Sierra HP 100 Krutt: N150 Max 57gr Fyllingsgrad: 101,5% Hastighet: 1010 ms m/600mm pipelengde N160 er iflg QL et for tregt krutt og ikke egnet.
 10. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Skikkelig underbeslag får man kjøpt og flere blir det vel. Blir ikke levert med god stokk nei, prismessig burde man forvente noe bedre. Jeg vil påstå at plaststokken er såpass dårlig at den er bortimot verdiløs. AT-One til Boyd ser spennende ut og hvis prisen heller ikke blir gærn hadde det vært en fin stokk å levere børsa i. Til samme pris hadde det smakt fugl.
 11. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Ikke alt er prøvd i plaststokken. Lengre opp i tråden her kan man vel se når skiftet var. Plaststokken var helt grei sånn sett bortsett fra at den ikke passet mtp kinnstøtte som jeg jukset til med gorilla tape og et liggeunderlag. Får ikke den knallgode liggestillinger og det påvirker nok samlingene noe, særlig over flere skudd.
 12. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Lapua FMJ er litt vanskelig å sette i hylsa. Må enten flare(hva heter det på norsk) eller bruke en skikkelig god kuleisetter ala Forster med guiding. Lee funker ikke. Inntil 200-250 er den fin men blir tatt voldsomt av vinden. Jeg hadde heller sett på Norma 120 FMJBT. Den har jeg ikke prøvd men vil nok gjøre det.
 13. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Byttet stokk. Da er utløseren flush med chassis ellers er trikset å kappe utløseren ned fordi den er virkelig helt pyton. Har vel sett dem som bytter underbeslag som er mye bedre. Tror det også er å få tak i underbeslag hvor utløseren er på avtrekkerbøylesiden også så brukes AICS magasin. Spør du meg er original plaststokk total ubrukelig. Vær forsiktig når du strammer boltene til låskasse. Underbeslaget sprekker ofte i bakkant. Kjøper du Boyd stokk bør underbeslag beddes fordi Boyd har lagd den helt etter mål fra Howa hvor det er hulrom mellom underbeslag og stokk akkurat som på plaststokken. Er i grunnen enig med deg i at prisen er litt høy ift kvaliteten man får men når man har svidd av like mye på chassis og dilldall blir det en solid skytejern. Magasin er svindyr men funker bra. Lett å lade og god funksjon. Synd Jaktdepotet ikke selger bare løp med låskasse. Skyter mest 123SMK med CFE223 krutt ladet til 800ms og 100 Nosler BT ladet til 830ms. Begge går veldig bra. Selv 140NCC går utrolig bra men farten blir jo stusselig. Egentlig går det meste veldig bra i den. Har prøvd: 95 V-max 100 NBT 100 Lapua FMJ 120 et eller annet 123 SMK 140 NCC Alt går bra dvs 12-15mm samling. Har nå bestilt Svemko short Hunter med QM til den som blir spennende å prøve.
 14. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  På bildet er det Warne 6mil(hvis jeg husker riktig) skinne og Vortex medium PMR ringer. Vortex PST 2.5-10x44 på toppen. Som du ser er den ikke klistret til pipa men den kan faktisk ikke stå så veldig mye nærmere fordi da går ikke hevearmen fri for okularet. Skulle ønske det var 60 grader løft på Howa'en. Som den er nå er det akkurat nok plass til at det ikke blir noe problem å ta et ladegrep men det er ikke mer enn det heller. Blir litt kluss hvis jeg tar i armen feil.
 15. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  N530 er fin, H322 eller H335 er også fin, N130 går an å bruke eller CFE223 som jeg bruker mye. Den er ganske lett å lade til vil jeg påstå. Skyter mest med 123 SMK og 100 Nosler Ballistic Tip. NBT til kråke og 123 SMK til mye annet rart. Børsa går så det suser.
×