Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,723
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. smaug

  Howa klubben!

  MDT LSS-XL gen2 Med en enkel kolbe som feks MDT CCS-lite eller noe i den duren har du en ikke så fryktelig dyr løsning og tung løsning. Du må bruke AICS magasin til denne løsningen men det er vel ikke nødvendigvis negativt iflg mange.
 2. smaug

  Barret FieldCraft

  I alle mine 308 piper går TTSX absolutt best med relativt kort friflukt. Jeg har patronlengde på 72mm. Tidligere hadde jeg kule ned til siste rille men da gikk den ikke bra med annet enn N150 ladet til 800ms.
 3. Forklaringen jeg har fått på hvorfor Hodgdon ikke selges er at de ikke har serienummer på boksene(de har serienummer men antar at serienummeret er av riktig format elns).
 4. smaug

  Systemvåpen.

  Det er helt klart for de spesielt interesserte. Jeg bytter mye fram og tilbake både pipe og optikk. Har en Kahles rødpunkt som står nå på 202'n mens Zeiss'en har pause. Prøvd ørten ganger å bytte tilbake og alt går likt igjen. Har til og med byttet mellom to piper, en 56cm Sauer JM pipe og 42cm LW pipe. Matet i 150gr Barnes TTSX og med litt lett hoderegning antatt hastighet og sendt av gårde på 370m på litt stor stål med treff uten å skyte inn i mellom. Går overraskende likt med to såpass forskjellige piper på 100m. Bruker momentnøkkel og drar til med 5 og 7nm.
 5. Jeg tipper du må det. MDT chassiset til min Howa måtte beddes. Høydeforskjell foran og bak utrolig nok. Sett låskassa i stokken og stram bakre skrue. Hvis pipa letter opp må stokk beddes. Jeg fikk det gjort av Rafdal når børsa var inne til pipeskift.
 6. Det tenker jeg veldig lite på. Veksler ganske mye mellom Lapua og Norma i 308 og opplever ikke noe problem med det. Det kan selvsagt, i ytterse konsekvens være en forskjell på volum som igjen utgjør noe når man nærmer seg rødt i tabellen men med vanlig ladevett er dette et ikke-problem.
 7. Synes det høres rart ut at det skulle bli bom stopp selv om halsdimmensjonen skulle være litt for trang bare. Man kan tross alt presse en 308win til 7mm-08 som et eksempel. Må nesten være en skade eller verktøymerker i dien.
 8. smaug

  Sierra MK 100 gr

  Hvilken børse er det snakk om? Blaser R93?
 9. smaug

  Sierra MK 100 gr

  Til ditt bruk hadde jeg brukt 107gr TMK eller bare 100gr ELD-M. Da blir det brukbare effekt i kråka og du har en god BC kule i sin vektklasse. Tradisjonelle matchkuler, kanskje særlig de nyere VLD kulene uten plastspiss går bare rett igjennom kråka og den når ofte å fly litt før den dauer, langt nok til at man tenker "faen hvordan klarte jeg å bomme der" og så bruker man litt tid på følge med hvor den flyger osv osv. Varminter funker jo som en granat men som nevnt, den flyger utrolig dårlig igjennom lufte og går alle veier i vinden. Min nye favoritt kule til slik skyting er 100gr Nosler Ballistic tip men den er litt for dyr til at jeg vil bruke den til stålplinking og småsteiner i vannkanten. Til 6,5x55 hadde jeg valgt 123 ELD-M til diverse plinking, kråker og rev. Ikke prøvd selv men har trua på den. 41-42gr N150 så har du en snill ladning med lite rekyl.
 10. Fått testet 100 grain Nosler Ballistic tip i helgen. Fantastisk presisjon. Bilde er med CFE223 men N130 samlet enda bedre men var for heit selv i kulda. Snart tom for N130 så ville ikke bruke mer tid på N130 i denne omgangen. 123gr SMK får jeg ikke noe særlig til. Virker å være veldig kilen. 30gr N19 samlet brukbart(ser skyggene av hullene som er klistret over) mens 30,5gr var helt bak mål. N530 og 123SMK får jeg heller ikke til.
 11. Takk. Sto helt stille i knotten, ikke f*** om jeg kom på riktig uttrykk. Zoom hørtes helt feil ut men i mangel på våkne hjerneceller ble det sånn.
 12. Bruker noen så mye våpenolje at den må være så voldsomt billig? Jeg bruker enda samme flaske med våpenolje jeg har brukt i 10år minst. Fulgte med en sånn jalla pussesett som er kastet for lenge siden. Har også en flaske våpenspray fra Biltema som i blant brukes på pressa og diene.
 13. Det er en misforståelse at når man blir eldre må man ha større objektiv. Faktum er at når man blir eldre blir den maksimale pupilleåpningen mindre. Vi ser altså dårligere i mørket MEN det betyr også at vi utnytter større objektiv dårligere/ikke i det hele tatt. Større objektiv betyr at utgangspupille i optikken blir større men siden våre øyner får mindre maks pupilleåpning gir det oss ikke noe gevinst. Det vi(over 40) tjener på er kvalitet, altså at objektiver fanger det lyset den kan og at tapet er minst mulig, mao vi må betaler oss ut av ulykka og kjøpe så god kvalitet vi kan. Kvalitet er stikkordet her. Et sikte med 50mm åpning og 10x zoom gir 5mm pupilleåpning. Et sikte med 40mm åpning og 4x zoom gir 10mm pupilleåpning, altså mye større lysgjennomgang og bedre å bruke i mørket men det kan jo hende at siktet med 40mm åpning er noe kinadritt og den med 50mm er en Zeiss og likevel er mye bedre.
 14. Hvis det er best mulig sikte i svakt lys du er ute etter, er det Zeiss HT du skal ha. Norhunt har kampanje på de nå til under 20K. Løp og kjøp.
 15. Er vel nesten bare tofoter som festes i reimfestet du kan bruke på KKC til 202. De er veldig spinkel i forskjeftet så en vanlig Harris er vel det greieste å bruke.
×
×
 • Create New...