Jump to content

smaug

Members
 • Content count

  1,413
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er feil på siden til Jaktdepotet altså?
 2. smaug

  6.5 Grendel

  Hei, Nå som 6.5 Grendel begynner å bli nesten allemannseie og mange sikkert har vært og handlet en Howa mini, hvilken ytelse får dere ut av denne lille tassen? Hvilken ladninger er "bænkers", hva går sabla godt og hva er sjanseløs? Selv tenker jeg å bruke Scenar 123 eller 108 grain og Lapua hylser. Noen som har prøvd å finne ut av en sub-ladning?
 3. smaug

  Ny Polaris 6x6

  Gammel tråd men kan si etter å ha kjørt Polaris 500 siden 2009 at den er mye bedre enn den ser ut til. Bremsene er elendig og den jeg har er ikke utstyrt med motorbrems som er pyton men den fungerer godt ellers og er rimelig i drift. Veldig lettstartet og så har den snorstart. 500 motoren er en veldig driftsikker motor som tåler pryl. Jeg har måtte kjøre 1mil med nesten bare vann i tørrsumpen! Veiv er opplagret i kulelager som er mindre følsom for slikt enn glidelager som ville streiket tvert. Har slept to elg samtidig gjennom ild og vann med den helt til hjulene nektet å gå rundt pga for mye belastning til slutt så den tåler jævla mye misbruk. Likevel ha den noe svakheter som at lasteplanet ikke tåler mye last men heller ikke bør være helt tom. Litt last forhindrer at bakvognen spretter for mye og rister i filler. For mye last(type det den er oppgitt til å tåle) gjør at ramma knekker over motoren. Nesten alle jeg har sett blir litt svai etter kun kort tid. Navolje må også byttes jevnlig og startmotoren ryker ofte etter noen år. Nå har jeg kjøpt en Can Am Outlander 6x6 1000 XT og det er noe heeeelt annet å kjøre. Rett og slett en limousine i forhold men et svært beis av en ATV men krefter så det monner, man kan fint kjøre i høygir til vanlig, lavgiret er veldig lavt. Noe særlig mer enn 25kmt blir anstrengt. Alt av påmontert utstyr passer liksom, smarte løsninger på det meste. Warn winsjer(min har både foran og bak) som standard ikke noe noname greier, garanti på alt(siden det er montert fra fabrikk), brytere og lys er montert på fabrikken i Rovaniemi ikke noe atpåklatt opplegg i Italia. Forbruket er ikke så ille som jeg fryktet(har hatt en Can Am 650 tidligere og forbruket er ganske likt den), dvs rundt literen på mila på grusveier, mye mer i elg terreng selvsagt. Polaris 570(2 seteren) er veldig svak i ramma. Man ser med det blotte øye hvor den er nødt å svikte og det gjør den også. Er litt som på 800'en, framkommeligheten står ikke i stil til styrken. Can Am er laget veldig mye mer robust. Klart ting kan feile der også men generelt er de mer idiotsikkert. Det er ikke noe man kan gjøre feil annet enn å kjøre i høygir i tungt terreng. Ellers er det bare å klemme til. Tips: Lade batteriet så ofte du kan fordi vinsjen bruker mye strøm og normal lading under kjøring krever laaaaang tid for å lade opp igjen. Den ene ufordelen jeg har funnet med Can Am'n er at det er mye eksoslyd fra den. Høres ut som en Harley (ikke så rart, motorkonstruksjonen er den samme) sier mange.
 4. smaug

  Elektronisk skive hjemme for 10m luft

  Har du vurdert denne?: http://www.landro.no/Skyterekvisita/Skytesimulator/Accurize-Shooting-System-Cal.-6-5x55-Komplett-skiveenhet-og-laser
 5. smaug

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  Strømgjerdebånd tåler overraskende mye stryk. Veldig billig og enkelt å bytte. Ikke noe jeg ville brukt på de mest knotete plassene. Mine private gonger har jeg brukt 10mm Biltema kjetting og sjakler på. Boltet fast i fjellet med 10mm ekspansjonbolter og 10mm øyemuttere(fra Biltema det også). Brøyteskjær er populært her i distriktene som gong og rimelig enkelt å få tak i.
 6. smaug

  Barnes TSX / TTSX

  48 grs og opp mot 51 grs er det jeg har brukt. 51 grs gir ca 920 ms i en 50cm LW pipe. I min 50cm S&L ga det "bare" 900ms men fikk aldri god nok presisjon. Har ikke prøvd den samme ladningen i Sauerpipa jeg har nå i 308.
 7. smaug

  Homogene storviltkuler til 9.3x62

  Har minimalt med mantling i min Sauer pipe. På røffe piper kan det kanskje bli et problem? Bruker ikke mono kuler fordi det er mote men fordi det er bra og fornuftig, litt som å kildesortere søppla.
 8. smaug

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Har i dag: Sauer 200 Str i 6.5x55 åff kårs til trening og langhold Sauer 202 Wolverine JM i 308 til elgjakt +div Lanber Baron 12/76 O/U som veeeeldig sjeldent blir brukt til noe som helst. Skal ha: Howa 1500 mini 6.5 Grendel til kråke, rev, småstein, fluesopp osv Her er det meste på plass bortsett fra rifla(og diene fra Lee customshop). Optikk, montasje og skinne er på plass, det samme er nye 750g fjærer til avtrekket fra Gunbloke. Venter på at søknaden kommer i hus så er det bare å handle. Kommer til bli "slengbørsa" min og vil bli horet opp med MDT LSS chassis, XLR kolbe og på sikt lengre LW pipe og foldekolbe. Har lyst på: Anschutz 1416D HB 22LR eller den nye Tikka T1x. Alltid hatt lyst på en Anschutz siden barneskolen hvor vi hadde en Anschutz luftrifle som ble flittig brukt. Vil nok mest bli brukt som treningsrifle i låven i mørketiden men man vet jo aldri.
 9. Vortex har ccw mens Burris har cw. Må si jeg likte zero stop'en til Burris. Hvordan de er over tid aner jeg ikke. Min Vortex venter enda på rifla.
 10. smaug

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  Har skutt litt med TAC'en og synes den er okey. Jeg liker personlig ikke så mye skinner alle veier, ser ikke behovet så for meg hadde det vært bedre om frontgrepet var helt slett så kunne man selv sette på toppskinne. Montasjen blir veldig høy med picatinnyskinnen i veien. Synes også frontgrepet er unødvendig lang. Den jeg prøvde hadde TRG tofotadapter og tofot og da kommer tofoten veldig langt fremme. Personlig hadde jeg ville brukt skinne og Atlas tofot. Ellers skyter den godt(6.5 creedmore), kinnstøtte virker bra(mye bedre enn feks HK417) og den er tight og fin. Låsen i foldekolbemekanismen er fint laget med dobbellås(låser både inne ved hengsel og i ytterkant). Låser i sammenfoldet stilling også.
 11. smaug

  SAUERtråden, for sauer eiere

  Hva da? Fjerne frontsikte eller modde hullkorn? Sistnevnte krever en baufil, en flatfil til å pynte på finishen og gjerne en skvett durakote til å lakke resten sort(eller hva du måtte foretrekke). Å bare fjerne siktet krever bare en unbrakonøkkel(2,5 eller 3mm husker ikke helt). STR er lager mer eller mindre som en DYI rifle hvor skytteren selv kan gjøre alt uten særlig behov for fiffig verktøy.
 12. smaug

  SAUERtråden, for sauer eiere

  Det kan fjernes uansett eller du kan gjøre som meg og sage bort selve hullkornet og beholde festet til miragebåndet. Veldig praktisk å kunne feste på original Sauer miragebånd til småpenger.
 13. smaug

  SAUERtråden, for sauer eiere

  Picatinnyskinne fra en kurrant produsent og picatinnyringer så er du good to go. https://www.langhold.no/products/picatinny-skinne-sauer-200str https://www.jaktogfriluft.no/recknagel-era-ringer-picatinny-36mm-h7mm-4
 14. smaug

  Steyr M95M ombygget til OL i Melbourne 1956

  Det der ser fantastisk dyrt og komplisert å lage. Står bolten igjen fast i kolbe del ved ladning? Hvordan låser bolten? Roterende bolthode?
 15. smaug

  Barnes TSX / TTSX

  308W? Det har jeg men ikke husker ikke i farten. Må se i ladeloggen først men er på reise nå.
×