Jump to content

smaug

Members
 • Content count

  1,460
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Da kom MDT chassiset og XLR kolbe endelig i posten. Klasket i hop på et kvarter, alt passer som hånd i hanske. Nå kunne jeg flytte optikken lengre bak også siden kolben var ganske kort på plaststokken. Liker så langt XLR kolben veldig godt. Mye justeringsmuligheter og dønn tight. Må riktignok bruke verktøy til det. Har også kjøpt justeringsplaten til kolbekappen men den er ikke montert på. Veier 4,5kg med Atlas tofoten på.
 2. smaug

  Nosler E-tip+CFE223=ikke pokker

  Har ikke fått CFE223 til å gå virkelig godt i 308 hverken med S&L pipe på STR'en eller original Sauer pipe i 202'en. I gamlingen sin 308 med 19mm L.W. pipe derimot går CFE223 med 150gr TTSX så det suser.
 3. smaug

  6.5 Grendel

  MDT LSS for mini. Brownells er perverst dyr(og treg). Har bestilt fra Vertebrae. Riktignok ikke råkjapt men det fikk jeg beskjed om med engang side de måtte bestille inn chassis og ekstra lang leveringstid på XLR. Totalt blir det chassiet ikke billig hvis man er sær, kunne nesten ha kjøpt en Tac A1 men så er det noe med når man VIL ha en 6.5 Grendel i en liten kasse...
 4. smaug

  6.5 Grendel

  Chassiet er i posten på vei til meg "as we speak" og er rimelig spent på hvordan det blir, vekta osv. Tror det blir helt greit. Er minst like spent på om alt kommer(XLR kolbe +div) eller bare chassiet. Har ikke turt å spørre engang 😛 Vurderer i framtiden å sette på en 60cm'ish Lothar Walter SS pipe på den. Originalpipa ruster sinnsykt lett så den må cerakote's IHF.
 5. smaug

  6.5 Grendel

  HVIS det skulle bli problemer med å skaffe CFE223 i framtiden kommet jeg nok til å gå for N530. Utrolig deilig å lade med krutt som bare renner gjennom kruttdispenseren uten lugging i det hele tatt. 25 gr er en relativ moderat ladning. Har du kronografert den?
 6. Hva med en tight presspasning på den hevearmen din? Varmer den opp og kjøler ned bolten og presser den inn og på forhånd maskinere en skjult anleggsflate som du har tilpasset en settskrue i rustfritt til å matche? Ingen lodding(jeg hadde TIG sveiset og ikke loddet) og du kan bruke de maskinene du har allerede.
 7. smaug

  Erfaring med Blaser R8 pro success varianter

  Vorn Lynx eller Deer for de som trenger mer plass er noen fantastiske sekker. Min blir brukt flittig under elgjakten med en ikke veldig lett 202 jaktmatch oppi og er utrolig fornøyd. Gikk også fra en tung Eberlestock sekk som nå blir brukt til båtturer osv. Ligger litt bedre beskyttet i Eberlestock sekken synes jeg pluss at jeg får med meg alt turutstyr og mer til.
 8. smaug

  Hodgdon krutt tilgang?

  Prøver å bruke Brownells minst mulig. De er så sinnsykt trege med å sende. Har ventet i et par uker nå på en større forsendelse og enda har jeg bare forhåndsmeldingen på sproingsappen.
 9. smaug

  Hodgdon krutt tilgang?

  Svarte og jeg som akkurat fikk ladeutstyr levert fra Trond A. Ante ikke at han hadde noe særlig med Hodgdon.
 10. smaug

  Barnes TSX / TTSX

  Jeg setter kula slik at kun siste rille vises over halsen. God kulehold gir mindre soting og siden (T)TSX har disse rillene er det mye mindre for halsen å holde fast i kula. Enig med @Erlend Meyer at kort friflukt har litt overdrevet godt rykte som presisjonsfremmende parameter. Jeg prioriterer alltid god kulehold.
 11. smaug

  Hodgdon krutt tilgang?

  Hei, Noen som vet ståa på Hodgdon krutt? Ser at det meste ikke er på lageret hos Jaktdepotet. Er det yenkien som har slått seg vrang igjen?
 12. smaug

  Howa Mini-Action-tråden

  Har fått skutt en hel del med min i 6.5 Grendel. Testet med 33gr CFE 223 og 100gr Lapua FMJ og Ballistic Tip. Begge deler samler fint på 15mm inkl en liten slenger som jeg gir vinden skylden for. Var litt vel mye vind for finskyten. Lapua FMJ'en ble tatt skikkelig av vinden men samlet fint likevel. Oppnådde 826ms med FMJ kulen(ES på 9 med fem skudd), har ikke kronografert Ballistic Tip'en. Skal gå en grain opp før jeg gir meg. Ser de fleste amerikanere skyter med 34gr CFE 223 med 100gr kuler. Venter på 123gr SMK som jeg nok kommer til å skyte mest med så fremst presisjonen er god.
 13. Tipper på skit inne i demperen og kanskje i tillegg ikke 100% sentrerte gjenger.
 14. smaug

  6.5x55, kuler og langhold

  Lag større blink. Jeg bruker å tegne en kraftig firkant feks 15x15cm eller større med tykke rammer og så setter jeg korset i et av hjørnene om gangen. Da har man fire blinker i en.
 15. smaug

  Hornady LnL AP presse noe å ha?

  Tanken har slått meg men synes prisforskjellen blir så liten. Virker som AP'en rett og slett gir mye presse for penga og har mer muligheter til å virkelig være en ammofabrikk...med mindre ikke pressa er dårligere enn en Dillon da?
×