Jump to content

smaug

Members
 • Content Count

  1,680
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 Excellent

About smaug

 • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skal måle litt mer når jeg lander på en kombo jeg skal bruke men at det er litt variasjon på hastigheten ute å går, er det ikke noe tvil om.
 2. Er nok av produksjonstekniske årsaker som svehella er inne på. Selve "låseringen" kan produseres på samlebånd i en CNC maskin enten "in house" eller eksternt og så kan våpenprodusenten bare lage kassa i en egen linje. Ringen kan lages av alskens fancy legeringer kanskje bedre egnet for belastningen bolten påfører den enn det ville være rimelig å lage kassa av...kanskje.
 3. Ja si det, teoretisk skal det mye mer til før det utgjør noe. I dag var det normale 1017mbar nede i fjorden og til fjells var det 980mbar. Om det er luften rundt kule når den er transonisk som lager støyen og at man egentlig ikke hører den ekte smellet aner jeg ikke. Man hører bare at det ikke er den vanlige "fomp" lyden. Går litt ned på mengden "fartspulver" for å ha større margin.
 4. Gammel tråd men har også begynt å dille litt med 308 sub. Testet med Speer Hot-cor 170 gr og 11,4gr N32C. Kronografert til 317ms ved havnivå. Skal ikke veldig høyt opp til fjells før den ikke er sub lengre så skal gå ned til 11,2gr og prøve igjen. Speer kulene var bare noe jeg hadde liggende så skal prøve 175RDF og 180TTSX etter hvert. Har en 42cm LW pipe med 1:8 snurr i Saueren og samlingen er ikke sinnsyk god, ca 30mm på 106m men greit fornøyd på første forsøk. Morro med subladning men man må jo være så inn i h****** nøye.
 5. Det går helt utmerket. Merker liten forskjell på å ha en overdimensjonert demper. Bruker selv min Svemko 30cal Magnum demper på grendelen av og til selv om det er Shorten i 6,5 som hører hjemme på grendelen. Sonic demperene er helt greie de, har en selv og bruker den nå på elgbørsa under jakta av praktiske årsaker men det er rørleggerarbeid i forhold til Svemko. Når du tar ut titaninnmaten på Svemko skjønner du at "dette koster penger". Hurtigfestet til Svemko er genial og blitt standard på alle mine børser.
 6. Da skal du ha en Svemko hunter short med hurtigfeste eller Svemko nano med hurtigfeste. Nyyyydelig norsk håndtverk!
 7. Brikken ikke passer i Alphaen? Da må du få riktig (micro)SD brikke fordi du kan ikke overføre kart fra brikke til Basecamp og så til GPS(eller kopiere innholdet fra brikken). Jeg bruker fortsatt gamle topokart fart fra CD for å slippe dette.
 8. Ja jeg synes det men folk har jo forskjellige preferanser. Kanskje kjøper man en mini fordi man vil ha en kort og liten børse men driter i vekta...hva vet jeg? Likte uansett designen og hvordan den ser "sivil" ut men fortsatt er laget for praktisk bruk.
 9. Kan forresten være lurt å bedde stokken inn hvis man har MDT LSS chassis. Har alltid lagt merke til at kassa vipper litt i chassiset men klart å bortforklare det for meg selv men doktor Rafdal sa at de må beddes så derfor overlot jeg det til proffer når den likevel skulle få ny pipe.
 10. Blir vel samme pris som MDT men den ser veldig bra ut. Kanskje litt vel tung hvis man ønsker en snerten rifle til slengbruk men likte designen.
 11. Sauer 200STR m/vision chassis i 6,5x55(LH) og 308w(LH og all jakt) Sauer 202 Jaktmatch i 308w(all jakt) og egentlig 6,5x55 også men sjelden brukt Howa 1500 mini m/MDT LSS chassis i 6,5 Grendel til all småviltjakt og tulle LH som er inne hos Rafdal for en liten tuning. Lanber Baron 12/76 O/U som ikke blir brukt så veldig mye Står på innkjøpslisten for 2019/20: 22LR kit til Saueren(e) eller en Anschutz mod 54 Remington 870 et eller annet til CQB kråkekrig Da tror jeg jaggu at jeg er fornøyd med garderoben(famous last words).
 12. Gassystemet på den nye 303en er forbedret for å takle de kalibrene den ikke har håndtert noe særlig som 300WM, noen småting på bolten ellers er det vel mye det samme gode 303 er kjent for. Er visst ikke noe problem med lyddemper på 303 som jeg har skjønt.
 13. 202 piper kan man få til de fleste kaliber hos en habil børsis.
 14. Rundt 860-70ms får jeg med de lette kulene men nå er børsa levert til Rafdal. Tykkere LW pipe på 56cm skal på. Plastikken i plaststokken er såpass bløt og myk at jeg tviler man klarer å få noe festet til den som holder, jaja kanskje med noen skruer her og der men pent blir det ikke. Problemet med Howaen er elendig stokk sammen men elendig underbeslag og dårlig magasinutløser. Tilsammen utgjør dette at rifle totalt sett er alt for dyr. Pipa er ikke snill med hylsene(derfor jeg får satt på ny pipe) heller. Når man har brukt 15-20K på den blir rifla knallfin.
 15. Jævlig mye arbeid mange legger i hylsene sine. Jeg har to modus. Enten ingen rens, bare halspresser(med Lee collet die), setter på tennhette, fyller krutt, presser inn kule og ut å skyte eller... Hylsene i vibratoren, en liten klatt Autosol og kanskje en teskje sitronsyre og så ligger de der over natta. Da er det helt strøkne og klar til en inspeksjon osv. Sistenvnte gjør jeg når det har hopet seg opp en grei batch med hylser, og sot runt halsen begynner å bli vel tydelig. Når hylsene er polerte er det veldig enkel å se evt skavanker som kvalifiserer de til rundarkivet. Et annet triks jeg hadde tenkt å begynne med er å bruke Hornady Unique hylsefett og bare tørke av hylsehals med det med en fille, helpresse, tørke av og så gjøre de klar til bruk. Dette er nok mest på Grendelen der hylser er relativt kostbare.
×
×
 • Create New...