Jump to content

Lillefix

Members
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lillefix last won the day on April 15

Lillefix had the most liked content!

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Behold børsa du har, dersom du har plass i garderoben, kjøp 17hmr (kan ikke lades selv, men det kan jo også til tider være en fordel) monter lyddemper på denne, blir da lite smell og ingen rekyl. Det er jo bestandig bra å ha flere børser i våpenskapet du kan velge imellom.
 2. Bare sleng inn søknad tidligst mulig. Så er du sikker på at den er klar til du skal handle. Mener ferdig godkjent søknad «varer» 12mnd.
 3. Ny kar i bakken. Fortsatt 17hmr. 100meter. Rett ned på stedet. Ligger og sover i bua, liten pip på bevegelsessensoren, bare å sette seg opp og trekke av. Nydelig på slutten av jakta.
 4. Ja, da har jeg planen klar. Ny kikkert er på vei, S&B Zenith 2,5-10x56 FD7. Bua flyttes nærmere, blir da ca 70 meter til åta. Alle fornøyd, for utenom Mikkel og sparekontoen. Men skal man drive med denne hobbyen, må tingene være på stell.
 5. Tja, en av feilene, er jo at i mørket blir alle katter/rever svart. Alt blir mye verre når det er mørkt. Ingen problem å skyte rev på 100meter i dagslys, men når mørket kommer, da er det kanskje litt lurt at i hvert fall utstyret henger med. Har ikke den store erfaringa med kikkerter, hvor prisen er ei hel månedslønn, så det er jo denne erfaringa jeg på en måte er ute etter. Var jo også ute etter hvor langt unna, andre nattjegere plasserer seg i forhold til åta. Får mange gode tilbakemeldinger, og starter nå å få et bilde på hva som mest sannsynlig vil duge til mitt bruk (S&B eller Zeiss 56mm muligens)
 6. Har tidligere brukt grønt LED-lys på åta, men gått over til vanlig 12 volt tusenmeter. Men kan være lurt å ikke ha lyset direkte på åta, da tror Mikkel at et vogntog er på vei. Tror å komme nærmere er veien å gå i første omgang. Akkurat nå er jeg i kjøpe ny kikkert fasen, håper jeg klarer å holde meg til etter den 15. uten å gå på en økonomisk smell. Etter den 15. blir jo alt roet ned frem til midten av juli.
 7. Bua blir stående til etter 15. April
 8. Tja kan jo gå uten lys, men har sett at et mørkt trådkors, mot en mørk rev kan bli vanskelig å se. En ørliten rødprikk mot en sort rev er enklere å se. Men svaret vil jo alltid være, at det blir litt lettere, dersom det du skal skyte på er nærmere. Så jeg ender jo kanskje opp med å både flytte bua nærmere åta, fornuftig, og å kjøpe annen kikkert, ufornuftig men morsomt.
 9. Har en Sightron S3 3,5-10x56, en grei kikkert, men altfor mye lys på rødprikken, selv på laveste innstilling. Så blir lite egnende i mørket. Har funnet noen kandidater, vil disse egne seg bedre for min jakttype? Swarovski Habict 3-12*50 SogB Zenith 2,5*10*56 Leupold VX5 HD 3-15*56 Zeiss V4 3-12*56 Plutselig ble dette til en "hvilken kikkert" tråd.
 10. Sitter dønn i ro, har laget et lite fint og varmt hus som jeg koser meg i.
 11. Tja, hvorfor visste jeg på forhånd at dette var svaret jeg ville få.
 12. Rypejakta er jo forlenget med 14 dager i nord, hva kommer det av? Hvorfor kan ikke revejakta forlenges? Sørpå er det jo vår, kanskje sommer enkelte steder i April og Mai. Våren nordpå kommer jo ikke før, mer eller mindre, i løpet av Mai. I går 10 april, våknet jeg opp til -15 i Troms, ikke akkurat vår/sommertemperatur. Er løpetia for rev seinere nordpå, pga klima og mørketid?
 13. Har hatt nytt besøk på åta, tok seg kraftig opp på slutten av jakta. Vært stilt hele vinteren men nå har det begynt å skje ting. Har en påkjørt rein som hovedåte, og strør litt hundemat++ rundtomkring (har funnet ei god oppskrift som ser ut til at reven ikke kan motstå, hundepellets pluss litt godsaker). Har ca 110 meter til åta, synes dette er litt i meste laget. Har 2 lys på åta, 1000metring pluss Biltema ledlys. Reven blir ganske liten på denne avstanden. Bruker en kikkert på 2,5-10*50 Nikon. Spørsmålet er : Skal jeg flytte revebua nærmere åta, eller skal jeg planlegge en ny svindyr kikkert?? Ny kikkert er jo det som er morsomst. Hvilken avstand er å foretrekke og hvilken kikkert er grei til formålet? Hva bruker folket?
×
×
 • Create New...