Jump to content

Lillefix

Members
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lillefix last won the day on April 15

Lillefix had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har selv en Nikon Monarch 2,5-10x50. Denne er rimelig og bra. Ligger noen brukte på Finn nå. Grei allround kikkert.
 2. Finnes stålskinner som tres på original skinna. https://fjellogfriluft.no/produkt/jakt/eaw-skinne-11mm-kombi/ Hadde en Bushnell Trs25, funka greit, 3 Moa. Men å skyte rype på litt lengre hold, opp mot 100m, synes jeg personlig ble vanskelig. Rypa vises jo nesten ikke på 100meter. Kjøpte meg en 1-4 kikkert, det hjalp på. Kjøpte deretter en 1-8 kikkert type billig, men det var egentlig unødvendig, da 1-4 gjorde jobben tilfredsstillende. Tips fra meg, finn en lett 1-4 kikkert med kun prikk til retikkel, da slipper du at stolpene i retikkelet er i veien ved hagleskudd. Det erforskjell på treffpunkt mellom hagle og rifle på min derfor ble stolpene i veien.
 3. Noen som kan sjekke i QL: 165gr Interbond 44gr N140 Col 71 Løp 50cm Har ladet opp med 43gr N140, fikk hastighet ca 800 ms. Men presisjon var så som så.
 4. Lillefix

  Kjøpe mc

  Samme motor i SV1000 som i TL1000. TL1000R ikke S, var da ikke kjedelig.
 5. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=147421211
 6. Lillefix

  Kjøpe mc

  https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=126551791 Deilig lyd og dreiemoment i disse.
 7. Nettopp mottatt og skutt inn en S&B Zenith 2,5-10x56 FD7. Har tidligere drevet med kikkerter i midtsjiktet kostnadsmessig, Nikon, Vortex, Sightron, Leupold osv. Zenithen er min første "dyre" kikkert, men det jeg kan si, er at det er forskjell mellom dyrere og billigere kikkerter. Da med tanke på linser, justeringer, osv. Synd at mørketida er over. Synd at jeg dessverre har denne kikkerten på en 17hmr (dedikert revebørse). Tror jeg må rane sparegrisen og montere en slik kikkert på elgbørsa også. Ser ut til at jeg går mot lysere tider, i kommende mørketid.
 8. Lillefix

  Riflesekk

  Vet, derfor ville jeg satset på denne neste gang. Men det som blir mest brukt av meg på jakt , er en liten Bergans hoftesekk. Men som jeg sa, forskjellig jakt, forskjellig utstyr.
 9. Lillefix

  Riflesekk

  Enig i dette. Har selv en X1 Euro 2, grei sekk, men litt tykke skulderreimer, med tanke på gode hagleskudd, kolbeplassering. Mener det ikke går å bytte skulderreimer da disse er sydd fast, må sjekke dette nærmere. Amerikansk sekk, med amerikanske løsninger. Er man på tur i norden, kan det være lurt å bruke nordisk utstyr, da disse er mer tilpasset norsk fjellheim, samme gjelder kanskje Eberlestock-sekken og Vorn sekken. Grei plass i denne sekken, kan klare en liten sovepose pluss minitelt og litt Drytech for ca 1-2 dagers jakttur i finværet. Sekken er veldig bra til transportetapper, sitter bra på ryggen osv osv. En kompis har en Vorn Gaupe, han er fornøyd, men sekken er liten, mener han sliter med å få plass til noe ekstra "føre var" utstyr dersom været overasker på Nordnorske fjelltopper. Har vært borti Harkila Miekak, grei romslig sekk, men bæresystemet for våpen er jo ikke allværden, men denne sekken funker bra på rypejakt med sekk på ryggen, da skulderreimer er veldig små og flate. Men da med børsa i armene. Men alt er jo snakk om kompromiss, skal man bære børsa i transport etapper, eller skal sekken på og brukes under aktiv jakt. Forskjellige jakttyper =forskjellige jaktsekker. Men når lottogevinsten kicker inn, da skal jeg prøve en Vorn Deer.
 10. Er det noe nytt på Boydsstokk-fronten, er det fortsatt bortimot umulig å kjøpe seg en stokk? Trenger ny stokk til salongen, da den originale bøtteplaststokken er altfor myk.
 11. 17hmr er et lurt kaliber.
 12. Behold børsa du har, dersom du har plass i garderoben, kjøp 17hmr (kan ikke lades selv, men det kan jo også til tider være en fordel) monter lyddemper på denne, blir da lite smell og ingen rekyl. Det er jo bestandig bra å ha flere børser i våpenskapet du kan velge imellom.
 13. Bare sleng inn søknad tidligst mulig. Så er du sikker på at den er klar til du skal handle. Mener ferdig godkjent søknad «varer» 12mnd.
 14. Ny kar i bakken. Fortsatt 17hmr. 100meter. Rett ned på stedet. Ligger og sover i bua, liten pip på bevegelsessensoren, bare å sette seg opp og trekke av. Nydelig på slutten av jakta.
 15. Ja, da har jeg planen klar. Ny kikkert er på vei, S&B Zenith 2,5-10x56 FD7. Bua flyttes nærmere, blir da ca 70 meter til åta. Alle fornøyd, for utenom Mikkel og sparekontoen. Men skal man drive med denne hobbyen, må tingene være på stell.
×
×
 • Create New...