Jump to content

Lillefix

Members
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lillefix last won the day on April 15

Lillefix had the most liked content!

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Neida, ikke helt stille. Fikk meg ei lita revetispe på åta for ett par dager siden. Har holdt åta vedlike hele sommeren. Men venter på litt «skre» etter elgjakta og litt frost som du sier. Men først elgjakt.
 2. Du får en mail eller sms, etter noen dager, etter aktivert jakt, om å levere fangstrapport. Tror også du kan levere rapport på slutten av sesongen.
 3. Har personlig også vurdert disse opp mot hverandre. Har kun klådd på disse, ikke skutt. Likte Browningen best, selger anbefalte Tikka. Mauseren synes jeg har for «hul» lyd i stokken.
 4. Blir det feil med 308, så les sitatet. Jeg gir meg, drar også på jakt, med mye morsommere kaliber.
 5. Trenger ikke gjøre alt så vanskelig. Istedet for at en nybegynner skal plages med mange mange forskjellige synspunkter, så er det bare å kjøpe en 308 i kjent merke med ca 50 cm lengde, Og komme seg på jakt eller skytebanen. Blir ikke feil, dersom det blir feil, selg sjitn.
 6. Trodde jeg garderte meg når jeg skrev er kan være fordel. Til sakens kjerne: kjøp en 308 av de kjente merkene, vanskelig å trå feil da.
 7. Kjøp deg 308. Fordelen er kan være kort løp, (lurt å legge seg rundt 50cm, med tanke på hastighet på kule), få på en demper. Lad med 165 Accubond, da er du klar til det meste: elg, hjort, rådyr, rev, kråke, ku og hest. Lad med 150 Lockbase til rype og hare. Enklere er det ikke. Har selv 308 og har vurdert litt mer spennende kaliber, men 308 dekker det meste som skal jaktes i Norge (kanskje ikke så godt egnet til bjørn).
 8. Lag en holk i tre, med utfrest hull til knivbladet, dette trer du ned langs bladet, limer fast og tilpasser. Har gjort dette selv og det går greit, kniven er i full bruk. Har også gjort slik som du foreslår med ibenholt flis (brukte en trebit). Funker dette og.
 9. Pling fra viltkameraet, bevegelse på åta. Kastet klærne på meg og børsa i handa. Blei en liten tass i kveld.
 10. Ny valp i natt også. Skjøt fra soveromsvinduet til eldstedattera.
 11. Tok en ny liten søt en i kveld. Utstyr er Marlin xt17 med Hausken MD35 toppet med S&B 2,5-10x56. Ammo vmax
 12. To stk i dag. En voksen og en unge. Tatt på åta. Er det flere der ute som ser rev?
 13. Da var dessverre sesongens revejakt startet. Hadde ett lite ran i hønsehuset, to høns strøk med, samt 1 stk stor hannrev. Jaja sånn er det noen ganger.
 14. Har selv en Nikon Monarch 2,5-10x50. Denne er rimelig og bra. Ligger noen brukte på Finn nå. Grei allround kikkert.
 15. Finnes stålskinner som tres på original skinna. https://fjellogfriluft.no/produkt/jakt/eaw-skinne-11mm-kombi/ Hadde en Bushnell Trs25, funka greit, 3 Moa. Men å skyte rype på litt lengre hold, opp mot 100m, synes jeg personlig ble vanskelig. Rypa vises jo nesten ikke på 100meter. Kjøpte meg en 1-4 kikkert, det hjalp på. Kjøpte deretter en 1-8 kikkert type billig, men det var egentlig unødvendig, da 1-4 gjorde jobben tilfredsstillende. Tips fra meg, finn en lett 1-4 kikkert med kun prikk til retikkel, da slipper du at stolpene i retikkelet er i veien ved hagleskudd. Det erforskjell på treffpunkt mellom hagle og rifle på min derfor ble stolpene i veien.
×
×
 • Create New...