Jump to content

Lillefix

Members
 • Content Count

  299
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lillefix last won the day on November 19 2019

Lillefix had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ble litt aktivitet her. På tur ned til åtebua, skremte jeg en liten tass. Satsa på at han kom tilbake. Etter to timer piper det i Biltema-detektoren, og på 30meter står han. Gav han ei kule bakfra, rett ned. Mauser 308, 165Ab. Leupold 3-9x50Vxr. Ikke beste kikkerten i natta, men siden det blåser kuling, så fikk 17hmr være i fred i kveld.
 2. Endelig. Hadde egentlig begynt å tvile på meg selv som revejeger. Forrige gang jeg hadde mulighet å skyte rev var 22des. Har vært masse spor og aktivitet rundt åta, men ingen rev har vært sett. En sjelden gang har den blitt knipset av viltkameraet. Mange timer i åtebua, men ingen rev. Endelig i kveld var det et lyspunkt. Lita tispe skutt med 17hmr. Utras på ca 15 meter. Marlin XT17. S&B Zenith 2,5-10x56. Er ikke like mørkt på natta for tia, så åtebelysninga ble slått av, kan muligens være derfor reven stikker seg frem mot åta. Satser det tar seg kraftig opp på slutten av revejakta, nå er håpet tilbake.
 3. Hehehe, kjøp 6,5*55 til dette. Ellers hør på M67, han kommer med gode argumenter.
 4. Men som førstegangskjøper, som ikke planlegger hjemmelading med det første, og ei børse som skal brukes til storviltjakt, og ei børse som ikke skal ha laaangt løp, så finnes det andre kalibrer som er bedre egnet. Har også lyst på 6,5x55, dette pga mange forhold, gode egenskaper på langt hold, lite rekyl, flattskytende osv osv. Men dersom jeg skulle hatt en rifle til alt, fra rype via rev til elg, så ville jeg satset, på en av de andre av de 3 vanligste kalibrene. Men dersom en ikke planlegger jakt på elg(storvilt med kjøpeammo) så er jo 6,5x55 topp.
 5. Dersom en skal bruke 6,5x55 på storvilt, er ikke da løp på ca 52-53cm litt snaut. Regner med viltet ikke bryr seg om dette. Bør ikke et løp på dette kaliberet ligge rundt 60cm, for å utnytte potensialet bedre (til storviltjakt)?
 6. Har også restene av en slik kniv etter min far. Forsøk på reparasjon og ombygging, gjennom årenes løp, har gjort at det er lite kniv igjen av denne. Vet at han brukte den under militærtjenesten på rundt 70-tallet. Mulig dette bare er en suvenir-kniv, men det var dette en fattig soldat hadde råd til på denne tia. Har som sagt vokse opp med denne kniven, ønsker nå en ny på/brukt kun for affeksjonverdien.
 7. Leter etter en forholdsvis stor type samekniv, merket «Joika» på slira. Tror disse kan ha vært brukt i Forsvaret på 60-70-tallet. Er det noen som har vært borti disse? Er disse mulige å få kjøpt noen sted.
 8. Vet ikke noe om de kikkertene du nevner,men et greit tips Nikon Monarch på finn.no
 9. Julegaven til svigerbror. Han har aldri skutt rev, så jeg sparer denne til han.
 10. Fikk en til nå på morrakvisten. Tannlaus hannrev på 8,2kilo. Fin pels på denne.
 11. Men du trenger ikke grønt lys, har hvit lys på min åte, funker bra det. Mitt lys står på hele døgnet.
 12. Endelig, lurt meg 3 ganger denne siste uka. Fin hannrev. Browning Xbolt 308win, Wd60, Docter 3-12x56. Fusion 180, stooort krater på utgangssida.
 13. Prøv en WD60. Har en slik, demper nydelig.
 14. Jeg loddet et potmeter på høyttaleren, da justerer jeg lyden helt i null
 15. Biltema sin funker bra, men tape over lyset på «utedelen» eller åpne og fjern pæra, da slipper det å blinke rødt hver gang den detekterer. Innedelen er ganske høylytt, bør dempes. Dyrere sak med god rekkevidde: Chamberlain CWA2000. (Med litt modifikasjoner)
×
×
 • Create New...