Jump to content

Zippaznip

Members
 • Content Count

  499
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. New kid on the Block. Håndkikkert. 15-20x i tripod. Sjukt bra når man skyter med noen som veit dopen sin og kun trenger å jobbe horisontalt. Sjukt hvor godt man ser i en håndkikkert til 10-12k kontra sikte til 30.
 2. I disse kretser selger jaktskyteklubbene hylsele selv, som inntekt til laget. Jeg tror dette er mer vanlig enn at man kan plukke seg soddspann på soddspann med lapua og norma hylser. At 6,5cm er oppskrytt får være en annen diskusjon. Fordelen med at 6,5 har tatt av over dammen er jo at det sikrer tilgang på gode kuler i lang tid fremover. Jeg driter i om folk skyter x55 x47 eller 260. Poteto potato
 3. Salg på LS ja, det var vel ikke noe slikt salg fra norma sist LS, ihvertfall ikke som jeg fikk med meg. Årets LS er avlyst. Mange har ikke økonomi heller til å kjøper 3 piper, 9k kuler, 9k hetter og 27kg krutt fra samme lott, selv om det helt klart er det smarteste. Samme med hylser, hvis du bytter til deg "gratis" hylser imot skytetips og ladetips, så har du jo ytet en tjeneste som krever tid og kunnskap, og ikke noe en nybegynner sånn uten videre. Hvis man skal snakke økonomi bør man jo holde epler og pærer adskilt, ihvertfall hvis man skal råde ferske folk til å ta et valg.
 4. 3k for pipe til str var billig, hvor får du kjøpt disse? Gratis hylser hørtes spennende ut, men hvor reelt er det for en vanlig skytter? Jeg hadde ikke gått i bøtta etter jaktfelt og skrapa sammen ulikelotter jeg ikke aner omladminger på, og lada til moderne trykk. At dere som trener rekrutter lurer de til å gi dere tomhylsene sine, istedet for å selge de for 2kr stykket til Noen andré. Det er ikke det samme som at 55 hylser er gratis over hele fjøla.
 5. Jeg har ikke snakket om 1k, har noen andre? På de avstandene begynner små avvik å gi store utslag, feks kanting Hvs sier du til de når det kommer til av trekket da?
 6. Nå har vel ikke jeg hevdet noe annet heller?
 7. Skrekkelig enkelt på lange hold med ei børse som er tuna, selv for en blodfersk. Jernsikter uten støtte på 100m er jo mye verre en 200str på 500/600/700 for noen som ikke har skutt før. Er vel derfor prs er så poppis. Kjedelig å klirre på 90% av skudda
 8. Sliter selv med langholdsbørsa uten reim på 100m. Gi meg tofot og baksekk og den gir pling, ofte og langt utover. Det handler jo litt om hva man trener på og hvordan verktøyet er. Tviler på at de som trenger 2-3 forsøk på en obligatorisk test skyter under samme skytestilling på vilt. Så kan man diskutere om det er sløvt å møte opp til en test uten å være 100% klar. Samme som at jeg fint klarer å klaske stål fra trefot på 600m, men går ikke ut å smeller ned rådyr på de holda fordi.
 9. https://www.finn.no/165373119 Her ser du hva man kan få til brukt.
 10. Hæ? Går ikke partizan 308w 1/3moa ut til 1200? Må man ha dreide, gløda og nøysomellig pressa med redding comp dier. Fora på Berger for at det skal gå like godt som norma trainer i 6,5?
 11. Nå vrir du på det, ihvertfall på det jeg hevdet.
 12. Samme skytter med 6,5x55 kontra 308w blir jo betraktelig bedre på papp/stål med engang det blåser.
 13. Googla bare kjapt og fant denne https://www.google.com/search?q=khales+mil+4&oq=khales+mil+4&aqs=chrome..69i57j0l3.4240j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=t1oaVFnjjQ944M: Ser ut som mildot
×
×
 • Create New...