Jump to content

DSR 1 bra?


blundby

Recommended Posts

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sikkert et kjekt våpen :) ikke noe jeg ville dratt med meg på jakt siden det er så tungt

finnes også et antall andre konkurenter med tanke på pris mener og huske og ha sett at de går for et sted mellom 70-100 tusen

for den prisen finnes det andre merker jeg hadde tatt i betraktning lenge før men det er jo smak og behag :)

Link to comment
Share on other sites

Ja det er sant og den prisen inkluderte orginal kikkertmontasje.

Så annonsen dagen før den ble avsluttet og selger hadde i teksten at han ikke solgte den ut

Av landet. Om jeg hadde sett den før og jeg hadde fått overtalt selger til og solgt hit, sa hadde jeg nok hevet meg på aksjonen.

Har testet denne våpentypen noe og er imponert over skyteegenskapene i systemet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

For så vidt enig i det....Vi får se.... Nå er det ikke selger som sier fantastisk bra, kuleste som finnes etc... Han sier han aldri har skutt spesielt godt med den og har bla montert uorginal (vector) demper. Jeg tipper det er fordi han ikke synes den har vært spesielt behagelig å skyte med. Får jo også blåsen en god del nærmere trynet. DELTA her på forumet er i alle fall fornøyd med sin...(med 308, 338 løpsbytte sett).

 

Skyttere er vel ofte tradisjonalister og liker best det de har mye erfaring med fra før. Husker jeg for mange år siden nevnte blaseren min til Ragnar Hansen og fikk høre en del om "elendige ingeniørvåpen". Dette er vel et prima eksempel på akkurat det...Jeg er nerd nok til å synes det er ekstra stilig at den ser ut som det kommer rett fra "Transformers"..., men det er jo turnoff for mange.

 

Jeg har lest en del forskjellig om DSR1 på nettet. Mange liker ikke bulpup og amerikanerene skriver selvfølgelig at DTA (til under halve prisen) er bedre dersom en på død og liv skal ha det :overrasket: bla GSG9 har bruker den fortsatt og det ville være rart om den ikke var ganske bra da? ;)

Link to comment
Share on other sites

Nei, noe så kjedelig som A4 jeg nok aldri vært ;) Du kan jo også komme en tur bort på verket Niclas. Serverer kaffe her og!

 

Her kommer den sedvanlige "selvrettferdiggjøringen2 av mitt kjøp... 8)

 

Lett brukt DSR1 koster ikke mer enn en ny Blaser success i .338 lapua med tofot for eksempel, og jeg er i hvert fall ikke i tvil om hva som er mest moro av de to alternativene.

 

Det eneste negative jeg har lest om DSR1 er at det er flere hurtigfester (ergonomi) som kan stilles uten verktøy og som kan løsne i hard feltbruk. Fant frem til en tysker som har jaktet gris i mange år med DSR1 i .338L på tyske jaktforum. Han skriver han har loctite hurtiginstillingene fast etter de var tilpasset han. Kaller seg "Sheephunter" på tyske forums... Han skriver at han ble spurt av grunnleggeren av DTA (som lager modifisert DSR kopi) om hva han ville ha forandret på på DSR1, og at mye av dette ble inkorporert i DTA SRS (mindre justeringsmuligheter som kan løsne, lettere vekt, ingen magasinholder foran etc)...iDet kan sikker være litt smak og behag. Uansett ble DTA produsert/ solgt til halve prisen og er konstruert av mindre kostbare materialer... Han minner om at det er viktig å huske på at DSR1 i utgangspunktet er laget på bestilling fra Tysk spes. politi (GSG9) til operasjoner i by... ikke for å slenges rundt i ørken eller jungel (nå tåler vel optikken uansett ikke mer enn børsene...??). Det er derfor ikke en direkte konkurrent til AI eller lignende, men har en brukergruppe med litt ulike behov. Kompakt med spes god ergonomi og justeringsmuligheter og presisjon. I tillegg til noen raringer som vil ta med slikt på banen og på jakt for å kose seg brukes den av følgende:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det skurrer litt I mine ører når det skrives at noe er fantastisk bra, kuleste som finnes osv, og så i neste setning, vet om en som er til salgs. Hvem vil selge det beste og kuleste som finnes? Var den ikke så god allikevel?

 

Veldig god, men det er mye penger bundet opp i et slikt våpen. Når den kan selges for kanskje 70k med litt utstyr så er det vel ikke rart enkelte vil vurdere å selge.. Dessuten er jo .338LM et fjollete lite kaliber for folk med kalibersyken :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Forstod ikke helt logikken i salgsargument. Veldig mange selger sine 338lm rifler fordi de rett og slett ikke takler å skyte med de. Blir ofte skylda på dårlige rifler da...

Men om du kjøper ei rifle til 100k, og dette er good shit, hvorfor selge den? Kalibersyken er nå en ting, om man har kjøpt 338lm fordi det er et grovt kaliber, har man bomma stygt. Det er jo bare en stor 6.5x55. Og man klarer aldri å gjenskape like gode resulterer med noe grovere Afrika magnum. Kun 375 CT eller lignende vil være fornuftig steg opp om bruksområdet er det samme :)

 

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Fikk inntrykk av at selger har en hel haug benchrest rifler og "langholdsvåpen". Hadde tenkt å bruke DSR på jakt men den ble aldri brukt. Stor, tung, kinkig å bære med skarpe kanter som hekter seg etc. Absolutt ikke et forsøkt på å prakke på meg noe med lovord. Jeg tok kontakt via personlig melding her på kammeret om han kjente til DSR til salgs og han sa han kunne selge sin... Det er jo også et kaliber med begrenset bruksområde for de fleste, spesielt mtp konkurranse her til lands... Det er jo litt sjukt av meg å kjøpe DSR "usett" men har avtale om å returnere dersom ikke fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Ja, tror den blir knall å skyte med. Har booka 2 piper, 308win og 338lm.

Afrikanerene prøvde å stjele Rem 700 'n min på torsdag, jeg har ennå ikke fått bolten og div utstyr, men takket være snarrådig bruk av mobil med kamera fikk jeg tatt bilder av svindlerne og agenten vår har fått tak I utstyret.

 

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Da kommer det .338 DSR i posten! Blei det til slutt allikevel ;)

Kontaktet fabrikken. Vanlige piper kan lett tilpasses kassa og dyre løp er ikke noe problem lenger...

 

 

Hej Blundby

 

Tillykke med købet. Jeg er selv ejer af omtalte riffel her i Danmark og jeg tror desværre at løbet på min riffel er skudt ud.

Da du spurgte ved fabrikken, fik du da opfattelsen at de kunne tilpasse nye piber til "kassa" eller at det burde enhver våbensmed kunne klare? Sidst jeg tjekkede kostede en ny fabrikspibe 18.000 danske kr. Og det er bare for meget.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...