Bukken Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Jeg glemte noe øl i baksetet på lillejulaften, egentlig et reserveøl som jeg kjøpte da jeg slet med å finne Hansas julebrygg. Det ble vel de samme 16 blå inne i bilen som utenpå, og da vet man hva som skjer med ordinært industriøl. Har noen en mirakelkur for å berge kullsyren i øl som må tines? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Herregud for en katastrofe, piff det opp i en sånn brusmaskin muligens, eneste jeg kommer på i farta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Noen som vet hvor man finner co2-patroner til 80-tallsklassikeren Soda Stream? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Polar Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Jeg tror du berger kullsyra selv om ølet har vært fryst Men sørg for at flasken tiner sakte,å at det ikke er for kaldt når du åpner det.Iskaldt øl kan virke daff pga kullsyren ikke har det optimalt når den er ekstremkald.. Flaks at ikke du måtte ha rens i bilen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
35 VRM Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Så Elkjøp i Arendal har Sodastreamer. Mulig flere Elkjøpbutikker har det. Men om flaska eller boksen ikke er sprukket vil jo ikke kullsyra unnslippe. 35 VRM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Eventuelt drit i ølet og drekk brennvin Det fryser ikke,men varmer godt i magen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinge86 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 eneste som kan fungere er noe som tilsetter ny kullsyre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hornetman Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Temperer ølet til +4 grader og nyt det! Er ikke boksene frosset i stykker er kullsyra fortsatt på plass! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
375 H-H Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Tror jeg hadde avstått fra å ha kulsyre i dette mener å huske at du kun kan ha kullsyre i rent vann ? før essens ! bir vel rene bomba etterpå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 375 h-h er inne på noko her, tar du å dytter kullsyre i øl, brus eller andre ting, så blir det et jævla brak og du har pils utover heile kjøkkendisken, så det er det siste du bør prøve på. ... Eg ville ha satt den fryste øl`en ein plass, der det er så kaldt som mulig uten å fryse, så får det stå i et par døgn. eventuelt i kjøleskapet. Pass gjerne på at den står oppi ein balje/boks eller et eller anna, hvis dei går til helvete, så lukter ikkje heile huset ditt øl i eit halvt år.. Så ville eg tatt det opp ein boks/flaske og prøvd. Den blir nok garantert ikkje så futt i som vanlig øl, men det er fullt drikkandes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Eventuelt drit i ølet og drekk brennvin Det fryser ikke,men varmer godt i magen det var dagens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BusterGutten Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Øl-slush er noe av det bedre som finnes.....gjerne tinet over varmeapparatet i bilen.(som passasjer seff). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Butikkene er vel åpne i morgen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenderen Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Har opplevd flere ganger at pilsen har frosset på hytta. Tin det sakte, og drikk det med god samvittighet. Kullsyra er på plass, men det blir ofte litt søtere i smaken når det har vært frosset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulmen Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Er ikke boksene frosset i stykker er kullsyra fortsatt på plass! Helt korrekt. Man må la ølet tine og gi det litt tid så all kullsyren løses opp igjen, etter det bør den være like god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Jeg glemte å sette ølet i kjøleskapet en gang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Tror jeg hadde avstått fra å ha kulsyre i dette mener å huske at du kun kan ha kullsyre i rent vann ? før essens ! bir vel rene bomba etterpå Som tenåring hadde man hørt at kullsyre gjorde ekstra sus i sakene. Dermed hadde man vin på sodastreamflaske satte i maskinen og det uungåelige skjedde - vin i taket, platesamlingen og det meste av gutterommet Tin sakte og ølet er nok bra det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Herregud for en katastrofe, piff det opp i en sånn brusmaskin muligens, eneste jeg kommer på i farta. Ikke prøv denne da... Var ikke meningen å lure noen... Prøvde bare å tenke litt selv! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Er ikke boksene frosset i stykker er kullsyra fortsatt på plass! Helt korrekt. Man må la ølet tine og gi det litt tid så all kullsyren løses opp igjen, etter det bør den være like god. Min erfaring også. Vi lagrer øl i jaktbua vår , og ganske ofte fryser det. Siste jakttur i høst var forrige helg, og med kulda nå visste vi at ølet i bua var frosset. Vårt tiltak var å ta med noen bokser til første kveld og så satse på at det lagrede tinte etter hvert. Og det gjorde det. Ingen usmak av det heller. Det ble bare Hansa Ice.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 [...] Man må la ølet tine og gi det litt tid så all kullsyren løses opp igjen, etter det bør den være like god. Ja, kulsyren er nok tilbake der den skal være, men "like god"?..... den må du nok lenger ut der de drikker hjemmeprodusert spylervæske av syltetøyglass med Når ølet er fryst så vil en hel masse godsaker gå over fra å være "en fantastisk smaksopplevelse" til "bunnfall". Godt mulig ølet fremdeles er drikkbart (og noen øl kan til og med slumpe borti å bli bedre), men det er definitivt ikke det samme som det var før fysning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.475 A&M Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Eventuelt drit i ølet og drekk brennvin Det fryser ikke,men varmer godt i magen He he. Beste løsningen mener jeg også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Frossent øl havner på hylla i kjøkkenet der gode ingredienser for en god saus står. Ølsaus er yppelig til det meste av vilt Spesielt hvis det var juleøl som er litt mørkere og mer smaksrikt enn standard pils. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreagle Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Fritt etter hukommelsen står/stod det følgende på en eller annen øletikett: Udsatt for kulde bliver ølet blakt. Dette retter seg etter en tid stående i et varmt rom. Husker dessverre ikke hvilket øl dette sto på, men der har du oppskriften! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Som flere har vært inne på, så er det slik at så lenge boksen eller flaska er tett så drar ikke kullsyra noe sted. Jo kaldere ølet er, jo mer co2 vil være løst i væska. Det er det samme med oksygen løst i vann. Gassmetningen er avhengig av temperaturen. Ølet bør derfor tines, men ikke åpnes og nytes kaldt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.