Jump to content

lenderen

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lenderen

  1. Enig med denne. Men i tillegg bør du begynne med tre måltider en kort periode, ett par tre uker, før du går over til to måltider. Tigginga kan du ta det helt med ro med. Er du 100% konsekvent med å ikke gi hunden mat ved mat bordet skjønner den tegninga. Noen bruker litt lengre tid enn andre, men har ikke opplevd noen som ikke har gjort det. Er ofte en fordel å vente med å gi hunden hovedmåltidet til etter du/dere har spist ders hovedmåltid. Hunden vet at den får mat snart, og det har litt med rang å gjøre. Hunder bør aldri fores mye(hovedmåltidet) rett etter, eller rett før stor fysisk aktivitet!
  2. lenderen

    Ølet frøs!

    Har opplevd flere ganger at pilsen har frosset på hytta. Tin det sakte, og drikk det med god samvittighet. Kullsyra er på plass, men det blir ofte litt søtere i smaken når det har vært frosset.
  3. Har hatt tre forskjellige Yamaha, 350, 660 og nå en 700 med hvite skilt. Grunnen til at jeg har holdt meg til Yamaha er de litt beskjedne ytre målene, den har dermed stor fremkommelighet i skogsterreng. 350 ble litt for liten med tung last og den hadde ikke sperre. De andre har mer enn nok krefter til alt en ATV kan brukes til. 700 har elektrisk servostyring, og det gjør den svært lettkjørt i vanskelig terreng. Tror det har kommet på flere av modellene til Yamaha(og andre). En kompis har Yamaha 450, og den har vært kraftig nok til hans bruk. Så hvis det ikke er spesielt tung bruk du tenker på, tror jeg den er stor nok.
  4. Hadde hengslett underbeslag i lettmetall fra Børselars. Beklager å si det, men det holdt bare i tre sesonger. Mausern ble bare brukt til elgjakta, så dette anbefales ikke.
  5. Har hatt Zastava 223 noen år nå, og er godt fornøyd med den. Mest brukt på fjellet etter fjellrypa, og har aldri hatt noe tull med den uansett vær og vind. Presisjonen er utmerket, de få gangene det blir bomskudd er det ikke børsa sin skyld. Skikkelig Mauser, liten utgave av M98, og bare drøyt en meter lang, bra trestok, altså ett skikkelig arbeidsjern. http://www.jaktdepotet.no/webshop/default.asp?sub=pd&id=259&kid=55&uid=87
  6. Noen som har arbeidstegning til en bra selvanviser? Kan eventuelt sendes på mail.
  7. Takker så mye, du skal se du har skaffet han en ny kunde!
  8. Langlo: Kan du fortelle hvor denne børsemakeren holder hus(eventuelt på epost). Jeg må få gjort en del av de samme tingene på gamla, men har ikke lokal børsemaker. Og da jeg må sende henne bort, kan jeg like gjerne bruke samme som deg. Virker som om han har peiling.
  9. Det er en 30-06, og den er ombygd for 7-8år siden. Har ikke hatt problemet tidligere, og det er som sagt bare på andre patonen. Bruker Oryx 180.
  10. Har en M98 som jeg bruker til elgjakt(ombygd til jakt). På siste del av jakta fikk jeg problemer med å kamre andre patronen. De andre fire gikk helt greit, men den andre kilte seg ofte fast halveis inn i kammeret når jeg tok ladegrep. Det er originalt magasin som både lades og tømmes fra toppen. Noen ideer om hva det kan være?
  11. Campingplassen i Mosjøen ligger på Kippermoen. Det er ca 300 meter fra campingen til utstillingsområdet. De som har bobiler og campingvogner trenger de ikke campingplassen, for det er bra med oppstillingsplasser i regi av Vefsn Hundeklubb. Send en e-post til red@vefsnhk.com for bestilling av plass til vogner og bobiler.
  12. Hei dere som har tenkt dere på utstillinga! Utstillinga er flyttet til Kippermoen Ungdomsskole. Det er ca 2,5 km fra Mosjøen sentrum(torget). Se www.vefsnhk.com
  13. Takk for svaret, Elgen. Det stemmer at det står noe mer som jeg ikke husker hva var på fremre låskassering, men jeg har ikke lyst til å skru av skinna da det er brukt loctite på skruene. Vet ikke om det gjør noe, men er litt "skeptisk" til å løsne på ting som er limt fast.
  14. Fin tråd for Mauserfolk! Har en M98 som er stemplet HÆR og ombygd til jakt, og som jeg gjerne skulle visst produksjonsåret på. Det nummeret som er satt to strek over er 34900, det kan være 34980. Vanskelig å se pga. strekene. Under det gamle nummeret står det en enkelt C. Før det ble satt på skinne til montasjen mener jeg det stod byf ( eller noe lignende) på fremre låskassering, kan det ha noe med hvor den er produsert? Børsa er i 30-06 og brukes til elgjakt. Sikring, skjefte, avtrekk og hevearm er skiftet,men løpet er det samme gamle og den går ganske så godt. I tillegg til å være et utmerket våpen har det en viss affeksjonsverdi fordi det var min far som kjøpte den gjennom forsvaret hvor han jobbet, så den har vært i familien siden slutten av 60åra.
  15. Foxy Lady fordi en Hollandsk Gjeterhund ser ut som en fjellrev som valp, og så er det jo en skikkelig bra låt av Jimmy Hendrix. Hvorfor det ble Luna Lady på nummer to av samme rase, må dere spørre sambo om.
×
×
  • Create New...