Jump to content

Hornetman

Members
 • Content Count

  572
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 55 gr BT går veldig ofte ikke bra.
 2. Det er absolutt mulig, det mest kompliserte/ kostbare er sluttstykket og modifiseringen i bakkant av løpet.
 3. Hvis en primært skal skyte de programmer som som ikke tillater bruk av magasin, er et slikt våpen et røverkjøp på alle mulige måter! MEN, skal rifla brukes til noe som helst annet vil savnet av magasin henge over bruksgleden som en tung fyllesyke så lenge en har våpenet i besittelse! Jeg har prøvd dette, og endte derfor opp med en pent brukt (og rimelig, kan dog være noe vanskelig å finne) 1827 skiskytterrifle som jeg fikk Bredvold til å lage et nytt skjefte til. (nytt skjefte er forsåvidt bare unødvendig og dyrt jåleri). Enkeltskuddrifla måtte jeg omtrent gi bort for å bli kvitt, til tross for fantastisk kvalitet!
 4. Jeg bruker GPS endel både i fm jobb og fritid, og klarer ikke å se for meg at en smarttelefon kan erstatte en solid GPS som bruker standard AA-batterier. Kansje til kortere småturer om sommeren, men vinterstid er det sjanseløst etter min mening. Nå har jeg sikkert en god del å hente på å sette meg ordentlig inn i alle smarttelefonens funksjoner, men bare batteritiden og hansker/votter gjør mitt valg enkelt. Bruker selv en Garmin 60 csx.
 5. Når det gjelder klassiske skjefter er det mange regler som gjelder, men de påvirkes av flere ting, for forskjefter bl a hvordan reimfeste er festet, på pipa eller i stokken. Regelen er iallfall at tuppen på framstokken skal avsluttes midt på pipa, og pipa måles fra midten av rekylklakken og fram til munningen. Høyden på framstokken skal følge en trukket linje fra fremkanten av avtrekkerbøylen og fram til munningen.
 6. Se der ja, blei stilrent det der vil jeg si! Fint det kom til nytte igjen!
 7. Kragsiktet jeg har ser likt ut som siktet M 51 i brosjyren. Siktefoten er imidlertid forskjellig.
 8. Håp er det alltid! Har en slik gammel diopter for krag liggende, vil tro at selve dipoteret er identisk, bare foten som er forskjellig. Mål bredden på svalehalesporet på siktefoten og PM meg, så kan det hende det løser seg!
 9. Videre så hadde P K Åland 11 kg på ryggen! (Inkl AG'en)!
 10. Hvis presisjonen har vært god tidligere, og en grundig puss ikke hjelper ville jeg spandert på den en ny kroning av munningen. Har ofte opplevd at ny kroning på brukte løp hjelper på presisjonen.
 11. Kikka på en slik Zastava M85 for mange år siden. Fikk definitvt følesen av en "Minimauser" og syntes egentlig maskineringen av selve låsen var riktig så bra på den iallfall. Men han som hadde polert siste finish utvendig hadde nok hatt mer en EN vodka under vesten.... Skjeftet var heller ikke mye å heise flagget for, men som sagt, dette er mange år siden, hvordan det er nå om dagen har jeg liten formening om.
 12. Det er feil, forslaget var en chipmerking som gav individuell identifikasjon uten mulighet for å legge fra seg eller "glemme" senderen. Og at all bruk av kjøretøyer langs veier i jaktterrenget skulle bli forbudt fra samme dato og slått hardt ned på.
 13. Scenar har jeg ikke prøvd, så skal ikke uttale meg om den. Som du sier så er det ganske håpløst å finne FMJ kuler over 60 grain. Mener å huske at Speer hadde ei på rundt 60 grain en gang i tiden. Er ikke helt oppdatert, enda mange års forbruk igjen på eget lager!
 14. Har samme erfaring som deg med HP matckuler, Hornady, Sierra og Nosler, dog noe lettere 52-55 grain, men med noe lavere fart i min .222. Funker knall til det du ikke har planer om å spise etterpå!
 15. Mener Raudnakke har gjort dette. Finner ikke tråden her i full fart, kanskje det var på gamle Sluttstykke at den var...
×
×
 • Create New...