Jump to content

Hornetman

Members
 • Content Count

  572
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 55 gr BT går veldig ofte ikke bra.
 2. Det er absolutt mulig, det mest kompliserte/ kostbare er sluttstykket og modifiseringen i bakkant av løpet.
 3. Hvis en primært skal skyte de programmer som som ikke tillater bruk av magasin, er et slikt våpen et røverkjøp på alle mulige måter! MEN, skal rifla brukes til noe som helst annet vil savnet av magasin henge over bruksgleden som en tung fyllesyke så lenge en har våpenet i besittelse! Jeg har prøvd dette, og endte derfor opp med en pent brukt (og rimelig, kan dog være noe vanskelig å finne) 1827 skiskytterrifle som jeg fikk Bredvold til å lage et nytt skjefte til. (nytt skjefte er forsåvidt bare unødvendig og dyrt jåleri). Enkeltskuddrifla måtte jeg omtrent gi bort for å bli k
 4. Jeg bruker GPS endel både i fm jobb og fritid, og klarer ikke å se for meg at en smarttelefon kan erstatte en solid GPS som bruker standard AA-batterier. Kansje til kortere småturer om sommeren, men vinterstid er det sjanseløst etter min mening. Nå har jeg sikkert en god del å hente på å sette meg ordentlig inn i alle smarttelefonens funksjoner, men bare batteritiden og hansker/votter gjør mitt valg enkelt. Bruker selv en Garmin 60 csx.
 5. Når det gjelder klassiske skjefter er det mange regler som gjelder, men de påvirkes av flere ting, for forskjefter bl a hvordan reimfeste er festet, på pipa eller i stokken. Regelen er iallfall at tuppen på framstokken skal avsluttes midt på pipa, og pipa måles fra midten av rekylklakken og fram til munningen. Høyden på framstokken skal følge en trukket linje fra fremkanten av avtrekkerbøylen og fram til munningen.
 6. At disse sabbotpatronene forsvant tror jeg hadde noe med manglende presisjon å gjøre, de var omtrent ubrukelig. Fikk tak i et par esker 308 tidlig på 1980 tallet og prøvde de. Samlet knapt nok innafor pappen på ei 50 cm skive på 100 meter etter hva jeg husker.
 7. Den ligner utseendemessig ikke på en 3,7 cm, noe den størrelsesmessig heller ikke kan være sett i forhold til de 20 mm og 40 mm på bildet. Jeg vil tippe på noe 30 mm fra øst. Å der var jeg slått på 30 mm.tipset mitt..
 8. Jeg bruker en liten pensel og pensler stokkolja (gjerne "Raudolje") innvendig i ufresninga for mekanisme og pipe. Tørk av overskuddet der treverket kommer i direkte med stålet, ellers kan det godt ligge ei tynn hinne av olje utenpå treverket.
 9. Jeg har Redfield baser med lave 30 mm EAW ringer og en Swaro 2,5-10x42 på min. Svært slanke vil jeg ikke kalle basene med 30 mm ringer akkurat, men blir nok noe smekrere med 1" ringer og kikkert.
 10. Hornetman

  Sako Vixen?

  Noen liker mora og noen liker dattera! Noen liker f eks Vixenbørsa, låskasse tilpasset patronen, smekker og vellaget. Andre bryr seg mindre og syns det er helt greit med en CNC-produsert låskasse tilpasset en større patron, gjerne med innlimte plastdingser for at den lille patronen i det hele tatt skal fungere i den for altfor store låskassen. De bryr seg katta i hvordan børsa er, bare de treffer! Andre har andre preferanser, de legger vekt på også det estetiske. Presisjonsmessig står ikke en velholdt Vixen noe tilbake for moderne kreasjoner, tross sin etter hvert høye alder! Imid
 11. Det må vanligvis tilpasses, bl a lengden på selve tennspissen.
 12. NM14 (Personellmine, "Non Metallic") NM24 Drivladning øving 155 mm FH NM150 81 mm BK Lys Egentlig håpløst å bruke "begrenset lagringsplass" på å gå rundt og huske...
 13. Polering og smøring av glideflatene med et godt fett gjorde underverker mtp maktbruk på mine Lee Colleter. Dette sammen med å polere ned diameteren på mandrellen en smule. Angående kraftbruk er det nå vesentlig lettere å halspresse i Colleten en f eks helpresse samme hylse. Da er dien juster slik at den går over topp i pressa, dvs at pressingen gjøres når utvekslinga er som størst. Men fortsatt irriterer de jæ##a colletmerkene på hylsehalsen meg noe grenseløst!
 14. Hornetman

  NM255 5,56Nato

  Men IKKE i tradisjonelle boxerhylser!
 15. Magasinene til Våpensmias "rekruttrifle", modifiseres enkelt på 3 minutter med ei fintannet fil til å passe Anschutzriflene. Har du allerede et originalt Anschutz magasin ser du hva du må file bort.
×
×
 • Create New...