Jump to content

BusterGutten

Members
  • Posts

    688
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BusterGutten

  1. Har prøvd å få tak i magasinfjæra( Magazine catch spring) til min cz 527 222 rem.men finner den ikke på nett noe sted. Kanskje noen kan hjelpe?. Fant en link til en side i tråden,men denne var visst ute av drift. Edit: fått tak i .
  2. Tja jeg vet ikke om du kan ta det som en selvfølge at de passer foten din,men sjansen skulle være bra . Jeg har også rimelig brede føtter,og de trives i både hunter og besseggen.
  3. Det er ikke noe å spekulere i,kjøp Viking hvis de passer foten din! . Jeg har hatt uttallige fjellsko,jaktstøvler opp gjennom årene og de to typene jeg er mest fornøyd med og bruker nå, er Viking Hunter og Crispi Besseggen. Viking-skoa har en meget bra såle som sitter godt på alle underlag. Sålen på besseggen er brukbar som ny,men taper seg raskt og blir da etter min mening livsfarlig på de fleste fuktige underlag. Begge skotypene er utrolig slitesterke ,og gore-tex membranen holder fortsatt tett etter mye bruk over tre år,til tross for slurvete vedlikehold. Lange fjellstøvler som Viking hunter har jo den bakdelen at de blir svært varme og klamme på fine sommerdager,men har man med sokkeskifte,og lufter bena innimellom så går det greit,men alt blir et kompromiss hvis man bare skal ha ett par fjellsko .
  4. Med all respekt,ko-stens. Det er på tide at du legger fra deg uflaksbegrepet. Hvis du til stadighet opplever at jaktturer ødelegges av uflaks,så bør du tenke over om dine forventninger til jaktturen står i stil med hva du faktisk kan forvente å få, ut fra en kritisk gjennomgang av hvor mye tid og energi du har brukt på å skape en god jakthund,bli en god jeger osv.
  5. Jeg vil anbefale deg å ta en titt på http://www.fjellforum.no/topic/26286-le ... rfaringer/" target="_blank]. Der ligger det drøssevis med tips i forhold til lett og bra utstyr. "LettUtstyrsFriluftsliv"er jo nesten blitt en egen "gren"så det er mye å velge i. Selv har jeg prolapser i både rygg og nakke,men mye og god trening gjør underverker .
  6. Ja de lar den nok ikke dø av alderdom . Hvordan ville et slikt buejaktforsøk i praksis foregå mon tro ?
  7. Hvis buejakt hadde ført til mindre lidelse,ville ikke alle de oppegående og smarte landene dere henviser til som som driver med dette stoppet jakt med skytevåpen og bare tillatt buejakt ? La oss bare som et teoretisk eksperiment være enige om at buejakt er like humant som jakt med kruttvåpen. Vil det da bli mer eller mindre lidelse nå som det ikke blir noe av dette dyreforsøket ?
  8. Vil det bli mer lidelse, eller vil det bli mindre lidelse nå som dette forsøket er stoppet ?
  9. Hvis du reflekterer litt ekstra rundt dette ønskede dyreforsøket,lidelse,unødig lidelse vil du kanskje komme med et Aha etterhvert.
  10. Man påfører dyr lidelse når man dreper dem,ergo vil et slikt forsøk påføre dyr lidelse enten det blir skutt med pil eller kule.
  11. Å påføre dyr unødig lidelse i et forsøksprosjekt for at en "håndfull" jegere kanskje skal få lov til å få et større adrenalinkick ved at de får lov til å bruke bue og pil til jakt er naturligvis ikke enkelt å rettferdiggjøre. Det er ikke vanskelig å forstå at forsøket ikke ble noe av. Når det er sagt kunne jeg godt tenke meg å felle en tiur i los for spetsen min med buen min,men det ser altså ut til at jeg ikke for lov til dette i nærmeste fremtid.
  12. Hvorfor er det forbudt å bruke håndvåpen til jakt i Norge,noen som vet,jeg bare lurer?
  13. Du kan gjerne si at argumentet ikke er verdt noe i dine øyne,men det er et argument som har blitt dratt frem i debatter om jaktmetoder i årevis. Hvorfor er det slik må man jo da spørre seg,må man ikke ? Det er ingenting som "slår"følelser. Du kan slå ihjel mye med fakta men ingenting slår ihjel sterke følelser hos oss mennesker noe også de som lager lover og regler må forholde seg til. Enten vi vil eller ikke må vi forholde oss til slike bilder som bl.a.dette og være bevisst hvilken makt slike bilder har.
  14. Det finnes mye man kan drepe et dyr raskt med bare man er dyktig nok,men vi må jo sette en grense for hva vi skal tillate. For min del er det helt greit at utfallet ble som det ble. Jeg tror nok mange "ikke jegere"ser på bue og pil som noe man leker med,skyter på blink med. Uten å vite det vil jeg tro mange ville blitt svært provosert hvis det hadde blitt åpnet for jakt med bue,noe som kanskje ville fått negative konsekvenser for jakta generelt i Norge,hvem vet.
  15. Ok,da får du bare holde på dine unntak da...
  16. Ok,jeg anbefaler deg dog å fjerne dette unntaket.Faktoren "menneskelig feil" kjenner vi jo alle...
  17. Kan ikke hagla di være ladd selv om du bytter choke ?
  18. Fantastisk program! Så naturlig det falt for dem dette jegerlivet,nydelig å se!
  19. Spets,bare få deg katt du . Den første spetsen min ei tispe var fæl til å jage katter,men når vi fikk to kattunger i hus så var ikke det noe problem,og disse ble akseptert omtrent umiddelbart. Denne tispa fortsatte dog sitt hat mot andre katter enn våres egne . Hannbikkja jeg har nå hadde nok drept katter hvis den hadde fått tak i dem tror jeg. Når jeg fikk ham hadde vi ingen katter,men fikk etterhvert katt noe som gikk uproblematisk også denne gangen. Andre katter enn våre egne(har tre nå)tåler den ikke . Når jeg introduserte kattungen for bikkjene så passet jeg på å ha kattungen i fanget slik at bikkjene skulle forstå at dette er matfars "eiendom". Tror ikke det er lurt å bare slippe kattungene på gulvet til bikkja første gangen.
  20. Når mine hunder har vært valper har jeg bestandig sagt nei når de har bitt i sokker,sko,tøfler osv.og på den måten lært de betydningen av nei og med det resultat at de ikke har brydd seg om ting som har ligget rundt omkring i huset. Den spetsen jeg har nå Buster, har jeg oppdratt helt motsatt på dette området. Helt fra han var valp har jeg rost og lokket han til meg når han har plukket opp ting fra gulvet eller ute. Resultatet har blitt en hund som i en alder av 6 år synes det er veldig morsomt å overraske matfar med div gjenstander han finner både inne og ute. Ute på lokale lufteturer er han en typisk "kvist-hund",og gir seg ikke før han finner kastet kvist. Jeg har aldri brydd meg om å prøve å få han til å apportere storfugl,men det kunne kanskje gått,jeg vet ikke:). Når Buster finner skutt fugl handler det som regel om for meg å komme så raskt som mulig til åstedet før tiurn har fått en total "make over"
  21. Min hobby var i flere år åte og posteringjakt på rev( i tillegg til annen jakt). Greit nok at jeg bare drev denne jakta på vinteren når pelsen var fin,men vinternatta kan også bli mørk. Kikkertsiktet som satt på toppen av en 222 tror jeg het Nikko? og var en 4-12*56,og kostet i underkant av en tusenlapp for tyve år siden. Mange titalls rever ble skutt gjennom over noen år og jeg syntes kikkertsiktet funket bra. Retikkelet i dette siktet var veldig tykt noe som var en fordel til nattejakta,men ikke så morsomt når man skulle prikkskyte i dagslys. Selvsagt hadde det sine svakheter i forhold til de dyreste siktene,som f.eks.at jeg mått bruke maaaange skudd under innskyting pga.at den ikke var "stø på kneppene",men når den var innskutt så var den stabil. I følge mange her på kammeret så må man også under nattjakt vinterstid ha zeiss e.l.for å se reven,og man må helst også ha lysende retikkel. Jeg hadde ingen av delene men koste meg alikevel med jakta mi . Jeg har ingen konkrete kikkertsiktetips til deg for det er mange år siden jeg har drevet med jakt i mørket. De siste femten år har jeg bare jaktet i dagslys og greier meg fortsatt med rimelige kikkertsikter:).
  22. Jeg kappet bort 15 cm på en 222 rem og kronet selv. Brukte drill,kobberskrue og fin slipepasta. Presisjonen som i utg.punktet var ekstremt bra,er fortsatt like bra.
×
×
  • Create New...