Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ery-Holder" target="_blank

 

http://snakedr666.tumblr.com/post/13901 ... your-spare" target="_blank

 

http://www.luminousdiy.com/Light%20Kits ... 0Parts.htm" target="_blank

 

http://www.countycomm.com/CBH.htm" target="_blank

 

mulig du finner noe på overstående linker.

 

skjønner ikke helt hva du skal med det med mindre du skal på virkelig langtur eller at du må ha lys selv når du sover.

har selv en tk35 å jeg mener selv at den er blitt brukt mye 90 minuter hver dag siden den kom i posten den 22 juni.

det er ikke noe grunn til å lade enda.. men muligens fint å ha sånn tilfelle rottefelle.

Link to comment
Share on other sites

Hei, takk for linkene. Men har funnet en annen løsning, jeg gikk for Maxpedition 6" x 9" Padded Pouch http://www.maxpedition.com/store/pc/6-x ... 7p1211.htm" target="_blank samt noen 18650 protective case (slike http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... pack-18074" target="_blank men kjøpt på eBay) Slik som jeg har det nå så ligger batteriene løse, så en slik plastsak for oppbevaring samt ta med seg i en pouch er bedre en å ha det løst etter min mening. Den Maxpedition minibaggen burde romme Fenix tk35 pluss en annen lykt jeg mye bruker/har med på tur (Olight m20 warrior) samt noen batterier som da vil ligge mer beskyttet og ryddig. Skal om ikke så lenge kjøpe meg en Maxpedition Vulture II så den vil passe supert til den også.

 

"skjønner ikke helt hva du skal med det med mindre du skal på virkelig langtur eller at du må ha lys selv når du sover."

Jeg liker ha med litt extra når jeg er på tur, og det spesielt når jeg blir borte lenge. Har også unger som gjerne vil lyse både her og der når vi er på tur, så flere en en lykt er et must. Du sier du har Fenix tk35 og at du har brukt den ca 90 min pr dag og ikke trenger å lade den enda siden du kjøpte den i 22 juni, du kan umulig ha kjørt turbo eller high på den da? Lystid på turbo (820 lumens) er 1 time og 33 min ifølge Fenix og på high 5 timer og 6 min. Jeg vet ikke om andre, men jeg vet at jeg selv alltid lyser med det jeg har når jeg er ute, og vil ivertfall kjøre konstant på high (men sikkert mye på turbo også) Da blir jo batteriene fortere brukt opp.

Link to comment
Share on other sites

skulle gjerne hatt en veske til å ha 18650 batterier både til lagring og langturer (dumt å ha 4-8 batterier løst i sekken liksom) [....] Ellers noen andre lignende anbefalinger?

 

Muligens på siden av hva du ønsker. Ikke en veske, men en plastboks:

 

http://www.dealextreme.com/p/soshine-2-18650-4-cr123a-battery-protective-case-26339

 

Jeg har noen slike bokser selv, og det er veldig praktisk for å holde orden på baterier på tur. Det finnes mengder av slike løsninger på dealextreme (også for andre batterityper), i tillegg til en haug med annet ræl som du ikke visste du hadde bruk for :lol:

Link to comment
Share on other sites

siden du kjøpte den i 22 juni, du kan umulig ha kjørt turbo eller high på den da? Lystid på turbo (820 lumens) er 1 time og 33 min ifølge Fenix og på high 5 timer og 6 min. Jeg vet ikke om andre, men jeg vet at jeg selv alltid lyser med det jeg har når jeg er ute, og vil ivertfall kjøre konstant på high (men sikkert mye på turbo også) Da blir jo batteriene fortere brukt opp.

 

neida. helt riktig det. 820 lumen blir litt overkill for å kverke brun sniler.

bruker low og medium mest. det holder i massevis.

noe av grunnen til at jeg kjøpte den var nettop fordi den varer i rundt 170 timer på low mode.

 

820 lumen er kult når du lurer på om det er noen monstre på andre siden av fotballbanen eller skogsholtet for min del. men hvis jeg skal lyse opp noe som er mindre en 60 meter unna meg kan jeg rissikere å bli blendet av refleksene fra min egen lomme lykt.

Og det er nok noe du vill legge merke til når du er på tur med ungene midt på natta at det blir så mye lys at det rett og slett blir formye til å bare lyse opp stien får å se hvor du går.

jeg deler bare enge erfaringer. det er godt mulig at det er andre faktorer som spiller inn for din del som gjør at du trenger 820 lumen å gjerne mere hele tida.

men sett at du er på tur med ungene, jeg aner ikke alder på de.. men unger generelt har en tendens til å gå litt både forran å bak å gjerne snu seg for å snakke litt med pappa.

820 lumen er mere en nok til å skade øynene til både voksne og barn..

 

men som sagt. 820 lumen er jævligt kult! selv om jeg strengt tatt ikke helt ser at jeg har noe praktisk bruk for det enda.

Fett er det uansett!=)

 

ha en god dag.

 

og husk. ingenting av det jeg skriver er ment som kritikk av deg, dine-valg eller utalser.

100% egenerfaringer

Link to comment
Share on other sites

Ja hehe er enig i det at 820 lumens på en skogsti er litt i overkant (pluss litt til) har aldri hatt en så sterk lykt før og ungene skal ikke leke med denne for å si det slik. Men på high så tilsvarer den vel ca en fenix tk15 på max eller ikke langt unna olight m20 warrior. Synes 320/340 lumens er kurant når man beveger seg i skog og mark.

Link to comment
Share on other sites

når du får den i posten å du setter inn batterier får å prøve litt så vil du kansje bli litt overasket over et par ting.

for det første. medium mode virker å være mye mere en 109 lumen. det kan være fordi det er xml led diode det kan også være at reflektoren er mye større på denne en feks tk15. eller det kan være summen av begge deler.

 

for det andre. når du har den i high mode 346 lumen og klikker deg over til turbo så tenkte hvertfall jeg at 820 lumen er mere en dobbelt så kraftig som 346.

så må si jeg ble litt overasket da det sa klikk å lykta egentlig bare spredde litt mere samt lyste opp objekter som var litt lenger unna.

jeg hadde nesten sett for meg dobling i lys mengde og kaste lengde. men dengang ei.

missforstå meg rett. det lyser meget kraftig. men ikke så kraftig som jeg hadde sett for meg at det dobelte av 346 lumen burde gjøre.

 

linker til et en test side hvor du kan teste å leke litt selv.

http://fonarik.com/test/indexen.php?mod ... e=1&mode=2" target="_blank hvis du her trykker på compare nesten oppe i høyre hjørne så vil det bli bilder ved siden av hverandre.

http://fonarik.com/test/indexen.php?mod ... e=3&mode=3" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Har bestillt meg den nye hode/sykkelykten til magicshine, MJ872 oppgitt til 1600 lumen med 4 xpg dioder til 1195kr, blir spennende og sammenligne denne med min gamle traver magicshine mj808 oppgitt til 900 lumen, skal komme tilbake med inntrykk og lux nr når jeg har fått den.

Link to comment
Share on other sites

Det fungerer vel bare skikkelig i kombinasjon med luminol eller lignende lurium.

 

Spray luminol utover området hvor du tror det kan finnes blod, bruk så uv og eventuelle blodspor lyser opp. Uten luminol fluoriserer blod så svakt at det er vanskelig å se.

Link to comment
Share on other sites

Er imponert åver kunskapen til folk her på forumet ,og trenger hjelp til ny lykt,den må kunne samle lysstrålen, oppladbar eller bruke oppladbare batterier,koste under2500,og den må tåle ein støyt,har sett på led lenser x21 er det eit bra valg.

Link to comment
Share on other sites

Er imponert åver kunskapen til folk her på forumet ,og trenger hjelp til ny lykt,den må kunne samle lysstrålen, oppladbar eller bruke oppladbare batterier,koste under2500,og den må tåle ein støyt,har sett på led lenser x21 er det eit bra valg.

 

 

Hvorvidt Ledlenser er bra eller ei, det er det delte meninger om.

så vidt jeg vet har ikke x21 noe regulator chip, noe som sørger for at outputen blir nogenlunde det samme helt til batteriene må byttes.

x21 lyser nok veldig bra en stund. helt til bateriene begyner å miste effekt. da vil lyset bli dårligere å dårligere helt til du kan se rett in i lyset uten å bli blendet, som som antageligvis tar rundt 950 timer ja. men jeg vill ikke bli overasket om du kan se rett in i lyset allerede etter 3-5 timer uten å bli fullstendig blendet.

 

helt hva du skal med så stor lykt aner jeg ikke men jeg går ut i fra at du vet at det følger med skulder stropp?

jeg har ikke leita rundt etter den billigste. men den x21 jeg fant via google koster 2137 hos http://www.torchdirect.co.uk/profession ... r-x21.html

utenlandske netbutikker er generelt billigere en norge.

 

Fenix har kommet med en lykt som hetter Fenix TK70. Fenix TK70 2200 Lumen LED Flashlight 4xD Batteries-pris 230 usd=1270.

http://www.batteryjunction.com/fenix-tk70.html

muligens litt mindre en x21 men med nesten det dobbelte av lyset til x21..

se foreksempel på nettsidene til www.goinggear.com å se på tk serien til Fenix. sjøl har jeg fenix tk35. vet det er en til her inne som har eller har bestilt den allerede. betal litt extra for shipping å du har den i løpet av 5 arbeids dager..

bruk rabattkode "summer2011" å få 10% rabbat på alle kjøp frem til august.

Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter Nex5 fullt ut!

 

TK70 virker jo helt utrolig kraftig til en veldig rimelig penge

og kvalitenen på Fenix er kompromissløs :)

 

Definitivt et sikkert valg!

 

For høyest ytelse er Nimh batterier anbefalt til TK70, selger en slik pakke på Batteryjunction. Lykt+oppladbare batterier+ lader.

 

X21 burde ikke engang være et alternativ. Utdatert og uregulert lys..

Link to comment
Share on other sites

Hei, vurderere en slik tk70 pakke fra Batteryjunction. Men, passer støpselet til ladderen i 220V ? Eller må en ha overgang ++++.. ?

 

kapp ledningen rett forran kontakten å sett på en norsk kontakt som du får kjøpt hos feks chlas-olson.

værre er det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Eller kjøp en overgang til 0.99$ på samme siden, faktisk enda enklere :) . Har forresten fått magicshine mj 872 nå, kommer tilbake med lux målinger senere i kveld, men virker foreløpig veldig bra, er mindre enn mj 808 og ca dobbelt så kraftig, men mindre throw, et skikkelig flomlys.

Link to comment
Share on other sites

Da er lux målinger tatt, Ble overasket her, viste seg at magicsine mj872 med 4 xpg dioder er mer enn dobbelt så kraftig som mj808 med p7 diode, og det med et lykthus som er mindre og lettere enn forgjengeren, lyktehode til 808 veier 108g mot 104g for 872,

 

Lux tall der jeg har lyst mot tak for så og måle lux på gulv,

magicshine mj808 gir da 32.7 lux, mot magicshine mj872 sine 72,2 lux :overrasket: , altså over dobbelt så kraftig,

Mj808 er målt i tester til ca 600 otf lumen, så jeg kan anta at mj872 er godt over 1200 otf lumen.

 

har også målt lux 1m i fra lyktene for og få et bilde på hvem som lyser lengst,

der har mj808 5145lux mot mj872 sine 3427lux, ver oppmerksom på at luxmeteret mitt vanligvis ligger litt lavere enn andres når jeg har sammenlignet med div tester, så de faktiske tallene er sikkert litt høyere, men det funker for sammenligning

 

mj872 gir et massivt flomlys!!

bryteren er også ny og består av 2 brytere der du kan trykke deg opp og ned i lysstyre, du kan også velge om du vil starte i høy eller lav modus.

 

foreløpig må jeg si meg veldig fornøyd med lykten, blir sikkert testet mer grundig når mørketiden nærmer seg igjen.

Link to comment
Share on other sites

Ja blir fort dyrt med alle disse nye lyktene, prøvde den litt utenfor huset i tussmørket i gårdkveld og den skuffet ikke, det er bare en massiv vegg av lys, lyste opp hele huset på en gang. men varm blir den og dimmer ned etter en stund tror dette er temperatur styrt, så er sikkert bedre på en sykkel eller på ski når den får mer kjøling.(var 18 grader og jeg stod helt i ro når jeg prøvde den) men selv når den dimmer ned gir den fremdeles masse lys, er faktisk kraftigere enn mj808 på 3 av de 4 lysnivåene. gi en lyd visst du kjøper den spark lykten da, har snust litt på den jeg også.

Link to comment
Share on other sites

Er et par tråder på CPF angående den nye Fenix TK70

 

Er vel noen her som driver med ettersøk o.l, så kan poste link til beamshots av den, med sammenligninger mot andre søkelykter.

 

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... nd-35W-HID" target="_blank!

 

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... arrior-III" target="_blank

 

TK70 slår jo rett og slett knockout på SR90 og HID lyktene! Helt rått! Og til en MYE hyggeligere pris.

 

@Jannis

Skal si ifra når jeg har fått den! hvis jeg kjøper den blir det antageligvis ut mot høsten :)

Link to comment
Share on other sites

Har kikka og søkt litt her, og finner ikke noe om Fusion 36 LED. Jeg kjøpte en sånn til en gammal 3D Mag og er utrolig godt fornøyd med flomlyset fra den. Lite lengde på lyset, men når jeg trenger MYE lys i nærheten bruker jeg alltid denne nå.

 

Du finner modulen på ebay til 135 kr med frakt.

 

Når jeg har med denne og en Tiablo A9 med 53mm collimator har jeg god dekning både fjern og nær!

 

ledmag.jpg

 

a9collimatorblack.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Scarr

Vet du hvordan det går med den Fusion 36 LED drop-innen på en 2D Maglite?

Har sett en del om den på CPF, den er voldsomt populær der, kanskje den er verdt å teste ut for meg og,

men jeg har en anelse om at den kanskje er litt svak med bare 2 D batterier?

 

Tiabloen er forresten helt rå! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

@Scarr

Vet du hvordan det går med den Fusion 36 LED drop-innen på en 2D Maglite?

 

Den funker på 2D også, jeg har en sånn, men med en annen mod. Testa Fusion 36 i den, og så egentlig ikke allverdens forskjell på 3 og 2. Den koster ikke mye, og er uansett vel verdt pengene! Jeg har mista lykta i betonggulv og berg flere ganger, og den har tålt det til nå.

 

Tiabloen er rå ja! ..artig å kunne skyte med rifle på 300 meter med A9 som målbelysning fra standplass. :) (jada.. passet på at det var trygt i mørket)

Link to comment
Share on other sites

Har fått Fenixtk35 og er strålende fornøyd :smile: Men en ting som jeg ser at jeg må sette meg mer inn i er batteri og kunnskap. Jeg bruker oppladbare 18650 batterier til de lommelyktene jeg har (Fenixtk15/Fenixtk35/Olightwarriorm20) og batterimerke er AW 18650 3,7V 2900 mAh og TrustFire Protected 18650 3.7V 2400mAh. Hadde ikke noen spesielle kunnskaper når jeg begynte med 18650 batterier men har sett etterhvert at slike batterier innebærer in viss risiko (ivertfall hvis man uten kunnskaper bare bruker dem) Fenixtk35 er den første lykten som jeg nå eier som kan bruke 2 x 18650 battterier og etter å ha lest dette (http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... A-exploded" target="_blank) så ble jeg litt overrasket. Etter å ha lest dette så kommer det frem fra flere at slikt burde så absolutt ikke skje, og at dette er veldig uvanlig, men allikevel så ser jeg det at jeg burde være nøyere og øke kvaliteten på kunnskap/tilsyn til batteriene og ladeprosessen.

 

Her er ett utsagn fra denne tråden :

"any multi li-ion set up needs to be carefully monitored for voltage parity in the batteries or you may very well run the risk of turning your flashlight into a hand grenade"

 

Så det første jeg skal skaffe meg (noe jeg burde ha skaffet før) er en multimeter/måler. Noen som kan anbefale en spesifikk? Handler en del på Clas Ohlson og 4 varianter dukker opp der (http://www.clasohlson.no/Siteseeker/Sea ... multimeter" target="_blank Billigste 149 og dyreste 499) Må nevne at laderen jeg bruker er Pila IBC.

 

Et annet spørsmål. Jeg har lagt merke til at spesielt Fenixtk15 har laget ringer/merker på minus siden (springfjær merker), gjør dette noe over tid? Sikkert dumt spørsmål, men har lurt litt på det :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hei. Vurder og kjøpe den nye Magicshine 1600 lumen for og ha i en skjærgårdsjeep som en slags lyskaster som jeg setter opp ved behov.

Er det noen som vet om det finnes en passende 12volts lader til denne, eventuelt om det er mulighet for å koble lykten direkte på sigarettinntaket via passende adapter eller noe?

Setter pris på det visst noen kan hjelpe meg her

Link to comment
Share on other sites

Etter litt undersøkelser så fant jeg frem til en batterimåler spesifikk for mindre batterier som visstnok skal være genial. Den heter ZTS Pulse Load Multi-Battery Tester (made in USA 8) ) måler batterier "under load" og er superenkel å bruke.

 

Fått glimrende kritikker fra brukere på f.eks Amazon (http://www.amazon.com/ZTS-Multi-Battery ... B000FQG1XE" target="_blank) her er en video fra Youtube som viser den i bruk (

" target="_blank)

 

Koster noen kroner, men blir ikke all verden da $75 +$30-35 i frakt (eller der omkring) og slipper man toll så blir vel det ca 600 kroner, med toll 750-800 kroner.

Link to comment
Share on other sites

Tror nok du ikke forstod hvorfor jeg nevnte 18650 batterier i laptop.

Derimot så er det omtrent ingen som tenker det samme om 18650 cellene i laptopen :wink::wink:

 

Joda.. Skjønte veldig godt hva du mente.. Men siden du stiller spørsmål om jeg gjorde det, så var nok misforståelsen din.

 

Det er nok få Tesla Roadster-eiere som tenker "Nå må jeg passe på så bilen min ikke eksploderer når jeg lader den." ..Samme som poenget ditt med en laptop, bortsett fra det er 6.831 stk i bilen.

Link to comment
Share on other sites

Li-po og lignende batterityper har potensiale til å lagre mye energi, og kan som sådan ta fyr (kan ikke slokkes) eller rett og slett eksplodere om dette skjer i ett lite lukket rom som i en lommelykt med solidt batterihus.

 

Men dette skjer normalt kun ved følgende situasjoner:

 

1: Overlading. Skjer normalt der en har flere celler i batteripakken, og en eller flere av cellene er i ubalanse med hverandre (slik at laderen får feil informasjon om max spenning på sterkeste celle).

 

Merk at det for Li-Po celler er helt kritisk at de ikke lades ned under en minimumsspenning (ca 3V/celle, men helst litt høyere som 3.2-3.6V/celle for å få lengre levetid). Dette styres av elektronikken i lommelyktene, og om den ikke virker godt nok (eller ikke eksisterer) tar man kjapt livet av cellene. Samt øker risikonen drastisk for at celler blir i ubalanse, om man bruker tømmer cellene helt.

 

2: Etter fysisk påvirkning (som t.d i ett modellfly som har krasjet).

 

Hva har så produsentene gjort for å unngå dette?

Jo man har oppfunnet balanseringskontakter, og overvåkning av enkelt celler. Slik at lader kan balansere cellene ved lading, eller i det minste justere lading etter den cellen som har høyest spenning (bare se på laptop batteriene deres eller batterier til oppladbare verktøy, der finner en flere kontakpunkter til nettopp dette :wink: ).

 

Når det gjelder fysiskbelastning, er det inkappsling som skal ta seg av dette.

 

Men vi som brukere kan gjøre feil, t.d. ved lading av flere enkeltceller i dårlige ladere.

 

Kort sagt er den største faren en dårlig lader.

 

Det kan nevnes at vi som driver med modellfly/båt/bil, og Li-Po batterier. I hovedsak oppbevarer og lader disse batteriene i spesielle brannsikkre beholdere når de ikke er i bruk.

Men man skal huske at vi utsetter disse batteriene for ekstrempåkjenninger (ofte utenfor speck), og derfor er høyrisiko brukere. Noe enkelte lommelyktbrukere, nok også kan sies å være.

 

P.s. Etter en saftig smell, ender som regel en Li-Po pakke (uten beskyttelse) opp med å blåse seg opp når det går, det er sjeldent det tar fyr. Likefullt har det brent opp endel biler og hus på grunn av feil behandling av slike batterier.

 

 

Håper dette var litt oppklarende.

Link to comment
Share on other sites

Er et par tråder på CPF angående den nye Fenix TK70

 

Er vel noen her som driver med ettersøk o.l, så kan poste link til beamshots av den, med sammenligninger mot andre søkelykter.

 

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... nd-35W-HID" target="_blank" target="_blank!

 

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... arrior-III" target="_blank" target="_blank

 

TK70 slår jo rett og slett knockout på SR90 og HID lyktene! Helt rått! Og til en MYE hyggeligere pris.

 

@Jannis

Skal si ifra når jeg har fått den! hvis jeg kjøper den blir det antageligvis ut mot høsten :)

 

Da er en TK70 i hus! Tok akkurat ei uke ifra Hong Kong, og kostet 1270kr.

Ei svær og sollid lykt som det skal bli artig å prøve, bare kveldene blir mørkere..:-)

Link to comment
Share on other sites

Du må gi en tilbakemeldning når du får brukt den under gode forhold :P er spent på denne lykten og tror jeg kommer til å skaffe meg denne Fenix lykten også. Lenge hatt lyst til å skaffe en lykt som Olight sr90, men den er for dyr for mitt lys budsjettet så Fenixtk70 ser ut som en lykt som kan konkurrere med den og med en prislapp som er langt under.

 

Bruker du oppladbare? Hvilken lader er å anbefale til den type batterier som Fenixtk70 kjører på?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er nå bestillt 8 stk Tenergy 10 000 mah Ni-MH batterier :-)

 

Battery Specifications: Type Dimensions Nominal voltage Usability

Ni-MH battery D 1.2V Recommended ✓

Alkaline battery D 1.5V Usable ✓

Non-rechargeable Battery (Lithium) D 1.5V Usable ✓

Rechargeable Battery (Lithium) 32650 3.7V Banned X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...