Jump to content

Falk75

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Falk75's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg vil anbefale en eBay selger chingsumsum http://myworld.ebay.com/chingsumsum/?_t ... 4340.l2559" target="_blank ca 228 dollar for lykten med gratis frakt. Veldig seriøs selger, linkdirekte til lykten http://cgi.ebay.com/Fenix-TK70-Cree-3x- ... 2565a01223" target="_blank En ting til, du vil mest sannsynlig slippe toll da en pakke jeg fikk fra denne selgeren var sendt som gave med lav verdi.
  2. Du må gi en tilbakemeldning når du får brukt den under gode forhold er spent på denne lykten og tror jeg kommer til å skaffe meg denne Fenix lykten også. Lenge hatt lyst til å skaffe en lykt som Olight sr90, men den er for dyr for mitt lys budsjettet så Fenixtk70 ser ut som en lykt som kan konkurrere med den og med en prislapp som er langt under. Bruker du oppladbare? Hvilken lader er å anbefale til den type batterier som Fenixtk70 kjører på?
  3. Etter litt undersøkelser så fant jeg frem til en batterimåler spesifikk for mindre batterier som visstnok skal være genial. Den heter ZTS Pulse Load Multi-Battery Tester (made in USA ) måler batterier "under load" og er superenkel å bruke. Fått glimrende kritikker fra brukere på f.eks Amazon (http://www.amazon.com/ZTS-Multi-Battery ... B000FQG1XE" target="_blank) her er en video fra Youtube som viser den i bruk ( " target="_blank) Koster noen kroner, men blir ikke all verden da $75 +$30-35 i frakt (eller der omkring) og slipper man toll så blir vel det ca 600 kroner, med toll 750-800 kroner.
  4. Har fått Fenixtk35 og er strålende fornøyd Men en ting som jeg ser at jeg må sette meg mer inn i er batteri og kunnskap. Jeg bruker oppladbare 18650 batterier til de lommelyktene jeg har (Fenixtk15/Fenixtk35/Olightwarriorm20) og batterimerke er AW 18650 3,7V 2900 mAh og TrustFire Protected 18650 3.7V 2400mAh. Hadde ikke noen spesielle kunnskaper når jeg begynte med 18650 batterier men har sett etterhvert at slike batterier innebærer in viss risiko (ivertfall hvis man uten kunnskaper bare bruker dem) Fenixtk35 er den første lykten som jeg nå eier som kan bruke 2 x 18650 battterier og etter å ha lest dette (http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... A-exploded" target="_blank) så ble jeg litt overrasket. Etter å ha lest dette så kommer det frem fra flere at slikt burde så absolutt ikke skje, og at dette er veldig uvanlig, men allikevel så ser jeg det at jeg burde være nøyere og øke kvaliteten på kunnskap/tilsyn til batteriene og ladeprosessen. Her er ett utsagn fra denne tråden : "any multi li-ion set up needs to be carefully monitored for voltage parity in the batteries or you may very well run the risk of turning your flashlight into a hand grenade" Så det første jeg skal skaffe meg (noe jeg burde ha skaffet før) er en multimeter/måler. Noen som kan anbefale en spesifikk? Handler en del på Clas Ohlson og 4 varianter dukker opp der (http://www.clasohlson.no/Siteseeker/Sea ... multimeter" target="_blank Billigste 149 og dyreste 499) Må nevne at laderen jeg bruker er Pila IBC. Et annet spørsmål. Jeg har lagt merke til at spesielt Fenixtk15 har laget ringer/merker på minus siden (springfjær merker), gjør dette noe over tid? Sikkert dumt spørsmål, men har lurt litt på det
  5. Ja hehe er enig i det at 820 lumens på en skogsti er litt i overkant (pluss litt til) har aldri hatt en så sterk lykt før og ungene skal ikke leke med denne for å si det slik. Men på high så tilsvarer den vel ca en fenix tk15 på max eller ikke langt unna olight m20 warrior. Synes 320/340 lumens er kurant når man beveger seg i skog og mark.
  6. Ups hehe, var ikke den jeg bestilte, var så mye att og fram. Jeg bestilte Maxpedition TacTile medium (http://www.maxpedition.com/store/pc/Tac ... -7p446.htm" target="_blank)
  7. Hei, takk for linkene. Men har funnet en annen løsning, jeg gikk for Maxpedition 6" x 9" Padded Pouch http://www.maxpedition.com/store/pc/6-x ... 7p1211.htm" target="_blank samt noen 18650 protective case (slike http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... pack-18074" target="_blank men kjøpt på eBay) Slik som jeg har det nå så ligger batteriene løse, så en slik plastsak for oppbevaring samt ta med seg i en pouch er bedre en å ha det løst etter min mening. Den Maxpedition minibaggen burde romme Fenix tk35 pluss en annen lykt jeg mye bruker/har med på tur (Olight m20 warrior) samt noen batterier som da vil ligge mer beskyttet og ryddig. Skal om ikke så lenge kjøpe meg en Maxpedition Vulture II så den vil passe supert til den også. "skjønner ikke helt hva du skal med det med mindre du skal på virkelig langtur eller at du må ha lys selv når du sover." Jeg liker ha med litt extra når jeg er på tur, og det spesielt når jeg blir borte lenge. Har også unger som gjerne vil lyse både her og der når vi er på tur, så flere en en lykt er et must. Du sier du har Fenix tk35 og at du har brukt den ca 90 min pr dag og ikke trenger å lade den enda siden du kjøpte den i 22 juni, du kan umulig ha kjørt turbo eller high på den da? Lystid på turbo (820 lumens) er 1 time og 33 min ifølge Fenix og på high 5 timer og 6 min. Jeg vet ikke om andre, men jeg vet at jeg selv alltid lyser med det jeg har når jeg er ute, og vil ivertfall kjøre konstant på high (men sikkert mye på turbo også) Da blir jo batteriene fortere brukt opp.
  8. hmmm altså litt lengre, lurer på om det går da.
  9. Hei, bestilte en Fenix TK35 for litt siden og venter spent på den. Men har et spørsmål, skulle gjerne hatt en veske til å ha 18650 batterier både til lagring og langturer (dumt å ha 4-8 batterier løst i sekken liksom) Har funnet frem til Maxpedition Volta http://www.maxpedition.com/store/pc/Vol ... -7p581.htm Det står at den kan holde 5 haglepatroner. Hadde en hagle for mange år siden men har ikke det lenger ei heller noen hagleskudd, er ei haglepatron like stor som et 18650 batteri? hvis det hadde vært tilfelle så burde man kunne få inn 5 slike batterier der. Ellers noen andre lignende anbefalinger?
  10. Takker for superraskt svar er det noen lader som ikke koster allverden som er anbefalt til den type batterier? Skal sette meg mer inn i kunnskapen om batterier da jeg har funnet det interessant og spennende etter at jeg fikk tanken om at kjøpebatterier egentlig er dumt å kjøpe i forhold til oppladbare.
  11. Hei, er ganske ny på lommelykter og batterier men kjøpte for ikke så lenge siden Fenix TK15 pluss Pila IBC lader samt noen AW 18650 batterier, meget fornøyd med dette må jeg si Men har et spesifikk spørsmål, min bror har en dx ultrafire lader (http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... arger-1251) samt lykten Fenix L2D og lurte på om noen vet 100% sikkert at disse batteriene (http://www.dealextreme.com/p/soshine-aa ... 4-pack-487) kan lades i denne Ultrafire laderen? og det er vel den riktige type batteri for denne lykten?
×
×
  • Create New...