Jump to content

terracan

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by terracan

  1. Har en A.bolt som er kresen på mating av Lapua Mega i cal. 6,5 (ferdig ammo). Andre som bruker samme jaktkule og opplever at tuppen på kula støter mot flaten før kammeret? Jeg mistet magasinet i bakken for en tid tilbake, og delene haggla. Etter jeg fikk det sammen er bunnplata på magasinet litt slarkete. Klarer ikke å huske om jeg hadde samme problemet før det skjedde, men det er jeg nesten sikker på at det var. Har hatt samme problemet med andre rifler og Mega, og da ble løsningen å dreie kanten en tanke.
  2. Enklere blir det vel ikke, kjøper den. Takk!
  3. En gammel Tikka LSA 55 får nytt liv. Stokken er siklet fri for lakk og ny olje er smurt inn med stor ømhet og kjærlighet.. Så har jeg tatt avgjørelsen på å duracoate kasse og pipe. Finner litt overflaterust og generell slitasje over det hele. Når den nye aimpoint micro er matt svart så vil det bli bra med en ny overflate Hvilke alternativer er det for å tette hullene etter åpne sikter? Har prøvd det jeg eier og har av skruer, men får ikke noe til å passe. Er dette enste alternativ, å sette i skruer for så å file det ned? Eller eksisterer det remedier som fyller godt og tåler duracoat over? Alle forslag taes i mot med takk.
  4. Hei. Har arvet en nydlig Tikka LSA 55 som jeg holder på å pusse litt på. Ut i fra spor og skru hull i låsekasse, noen som kjenner til montasje for Aimpoint Micro. Ønsker så få komponenter som mulig mellom Aimpoint og kasse. Har Optilock noe som passer Tikka og Aimpoint? Takk foro evt. erfaringer.
  5. Noen som har erfaring med å montere hel picatinny rail. Skal det limes, eller er det nok å bruke skruer med loctite. Regner med railen blir sentrert når det er snakk om 4 skruer? Ser på youtube at det både slipes og limes. Er dette nødvendig i kaliber 6,5x55. Er snakk om en Browning A-bolt hvor railen er tilpasset A-bolt med lang kasse. Takk for svar!
  6. Hei kammerater. Kan noen hjelpe meg med å svare på noen spørgesmål. Skal oppdatere min Browning a-bolt med tanke på montasje og skinne for kikkerter. Når kaliberet er 6,5x55, har jeg da lang eller kort kasse? Bruker i dag Leupold QRW ringer på weaver klakker. Finner bare hel skinne til a-bolten i alu. Kikkerten som bli ny til sommeren er en zeiss 6-24x56. Skyter med demper, så det er ikke rare rekylen. Noen med erfaring alu. Vs. stål. Med tanke på vekt på kikkerten og rekylen i nevnte kaliber. Har god erfaring med QRW når det gjelder å bytte kikkerter. Med skinne blir det kanskje enda bedre
  7. Noen som har prøvd UV-lykt som er bergnet på å "lyse opp" blod. Tenker tanken i forbindelse med ettersøk og undersøkelse av skuddplass. Kun i de tilfeller det er gitt disp til lys når jeg går for viltnemda. Noen som har prøvd?
  8. Hei. Kan du si hvor du kjøpte stokken, og til hvilken pris?
  9. Noen som har en detaljert beskrivelse (kanskje bilde) av utløsermekanismen til revebås?
  10. Noen som har høstet (passer godt den ) erfaringer med Scirocco ll i dyrekropper i aktuellt kaliber siden tråden stoppet? Vurdrer å prøve 165gr Scirocco ll. Ganske enkelt for å prøve noe annet en 13g Mega, og for å få følelsen av noe mindre krum kulebane. 95% blir sendt avsted mot hjort på Vestlandet. En og annen elg håper vi også på. Prisen frister litt i forhold til A-frame. Takk for evt. erfaringer
  11. Takk for svar. Det er nok pistring og dårligere bandundegenskaper jeg frykter mest. Målet er ikke at den skal bli en topp løshund. Men dersom amnge opplever at det kan gå ut over oppførselen i bånd, så blir det nok ikke prøvd
  12. God dag folkens. Jeg er så heldig å ha en god bandund. Svart elghund på 2 år. Fungere veldig bra, og har hatt veldig fine fellinger og opplevelser med henne på skogen. Jeg jakter 95% alene i skogen/fjellet etter hjort. Men så hender det oftere og oftere av jeg og bikkja blir invitert på elgjakt. Sikker mye pga. hunden Nå er fristelsen så stor med å sette på GPS og prøve henne som løshund. Noen jeg snakker med sier at det er bare å prøve, uten fare for å "ødelegge" bandunden i henne. Andre sier at de hadde de aldri tatt risken på. En krok tror hunden vill utsette seg for risiko fordi hun er vandt med å kunne gå helt inn på dyr (død) uten at de sparker. Har noen gode eller dårlige erfaringer med dette. Er så klart klar over at andre raser er bedre til dette, men svarthund har vist seg som dugende løshunder på elg også. Hunden har en veldig god syke, ut far det jeg kan tolke. Slapp henne sammen med en jÄmthund på fjellet for noen uker siden. Fikk tårer i øynene når jeg såg hvor stort hun koste seg Butikken har fått inn ny forsendelse av Astro hjeeeelp!
  13. Vet noen hvilken styrke det bør være på batteriene. Tenker på hva som er optimalt i forhold til sendestyrke. Eller er det slik at jo større jo bedre, som fruen sier
  14. Bruker tørrbatterikasett til jaktradioen. Lafayete micro 3+ Noen som har bedre peiling på volt og ammper en meg som vet hvilken styrke det bør være på oppladbare batteri til radioen. Bruker 6 stk AA batteri.
  15. Fredag rusla en liten ti-tagger forbi posten min. Måneskinn og mye snø. Så avgjørelsen var tatt før jeg satte meg, Smell på. Bukken stoppa på 60 meter etter litt grynting. Sikta på bogbladet og bukken hoppa rett opp før den rusa 30 meter inn i noen busker etter smellen. Supert tenkte jeg, traff der jeg skulle. Men den var ikke helt klar for å legge seg, selv om den halta godt da den sprang litt. Siden det var på natt så sendt jeg avgårde ei kule til for å ikke måtte lete i alle busker før jeg fant den. Datt med det samme da. Avgårde barst det ned for å slakte. Hummøret var det ikke noe å si på, men da "frakken" var av kom svetteperlene i panna. Lader Lapua Mega 200 grain i .30-06. Kula hadde truffet beinet og knust hele foten. Men den hadde ikke gått gjennom og videre inn i maskineriet. Hadde den gjort det, hadde hjetet vært blåst i filler. "Har jeg satt kula feil vei", tenkte jeg? Kan virkelig en tynn hjortefot stoppe den kula. Alt av bein var knust, men ikke en splint hadde rørt sidebein eller kjøttet. Har skutt tre dyr til med samme medisin i helga med god virkning. Får ikke helt tanken ut av hodet, hva skjedde?
  16. Jeg var ikke mindre pinglete en at jeg teste opp til flere skudd både i bua og på skytebanen. Men en eller flere patroner hadde vel sluppet igjenom kvalitetstesten. Slik som skjer. Når det er sakt så har jeg opplevd at skudd jeg har kammret før har stoppa opp ved en senere anledning. Mye derfor jeg fikk tatt av litt av kanten rundt kammerert. Blir å kjøpe inn 180grain kuler. Skal bli morsomt. Takk for tilbakemeldingene.
  17. Takk for den -67.3 ser fort begrensningene ja (skal så klart ikke jakte ut dit da) Blir nok prøvd ut spissere kule, men vekta er jeg usikker på. Takk for svar.
  18. Lenge siden jeg postet denne tråden, men jeg kan jo si følgende: Som jeg nevner så målte jeg fra bunn av sluttstykket til spissen av kula: 83.7 mm Ladet patronen til en lengde av 81 mm. Da jeg hadde skutt mot dyr og skulle ta ladegrep satte patronen seg til motverge og nekkta og entre kammeret. Full stopp, og det var kula som hadde fått smake det i spissen. Virker noe rart, da jeg har konet ned kanten på kammeret. Kan være våpnet som er litt sært, men ikke helt sikker. Sitter i tenkeboksen om jeg skal benytte spissere kuler. Lurer også på om jeg skal gå fra 200grain til 180grain kuler for å få en noe flatere kulebane. Er det noen av dere som kan simulere ca kulefall ut til 300 meter. Jeg har ikke lært meg disse teknologiske mulighetene vi har Full forståelse om ikke noen orker. Har ikke pipemålet eller twist (ikke den i pose). Erfaringer fra andre er like så gode. Kulebanekompensatoren (med orginal skala) virker ganske nøyaktig fra 100m til 200m. Må innrømme at 200grain gir meg en god følelse. Synes liksom den blir litt vassere. Må jo gjøre noe ut av det når svigersen sverger til 308.
  19. ENDELIG Lørdag klarte jeg og Ronja (NES) å felle en spissbukk etter godt hundearbeid. Vi brukte først mange timer rundt toppen (750 moh) uten særlig reaksjon på hunden. Men da vi kom oss godt under tre-grensa tok det ikke lang tid før hunden markerte. Smøyg oss fremover haugen og da spratt det ut et enslig dyr. Roa litt ned før vi fulgte rettninga, mens vi holdt oss litt ovenfor i terenget. 5 min senere ser jeg rett inn i øynene til en liten spissbukk som ligger i ormegraset. Ca. 50 meter. Den såg at vi var noe, men klarte ikke riktig å avgjøre helt hva, så den ble liggende. Jeg prøver å finne skytestilling, men det er kun i stående at jeg ser dyret gjennom kikkerten. Tiden går og bukken hopper nedover lia. Følger samme plan og fortsetter i samme høgda. 10 min senere markerer hunden med blikk og stramm kropp nedenfor oss. Der står det en større spissbukk. 30 meter. Setter meg ned og ser at bikkja ikke sitter rett fremfor. Finner bogen og skviser av. Bukken blir stående og vagle. To andre dyr setter avgårde, men skogen er for tett til at jeg ser hva det er. Endelig svikter beina under bukken, og den forsvinner nedover i gresset. Finner skuddplassen, og den levner ikke mye tvil om lunge og hjerte treff. Ronja virket litt skeptisk til det "store" dyret, men fikk selvtillit etter hvert som vi drog dyret nedover lia. En god bekreftelse på at vi er på rett spor før vi setter oss i bilen, påvei til Lierne på elgjakt, om torsdagen. Ronja var helt taus under hele akten Er veldig stolt av henne nå. Håper vi har mye å se fremm til utover høsten.
  20. KONGE Hadde ikke fått med meg at ABC har butikk der. Skal jo på XXL Lade, så det er jo gangavstand. Armybutikken var det ja. Skal ringe dit, ser nettsiden er under arbeid. Takk folkens. Må ha vadmel, min første sesong som bandhundjeger med svart elghund
  21. Hei. Jeg skal kjøre fra Kristiansund til Trondheim på fredag. Lurer på om noen vet om butikker under veis eller i Trondheim som selger vadmelsklær. Kunne tenke meg å prøve klærne i stedet for å bestille på nett. Var innom en painball butikk i Trondheim, ned mot sjøen i sentrum. De hadde mye "brukte" klær, men jeg husker ikke hva butikken heter. Takk for evt. svar.
  22. Da har jeg skutt noen skudd, og det gikk veldig bra. God presisjon (tok ikke mål), om hastighet som forventet. I snitt beld det hastighet på 734m/sek. Så jeg kan kanskje prøve med litt mere krutt. Med 81mm COL. ble mye av sporet rundt kula visende, men ser ut til at kulene sitter rett og godt. Takk for svarene.
  23. Lada opp følgende patroner i går kveld. Norma hylser Mega 13g kuler CCI 200 hetter Vv. N-160 krutt: 52 grain. Så var de settedybde da. Jeg målte avstand fra sluttstykket og frem til spissen av kula da den satt i pipa til 83.7 mm. Derfor lader jeg COL 81mm. Da sitter kula slik at sporet rundt kula vises med i overkant av 1mm. Ingen problem med sluttstykket når jeg kamrer en patron. Ble bare litt betenkt når målet ble 83,7mm. Kan det virke noe langt. Andre som har målt i 30.-06
  24. Hei. Jeg jakter mest hjort, så dette skulle jeg jo ha hørt ute i skogen, men det har jeg da altså ikke. Har søkt en del etter kontaktlyden til hjorten. Men jeg finner bare de argeste bukkebrølene på Youtube og div andre steder. Hvordan låter kontaktlyden hjorten bruker for å høre om det er andre hjorter tilstede? Kjenner godt til bjeffinga til hjortekolla, men det er vel ikke ren kontaktlyd? Brøl i vei
  25. Da prøver jeg halsband når vi går inn i terenget. Hvordan opplever dere å gå med bandhund i veldig tett skog. Tenker da på løvskog hvor du må bøye deg ned hele tiden og lager mye støy. Er det vel så effektivt selv om du føler at du varsler hele verden på din vei? Om dere støkker ut dyr sporer dere etter, eller roer dere ned og søker videre på overvær. Som dere ser er jeg veldig uerfaren med bandhund Jeg er medlem i Sør-Trønderlag EHK. Får vel høre om de skal ha bandhundkurs en gang etter jakta. Takk for svarene så langt!
×
×
  • Create New...