Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

datt en for meg i kveld.nr 4 denne sesongen...slettes ikke verst før jul.håper det er en hanne,for da har jeg tadd ut 3 revirhanner i de 3 områdene mine,noe som er bra for resten av sesongen....

skulle sitte lenge,men kjerringa driver å stresser med de hersens julegavene. :evil: ..noe jeg ikke forstår....det er da enda lenge til jul!har da vært med på å kjøpe 33 pakker på lillejulaften i mine barneår sammen med min far!men det er noe hun bare fnuser av :roll::D

Link to comment
Share on other sites

datt en for meg i kveld.nr 4 denne sesongen...slettes ikke verst før jul.håper det er en hanne,for da har jeg tadd ut 3 revirhanner i de 3 områdene mine,noe som er bra for resten av sesongen....

 

 

Da er det ikke lenge før du får tre nye hanner som har overtatt reviret å jakte på :D

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg funnet forklaringa på stillheten på åtene. Var en liten tur på jakt i dag. Såg merkverdig mye revespor bortom garden her. Da vi gikk tilbake, fant hunden en død hjortekalv. Dro den med til innmarka og skyssa den ned på åta. Spørs om det blir mer trafikk nå. Vanskelig å si hva dødsårsaken var. Den ene bakfoten var litt rar, så det kan nok være trafikkskade.

Bilde0114.jpg

Link to comment
Share on other sites

på kjøretur i natt så kom mikkel i full fres over veien, fikk parkert fort for å se hvor han stakk, og etter å ha gått 50 meter fra der jeg parkerte så satt den 30meter unna ca og bare kikka.. skulle vært på rett plass, og hatt våpen, satt lenge og kika på'n før jeg stakk tilbake til bilen (-12, stirrekonkurranse der reven har overtak, uaktuelt :P)

 

Men nå veit jeg hvertfall ca hvor den er, frem med Crit'rcall? :P

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg sitti på glugga i 2 netter, og der det til nå har vært kjempe aktivitet så har jeg ikke sett en eneste rev. Mulig dem har skjønt at dem må ligge unna åte når 11 av dems brødre og søstre har stryket med nå siden 20 nov. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

3.natta det piper i varlseren i hall 5 tiden. Er ingenting der når jeg kikker ut. Bruker ca 1min på å komme meg i posisjon. Det er vel det samme som skjedde ifjor, at reven har nok av mat på denne tiden av året, og kun er innom åtet for å sjekke om det fortsatt ligger der. Stryker forbi og slenger nesa i været for å bekrefte at "joda, godsakene ligger der enda".

 

Det går en katt der og forsyner seg, som tidligere nevnt i tråden, men den setter seg alltid til og er der lenge om gangen. Den har tilogmed lagt seg til med "hvilegrop" 4-5 meter til siden for åta når den er stappmett.

 

Mottiltaket blir som følger å sette seg til i "glugga" i 4-tiden på natta. Så får vi se hva det vil medføre :)

Link to comment
Share on other sites

det kan være mus som utløyser alarmen..det har skjedd her hos meg flere ganger.spissmusa lever godt under åtene,det har jeg sett flere ganger.....har også hadd flere villkatter på åta,men dem ble bare plutselig borte :roll:

men huskatta vår brukte å være der,men da sluttet jeg å bruke fiskerester,og slengte ei stinkbombe som er noe kjøtt som har stått i ei plasttynne nedpå,holdt den kresne late monsen seg unna...

Link to comment
Share on other sites

tror dere f... ikke at reven hadde lurt seg inn mot åta i skauen bak steingarden. dette var kl 21 og hadde sittet siden skumring og måtte selvsagt strø!! fikk bare se at den stakk av :cry:

 

tror jeg må dekke til mesteparten av vinduet så jeg ikke skremmer flere. rev på 20 m avstand får med seg en god del ei stille natt :shock:

 

og dette var første kvelden på åte :roll: trøsten får være at det var mye spor når jeg gikk ned med mer åte 8)

Link to comment
Share on other sites

hehe gikk da ikke ut for se på stjernene men måtte reise meg opp :P en jeg kjenner brukte melkekartonger men slutta når musa hadde gagd hull i bunn :lol:

 

når en har sittet i 4-5 timer er det vanskelig å ikke røre på seg! når det er kaldt og stille er det lett å bli merka av rev som kommer vel nærme :shock:

 

enklere med rifleavstand te åtene men ikke alltid lett å få til ute i bushen og så skal en treffe også..

Link to comment
Share on other sites

Opplyst retikkel er en fordel ved jakt slik du beskriver. Har selv hatt en Meopta med opplyst retikkel, og synes personlig det hjalp. Dvs, du ser ikke reven bedre, men du vet hvor trådkorset peker. Er det mørkt, forsvinner det jo helt.

 

Åtejakt med lyskaster derimot er opplyst retikkel ikke nødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder opplyst retikkel henger jeg meg på rypert, korset kan bli litt borte i en mørk rev en mørk natt, særlig med endel forstørrelse. jeg har en nikon 2,5-10x56, og optikken er bra, men ikke best, så den opplyste retikkelen hjelper meg en del når jeg jakter uten lyskaster, kun i månelys.

 

Da er ny revebu med lyskaster ferdig, mangler bare ovnen, men har lagt skjøteledning, så det er en smal sak:) Reven har laget seg sti forbi åtet. åtet ble frisket opp i kveld :) rakfisk og pellets = suksess :) Så når skogsfuglsesongen avsluttes 23de desember blir det noen test-timer i ny bu før revejakta 2011 starter for min del.

 

Må si jeg er imponert over hvor mye rev det blir skutt rundt omkring, og det er kjempeartig å lese denne tråden. Gratulerer med alle felte rever!!!

Link to comment
Share on other sites

Skikkelig tam kar det der.

Har en som lusker runt huset her midt i byen også. Folk mater den og synes det er fine greier. Jammen mater de ikke måsen og kråka litt også for å få selskap.Småfugler har vi ikke sett- det er vel klimaendringene det.... Må si det klør i fingern'.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har prøvd noe av dette eller liknende? Ser for meg at dette er fint... kun noen få pellets daglig...

http://www.wingevapen.no/index.php?do=c ... topcat=512" target="_blank" target="_blank

 

Har en slik Remington forautomat som jeg har brukt i flere år til foring av rådyr og fugl, og i høst fikk den prøve seg som pelletsspreder på reveåta mi. Utfordringen er å få den til å fore ut litt grøvere type pellets- det beste er en beholder med traktformet bunn, og grov tut nederst til spindelen. Funker greit, men jeg gikk over til manuell foring siden jeg ikke fikk satt opp denne automaten tidsnok, og reven likte slett ikke det nybygde stativet jeg måtte reise for å henge opp automaten. Til sommeren skal automaten opp igjen på reveåta i GOD tid før revejakta.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Kjørte avfall etter en kalv på åta i dag, og la en dunge med snø oppå slik at ravnen ikkje skal ta det. La også ut noe ribberester der. Skal vere snill med reven i jula og gi den ribbe og annet matavfall etter gode middager, men etter nyttår har eg andre planer :twisted: Skulle egentlig ut i dag, men var overskya og mørkt, så blei heime og tok resten av julevasken :roll:

Link to comment
Share on other sites

turen i natt resulterte i ett bomskudd på 110m hold... griselyst i natt som og jakte i dagslys... er ikke altid det vil seg..

fant ett råfyrkadaver i skauen i dag... fikk dratt det ned på åtet.. :P

endelig brukbart med trafikk igjen..!!! GOD JUL OG ETT GODT NYTT REVEJAKTÅR :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Ga meg selv en liten førjulsgave i form av noen timer på revejakt før jeg dro på jobb. Godt at det klaffer di få gangene man har klart å komme seg på jakt.

DSC00504.jpg

Resulterte i to store fine hanrever på 6,8 og 7 kg.

Får håpe det tar seg opp på nyåret.

 

God jul og godt nytt år alle sammen.

 

Mvh Sofus

Link to comment
Share on other sites

Bestilte filmen Svensk Revjakt NR 1 med Rasmus Boström fra ABC Fritid for noen dager siden.

Etter noen lange dager med venting og forventninger lå det endelig en lapp i posten når jeg kom hjem fra en skuffende dag med revejakt.

Var ikke lenge om å spinne ned på posten og hente pakken, så bar det hjem for å snurre film.

Å det må jeg si Rasmus skuffer ikke, det er nok den beste jaktfilmen jeg har sett faktisk.

De tar for seg stort sett alle jaktformer på rev i norden med tyngde på Støver og Terrierjakt.

Så jeg vil bare anbefalle denne filmen på det sterkeste til alle ihugga revejegere der ute :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...