Jump to content

Berger

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

About Berger

  • Birthday 10/12/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Berger's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Når det gjelder fredning og bag-limiter så er det gjort endel forskning på dette, og det kan sikkert være interessant for flere å lese litt om dette før man kommer med enkle løsninger på nyanserte problemstillinger. ok med skogsfugl her (Etter min mening-ikke etter taksering)- jeg vil si "rett under medium-men ikke dårlig". - Sjelden mer enn 10 minutter mellom standene. Kull finnes, men 4 kyllinger er det største jeg har sett så langt... Ikke gått spesifikt etter rypa, men flere kull på 7-10 fugler i skogen/under tregrensa.
  2. Fikk faktisk samme ide i hodet nå i høst, mens jeg gikk og funderte på hvordan jeg kunne få til kombi-løp i 686,en, og det begynte pent med ekstraløp og innstikkpipe i 22 wmr eller 22hornet, altså fra rev og nedover, så begynte jeg å tenke demping på rifleløpet, ved å benytte kort innstikk-løp og ha trykk-kammer/bafrer foran og i tomrommet i hagleløpet, så fortsatte ideen med at samme kammere/ hulrom kunne bli benyttet av det eksisterende hagleløpet i tillegg gjennom porter ned i rifleløpet (altså ex-hagleløpet), større kaliber osv... I det hele:- det utviklet seg til en urealistisk (?) og våt fantasi, akkurat som resten av jakta så langt i høst MEN... Skulle noen få til å dempe et innstikkløp, så er jo det innenfor realismen og hadde vært utrolig spennende å høre om.
  3. Godt tips, Mistgun. Takk.
  4. Hei. Noen som har testet effekten av duekarusell? Altså har skikkelig erfaring med det over tid, ikke bare sett det på video. Gjerne også prøvd med karusell og skall, og deretter uten karusell, bare skall, på samme sted i like forhold? Og som kan tenke seg å dele sine tanker rundt disse erfaringene? Jeg har gjort noen forsøk med duesvupper, og tenker at den iblant skremmer duene... når det er vindstille og trekket er dårlig-moderat... Da har jeg talt antall duer som flyr over og de som kommer ned, for deretter å ta ned svupperen og telle på nytt. Har også gjort det samme ved god vind. Ikke eksakt vitenskap, men forskjellen er såpass stor at jeg nå lar svupper og utspilte vinger ligge dersom det er vindstille. Ved vind virker det som duene lettere kommer ned dersom svupperen er oppe... Dersom trekket er godt virker det ikke som det spiller noen rolle om den er der eller ikke. Vind eller ei... (men har ærlig talt vært opptatt med andre ting da) Noen som har erfaringer? Jeg tenker at en karusell kan virke godt uavhengig av vind, og at jeg får samme effekten (bevegelsen) av svupperen i vind som en karusell... (?) Driver liksom og lager duekarusell ved hjelp av en kassert elektrisk fjernstyrt bil og to duer i skumplast. Tør ikke love bilder, da prosjektet står på vent grunnet jakt Fikk også et tilbakeslag da jeg må forbedre fundamentet (i utgangspunktet en isboks) og finne stødigere "stenger" (Prøvde meg med to kasserte teleskopstenger). Men prøve og feile, og bruke det skrotet man har liggende er jo halve moroa. Tar gjerne imot tips og bilder om noen har/ har gjort noe lignende. En duekarusell blir vel fort 2500,- med batteri og duer...? Denne selvlagete blir jo enten gratis (kun duene)alternativt 200,- for en fjernstyrt bil.... eller waste of time... Tipper det blir waste of time, da den fort blir tung, eller blir langt fra så kompakt som jeg først hadde tenkt, så vurderer å kjøpe en... Men er det verdt det? Gratulerer til dere som har lagt ut bilde av fangsten, forresten.
  5. Mulig jeg har gått glipp av noe, men det blir brukt som argument for at du skal la det være, at tårnet er ulovlig satt opp? jeg fikk ikke helt med meg det momentet, og evt hvem som mener det? Dette kan jo ha betydning for om grunneier kan fjerne/ødelegge tårnet HVIS man definerer tårnet som en permanent konstruksjon, noe man kan diskutere frem og tilbake uten løsning på, men uansett kan grunneiers OPPFATNING av dette tårnet som et permanent "bygg" drenere saken i det uendelige (og i praksis er da grunneier urørelig). I motsatt fall, dersom det forelå en muntlig avtale, om at han kunne ha tårnet der mens han jaktet, være et godt argument for at grunneier har handlet feil... Og selvfølgelig ligger det i kortene, mener jeg, at man kan sette opp et tårn av den typen du sikter til der man har lov å jakte, og at dette nå tilhører arvingene. Anmeld mannen for hærverk mot annen manns eiendom. Han har jo innrømmet det. Grunneier har etter min mening grunn til å bære nag mot tidligere eier av tårnet, men har ikke av den grunn lov til å ødelegge andres eiendom uten risiko for straff.
  6. Tydeligvis ikke, da vi tolker ansiktsuttrykk forskjellig. Jeg synes dette er en viktig og bra diskusjon etter å ha sett litt på bilder inne på kammeret, om hvordan vi behandler viltet, og jeg reagerer på en del bilder av utgangshull og kommentarer om hvordan dyr har blitt omtrent sprengt utover jordet ved utprøving av ulik ammunisjon. Interessant for oss som ønsker en human jakt med fokus på mat og pels-ressurser, men vann på mølla for jaktmotstandere. Derfor må det være rom for å kunne gi hverandre kommentarer på hverandres innlegg slik som swarstad gjorde til meg, og selv om jeg ikke er enig er det sannsynlig at flere vil reagere, og Swarstad sparer meg for å fremstå som umoralsk, men at RKR påstår at man kan styre hvordan man viser glede (mtp ansiktsuttrykk) er jeg ikke med på. Selvsensur og rett valg av bilde, derimot, er jeg med på . Forøvrig er jeg så off topic at jeg foreslår vi avslutter her, ihvertfall gjør jeg det.
  7. Glemte et øyeblikk at det ikke er lov å vise glede over å lykkes med jakta, man skal helst se uberørt og tøff ut, helst litt sørgmodig over at man har tatt et liv... Nå er hvertfall bildet fjernet, da det ikke var mitt ønske å provosere noen her på kammeret, men vise jaktgleden min kompis følte da han var med på sin første revejakt. Som et litt annet bilde enn disse revene som ligger henslengt på grusen eller i veggrøfta rundt omkring. Jakt handler jo om bl.a mestring, og det å vise glede ved mestring er helt naturlig og ikke noe man skal skamme seg over... Nå skal det sies at jeg kan forstå dine følelser rundt bildet, da gliset på bildet kanskje kan tolkes som en grimase for enkelte som ikke kjenner mannen på bildet, og i så tilfelle er det jo beklagelig, og fint at du sa fra, da jeg selvfølgelig ikke ser dette, da mannen ser sånn ut når han er glad, og innse at dette er et fint bilde for meg, men ikke for offentligheten.
  8. Ble en rev i kveld. Hadde en til på vei inn, men da det var en ny, uprøvet post fikk denne været av oss før vi fikk skutt. Neste gang sitter vi litt annerledes.
  9. Mine tanker og kondolanser går til de som mistet livet, de sårede og de etterlatte.
  10. Det glemte jeg... jaktfall.no, magasinet.no og jakt og fjellsport as bl.a.... Jeg kjøpte min på magasinet.
  11. Har skrevet litt om en holder til astro på blogg. Ingen hardtest, men litt tanker om produktet hvis noen er interessert... http://villmarken.blogspot.com/2011/07/garmin-astro-holder-mine-meninger-test.html
  12. Takk. Inngangshullet var jo pent... Ellers er det en grunn til at den ligger med utgangshullet ned i snøen på bildet... Denne reven ble rett og slett åpnet fra lungespissen (skutt skrått forfra, noe lavt) til nyrene, høyre side, så dessverre ikke noe skinn å ta vare på. Ellers er vanligvis utgangshullet stort som en 5-kroning, og ofte sprukket opp rundt grunnet trykket i kula og reven. Så sjelden man får et godt utgangspunkt for pels eller utstopping. Reven dør alltid i smellen dersom man er i nærheten av hjerte og lunger. Jeg er godt fornøyd med kule og kaliber siden jeg jakter rev for å regulere bestanden og ikke nytter pels. Dessuten er det god trening med samme våpen og kule som jeg bruker på endel annet vilt. Lykke til!
  13. 11 Mars. tispe ca 4-5 kilo 100 meter 30-06 Norma elite (tips: litt i overkant)
  14. Jaktrammer: http://www.lovdata.no/for/sf/md/xd-20070201-0112.html#2" target="_blank Grovt sett: skjære og ravn ut februar/ kråke ut Mars. Jeg skyter (så de ser meg) og fjerner eller stapper godt nedi snøen, da er de mer forsiktige og ikke så nærgående en liten stund, og da har jeg ønsket effekt:) Skjøt en skjære i dag tidlig, og da lettet de mens jeg hadde 200 meter igjen til parkering etter jobb. I går satt de gjerne mens jeg gikk fra bilen og inn i huset. Tipper de er like freidige om en uke... I tillegg har jeg lite åte ute samtidig, så enkelte dager er det tomt, og da passer jeg gjerne på å kaste noen få biter godt nedi snøen i 3-4 dager, slik at kun reven finner de, og da opprettholder jeg den tillærte adferden/etablerer adferd hos reven, altså å ta seg en tur bortom, selv om besøket er på 5 sekunder, mens jeg ikke skaper næringsgrunnlag for altfor mange kråkefugler... Så hiver jeg på litt før frihelger og sånn da vettu, og slik går no dagan...
  15. Ei voksen tispe ble det i dag kl 0745. Utrolig fin jaktopplevelse: På de 100 meterne foran meg hadde jeg 3 rådyr og 2 rever. Glemte nesten å skyte... Slike opplevelser skal nytes...! Men fikk i etterhvert summet meg til å skyte, Avstanden var 60 meter, og reven datt rett ned. tanken var lynkjapt ladegrep, finne igjen andre reven, følge den, og skyte kun hvis den stoppet opp. Og stoppet opp gjorde den, lenge og vel, men da hadde jeg halve kroppen nedi magasinet, da Maren Mauser fant ut at hun skulle finne ut hvor mange hylser det var plass til på samme sted, eller noe (var patroner overalt inni mekanismen føltes det som). Da jeg hadde fått patron i kammeret var den selvfølgelig i bevegelse igjen, og jeg og tre rådyr sto og så på at den forsvant over bakkekammen.... Etter 5 minutter kom den igjen og svinset litt rundt på 170 meter før den dro til skogs... Jeg tok ikke sjansen på skudd, men regner med at vi møtes igjen snart... Rådyra holdt meg med selskap hele økta
×
×
  • Create New...