Jump to content

Bukkejakta 2010


killermax

Recommended Posts

Det vil seg lissom ikke...sneik ut på post i den lettere gjengrodde flata. Sitter på ei kule midt utpå og så ikke noe idet jeg gikk ut i flata. Men da jeg kom opp på kula ser jeg et rådyr som danser avsted.. får av meg sekken så fort som mulig og skal til og sette meg ned på en stein idet jeg ser rådyret( som så ut til å være en liten spiss bukk) stikke fram hodet bak ei lita gran. Jeg fryser i bevegelsen og sitter nå på huk.Bukken tar et skritt frem og står fint til på 80 m. Men jeg gidder ikke prøve å kaste opp børsa engang. Hadde aldri klart å skyte i den sitte stillingen der :?

Prøvde buttoloen men uten den største reaksjonen. Bukken ble stående der ganske lenge før den snudde og løp vekk fra meg i noe tett kratt..

 

Noe vits i å lokke noe mer i det området i det hele tatt?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ble en skogsbukk på meg i kveld.

Hadde egentlig mistet troen,det begynte å bli mørkt og jeg hadde lokket i 1,5 time.

 

Fisket frem telefonen fra lomma og skulle svare på en mld fra en jaktkompis.Da plutselig står bukken på 30 meter og ser på meg.Mister forsiktig telefonen på bakken,fisker tak i børsa som ligger i fanget og får sniki den opp til skuldra samtidig som jeg avsikrer.

 

Bukken raser ut ca 100 meter og blir liggende i ett grankjerr.

Det er en 6 tagger,men 2 av spira er knekt ganske langt inn.

 

Greit også å få en påminnelse på ting jeg allerede kan,sånn som at mobil har ikke noe på posten å gjøre :roll:

 

33y2k54.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har ikke hatt tid så mye "forumaktivitet" i år.

 

Men kan opplyse at en heldig bukkejeger i søndre Elverum i helga felte en veldig flott rådurbukk.

Vekt etter koking viste 680 gram meg overkjeve, og høyde på 29,5 cm.

Jeg var selv og kikket på bukken, og gjorde en ca måling av bukken, tipper den vil ende på mellom 165 og 170 poeng.

sammenlignet den med min største som er på 149 poeng, og den ble liten i forhold !!!

 

Kommer med bilde etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Felte min første bukk i går kveld. Flott bukk med et gevir på ca. 27 cm. Satt på post i skumringen etter lokking med buttolo. Bukken var i ferd med å prøve å runde meg for å lukte meg ut. Den sto å så rett på meg mellom to furuer på 100 m. Skuddet ble litt på skrå i front , men den datt rett ned. En utrolig opplevelse og mitt første trofe med rifle!

Har vel ikke kommet helt ned enda.

Link to comment
Share on other sites

image-upload-188-711976.jpg

 

image-upload-155-766872.jpg

 

Da datt omsider årets første bukk, etter at den har lurt meg 2-3 kvelder på rad..

 

Noen som tør gjette på om dette kan holde til medalje?

Er min største bukk til nå, så den blir nok en bogmontasje i kjellerstua om noen mnd :)

 

Morsom bukkå jakte på og ikke tvil om at dette er kongen på haugen. 3 geiter satt jeg og så på i 2 timer før han omsider dukket opp. Litt av et harem :wink:

Tennene ser fine ut, så var nok fremdeles på vei opp eller på topp...

Når han først dukket opp var det ca 400m unna, så ble en litt anstrengene ansmygning, og på 80 på et åpent jorde var jeg sikker på at han så meg, men med busker i bakgrunnen begynte han å beite igjen, nok til at jeg fikk lagt meg ned på jordet.. Men da begynte han plutselig å gå rett mot meg, s var nok litt nysgjerrig, på 30 meter vinklet han av og fikk et skudd plassert midt i bogen. Mitt første vilt med hjemmeladd ammunisjon :)

Woodleigh 160grs i 6,5x55 ga knall og fall etter 2 sek, og et par "vink" med labbene. Overaskende nok fant jeg igjen blyrester i utgangshullet. (ikke veid disse på vekta enda, men skal bli moro å se) Skuddet traff ribbein både på vei inn og ut. Utgangssiden var faktisk penest kjøttmessig sett, var mye blodslått i inngangen og nesten halve bogen måtte kasseres..

 

Men uansett et artig minne og noen minnerike middager i vente :)

Nå er det reisnjakt før skogsfugl og ryde i de svenske skoger om et par uker, og deretter fjellrype i Telemark, før dachsen slippes på rådyra igjen, høsten er enda ung! 8)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Den var flott jonsol. Skal ikke se bortifra at den er medalje. Stengene ser ut til å ha mer masse enn ved første øye syn :D. Er den skutt oppe på røyse?

 

Mitt rå tips nå er at den er i sølv land :D

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Den var flott jonsol. Skal ikke se bortifra at den kan være i nærheten av medalje. Stengene er litt tynne til at den er veldig tung, men en flot bukk. Er den skutt oppe på røyse?

 

Skutt ikke mange hundre meterne unna Hole Kirke ja:)

 

Editerte litt da jeg ikke ble ferdig før kjerringa og ungene maste om middag her i sta :wink:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med fin bukk Jonsol. Utifra bildene så ser den minst like stor ut som medaljebukken min for 2 år siden og den holdt til sølv. Har du noen mål på gevirstengene?

Takk! :)

Gevirstengene er 27,5 cm, målt fra bunn av rosenkransene, vel og merke målt på utsiden og med linjal, så må regnes som ca mål.. Taggene er litt ujevne, men den fremre på ene stanga er 7,5 cm, samme som bakre på den andre. De 2 andre er ca 5 cm. Rosenkransene er forøvrig utrolig runde og jevne og fine :) Synes perlingene også er ganske bra, men som nevnt kanskje noe tynne stenger ja.

Alle mine synsinger er utfra en annen 6 tagger jeg har som er et stykke unna medalje, samt en 4 tagger.

Link to comment
Share on other sites

Når er det dere begynner bukkejakta i overhalla da?? For en uke siden hadde den ikke starta i resten av landet,ivertfall,så hvis kvota ble fyllt morgenen før...jaa...hmmm?

 

som cirka en uke bukken ble skutt på tirsdags morgen! :D Jakter ikke før jakta starter her heller sjø,

Link to comment
Share on other sites

Skal sjekke med Knut om skallen på "Knutbukken" var kappet eller ikke, da den ble veid til 875 gram. :) Blir utvilsomt spennende når den er tørka ferdig - og ikke minst målt og bedømt! :D

Skallen ble uoffisielt veid til 875 gram med hel overkjeve - altså ukappet skalle. Da skal det trekkes fra 90 gram. Forøvrig sies det at Knutbukken var nokså beskjeden i kroppsstørrelse (iallfall i forhold til det vi er vant til her nord).

 

Man får bare vente og se til tørkekarantenen er over... :)

Link to comment
Share on other sites

Da var det over for i år. Fikk tak i storbukken i går og har felt begge to dyrene jeg/fruen hadde kort på. :( Men om en uke er det skogsfugl i Sverige for alle penga. :mrgreen:

 

Var artig i går kveld, hadde sittet en halv time på post og lokket da ei diger geit kom innpå gresset. Gikk rundt og viste seg frem før hun gikk av. Forsøkte noen kontaktlåter for å se om hun kom frempå igjen.. artig å se på.. DA styggen skjøl plutselig kom snikende i brukbart tempo fra motsatt side.

 

Bikket kl 21:35 for 10,1 grams oryx på 75 meter. Fint skudd og flott slakt. Nok en gang fornøyd med kula.

 

Lykke til videre dere som fortsatt har igjen dyr!

Link to comment
Share on other sites

Endelig ble det tid til en tur i skogen igjen. Det ble en tidligøkt før jeg dro på jobb, og ca kl 05.00 datt årets andre. En grei 6takker på 17,5kg. Cal: 22-250 rem. Kule: Berger 55grs HPFB.

IMG_0300.jpg

Satte meg på en høyde som grennser mellom to revir. Det ene reviret, og som jeg holdt mest øye med, ligger flatt og åpent til, og er jevnt fordelt med myrer, skog og innmark. Her regjerer en en meget stor revir bukk. Den får gå for i år.

Bak meg på andre siden av høyden, ligger et mindre revir som stort sett består av lier og hellinger som fører opp mot fjellet, og ender i bratte flåg/stup oppe i fjellet. Ikledd med tett vegitasjon (gran og bjørk), og noen få store åpninger dekket av lyng, kryddret med små busker her og der. Det var i disse åpningene jeg med jevne mellomrom kastet blikket mitt på. Og etter ca en time skimtet jeg en enslig geit oppunder hammeren. Enslig geit...... saken var grei. Jeg forlot posten, snek meg i posisjon og ventet. Etter 10 min kom bukken. 1min etterpå lå den på bakken. Ikke et sekund for tidlig fikk jeg erfare. For jobben nermet seg med stormskritt, og veien til byttet og hjem ble lang :mrgreen:

Svett som en gris, blodig, ferdig slaktet og fornøyd, rakk jeg akkurat en dusj før jeg dro på jobb. Med andre ord en fin start på dagen :wink: .

 

Grattulerer til alle bukkeskyttere.

 

Mvh Sofus

Link to comment
Share on other sites

Håper den kan være en bronsjebukk!

 

Du får veie den på kjøkken vekta så kan en si litt mer. :D. Og lengden på stengene. Siden det ser ut til å være en tilårs kommen bukk. Med "flate" kranser og mangler litt hist og pist så får geviret ikke så mye på utseende. Så vekta må nok opp i 340-350 gram ferdig tørket

Link to comment
Share on other sites

Bukkejakta starta litt trått i år, og jeg har sett mange bukker med mellomstore gevir, mens de store har glimret med sitt fravær. Jeg har en teori om at den ekstremt kalde og harde vinteren vi hadde har gått ut over veksten av gevirene her i området, men sånt er det jo en rekke teorier om.

Har i hvertfall blitt 3 bukker til nå, der to av dem har blitt lokket inn på den håndlagde tyske lokkefløyta. Siste bukken var nok den mest spennende, da jeg alltid har vært glad i sniking. Og på den siste ble det MYE sniking og nestenskudd, før jeg endelig etter 30 minutters ulidelig spenning endelig kunne sette kula i bogen på den.

 

Har en storbukk som ikke er sett i det hele tatt i jakta, så nå blir det fullt fokus på den framover, bare med noen dagers pause nå når duejakta drar igang. Er for mye jakt samtidig i august :D

 

Skitt jakt, folkens ;)

Link to comment
Share on other sites

Vekta på 325 gram stemmer nokså godt. Da må bukken ha nokså lange stenger og være symmetrisk og fin. Litt stygge, korte gevir bør veie opp mot 350 gram. Den letteste bronsje bukken jeg har sett veide 310 gram. Det var en meget flott symmetrisk 6 tagger på 28 cm.

Link to comment
Share on other sites

Jon-I- Grattis. Fikk endelig en liten tass i går jeg også :D etter mange turer med bare en bukke observasjon fra før var det godt å få uttelling. Smøyg meg ut på posten og starta med en gang med hetslyder. Venta noen minutter før jeg sendte ut en ny serie hetslyder. Etter å ha gjort dette noen ganger uten resultat prøvde jeg og brøle på bukken og sparke i bakken. En liten stund gikk og jeg syns jeg hørte et kvistknekk men så ingen ting rundt meg. Etter enda en liten stund snudde jeg meg og der stod bukken på 60 m og titta på meg. Fikk vridd meg av sekken litt etter litt ettersom bukken så mot meg og ikke. Ned i knestående og korset fant bukken. Idet den vridde seg litt fikk den ei 18,5 g partizan sp kule inn rett foran bogen og ut bak den andre. Knall og fall og et overraskende fint slakt med den kula :!: ( hadde testa den på forhånd og fikk fin soppform og 18 g i restvekt) 9,3`n er døpt :D

Link to comment
Share on other sites

Fikk været av en bukk i gårkveld. Rigget meg til, men høyt gress gjorde at jeg ikke hadde optimalt skuddfelt på den. Flyttet meg. Bedre skuddfelt, men da syns jeg at det begynte å bli for mørkt. Den hadde kort vei til skogen. Sum summarum endte det med at jeg satt å kikret på den. Så kom det et dyr til. Da klarte jeg ikke skille de.

 

Skal muligens sjekke samme område til kvelden. Kraftig regn her nå, så det spørs om det blir noen observasjoner.

Bukken var ok i størrelse. Geviret var vel heller av det mindre.

Link to comment
Share on other sites

etter å ha sett en vilter bukk i går kveld, dro jeg i kveld ut for å prøve å lokke å snike litt. geviret fikk jeg ikke sett skikkelig, men enten en 4 spiring eller en spiss.

 

skulle vel kanskje bare latt lokkefløyta ligge igjen hjemme, fant jeg ut. idet jeg kom ned på ei lita flate fikk jeg se den reise seg å begynte å gå mot skogkanten. jeg tok opp kikkerten, men rakk heller ikke nå å få sett skikkelig på geviret....

så ikke ut som om den hadde sett meg, da den bare luffet rolig bort og hverken så mot meg eller lukta noe. men å lokke den inn igjen gikk ikke. så nå legges rådyrlokken bort for godt i år og satser på snik å posteringsjakt :wink:

Link to comment
Share on other sites

så nå legges rådyrlokken bort for godt i år og satser på snik å posteringsjakt :wink:

 

Har nesten alltid med meg lokkefløyta til skogs selv utenom brunsten. Lager noen enkle kontaktlyder for å "kamuflere" mine egne lyder når jeg er ute å smyger eller stiller innpå dyr som jeg ser. Dersom de blir oppmerksomme på meg, har de ofte roet seg relativt raskt og fortsatt å beite etter jeg har gitt fra meg en kontaktlyd eller to.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med flott bukk!

 

Denne står helt klart til medalje.

 

Ser den er ferdig kappa. Så da bør den holde til gull med god margin.

 

Vekt 435 * 0,25 gir 108,75

 

Gj. stanglengde 23 * 0,5 gir 11,5

 

Plus minimum 15 poeng for regelmessighet og skjønnhet gir 135 poeng +.

 

Nils-Ole

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Bukk tatt på 100 m ved hjelp av buttolo. Litt dårlig bilde av geviret, men målte 27 cm fra rota. Veldig fornøyd med denne. Er ute igjen, men lurer på om det er vanskeligere å lokke nå. Det virker som om brunsten er på hell nå.

1024.jpg

 

Endret litt slik at bildet kommer frem istedenfor bare en link. :wink: G.Larson

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...