Jump to content

Hank

Members
  • Posts

    197
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hank's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Hei

    sjekk gjerne siste reply på 1885 tråden. 
    mvh

    Hans Kåre Røysland

  2. Hank

    Winchester 1885

    Jeg har nylig avtalt kjøp av en 1885 high wall i 50express (50-110) selv. Ettersom det er såpass få laget i kaliberet er det av interesse for winchester collectors Club i USA å kartlegge så mange som mulig av dem. Dersom dere som har dem er komfortable med det vil de gjerne vite mer om børsene deres. Ta gjerne kontakt med meg på Mail eller tlf 91354146. Hans Kåre Røysland
  3. Og jeg som trodde det var ideen om 6,5 x55 sin bortgang som var utdøende!
  4. Da er vi enige. Sunne, friske og dermed store dyr er målet for god forvaltnig.
  5. Jeg er enig i at forvaltingen har slått galt ut på flere områder her på berget. Hjorten er mange steder liten både i kropp og trofe, elgen på sørlandet er et sorgens kapittel. Men mener du at det ikke er mulig å få til en god forvalting som ikke primært fokuserer på trofeer?
  6. Hank

    Bukkejakt i Europa

    Tror bestemt at sør england er et av de steder som har de største bukkene for tiden, og det som oftest til en mye mer moderat pris en hva som er tilfellet for gamle øst-europeiske land.
  7. Bærekraftig forvaltning er på ingen måte forbeholdt "den norske modellen" med kjøtt i fokus. Mitt inntrykk er at de steder som driver god trofefokusert forvaltning er mer opptatt av dette enn vi er vant til, og bruker langt mer både tid og ressurser på viltet også utenom jaktsesongen. Man kan saktens finne eksemler på dårlig og uklok forvaltning i begge leire, men det blir litt tynt og la disse styre synet på hele forvaltingsmodellen.
  8. Oppfatter ikke dette som et juridisk spørsmål. Et nogenlunde bevisst forhold til hva man ønsker å oppnå med forvaltingen av vårt hjortvilt, uavhengig av om det er kjøtt eller trofeer som er i fokus, kan vanskelig betraktes som feil. Kjøttjakta mangler ikke disipler, og bærer på mange måte med seg mye av det som er positivt med nordisk jaktkultur. Men kritikk av trofefokusert forvalting basert på myter og uvitenhet, bør heller ikke stå uimotsagt.
  9. Kuttet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Det er akkurat det jeg sier. Man kan velge ulike mål for forvaltningen. Tilfeldigheter kan selvfølgelig slå positivt ut, men klart definerte målsetninger benytter seg svært sjelden av tilfeldigheter som virkemiddel!
  10. Les gjerne Kim Lindgrens artikkel om råvilt i siste hjorteviltet. En fovaltningsmodell som tar sikte på å få frem store gevirer må samtidig sørge for en sunn og frisk viltstamme som har en harmonisk kjønns og alderssammensetning. Det burde ikke være grunnlag for å diskutere hvor hvit det er til beste for viltet. Mange ser seg tilsynelatende blinde på det store geviret og jakta på den store bukken/oksen. Faktum er at dette er en bitte liten del av jakta også der store trofeer er et mål. Det aller viktigste virkemiddelet er som Lindgren sier "stiv pekefinger" ingen kan forvente store gevirer om gjennomsnittsalderen på bukkene er 2,5 år. Få vil vel heller argumentere for at dette den beste løsningen for viltet uavhengig av syn på trofeer. Lindgren har via praksis sterke indikasjoner på at det ikke er genetikk som begrenser utviklingen av store gevirer. Det er selvfølgelig også fullt mulig å fokusere forvaltningen på å få så mange dyr som mulig, eller høyest mulig kjøttutbytte. Jeg tar på ingen måte stilling til om det ene er bedre enn det andre. Men en "skyt det første og beste" tilnærming er ikke forenlig med noen av delene.
  11. Det er fullt mulig å få en 6,5x57r over kravet med 154-160 gr kuler. Hva ytelsene angår er det ikke rarere å velge denne enn en 6,5x55, iallefall ikke i en god lås! Men en patron for hjemmeladeren en den definitivt!
  12. Hos Wachtelhunden er klovviltinteressen mest latent, enkeltindivider kan ha rester av stand instinkt men det er ikke vanlig. Wachtelens rolle i fuglejakt er nok først og fremst apporten. Som alle jakthunder er trening viktig. Jo mer du vil ha ut av hunden jo mer trening må du legge ned. Men å jage rådyr er lett å få til, bare timer i skogen som trengs:)
  13. Jeg har jaktet mye med spaniel og Wachtel og kan trygt anbefale støtende/kortjagene hunder til rådyrjakt. Hvis ditt primære behov er småvilt/fugel, er nok munsterleder et av bedre alternativene. Wachtelhunden er mer klovviltsorientert. Jeg mener derfor den er et mer naturlig valg hvis rådyr/hjort/elg eller villsvin står øverst på menyen. Men når det er sagt er de også apportvillige og dessuten svært godt egnet for ettersøk! Du finner en link til til Kennel støiletufta i Wachtelhundtråden. Alle jeg kjenner til er svært fornøyd med hundene derfra. Mye gode tyske linjer med massevis av jaktlyst. Noe som ikke er tilfellet over alt!
  14. Du kan jo prøve å sote ei hylse og se hvor den evt tar i!
  15. Er du sikker på at det er rimmen som er problemet? Jeg har selv opplevd lignende problemer med både 7x57r og 5,6x50r, men da er det skuldra på hylsa som tar imot. Noen dier presser ikke hylsa nok, selv helt nedskrudd i pressa! Løsningen er å slipe ned underkanten av dia en smule. Ellers er det vært å sjekke om kammeret ditt er helt i senter! Snurr hylsa en kvart omdreining og forsøk å kamre hver gang til du har en full runde, registrer eventuelle forskjeller!
×
×
  • Create New...