Jump to content

Tyrihjelm

Members
 • Posts

  193
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tyrihjelm

 1. Ring våpenkontoret og vær oppgitt og småirritert. Så truer du med forvaltningsloven der det heter at en sak skal uten unødig opphold behandles raskest mulig og helst inne tre uker. Dersom dette ikke kan tilfredsstilles skal det sendes en forvaltningsmelding der forsinkelsen begrunnes. Har selv god erfaring med dette når det gjelder sen saksbehandling i statsforvaltningen🙂
 2. Har medium låskasse som tar kaliber fra 222 til og med 9,3x62. Skal jeg bruke de minste kalibrere trenger jeg mini sluttstykke. Har ikke klart å lokalisere noen som kan skaffe deler til børsa. Litt rart siden den har vært på markedet i mange år. Noen som har tips?
 3. Hvorfor ikke 457? Nydelig børse. Har to løp til den, 17 hmr og 22 lr. presis og fin👍
 4. @SunnmøringJeg har visst 1:8 i mitt S&L 6,5x55 løp. ser ut som onde fleste oppfører seg greit på 100 m, men samlinga er ikke topp. her er to bra treff med kula
 5. Da har jeg prøvd meg litt fram. Har ladet 6,5x55 GMX 140 grains kula med Norma URP 43 grains. Ladet meg opp fra 41 grain. Har dessverre ikke klart å få den helt store presisjonen, (ca 4,5 cm på 100 m). Spørs om jeg ikke venter til GMX 120 grains kula er tilgjengelig og lader den i steden som nevnt lenger opp i tråden. Jeg har også prøvd å lade Hornady ELD match 120 grains kule som har gitt en mye bedre presisjon. Her er ladedata 45 grain med samme krutt. Må jo si at det er moro å se at det funker!5 skudd Hornady ELD match 6,5x55 120 grains på 100 m. Litt sidevind.
 6. Da ble hemsen i garasjen innredet for hjemmelading. Har skaffet det meste og venter nå bare på noen kuler å lade med. Amerikanerene hamstrer visst for tiden og det er tørke derfra. Har vasket hylser etter å ha sett på forumet her blant annet. Ladepresse ser ut til å funke fint. Ønsker å lade homogen kule og har fått tak i Hornady 6,5x55 gmx 140 grain. Finner jo ikke akkurat den kula i ladeboka for 6,5x55😳. Er ikke så mye homogene kuler for dette kalibret enda selv om det kommer mer etter nye krav. Er det noen som har erfaring med denne kula og evt. noen gode tips til ladevekter? Jeg har kappet løpet mitt til 56 cm pga lyddemper. Spørs jo hvor stor fart det vil gi med den lengden? Har kjøpt Urp krutt og Remington 9,5 tennhetter.
 7. Det er mange her som kommer med gode forslag, men langt utenfor budsjettet til trådstarter. For rundt 10000,- vil jeg foreslå Meopta Meostar 10x42 HD. Fantastisk lysgjennomgang til skumringsjakt. Konkurerer veldig godt med dyrere kikkerter. 10x forstørrelse er fint. Den veier jo litt, men har aldri tenkt over at det er problem. Skaff deg brystsele for god komfort. Skulle du forville deg på reinsjakt på fjellet vil du få øye på dyr andre billigere kikkerter ikke klarer å vise deg. Veldig bra kontrastvisning! Sjekk tester og reviews. Jeg har hatt min i mange år og er veldig fornøyd.
 8. Da ser det ut til at det blir brukt RCBS Ammomaster ladepresse på meg. Noen sier den er litt for stor, men kan visst lade det meste. Har ikke vurdert 50 kaliber enda, men nå får jeg muligheten til å lade🤓 Da er vi i gang, men trenger mye annet også.
 9. Tyrihjelm

  Rekylbrems

  Har hørt at noen kan bremse så mye som 60%, mens en demper ligger på rundt 30% selvfølgelig avhengig av utstyr. Har kjøpt denne: Har ikke fått prøvd enda pga stengte skytebaner. Børsa blir betraktelig kortere og lettere med denne. Ser jo at bremser er litt i vinden om dagen.
 10. Har flere år tenkt på å starte med dette, men vært litt frem og tilbake. Noen mener at det ikke lønner seg for ordinær jeger som meg. Andre mener det ikke er noe å lure på. Har tre løp til systembørse i kaliber 6,5x55, 3006 og 9,3x62. Bruker forsåvidt alle tre en del. Skyter også en del skudd i løpet av året. Hvor er det lurt å begynne?. Hva er bra utstyr?
 11. Valget falt på Stryn/ Videdalen og Ottadalen med fritt dyr kort. Ser at det er stor fellingsprosent der. Føltes ikke bra å si fra seg bukkene på Hardangervidda. Har dessuten fått tak i sherpa til turen😂. Nå blir det litt grubling på hva slags løp/ kaliber og evt. demper jeg skal bruke. Tror jeg kommer til å velge 3006 løpet med 11,7g Oryx. Brukte 6,5 x55 sist reinsjakt. Kanskje demperen blir liggende hjemme?
 12. Takk for det, har allerede sondert sherpa mulighetene😀 Har jo ellers hørt om muligheter for å gå sammen om helikopterfrakt. Vet ikke hva timeprisen for det er, men kunne jo kanskje være aktuelt, om ikke inn i terrenget, men ut🤫
 13. Flaksen i år vil ingen ende ta.... Jeg fikk i tillegg til tilbud på fritt dyr i Videdalen/ Ottadalen tilbud om to bukker i Ullensvang. Hva skal en velge?? Jeg har ingen erfaring fra noen av stedene. Høres jo unektelig spennende ut med Ullensvang, men krever god form vil jeg anta. Har søkt villreinjakt i mange år og fått tilbud en gang før, men dette!! Noen som har noen råd?
 14. Da var jeg heldig i dag og har fått fritt dyr i Videdalen, Stryn og Ottadalen villreinområde👍. Ser at det finnes samjakts- avtaler for området. Er det noen her som kjenner mer detaljert til samjaktsavtalene som gjelder for dette området?
 15. Tyrihjelm

  Nye jaktsko

  Har gått i filler flere jaktstøvler av ulike merker.Har falt tilbake på at det er andre ting vi jegere bør spare penger på😛 Har to par Alfa, Bever pro og Jerv. Jeg skal ikke ha noe annet👍
 16. Så at Jaktdepotet hadde restsalg på den ammunisjonen på nettbutikken. Ikke sikker om den er der nå🙂
 17. Da har jeg fått ordnet saken. Takk for alle henvendelser.
 18. Noen som har en god hund som kan tenke seg og jakte elg ei uke fra 10 oktober i Rendalen vest? Skriv gjerne en pm til meg.
 19. Vi er et etablert lag som har et terreng i Rendalen vest utenfor ulvesonen. Har en løshund og tilgang på bandhund fra før. Løshunden er ung og trenger en "makker" som kan avlaste i løpet av en lang dag. Kan være streifulv i området. Ta kontakt med meg på Pm dersom interesse. Jaktleder
 20. Har også hørt at 300 win mag løp som kappes en del og settes på demper får en del uforbrent krutt som soter til demperen og lager munningsflamme. Har selv tre løp til saueren og dempere til alle. 6,5x55 løpet er kappet på 56 cm, 3006 løpet på 51, (fabrikkappet), og 9,3 løpet på 54 cm. Har blitt fortalt at løp i 6,5x55 og magnumkalibre tåler minst kapping.
 21. "@Mastodon" Har ikke prøvd 8 skudds- magasinet, men skaffet meg akkurat et 9,3 løp med A-tec 150 hertz demper. Helt nydelig comfort i dette kaliberet synes jeg! Kjøpte også et 5 skudds magasin. Var nok et mandags magasin dette. Patronene forkilet seg faktisk:( Eneste gang jeg har hatt noe plunder med Sauer faktisk. Gikk tilbake og fikk børsemkeren til å bytte det ut. Nå veksler den veldig bra! Veldig god presisjon også. Jeg vil tro at 8 skudds magasinet fungerer også. Er egentlig litt nysgjerrig hva du skal med et 8 skudds magasin. 5 skudd i magasinet og et i kammeret burde holde til det meste?:)
 22. Har brukt Oryx i de andre kalibrene, (3006 og 6,5x55), men med en pris på 61 kr smellen i 9,3 koster ei pakke 1200,-:(
 23. Vet at det er flere emner om dette fra før, men tidene forandrer seg:)
×
×
 • Create New...