Jump to content

Jon-I

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jon-I

  1. Tenkte mest på Engelsk setter, med mindre det er noen sterke argumenter imot? Jeg kommer jo til å jakte både på fjellet og på skogsfugl, samtidig som det blir endel fisketurer gjennom sommeren!
  2. Har ikke noen store ambisjoner om jaktprøver og utstillinger sånn i første omgang hvertfall jeg er ute etter en tur kamerat som også finner fugl og tar stand, da jeg har blitt forelsket i fuglejakt Jeg snakket med flere som har ganske like meninger som dere..at det mest fornuftige er å finne en valp med gode linjer og bruke masse tid på riktige ting i skogen, så blir det nok fuglebikje av de fleste!
  3. Jøss, se her var det kjappe svar Så det høres ut som hvem som helst som er glad i skogen, kan få til en god fuglehund med litt veiledning..og det er bra! Jeg har jo vokst opp i en familie med elsk for rådyrjakt, mens jeg har forelsket meg i Fuglejakt Da blir første steg å kikke litt etter valpekull med gode linjer og ta kontakt med en fuglehund klubb i nærheten Takk for hjelp så langt!
  4. Heisann. Etter mye om og men har jeg endlig bestemt meg for å skaffe meg fuglehund..men, så har jeg hørt endel om at det kan være vanskelig å få frem en god fuglehund? Så jeg lurer litt på om det kan være greit å skaffe en ferdig opplært hund åsånn i første omgang? Eller er det mulighet for å hoppe rett i det og trene sen opp selv?
  5. Meld deg inn i Skien Jeger og Fiskeforening..vi har mange bra terrenger til alt av småvilt
  6. Har hørt det er gode terrenger retning Svanstul
  7. Skal selv prøve meg på Støkkjakt for første gang i år selv, og gleder meg heftig mye! Flere som jakter i Skien's området? =)
  8. Jeg var på opplæringsjakt i Bitdalen(mellom Songa og Møsvatn) i helga... Lørdag var det ikke mer enn 40 meter sikt på grunn av tåke. På søndag var det ganske klart, men vi så ikke noe dyr utover i Grotvassdalen
  9. Kikket på Trijcon siktene på Norma traileren, virker som meget gode sikter, men prisene er jo svindyre!
  10. Skyter du rådyr bukker etter jul?
  11. Jeg er 17 og jakter som opplæringsjeger. Jeg har skjønt det slik at gaupe er storvilt som kan jaktes med hagle slik som rådyr, MEN det er et rovdyr og derfor er det 18 for å jakte alene...Dette er i allefall godkjent av de som leder jakta i Skien : )
  12. Gratulerer til siljan med gaupe felling idag! Var selv med å spore på denne gaupa i Skien's terrenger(Flitti), men den dro desverre over til siljan ;D Kan fortelle at Skien sliter med å finne spor, eneste høydepunkt sålangt var en gaupe ringet inn, (men ikke fellt) på Kikkut første dagen...
  13. Jon-I

    Elgjakta 2010

    Gratulerer Ole Jørgen! Skøyt min første elg som 16-åring i fjor jeg også, dog kun en kalv... Men, alikevell, helt RÅ følelse!
  14. Ble vist en bukk til slutt da Kl 07.55 kom den smygende gjennom tåken. Han gikk rett i bakken og hjertet var i små biter
  15. Fytti hel... Den er stor!!
  16. Legger inn bildet når jeg får den på plate med medalje på
  17. Har desverre ikke målt bukken ennå, men jeg tar den med på Jakt og Fiskedagene og måler den der
  18. Nå nærmer det seg! Kom hjem fra ferie idag, og muttern sa hun hadde sett 2 dyr når hu var ute å gikk. Så jeg tok en tur ut og tok med Buttoloen, var på vei fram til en høyde da jeg uheldigvis knakk en kvist, så tok derfor et par tre pip i fløyta. Tok ikke mer enn 3 sekunder før det begynte å brake noe vakent oppe i lia, og bukken kom i hundre og helv mot meg, stoppet 3 meter unna, brølte og hoppet roolig tilbake. Aldri vært borti sånn respons, nå er det definitivt brunst her i alle fall!
  19. Tråden er kansje litt gammel, men jeg klipper fra Elgjakt 2009 tråden og limer inn her uansett =) Min første elg... Startet å skyte med rifle i mai 09. Jeg kunne ikke vente til elgjakta og mitt første år som postjeger, helt til pappa bremset meg å sa at jeg ikke fikk lov fordi han var redd for at jeg ikke var god nok til å skyte. dette gikk heldighvis fort over siden jeg skøyt hver eneste helg fram til jakta. Så var dagen der, den jeg som alle andre jegere har sikklet etter hele året. Jeg var opptimist og hadde en god følelse og hadde faktisk en drøm 2 uker tidlige på at dette var mitt debutant år, pappa var som alltid skeptisk... Første drevet gikk og elgen datt hos naboposten. Veldig nærme, men ikke nærme nok. dag 2 fortsatte på samme måte og elgen datt hos naboposten nok en gang. Først da begynte jeg å bli skeptisk til mitt første elgfall, "bare 2 elger igjen" tenkte jeg, men holdt motet oppe å sa at alle gode ting er 3... 3 dag og drev nr 3 av årets elgjakt. Jeg hadde søkt fri fra skolen for å bli med denne dagen, og jeg angrer ikke 1 sekund! Jeg var heldig å trakk den beste posten etter min mening. Da drevet startet tok de ikke lang tid før vi fikk øye på dyr, ku og kalv på andre siden av nyplantinga. Ku og kalv på vei mot postrekka sa jeg på radioen og ventet på at det skulle smelle, det skjedde ikke... det var stille, helt stille i 15 minutter og jeg satt klar og spent mens jeg håpet dyra hadde snudd. så kom det på radioen,... "følg med jon inge!" Pappa som satt bak meg ba meg gjøre meg klar. Jeg var så spent at jeg omtrent ikke kunne sitte stille da jeg hørte det knakk 30 meter nede i lia. sekunder senere så jeg noe grått, noen ører, så en hel elg, så 2 elger. ku og kalv. De var på vei rett imot oss før de svinget mot venstre 8 meter foran oss, pappa gryntet og kua stoppet. Kalven gled sakte mot vei inn bak kua da det smalt.... bang igjen og kalven lå der. pappa var redd for at jeg hadde truffet bakbena på kua på det første skuddet, jeg var sikker på det motsatte... da jeg skøyt, skøyt jeg litt langt bak fordi jeg så bakbena på kua, heldighvis var det ikke for langt bak Bikkja kom pustende og pesene noen 100 meter bak, men hadde ikke rekt å ta ut los... Vell, alle gode ting ER 3. 3 dagen, 3 drever, 3 elgen OG 3 debutanten! kommer nok aldri til å glemme dette, selv om jeg har skutt 1 rådyrbukk i august og ett i fjor på opplæringsjakt blir det ALDRI det samme! Håper dere likte historien ... kalven var forresten på 70 kg.
  20. takker for alle svar =) Ringer Lars Omdal i morgen
  21. Tore Larson i Siljan bedømmer. Takk! Hørte om en på Ulefoss også, siljan er jo myyye kortere
  22. Den veier 580 gram og begge horna er 25,7 cm =) Tror den har ligget ute over vinteren også så jeg tror den er ferdig "tørket"
  23. Hei, fant desverre denne bukken 2 uker etter at jeg skøyt min første bukk, men er det gullbukk? Finner heller ingen steder i Grenland som vurderer ...? Kansje litt vanskelig å se på bildet, men ja... det er 6 tagger =)
  24. Jon-I

    Gullbukk?

    From the album: Jakt

×
×
  • Create New...