Jump to content

Tyrihjelm

Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tyrihjelm's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

12

Reputation

 1. En liten oppdatering her etter å ha startet opp. På hemsen i garasjen er det nå montert to arbeidsbord og plate for ladepressa. Den er sikret med 4 gjennomgående bolter. Ellers er det anskaffet kruttmål, skyvelære, digital vekt, manuell vekt, dier, kulehammer, ladebok, hylser, kronograf ++ . Jeg har hovedsakelig lada 6,5x 55 og 9,3x62. Jeg har prøvd å konvertere til homogene kuler. Jeg prøvde først Hornady GMX 140 grain i 6,5, men fikk ikke den kula til å gå. Noen mener det har med riflestignina å gjøre. Har nå ladet Barnes 120 grain, (heldig og fikk tak i), og felt to dyr med denne. Veldig fornøyd så langt både med presisjonen og virkning i viltet selv om det var litt blodslag ved innskuddspartiet på rådyret. Landet på 45 grs Urp som gir en fart på ca 850 ms i mitt løp på 56 cm. Ellers fått veldig god presisjon med Hornady Eld match 123 grains med Urp 45 grs. Farten her er ca 830 ms Når det gjelder 9,3x62 har jeg kun lada Barnes 250 grs. God presisjon med N 140 57 grs med en fart på ca 725 ms. Jeg selger nå 3006 løpet og har bestilt meg ei 300 win mag børse. Hadde vært fint med noen ladetips rundt dette kaliberet hvis noen kan dele. Skjønner jo at flere blir hekta på hjemmelading selv om det kanskje ikke er veldig besparende den første tiden i alle fall. Det skytes mer som er en positiv ting.
 2. Ring våpenkontoret og vær oppgitt og småirritert. Så truer du med forvaltningsloven der det heter at en sak skal uten unødig opphold behandles raskest mulig og helst inne tre uker. Dersom dette ikke kan tilfredsstilles skal det sendes en forvaltningsmelding der forsinkelsen begrunnes. Har selv god erfaring med dette når det gjelder sen saksbehandling i statsforvaltningen🙂
 3. Har medium låskasse som tar kaliber fra 222 til og med 9,3x62. Skal jeg bruke de minste kalibrere trenger jeg mini sluttstykke. Har ikke klart å lokalisere noen som kan skaffe deler til børsa. Litt rart siden den har vært på markedet i mange år. Noen som har tips?
 4. Hvorfor ikke 457? Nydelig børse. Har to løp til den, 17 hmr og 22 lr. presis og fin👍
 5. @SunnmøringJeg har visst 1:8 i mitt S&L 6,5x55 løp. ser ut som onde fleste oppfører seg greit på 100 m, men samlinga er ikke topp. her er to bra treff med kula
 6. Da har jeg prøvd meg litt fram. Har ladet 6,5x55 GMX 140 grains kula med Norma URP 43 grains. Ladet meg opp fra 41 grain. Har dessverre ikke klart å få den helt store presisjonen, (ca 4,5 cm på 100 m). Spørs om jeg ikke venter til GMX 120 grains kula er tilgjengelig og lader den i steden som nevnt lenger opp i tråden. Jeg har også prøvd å lade Hornady ELD match 120 grains kule som har gitt en mye bedre presisjon. Her er ladedata 45 grain med samme krutt. Må jo si at det er moro å se at det funker!5 skudd Hornady ELD match 6,5x55 120 grains på 100 m. Litt sidevind.
 7. Da ble hemsen i garasjen innredet for hjemmelading. Har skaffet det meste og venter nå bare på noen kuler å lade med. Amerikanerene hamstrer visst for tiden og det er tørke derfra. Har vasket hylser etter å ha sett på forumet her blant annet. Ladepresse ser ut til å funke fint. Ønsker å lade homogen kule og har fått tak i Hornady 6,5x55 gmx 140 grain. Finner jo ikke akkurat den kula i ladeboka for 6,5x55😳. Er ikke så mye homogene kuler for dette kalibret enda selv om det kommer mer etter nye krav. Er det noen som har erfaring med denne kula og evt. noen gode tips til ladevekter? Jeg har kappet løpet mitt til 56 cm pga lyddemper. Spørs jo hvor stor fart det vil gi med den lengden? Har kjøpt Urp krutt og Remington 9,5 tennhetter.
 8. Det er mange her som kommer med gode forslag, men langt utenfor budsjettet til trådstarter. For rundt 10000,- vil jeg foreslå Meopta Meostar 10x42 HD. Fantastisk lysgjennomgang til skumringsjakt. Konkurerer veldig godt med dyrere kikkerter. 10x forstørrelse er fint. Den veier jo litt, men har aldri tenkt over at det er problem. Skaff deg brystsele for god komfort. Skulle du forville deg på reinsjakt på fjellet vil du få øye på dyr andre billigere kikkerter ikke klarer å vise deg. Veldig bra kontrastvisning! Sjekk tester og reviews. Jeg har hatt min i mange år og er veldig fornøyd.
 9. Da ser det ut til at det blir brukt RCBS Ammomaster ladepresse på meg. Noen sier den er litt for stor, men kan visst lade det meste. Har ikke vurdert 50 kaliber enda, men nå får jeg muligheten til å lade🤓 Da er vi i gang, men trenger mye annet også.
 10. Tyrihjelm

  Rekylbrems

  Har hørt at noen kan bremse så mye som 60%, mens en demper ligger på rundt 30% selvfølgelig avhengig av utstyr. Har kjøpt denne: Har ikke fått prøvd enda pga stengte skytebaner. Børsa blir betraktelig kortere og lettere med denne. Ser jo at bremser er litt i vinden om dagen.
 11. Har flere år tenkt på å starte med dette, men vært litt frem og tilbake. Noen mener at det ikke lønner seg for ordinær jeger som meg. Andre mener det ikke er noe å lure på. Har tre løp til systembørse i kaliber 6,5x55, 3006 og 9,3x62. Bruker forsåvidt alle tre en del. Skyter også en del skudd i løpet av året. Hvor er det lurt å begynne?. Hva er bra utstyr?
 12. Valget falt på Stryn/ Videdalen og Ottadalen med fritt dyr kort. Ser at det er stor fellingsprosent der. Føltes ikke bra å si fra seg bukkene på Hardangervidda. Har dessuten fått tak i sherpa til turen😂. Nå blir det litt grubling på hva slags løp/ kaliber og evt. demper jeg skal bruke. Tror jeg kommer til å velge 3006 løpet med 11,7g Oryx. Brukte 6,5 x55 sist reinsjakt. Kanskje demperen blir liggende hjemme?
 13. Takk for det, har allerede sondert sherpa mulighetene😀 Har jo ellers hørt om muligheter for å gå sammen om helikopterfrakt. Vet ikke hva timeprisen for det er, men kunne jo kanskje være aktuelt, om ikke inn i terrenget, men ut🤫
×
×
 • Create New...