Jump to content

Tyrihjelm

Members
 • Content Count

  187
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da ble hemsen i garasjen innredet for hjemmelading. Har skaffet det meste og venter nå bare på noen kuler å lade med. Amerikanerene hamstrer visst for tiden og det er tørke derfra. Har vasket hylser etter å ha sett på forumet her blant annet. Ladepresse ser ut til å funke fint. Ønsker å lade homogen kule og har fått tak i Hornady 6,5x55 gmx 140 grain. Finner jo ikke akkurat den kula i ladeboka for 6,5x55😳. Er ikke så mye homogene kuler for dette kalibret enda selv om det kommer mer etter nye krav. Er det noen som har erfaring med denne kula og evt. noen gode tips til ladevekter? Je
 2. Det er mange her som kommer med gode forslag, men langt utenfor budsjettet til trådstarter. For rundt 10000,- vil jeg foreslå Meopta Meostar 10x42 HD. Fantastisk lysgjennomgang til skumringsjakt. Konkurerer veldig godt med dyrere kikkerter. 10x forstørrelse er fint. Den veier jo litt, men har aldri tenkt over at det er problem. Skaff deg brystsele for god komfort. Skulle du forville deg på reinsjakt på fjellet vil du få øye på dyr andre billigere kikkerter ikke klarer å vise deg. Veldig bra kontrastvisning! Sjekk tester og reviews. Jeg har hatt min i mange år og er veldig fornøyd.
 3. Da ser det ut til at det blir brukt RCBS Ammomaster ladepresse på meg. Noen sier den er litt for stor, men kan visst lade det meste. Har ikke vurdert 50 kaliber enda, men nå får jeg muligheten til å lade🤓 Da er vi i gang, men trenger mye annet også.
 4. Tyrihjelm

  Rekylbrems

  Har hørt at noen kan bremse så mye som 60%, mens en demper ligger på rundt 30% selvfølgelig avhengig av utstyr. Har kjøpt denne: Har ikke fått prøvd enda pga stengte skytebaner. Børsa blir betraktelig kortere og lettere med denne. Ser jo at bremser er litt i vinden om dagen.
 5. Har flere år tenkt på å starte med dette, men vært litt frem og tilbake. Noen mener at det ikke lønner seg for ordinær jeger som meg. Andre mener det ikke er noe å lure på. Har tre løp til systembørse i kaliber 6,5x55, 3006 og 9,3x62. Bruker forsåvidt alle tre en del. Skyter også en del skudd i løpet av året. Hvor er det lurt å begynne?. Hva er bra utstyr?
 6. Valget falt på Stryn/ Videdalen og Ottadalen med fritt dyr kort. Ser at det er stor fellingsprosent der. Føltes ikke bra å si fra seg bukkene på Hardangervidda. Har dessuten fått tak i sherpa til turen😂. Nå blir det litt grubling på hva slags løp/ kaliber og evt. demper jeg skal bruke. Tror jeg kommer til å velge 3006 løpet med 11,7g Oryx. Brukte 6,5 x55 sist reinsjakt. Kanskje demperen blir liggende hjemme?
 7. Takk for det, har allerede sondert sherpa mulighetene😀 Har jo ellers hørt om muligheter for å gå sammen om helikopterfrakt. Vet ikke hva timeprisen for det er, men kunne jo kanskje være aktuelt, om ikke inn i terrenget, men ut🤫
 8. Flaksen i år vil ingen ende ta.... Jeg fikk i tillegg til tilbud på fritt dyr i Videdalen/ Ottadalen tilbud om to bukker i Ullensvang. Hva skal en velge?? Jeg har ingen erfaring fra noen av stedene. Høres jo unektelig spennende ut med Ullensvang, men krever god form vil jeg anta. Har søkt villreinjakt i mange år og fått tilbud en gang før, men dette!! Noen som har noen råd?
 9. Da var jeg heldig i dag og har fått fritt dyr i Videdalen, Stryn og Ottadalen villreinområde👍. Ser at det finnes samjakts- avtaler for området. Er det noen her som kjenner mer detaljert til samjaktsavtalene som gjelder for dette området?
 10. Tyrihjelm

  Nye jaktsko

  Har gått i filler flere jaktstøvler av ulike merker.Har falt tilbake på at det er andre ting vi jegere bør spare penger på😛 Har to par Alfa, Bever pro og Jerv. Jeg skal ikke ha noe annet👍
 11. Så at Jaktdepotet hadde restsalg på den ammunisjonen på nettbutikken. Ikke sikker om den er der nå🙂
 12. Da har jeg fått ordnet saken. Takk for alle henvendelser.
 13. Noen som har en god hund som kan tenke seg og jakte elg ei uke fra 10 oktober i Rendalen vest? Skriv gjerne en pm til meg.
 14. Vi er et etablert lag som har et terreng i Rendalen vest utenfor ulvesonen. Har en løshund og tilgang på bandhund fra før. Løshunden er ung og trenger en "makker" som kan avlaste i løpet av en lang dag. Kan være streifulv i området. Ta kontakt med meg på Pm dersom interesse. Jaktleder
×
×
 • Create New...