josteinskjelnes Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Hei! Skal om kort tid til et område med mindre tilgang til forskjellige matvarer. Men det som jeg kan få tak i er levende høns og geit. Da jeg ikke går på noen form for jakt på hønsefugl eller noe som i det hele tatt ligner, og heller ikke har noen som helst erfaring med å drepe geit, eller tilberede dette, lurer jeg på om noen kan sende meg en link til sider som fra a til å forteller om framgangsmåten, evt. om dere selv kan gi meg noen tips (det var en lang setning ja) ? Jostein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 (edited) For det første - IKKE legg høna i panna mens den er levende. Det gjelder geita også. Du MÅ kverke dem først. Og så tar du ut det som er inni, og flekker av det ytterste laget utenpå, det med fjær eller pels på. Først da kan du begynne å tenke på å tilberede det som er igjen - ramma, liksom. Selv om dette kanskje skulle høres ut som en dårlig vits, så er det faktisk ikke langt fra sannheten. Avlivingsmetode bør du finne ut av når du er der - geitebonden vil sikkert hjelpe deg. Høna lar seg enkelt avlive med et brutalt nakkeknekk. Edited June 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Begynn på samme måte som med en pen jente. Kle offeret helt nakent. Deretter behandles som en fisk, dvs ta ut alt som er inni. Resten av prosessen finner du i en kokebok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Har du tilgang på høns og geit, har du jo bra tilgang på mat. På begge artene er det viktig å velge unge individer, hvis ikke blir kjøttet både stramt og seigt. Kylling regner jeg med at du kjenner til. Geitekjøtt er faktisk ganske velsmakende, så sant det er et ungt dyr. Geita avliver du med et skudd (eller tilsvarende) i bakhodet. Med en skarp kniv kutter du strupen umiddelbart bak underkjeven så dypt du klarer. Dette er lettere å få til for en nybegynner enn å stikke i "stikket". Geita flår du som alt annet tilsvarende dyr, men pass på å ikke få kontakt mellom kjøttet og pelsen. Er her lukta sitter. Høns avliver du ved å hogge av dem hodet. Når de har flaksa seg ferdig, er det bare å kappe av beina og vingene. Det går an å ribbe dem, men det letteste er å flå dem. Skjær et snitt i skinnet på brystet, og stikk pekefingrene inn under skinnet. Deretter vrenger du skinnet av. Med et snitt åpner du bukhulen, og drar ut tarmer og hjerte/lunger. Skjær bort analåpningen mens tarmsystemet fortsatt er "koblet" til denne. Så er det bare å sette igang med middagen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansen deluxe Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Begynn på samme måte som med en pen jente ta ut alt som er inni. Slik de gjør i Bergen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Men det som jeg kan få tak i er levende høns og geit. Jostein Hvor skal du? Fikk en tanke http://www.islam.no/newsite/content/default.asp?Action=Article&nTopPage=4&nPage=&nATID=146 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Begynn på samme måte som med en pen jente. Kle offeret helt nakent. Deretter behandles som en fisk, dvs ta ut alt som er inni. Resten av prosessen finner du i en kokebok. Minn meg på at jeg ikke skal falle for en bergenser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5,56 Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 YoTube er din venn , søk på og lignende.Regner med du skal sør for alpene, varme og ikke minst fluer kan være et problem. Kok eller stek kjøttet godt er mitt tips. God tur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steelhead Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Kle offeret helt nakent. Deretter behandles som en fisk, dvs ta ut alt som er inni. Trodde det var med fisk som med jenter jeg, ta bena til side, og nyt resten NB Bergenser... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Dersom geita er godt voksen vil jeg anbefale å koke kjøttet minst en time med en liten skvett eddik i kokevannet. Eddiken hjelper til både med mørning og reduksjon av "tilårskommen" smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 prøver sitte å se for meg hvordan situasjoner man kan komme i hvor man kan slakte dyr uten at eieren av dyret er tilstede. dette vil kunne medføre mye bråk om man ikke har avklart det med eieren..... om dette er et oppdrag på vegne av staten ville jeg tro at de som muligens kan komme i slike situasjoner vil få opplæring. alle andre må belage seg på å spise FR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josteinskjelnes Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Stedet jeg kommmer til å være er på landsbygden i Sudan. At noen kan avlive dyrene for meg tror jeg så gjerne, men etter det må jeg nok gjøre resten selv. Dette da jeg ikke vil ta sjansen på å kjøpe kjøtt som har hengt ute og blitt infisert av div. ulumskheter. Takker for alle svar. Har fått med meg noen tips som gjør at dette sikkert skal gå bra ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 God tur! Stek alt kjøtt skikkelig (overdone) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celcius Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Høns egner seg kun til koking, de er ganske så seige og trenger en tid. Ellers kan du bruke den i frikasse med grønnsaker som erter og gulrøtter med en smule ingefær tilsatt. Ungfugl som kylling, Poulard som er oppfeitet hanekylling og broilere blir noe annet. Geit kan brukes til det meste, best er geitekilling til grilling. Voksne geiter kan brukes til frikasse, raguer, og slikt som blir kokt / trekt over tid. Avlivning av høns gjør du ved å bruke øks og kutte av de hodet, eventuelt ta tak i hodet vri og trekk. Geit må vel avlives med skytevåpen, husk å stikke den etterpå for at den skal blø ut, vær forsiktig når du stikker så du ikke kutter spiserøret også i samme slenga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Stedet jeg kommmer til å være er på landsbygden i Sudan. Nyskjerrig som jeg er; hva skal du gjøre der? Og husk vannrensetableter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 husk at du MÅ gjennomsteke/koke dyra og spise det omtrent med det samme, å la det ligge, en selv en liten stund kan sørge for at du blir dårlig så det holder, det samme gjelder ved rosa steking, spesielt fjørkre. Ellers er høggerns forslag om FR gode greier. Vær ekstremt nøye med rensligheten, både når det gjelder håndhygiene og redskap du bruker til tilbredelse av maten. Antibac er gode greier... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 God tur, og lykke til! PS. Må tilstå at jeg stokk litt da jeg så at du bil lage mat av levende dyr, men som flere har sagt, sikkert lurt å avlive dem først så du lager mat av slagtede dyr;-) PPS. Ser at du også ville ha tips om avliving, sikkert derfor tittelen din ble en smule ... bestialsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipitor Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Mat hønene, klø geita bak øret og gå på MacDonalds. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topptur Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 God tur, og lykke til! PPS. Ser at du også ville ha tips om avliving, sikkert derfor tittelen din ble en smule ... bestialsk Det skurret litt i mine ører og, men beskriver jo akkurat det han spør om. Ved å bytte "av" med "fra", blir den kanskje litt mer spiselig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
førsten Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Hadde en stuert som jeg regner med tilberedde geita slik: Først runke den til den nesten kommer. Så avlive den med å stresse den ihjel. Smaker fryktelig,men skal si man blir fort mett! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Skal du til Sudan som observatør så fyll Zarges kassa med forsvarets feltrasjoner (middag og lunch pakka) Da er du sikret mat i magre tider og fint å ha med seg på på patrule. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriegh Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Hadde en stuert som jeg regner med tilberedde geita slik:Først runke den til den nesten kommer. Så avlive den med å stresse den ihjel. Smaker fryktelig,men skal si man blir fort mett! Dette er det verste jeg har lest på lenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.