Jump to content

topptur

Members
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by topptur

  1. Jeg fikk tak i en Ninja regulator fra USA, men mangler noen overganger for å ta den i bruk. Nå ser jeg at den er tilgjengelig fra en norsk butikk og: http://www.actionshop.no/products/ninja ... -luftgevr-
  2. Jeg er med på tohånds Mariette og Smith&Wesson. Har vi ikke noe feltskyting i NSU forresten? Jeg har ikke opplevd det selv, men mener jeg leste noe om det.
  3. Hei Per, Hvis du skal se på trådkorsets bevegelser så finnes en del adaptere for helt spesifikke eller mer generiske mobiltelefoner. En GoPro eller annet actionkamera har synsfelt opp mot 180 grader, så tenk på hva du selv ser når du ser i kikkertsiktet. Et kamera med smalere synsfelt er å foretrekke. Å treffe utgangspupillen er vesentlig, så enten må holderen være laget helt riktig, eller så er det bedre med en som har x-y justeringsmuligheter. Rapporter gjerne her hvis du finner en bra en Ellers, hvis det er aktuelt å se på bevegelsene mens skytteren sikter, så kan du jo oppnå tilsvarende ved å feste et (zoom/tele) kamera (som peker i retning forover) til riflen på et vilkårlig sted. trådkorset eller prikken kan superponeres på bilde/video digitalt, eller du kan sette en klistrelapp midt på skjermen du bruker Eller, du kan feste en laser til våpenet, og sette opp et hvilket som helst kamera nærmere blinken. På den måten kan du og få brukt et vidvinkelkamera.
  4. Søilen formidlet en slik jobb for meg, det funket. Vil tro at alle våpenbutikkene kan sende slike jobber til en kvalifisert børsemaker. Du skal få med en erklæring om deaktivering av våpen når du får det tilbake. Slik at du kan dokumentere dette til politiet for sletting fra våpenregister.
  5. Ser ut som denne virksomheten gikk greit i fjor ihvertfall: http://www.proff.no/selskap/stenvaag-v%C3%A5pensenter-as/n%C3%A6rsnes/v%C3%A5pen-og-ammunisjon/Z0IKZO2I/
  6. Jeg begynte med Lee Powder Measure Kit og gikk rett til Chargemasteren etterpå. Er veldig godt dekket med disse to redskapene så lenge jeg lader enkeltstasjonspresse.
  7. søk etter innlegg fra "silentshot"!
  8. I beg to differ.... Den svarte bakgrunnen var superbehagelig å se på. Man er så forskjellig, jeg foretrekker ren svart desktop og Ellers er jo produktsiden oversiktlig og fin. Sidene laster raskt og greit og. Men strukturen under kunne godt vært optimalisert litt. Det blir mye klikking frem og tilbake (akkurat som før) i kategorier som har 0-5 varer. Eksempelvis tennhetter til hagle. Burde bare vist alle på én side. Og hvorfor skal man på 45 kaliber håndvåpenkuler klikke seg ned i en underkategori på "180-300gr" når der ikke er flere kategorier? Hadde vært deilig om han ville snu litt på det og la meg velge kaliber, for så å vise alt som var aktuelt for det kaliberet: kuler, hylser, dier, whatever...
  9. Bruker Jabra Clipper som driver halsslyngen til Soundscopes øreplugger. Et tips til andre som prøver dette, er å legge halsslyngen to ganger rundt halsen. Det går akkurat for meg, men man kan og forlenge den med en helt vanlig labkabel med bananplugger. Poenget er å øke feltet som skapes av spolen rundt halsen, og dermed få et brukbart volum på ørepluggene.
  10. 5 skudds magasiner er lett å ha et par ekstra av i lommen, og det er raskt å skifte. Ihvertfall etter jeg avrundet kantene på magasinbrønnen. Dette er riktignok erfaring med Merkel SR1, men gjelder kanskje for BAR og? Ingen problemer med fulle magasiner i 9,3x62. Jeg trives med å ha flere 5 skudds magasiner - det gir fleksibilitet og her hjemme kan du ha 3 eller 4 skudd i hvert magasin uten å kaste bort så mye plass som med 10 skudds magasin. Du kan og ha samme eller forskjellig type ammunisjon i hvert magasin. Dessverre har jeg aldri vært på grisejakt, men jeg kan ikke tenke meg å stå der med ett eneste magasin og etterfylle. Tror derimot at jeg skulle vært ganske komfortabel med to femskudds magasiner i lommen og ett i våpen
  11. http://www.laserlyte.com/products/laser-trainer-shotgun" target="_blank ? Hadde vært interessant å prøve noe sånt! Vet ikke hvor vi kan kjøpe den, men kanskje noen har forslag
  12. Det var på SluttStykke i 2007; Fossdal som bygget om en SLB2000 for HS Precision. Fra 30-06 til 375H&H. Du husker det meste riktig, men om rekylen skrev han: Hadde vært gøy om HS Precision ville fortelle oss hvordan erfaringen er med denne riflen nå som det er gått noen år!
  13. Imponerende! De beste gratulasjoner! Facebook videoene funker ikkje uten flash. Noen andre som funker?
  14. Den er for 209 hetter, så det er jo greit. Ut fra bildet skal en form for dor inn i hylsen og gjennom et anslag på utsiden. Så slår man sikkert på doren med en passende hammer. Det er vel ingenting som kan hindre deg i å bruke dette på kal 12 hylser annet enn at doren kan være for kort for de aller lengste hylsene. Og det kan du sikkert fikse hvis du har litt verktøy hjemme
  15. apropos Kenwood og støy, så har jeg irritert meg over bråket fra min Major som ble kjøpt for 10 år siden elns. Var innom IFA i fjor, og spurte dem om noen av modellene bråkte mindre. Folkene fra Kenwood var ærlige og sa det var mye det samme, bortsett fra Cooking Chef modellen, som skulle ha ny innmat. Det ble demonstrert på stedet, og den var betydelig bedre enn min. Så Cooking Chef står på ønskelisten her. Ellers var en av tilbehørene deres tekniske mann anbefalte, en terningkutter som het MGX400. Den kommer jeg nok og til å skaffe meg.
  16. Litt avsporing av tråden, men ihvertfall innenfor landegrensene: er det noen andre favorittbutikker i Polen? For eksempel i Warszawa, Gdansk, Olsztyn?
  17. Da snakker vi om et produkt tilsvarende dette. Kan være interessert, når jeg får gjort noen prøveladninger i løpet av sommeren og ser hvilke komponenter jeg trenger. Beklager at jeg ikke kan si jeg tar dem med en gang, det er bare for fullt i huset til å ta inn ting jeg ikke vet jeg får bruk for
  18. Det var da forferdelig lav BC for 260 graineren din, Ruger! Kan være du fikk en 0 for mye?
  19. Er selvfølgelig mulig som slb skriver at 3.5mm er trykt på skivene for å indikere haglstørrelse, slik at man kan se dette på en ferdig ladet patron. Hvis skiven brukes med rullekrymp og man passer på å få teksten ut, altså Hvis tallet ikke viser til skivens tykkelse, kan sånne skiver være alt fra 1 mm til 15 mm tykke. Akkurat tykkelsen på skivene kan du sikkert verifisere, Hagen? Ta et skyvelære, en linjal eller et målebånd - og hold opp mot siden av en av pappskivene... å runde av til nærmeste hele mm er mer enn nok presisjon
  20. Jeg regner med vi snakker om produkt som noe av det på denne siden: http://www.ballisticproducts.com/Cards/products/665/ Hvis tykkelsen er en mm eller så, egner det seg som overshot card. Hvis tykkelsen er 3.5 mm er det kanskje mer aktuelt å bruke som wad i lette ladninger, evt flere over hverandre hvis man har 70 tusen Jeg har skaffet meg noen hundre slike skiver til å eksperimentere med, finner vel da ut hva jeg kommer til å bruke på sikt. Venter på kronograf før det blir noe aktivitet, har den i bestilling. Så jeg har vel det som skal til for å komme i gang, men hvis du vil sende vareprøver i en konvolutt kan jeg definitivt sende PM med adresse Hvis HS Precision eller Silentshot leser denne tråden, kan de mye mer om bruken av forskjellige komponenter til haglelading.
  21. Rullekrymp i kal.12 er noe man skal i gang med. Har verktøyet og litt komponenter, men ikke 70k Et bilde hadde vært fint. Er de 3.5mm tykke så minner det vel mer om forladning/wads enn det man legger på toppen under rullekrymp? Har liten tro på at slike utgår på dato. Er interessant både til sub-ladning og svartkrutt tenker jeg, bruk avhenger av tykkelse og materiale.
  22. Ganske så enig med siste innlegg, klumsen
  23. Interessant. Jeg fant ikke noe om nytt krutt fra Alliant nå. Står det mer i artikkelen om egenskaper og når det kommer? Jeg kunne egentlig være godt fornøyd om noen tar inn Blackhorn 209. Synes vi skulle slå oss sammen og få en forhandler til å ta inn den ved neste import. Antakelig må det importeres fra USA, da Western/Ramshot opplyser at de ikke selger noe i Europa. Skal man lage en egen tråd med spørsmål om hvem som ønsker å kjøpe Blackhorn 209 og hvor mye?
  24. topptur

    Tynn ullgenser

    Jeg foretrekker sånn halvhøy hals (aka "crew neck"?) som dekker et par cm oppover halsen men slutter langt fra kjeven og definitivt ikke trenger rulles ned Storfavoritten er Janus type "design wool". Her er det litt å finne med rund hals og: http://www.janusull.no/detaljer/4323202 ... mrund-hals" target="_blank" target="_blank http://www.janusull.no/detaljer/432390/ ... rm-striper" target="_blank" target="_blank http://www.janusull.no/detaljer/4275320 ... ye-jaquard" target="_blank" target="_blank Kult at Janus har gjenopptatt salg av ull på rull, med diverse merinokvaliteter og greier. Nesten så man skulle begynt å sy litt selv Ellers har jeg en tynn ullgenser fra ivanhoe.se med glidelås i hele fronten, og 3cm høy hals foret med myk fleece. Den er helt genial, jeg bruker den til alt mulig. Har og en Paul&Shark genser fra 80-tallet med båthals i den tradisjonelle hardstrikkete kvaliteten deres. Det er det mest uslitelige ullplagget jeg noensinne har hatt. Også genialt. Håper de fremdeles lager den kvaliteten, men det virker som man må lete den frem mellom plagg de lager i mykere/løsere strikk (som alle andre).
  25. Det sier litt når du kan gå inn og velge et helt vanlig fornavn som brukernavn... er litt vanskeligere for oss mannfolk Velkommen!
×
×
  • Create New...