Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

Ja Mork laks virker å være bra. Hadde gravd ned innmat og beingrinder av ca 50 kg laks. Det var mange kilo denne innmaten. Reven klarte å reise med alt dette iløpet av 2 dager. Det hadde jeg aldri trodd. Hadde gravd dette ned en 50 cm under bakken.

 

Vi skjøt 3 rever i området der i høst på kort tid. Så laks anbefales..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Var oppe å sjekka åte mitt idag, det var ca 110 cm med løs snø over åte.

Tok å gikk opp flere stier inntil åte slik at reven skal få det enklere når den kommer :twisted:

 

Gravde også fram litt av pinnekjøttet som lå ned snødd slik at det kansje lukter mere.

Har kun brukt rester av pinnekjøtt og litt tørrfor hundemat som er spredd litt rundt.

 

Fikk se at det var revespor ca 50 meter fra åte så det er bare spørsmål om når den kommer på åte og om jeg sitter der da :?

 

Lurer på om jeg skal kaste på noe gammel røykalaks som jeg har liggende i frysern ?

Noen som har prøvd dette? Ellers så må jeg vel på med mere tørrfor.

 

Greier reven å lukte seg ned i en meter snø , eller bør jeg passe på å la tørrforet ligge oppå snøen og heller kaste på mere etter det har snødd?

 

Håper jeg får inn noen rever snart , da jeg er litt lei av å vente

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror han har skjønt at storfe er ikke det som egner seg best nå :wink:

men hiver meg på likevel, har ikke prøvd storfe selv, men som andre her har jeg også hørt at storfe forblir urørt, en død rev er faktisk et bedre åte for den blir tatt :roll::wink:

 

nei, sats på trafikkdrept rådyr :!: eller gris...kylling og kalkun skal også være bra åte :!:

Link to comment
Share on other sites

kan ikke si at jeg deler samme erfaring som dere!jurer fra kyr er et supert åte!selv om dem er steinharde i frosten,så ligger reven og gnager på dem.....

foresten dårlig aktivitet her også...men nå kommer mildværet,så da blir det revebesøk.....

Link to comment
Share on other sites

Heldiggriser som får mildvær, yr er fast bestemt på minusgrader i lang tid fremover her omkring :roll:

Det med å gå spor inn på åta er nok lurt tror jeg, men det beste er å dra noe litt tungt med mye lukt etter seg i snøen. Jeg brukte et elghode+ en bærepose med hundefor som slapp ut 1 og 1 pellet. Etter ca 30 min er sporet steinhardt! Blir en skikkelig asfaltert E6 for reven! Til og med jeg kunne gå uten problemer i sporet hvis jeg ville :) Vil tro at den fortrekker det fremfor 50-60cm løssnø :mrgreen:

 

Og sist men ikke minst så er det jævlig god trening! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tok med meg en ihelkjørt hare hjem i dag. tenkte jeg skulle utforske litt på hvordan jeg skal lure fram noen rever.

 

Noen her som har noen forslag til hvordan jeg skal bruke haren.

 

Litt for kaldt her til revejakt nå med 34 minus ligger den vel å sover i et hi eller ei steinrøys et eller anna sted, :(

Link to comment
Share on other sites

Var oppom åta i går kveld. Der var det nå brei motorvei som passerte 10m fra åta. Laga av hogstmaskin. Desverre var det hogd en del rundt jordet åta er på. Er spent på om reven våger seg frampå med det første. Var spor ute på jordet av rev som hadde snudd 30m før åta, men vet ikke om den hadde vært der før eller etter hogstmaskina.

Link to comment
Share on other sites

var 16 minusgrader her i lofoten i morges(og det er grisekalt her i den fuktige kystlufta....kansje like kalt som 25minus i innlandsklima)men nå er det 0,5+ :D ...er tydelig at det er væromslag til sørvest nå....min erfaring er at væromslag bestandig øker aktiviteten til mikkel rev! :roll:

Link to comment
Share on other sites

hei folkens. var noko sein med åta i år, men no ligg han endeleg ute:D ein kamerat var på 15 min. rådyrjakt før jul, noko som resulterte i 3 rådyrslakt :!: (geit og to kje) og dette ligg ute, og klart for mikkel. MEN... Slakta satt DØNN fast i eit trillebår etter ei jul med 10-25 kalde, og det resulterte i at det no ligg eit trillebår på åta. nokon som trur dette gjer stort? det har alltid vore sjukt mykje revetraffikk langs jordekanten, nesten kvar einaste natt, men i det siste har det minka kraftig. etter ei runde i området, fann eg ut at naboen har ute åte, og der var det totalt flattråkka rundt åta. Kva kan eg gjere for å få reven til meg på eit lovleg og diskret vis? kjem han til meg, eller vert han att hjå naboen i heile vinter? er klar over at å "gå tur med åta" er eit bra tiltak, men eg bur 2-3 mil unna, så vanskeleg å få planlagt. køyrde opp traktorveg langs HEILE jordekanten, samt ned til naboen (for å hente rundballar 8) ) og reven har dermed ein tofelts motorveg forbi åta.

 

her treng eg dei mest ekstreme tipsa for ekstreme tilfelle folkens!!!

 

fint om de, i tillegg til å skrive her på tråden, sender meg ei melding, då det erfaringsvis skrivast eit hundretals innlegg i veka på denne tråden:D

Link to comment
Share on other sites

Slakta satt DØNN fast i eit trillebår etter ei jul med 10-25 kalde, og det resulterte i at det no ligg eit trillebår på åta. nokon som trur dette gjer stort?

 

Snu trillebåra på hodet så slaktet ligger mot bakken og tøm et par tilitersbøtter med rent varmtvann på, bare et tips, har prøvd det selv, og det funker. Jeg ville uansett ikke ha hatt båra nedpå åteplassen min.

Link to comment
Share on other sites

Heisann, topp side dette for oss som deler samme lidenskap.

 

Jeg har jakta rev noen år. Har satt opp lys denne sesongen. 1000 meter med 10-12 meters opplyst område på 70 meters avstand. Har en mistanke om at reven ikke er sørlig ivrig på å gå ut i dette opplyste området. Har skutt 4 på denne åta, men er intresert i å høre om noen har erfaringer med bruk av konsentrert lyskilde.?????? Vurderer å montere på spreder.

 

 

Hilsen

Marius

Link to comment
Share on other sites

Huff og huff.. Reven er på åte nesten hele tiden men på grunn av månen som begynner å bli altfor liten og kommer ikke opp før i halv 2 tiden + at det er rundt 20- så det har enda ikke blitt rev på meg denne sesongen:(

 

Skal muligens prøve i natt men det blir ikke så lenge siden jeg skal ha teori hele dagen i morgen:(

 

Noen som vet hva en slik timer som man kobler til lys koster?

 

Mvh Simon

Link to comment
Share on other sites

då var det endelig komt rev på åte igjen etter tørke siden 18 desember( då kom det 50 cm snø) har og vert ein del hunder på åte i det siste merka eg :(

 

har merket at hunder på åtet ikke er noe problem....på et av di 3 åtene jeg har er det 1 jackrussel terrier og 1 bordercollie daglig nede på åtene og romstrerer....og det er den åta med mest revebesøk di 2 siste vintrene.....

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem fra jobb i dag, og som vanlig scannet jeg atlegene på vei opp. Og der, langs en skogkledd bekk, var det forsyne meg revespor. Den hadde kommet fra lia og ned på veien og fulgt den 150 m før den fortsatte videre ned i skogen. Hjem og fant fram kikkerten, og såg med en gang flere spor på åtet. Denne reven kom i natt. Dermed er det snart duket for at rev nr. 10 tar kveld. Reven hadde brukt åtet uten sensor. Men det er bare 4-5 m unna det andre åtet m/sensor. Et tidsspørsmål mao. :D

Link to comment
Share on other sites

For et par kvelder siden slengte jeg ifra meg litt matavfall og hundemat i et lite elveleie jeg mente kunne være bra trekkrute for reven. Når jeg kom dit idag er det tydelig at det har vært endel trafikk der. Litt usikker på hva de sporene som er mest tråkket i er forno.

 

IMAG0089.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var en tur på jakt med 22wmr i dag også, møkk kaldt ---> -21. Skulle legge ut åte til rev i tillegg. Bruker hundefòr fra first price, så jeg regner med det blir knall og fall first time jeg sitter på åteplassen :D . I tillegg har jeg lagt ut to bokser med kattemat. Men så,,,,,, røk den ene åpningsringen på boks-lokket. Ikke hadde jeg med verktøy, ei ville jeg heller sette jaktkniven min rett i metall boksen. Så da tar man det man har :mrgreen:

 

22wmr 40 grain V-max ca 25 meter.

 

 

fuqmwp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens!

 

Da var årets første rev skutt på åte. Barskekarsten var ute på et åte fôra med slakteavfall og gammelt fiskefôr. Jeg har hatt viltkamera på åtet og vet at det har vert rev der, men pga kulda har kameraet vert ute av funksjon.

 

Karsten hadde laga åtevarsler som fungerte i teorien og under testing på folk, men den hadde ikke blitt testet på rev. Det viste seg imidlertid at den fungerte fint. Jeg ble vekket av "til Elise" på øret og kikket ut og så reven på vei ned fra pallen i høyrte kant. Den sto nesten rett ned og opp når den ble skutt, spise fôr med bakbena oppe på kanten.

 

ate.jpg

 

Vekt får jeg komme tilbake med senere.

 

rev.jpg

 

Takk for turen Karsten!

Link to comment
Share on other sites

Ang. lys så kan det komme rev samme kveld som lyset er slått på. Det skjedde med meg for et par år siden. Hadde av en eller annen grunn varsleren på, men lyset var av pga. hjortejakt. Men i 21-tida peip det som besatt. Og jeg ble besatt av tanken på å legge ned en rev. Slo på lyset, og en time etterpå var reven igjen på åtet. Tok den først, og senere samme kveld/natt tok jeg nr. 2.

 

Nå var dette åtet 100 m unna huset og reven følte seg nok rimelig trygg. Det kan nok hende reven er mer skeptisk visst åtet er på haglehold og lyset er veldig sterkt. Men det er jo bare å prøve det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjøt rev to ganger i fjor en liten time etter at lyset var slått på.

Jeg trodde jeg skulle klare meg fint i månelyset men når jeg kom frem til åta var det overskyet og umulig å se noe.

Slo på lyset og hadde egentlig ikke trua men som sagt tok det bare en liten time før mikkel kom :D

Link to comment
Share on other sites

Noen fler enn meg som begynner å bli frustrert over temperatur mellom 20-35grader som gjør besøk i glugga mindre trivelig(har ingen varme)+mye puddersnø som minsker revens aktivitetsradius? Går på veggen her!!!!! :evil::evil:

 

 

Er man MANN så er man MANN.... :lol: Med en litt frisk bris i maska ved 25 blå så sovner mann ikke :!:

Link to comment
Share on other sites

sesongen 5 rev datt i natt....såg 2 rever til,men all snøen var regnet bort fra kl 01.30-5.00,så jeg såg revene,men skudd var ikke forsvarlig....måtte fiske opp reven fra ei åpen grøft som var full av vann.mulig den ene av di andre revene var en sølvrev,for denne var veldig mørk i mot den svarte marka...

men det stemte godt at aktiviteten øker,når det blir mildvær etter en lang kuldeperiode...

Link to comment
Share on other sites

I dag er det tolv grader varmere enn det har vært på ei lita uke, men det er fremdeles 18 blå. Gikk tur med Shira i sted og tok en snartur innom åtet for å skjekke. Tidligere denne uken har det ikke vært aktivitet i det hele tatt,(det tror jeg skyldes kulden) men det hadde vært noen rever der i natt, sent i natt tror jeg, så i morgen før skolen skyter jeg nok 2 stykk rødrev :wink: (det går an å håpe) Skyter første reven klokka 05.45, og andre klokka 06.30 :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Hei! :D

 

Jeg har en mikkel revevarsler som jeg har ute nå.

Jeg lurer da på om jeg har instillt den feil siden det tar en stund før den reagerer, (Ser) meg.. Jeg må vifte mye med armene å når den først reagerer så reagerer den på det minste bevegelse. Det er 4 brytere og lurer på om det er noen som vet hvordan av dem som skal være opp når den skal reagere på minste bevegelse med engang?

Link to comment
Share on other sites

Ca kl 04.30 i morrest datt det en våt og lurvete henrev på ca 7 kg.

IMG_0327.jpg

Den siste halvannen uken har det vært fritt for revespor i nærområdet. Ikke har jeg hatt noe særlig tid til å være ute i felten heller, men et par rusleturer uten våpen har jeg sneket meg til. Og spor fant jeg ikke før jeg hadde gått ca 3-4 km. Kulda den siste tiden må nokk ta en del av skylda for at reven ikke gidder å gå noe særlig langt etter mat. Men, som flere her har antydet, ble det aktivitet igjen etter at temperaturen har steget. For 3 dager siden kunne jeg lokalisere de første revesporene i nærområdet. I elvedalen nedenfor huset kunne jeg konstantere spor fra to forskjellige individer. Og disse to har gått langt. Den ene har tydelig vis gått på sporet til den andre, og begge har “selvfølgelig” funnet veien frem til åte-jordet mitt. Da var det bare å ha litt is i magen. Og med været tatt i betraktning, snek jeg meg til noen timer på åte jakt i natt. Magefølelsen sa at sannsyneligheten var størst for å treffe på rev sent, på natt-morgenen.

Kl 03.30 var jeg på vei til åta (ca 300m å gå), men reve hyl i heiene innenfor jordet der jeg sitter, fikk meg til å endre taktikk. Hvis reven allerede var på jordet/åta, måtte jeg opp på en kolle/høyde som lå et “lite” stykke fra jordet. Siden det var totalt vindstille og kram snø, ble dette beste løsning for skudd uten å-risikere å støkke reven. Et drygt hold når sant skal sies, uten å nevne meter. Men med vindstille, avstandsmåler og kulebanekompensering har jeg tatt rev her før.

Og reven den var der den. Tydelig komfortabel og med nesa ned i snøen mesteparten av tiden. Jeg fant reven i siktet. Hadde den rett forfra. Reven dukket på ny hodet ned i snøen, og kom opp med en bit frosset kjøttdeig (forøvrig storfe :wink: ) som den tygget grundig på. Så satte reven seg, og i samme øyeblikk smalt det. En 55grs Berger Match Grade, hittil uprøvd på rev, dundret inn i brystet på reven med meget tilfredsstillende resultat.

IMG_0322-1.jpg

Kula inn i brystet og to utganger blåste ut på hver side bak bogene. Wow :shock: . Men det skal nå sies, etter å ha prøvd en del forskjellige kuler i kaliber 22-250, har jeg enda til gode å IKKE få umiddelbar knockdown effekt (sett bort fra helmantel). Alle kuler har fungert forrykende. Det viktigste er treffpunkt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...