Jump to content

Revejunkie

Members
  • Posts

    128
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Revejunkie

  1. Er bikkja omplassert? Har hu jaga noe?
  2. Jeg har kjøpt den nye modellen (320) og klarer ikke å føre over sporet(hunden) fra jakta, er bare sporet fra meg selv("triptelleren"). Jeg har gjort det mange ganger tidligere på den gamle, men nå får jeg det ikke til Hjelp!
  3. Ja, men da må vi nok tone ned det "sosiale" litt
  4. Det var ikke hiprøve dette året, men det kunne kanskje vært aktuellt neste år. Men for og svare på et eller annet vis, så gjør hu fremskritt hver gang. Vet ikke, men JEG syns hu er en "typisk" ungtispe, dvs relativt mild og føylig i "hverdagen", men er skikkelig skarp fremme ved revekassa og viser bra bryter egenskaper. Hu fikk skryt av trenerne som har mer erfaring, så jeg er kjempefornøyd. Har du begynt noe hitrening eller lignende med søstra?
  5. Det var lærerikt sosialt og morsomt ja , var veldig artig og se hvor forskjellig hundene arbeidet. Her knytter man også mange gode kontakter. Jeg trur det kommer til og årlig jeg også.
  6. Hvor bor du? Jeg har et som jeg brukte til HRV'n, som du kan får for et par hundre. Jeg fikk tilpasset et enkelt et til den.
  7. For det første så har jeg ihvertfall erfart at det lønner seg og være to og at den ene kan ha valpen i fanget eller kose litt med valpen, da roer den seg ofte lettere. Hvis du skal ha bur så stikk på en Plantasjen og kjøp et plastbur husker ikke hva det koster men det er ikke mange hundrelappene. http://www.plantasjen.no/uteliv/dyrefor/ Bla frem til nest siste siden, så finner du det der. Lykke til!
  8. Gratulerer med valp og en spennende tid fremover. Jeg kan dessverre ikke svare på hvorfor den biter og klør, men min gjorde også det en god stund i starten (2-3mnd), trur det ikke er noe unormalt.
  9. Grattis Foxhound! Ett forrige innlegget mitt trudde jeg det kom til å drøye lang tid før jeg skulle oppleve en like artig situasjon, jeg tok feil. Det begynner virkelig å skje ting med bikkja mi, i går slapp jeg henne ved et jordehi i sørhellinga og hu gikk rett opp på åsen og da jeg hadde kommet opp et stykke så hørte vi los fra der hun var. Jeg så på peijlen at hu sto på samme sted og tenkte at det måtte være elg hu hadde løpt rett på. Når jeg har knappe hundre meter igjen inn til stålosen så hører jeg fresing og lyder som tilsa at det ikke var elg ihvertfall. Dina hører meg komme og løper inntil og er helt i hundre, jeg gir henne ros og ber henne gå på igjen og hu stikker avgårde. Dina stiller viltet knappe hundre meter lengre bort og jeg går for å stille innpå. Jeg blir så forfjamset når jeg ser at det er rev hun har stilt at jeg skyter ved første forsøk fra reven til å komme seg vekk! Det var så rå opplevelse å få sneket meg innpå losen! Spørsmålet til dere som har opplevd stålos på rev tidligere er, hvor lett skremt er reven da, og hvor nærme kan man gå før den ikke tåler det og prøver å stikke av? Jeg hadde jo kamera i sekken, men siden jeg har lyst til å skyte så mye rev som mulig for bikkja før sesongen er over så tok jeg ingen sjangser. Jeg jobber jo med å få henne til å bare jaga rev, og da ville det ha vært kjipt hvis vi blåste denne 100% sjangsen.
  10. Revejunkie

    Revelosen

    From the album: Jakt

  11. Revejunkie

    Dina og reven

    From the album: Jakt

  12. I dag var det dagen det endelig skulle løsne! Fant et revespor på morran og gikk på det, slapp etter en stund og uttaket kom kort tid etterpå. Området hvor jeg slapp bikkja i, er nære bebyggelsen og det er en del veier her. Reven gjorde seg en runde opp på en ås, hvor losen har gått flere ganger tidligere, for så å snu og komme tilbake. Dessverre passerte reven litt for langt fra meg, og valgte og løpe over den ene veien og ut i bratta. Losen varte i knappe halvtimen før reven enten gikk inn eller bare lurte bort bikkja i samme berg som gaupa hadde turet i noen uker tidligere. Jeg koblet bikkja og reiste for å se om jeg kunne hjelpe et par kompiser med et revespor de drev og nøsta opp i, her tok den ene hunden ut reven like før Dina rakk og komme frem. Denne losen ble en stor nedtur for meg og bikkja, da 2 bikkjer allerede hadde løpt i strengen foran Dina og det ble ikke noe greie på dette. Reven løp rett ned åsen og ut på veien, hvor en av postene påskjøt reven. Den snudde da og kom opp igjen, og løp rett på der kompisen sto, og endte sine dager der. Jeg dro videre opp til åteplassen min for å prøve på et revespor der. Det tok Dina en halvtime før reven var på beina. Den dro ut 150m og begynte å ture med en gang! Jeg fikk etter ca35min stilt inn på losen og det drøyde ikke lang tid før reven kom pustende og pesende på motsatt side av bekkefaret der jeg sto. Jeg hadde sett meg ut en liten åpning i bekkedalen der jeg så for meg reven skulle komme, trudde for et lite øyeblikk at reven smatt forbi uten at jeg skulle rekke å skyte, men den stoppet til noen sekunder for å ta sats når den skulle hoppe opp på en liten hylle for å lure av seg plageånden bak. Da smalt det fra ildrøret mitt! Etter at røyken fra haglesmellen hadde lagt seg så ble gleden stor da jeg ser reven ligge livløs på andre siden, og Dina stormer inn bare etter 15-20sekunder! Dette er den desidert trangeste og artigste losen jeg noensinne har opplevd! Endelig!!!!!!!)))))))))
  13. Slapp Dina ved et åte idag tidlig, hu dro ut på et spor etter en liten stund. Dagens positive: Hu gikk i sporene helt alene i litt over 6,5km:-). Dagens kjedligste: Hu greide aldri få reven på beina:-(.
  14. Jeg går og venter på rovviltkort for området her og valgte derfor å la hagla ligge igjen i bilen, det skulle jeg ikke ha gjort.......... Slapp Dina på frisøk og hu dro i vei på et revespor, etter 1,5km kom uttaket opp i åssiden. Jeg er aldri overbevist om at hu jager rev før jeg får se sporene etter losdyret, og jeg valgte derfor å gå opp for å se etter. Plutselig dreier losen som er langt unna og kommer tilbake. Jeg ser plutselig noe mørkt i øyekroken og snur meg for å se. Selvfølgeli er det mikkel som kommer hoppende rolig bortover og passerer meg på 15meter helt åpent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  15. Fylkesmannen.no Er igjen dyr ja
  16. Klipp,klipp G.Larson Jeg og en kompis dro ut for å se etter kattespor igår og for og gjøre lang historie kort så slapp jeg Dina på katta for første gang og hu jaga som pokker. Etter at katta passerte postrekka fire ganger og prøvde en femte, så ble den liggende der! Skutt av kompisen. Satan så stolt og gla jeg ble, det kom jaggu ei tåre og gitt Dere kan lese mer her: http://bak7fjell.blogspot.com/" target="_blank" target="_blank
  17. Jeg begynner å tru det ligger en forbannelse over meg og revejakten! Jeg var bett inn på jakt i helgen i et terreng som virket lovende, gutta hadde lagt ut åte over lang tid, og det fantes spor etter en rev som jeg aldri har sett makan til størrelse(virket diger). Uheldigvis så ble kjerringa syk så jeg måtte ha med meg datteren på 5,5 år. Postene ble satt ut etter vurdering av en av gutta som hadde spora og sett hvor reven hadde beveget seg tidligere. Jeg slapp Dina og håpa på det beste, hu gikk oppover i åssiden, men plutselig så kom hu ned på veien igjen og jeg syns det var litt rart så jeg tok henne og gikk oppover igjen og så hu hadde mista sporet i en helt fersk harebeiting. Hu fant igjen sporet etter reven og dro i vei, jeg valgte å gå oppover et stykke. Det gikk ikke lang stund før uttaket kom i samme område gutta mente reven hadde brukt som dagleie flere ganger, men losen vek plutslig av og gikk rett opp, for så å gå nesten rett ned igjen og bortover i siden. Etter en liten stund så ser jeg på pejlen at hu har stoppa ved et bratt fjell, jeg går bort og får hu med rundt, fordi hverken jeg eller bikkja klarte å komme oss opp der losdyret hadde hoppa opp, jeg har enda ikke klart å se hva det er hu jager siden det kun er pudder, men jeg trudde det var hare. Jeg ber da Kenneth forlate posten sin(denne ligger laaangt unna) for å dra å se til datteren min. På toppen finner jeg sporet og Dina har allerede dratt etter, losen drar nedover og runder opp igjen, for så å gå ned mot veien der Kenneth står ved bilen min. -Pass på, sier jeg ta tak i bikkja dersom det er hare, melder jeg over radion. Bikkja kom da alene ned på veien utover et stup, jeg går ned og får se at losdyret har snudd et par meter innenfor trærne og fortsatt bortover i lia! Vi ser REVESPORENE nede på veien 200m lenger opp enn der Kennerh sto! Bikkja feier avgårde over en svær ås og ned på en vei på andre siden. Det kommer da tørt fra Kenneth: -Reven løper nå i veien opp og forbi der jeg sto for 15min siden........ Losen går langt avgårde på veien og vi ser vårt snitt å ompostere. Kenneth stiller seg i et veikryss som reven har passert en gang og jeg stiller meg 250-300m lenger ned. Jeg gir Kenneth den beste posten etter mitt skjønn siden jag ikke er alene. Losen nærmer seg og jeg stå i veien og venter på at det skal smelle fra Kenneth. Datteren min har lært seg at "hunden" er Dina og vi er "trekanten" på astroen. Plutselig åpner Martine bioldøra og sier: -Pappa, Dina kommer med reven! Halvminutten senere hører jeg losen og hu kommer RETT mot meg, men gjett om jeg ble ganske frustrert når jeg hører Dina dreier og snur 180 grader!!!!!!! Reven må ha hørt datteren min . Etter det mista bikkja reven på en eller annen måte. Og nå har bikkja fått løpetid og det er kanskje like greit....... På toppen finner vi sporet
  18. Jeg kan ikke påberope meg store erfaringer, men de gangene vi har skadeskutt og gjerne litt alvorlig, så har det vært vanskelig å få ut reven .
  19. Jeg var alt for kjapp i avtrekkeren trur jeg. Det er borte, hu vokste vel så det knaka Jeg var med på "Den store revejakta" i Odalen i helgen og støver'n min tok ut, men jeg var litt usikker om det virkelig var rev hu jaga siden uttaket kom så fort. Jeg begynte å gå oppover lia for å komme på strengen, når jeg hadde noen få meter igjen så ble jeg stående og se etter hvor bikkje og dyr hadde løpt. Jeg hadde da med terrier'n løs ved siden av meg, da hører jeg plutslig valpen knurre ordentlig mot vinden å da oppdaget jeg sporet og meget riktig var det rev. Jeg måtte le og humre av den lille fisen. Rovvltskarp er hun ihvertfall. Når jeg slenger frem en revehale til bikkjene så er det hu som bokstavlig angriper halen . Blir morro fremover!
  20. Her kan dere lese hvordan det gikk i går på den store revejakta i Odalen. http://bak7fjell.blogspot.com/2012/01/d ... .html#more Og her kan dere lese om idag. http://www.facebook.com/#!/groups/14547 ... p_activity
  21. Grattis Foxterrier'n! Nå trenger jeg litt hjelp og kanskje fremst fra deg thehunter. Jeg har lagt merke til at det "knepper" fra leddene på bakbeinen på valpen min, og jeg frykter jo selvsagt det verste. Tankene går jo til thehunter som skrev om patellaluksjon på hunden sin. Spørsmålet er: hvordan oppdager jeg patellaluksjon eller er denne kneppinga noe som er vanlig i en vekstfase? Må vel ta henne med til dyrelegen til fredag.
  22. Da er valpen min ca 15 uker og jeg må si at jeg foreløpig er svært fornøyd med gemyttet så langt, litt rolig og samarbeidsvillig i hverdagen og mildt sagt hissig på reveskrotter ! Virkelig trivelig bikkje, med masse guts og nysgjerrighet! thehunter: Nå må du få lagt inn noen bilder på søstra
  23. Knallkul thehunter! Jeg må spørre dere som har erfaring med terrier og kanskje i lag med en større hund. Jeg er veldig vant til hunder av ulike slag og mentalitet, og har jo da terrier valpen som nå er ca 13 uker og støver'n på 2,5 år. Siden støver'n er veldig leken så går det en kule varmt ganske ofte. Terriern gir seg jo selvsagt ikke på tørre møkka og støver'n er mildt sagt hard mot valpen, men hu er ikke agressiv eller noe. Mitt spørsmål er hvor mye lar dere bikkjene herje uten å bli "bekymret"? Jeg ønsker jo å bygge opp valpen mest mulig, samtidig som jeg ikke vil at valpen skal bli helt "loco". Tips tas i mot med glede!
  24. Skal du hente valpen som var ijgen? Så morro, blir artig og høre hvordan den valpen blir etter hvert! Du får hilse Jan fra meg (Jens) . Valpen min begynner å ta igjen ganske frekt og freidig med støvertispa mi, går ei kule varmt her hver kveld . God tur!
×
×
  • Create New...