Jump to content

LJL

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LJL's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ballistic Products sender ikke ut av USA nå, flere har prøvd (du får ikke engang betale og laste ned brosjyrer). Flere av de andre butikkene kan brukes og sendes med Jetcarrier. I de amerikanske ladebøkene er det mest data for amerikanske komponenter, men for tiden bruker de veldig mye europeiske komponenter, med unntak av krutt. Og amerikansk krutt er for tiden svært sjeldent å få kjøpt i Norge dessverre. For oss er nok Vihtavuori det man bør satse på fremover, skal man ha en noenlunde stabil og jevn tilgang til krutt. Det finnes noe data, og her bør du nok se til Finland. VV brukes en del her nå også, og det jobbes litt med ladninger. Tennhetter kan være noe av det vanskeligste å få tak i, men ikke umulig. Jeg importerte dette selv fra Italia i fjor. Hylser kan kjøpes fra Italia, og/eller plukkes fra leirduebana. Jeg sparer på egne hylser fra trening. For stålladninger ville jeg startet med B&P og Gualandi forladninger for stål, f.eks for 28-32 grams ladninger. Da har du noen som eventuelt kan brukes til jakt også.
  2. Hei Har vært opptatt de siste dagene så har ikke rukket å svare. Hørte i helga at de ikke har startet med skytingen der enda, men kan ikke garantere at dette stemmer. Men hvis du går bort til Jarle(oppsynet) så kan han sikkert svare på det, også gi en beskrivelse av hvor bana ligger. Kunne godt ha blitt med og vist deg men er i Trondheim for tiden.
  3. På bana i Vingrom er det skyting på mandager kl. 18, hvis det ikke har blitt noen forandringer. Du har en nabo som kan forklare deg hvor det er Skal du skyte mye i sommer? Er bedre baner i Gausdal men litt lengre å kjøre. På bana i Vingrom må du gå et lite stykke inn fra veien.
  4. Sjekk med dfs skytterne som skyter på Fåberg, tror de har åpent for jegere noen ganger i uka nå. Ellers så er det vel skyting i Vingrom på mandager. I gausdal er det flere baner å velge mellom. Skyter selv litt på borgemobana i vestre, men er et stykke å kjøre dit.(Åpent mandag og fredag kl.18-21). Ellers er det bane i østre, vestre og i Follebu kanskje?
  5. @Hulken_Hagen Kan få til ca 450-500m privat. Har gonger på 20x20 som vi kan sette ut. Ca 30.min fra Lillehammer. Mvh Lars
  6. Skjer det noe her? Noe framgang?
  7. Har du sett på kulene i esken eller bare utenpå pakka? Har samme kuler (39622), er bilde av grønn spiss på pakka men kulene er orange..
  8. Hei Hvilket merke skal man velge? Noen grunn til å velge det ene foran de andre? Skal brotsjes opp til 6.5-284. Valget står mellom: Sauer 74cm S&L 70cm Lothar Walther 73cm Bruken blir langholdskyting OG jakt på hjort, rådyr og muligens litt rev. Vekt og lengde er ikke noe tema, blir det for langt så kan det kappes seinere. Skal på en Hausken type lang. Og er det flere børsemakere som åpner magasinet utenom PI Jacobsen? Har ikke fått svar der de gangene jeg har prøvd på tlf.. Mvh Lars
  9. Var en tur der i dag, så ut som de hadde diverse skytterlagsammo uten at jeg så noe spesielt etter det. Men noe hadde de hvertfall..
  10. Sesongens første åtejakt gikk bra i natt. Datt en hannrev på 8kg etter en drøy halvtime i glugga, litt over halv 1. Har laget et rom på låven med varme, vindu og skyteluke. Blir nesten for komfortabelt å sitte der, hvertfall med ei seng stående klar inne der.
  11. Tips til kule til 7x57R? Skal brukes mest til rev og småvilt, også kanskje et rådyr eller to i løpet av en høst. Men det blir mest rev, så litt hare og skogsfugl. Kuler jeg har tenkt på: Nosler Balistic tip og Accubond Hornady SST Sierra Gameking Berger VLD hunting Skal ikke ha en alt for solid kule, den skal åpne seg greit i rev. Takk på forhånd! Mvh Lars
  12. Dette er vel ikke første og eneste "uhellet" til vedkommende. Hvor mye skal tolereres før det blir utestengelse?
  13. Har brukt litt speer tnt 33gr nå, gir bra samlinger og ekspanderer bra. Avlivet grevling og katt uten gjennomskyting og delt kråke i mange deler. 38gr N140, gav best samling. Win hylser Federal 210 hetter
  14. Med våpengarderoben kan det jo være greit å kunne skyte tunge kuler i 22-250. 30-55gr kuler til predatorer og tyngre kuler til rådyr+ annet matvilt, også mellomlanghold.
  15. S&L fabrikkløp kan vel skyte hvertfall mellomtunge kuler om jeg husker rett.
×
×
  • Create New...