Jump to content

Pelle1506

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pelle1506

  1. Jeg skal hente hjem Synning-fella mi og parkere den i bua SNAREST, dette orker jeg ikke gå å tenke på.... :-/
  2. Var ute å gikk over fellene i dag men tror nok det blir en ny tur en av de nærmeste dagene igjen, iallefall til 5. fella mi... Hvor mye bør jeg justere inn utløseren?
  3. Hei! Uff ja, og det er kjedelig og lite morro når dette først skjer... Det hele virker litt uklart, men jeg bare tipper at dette kan være Syningfella for Mår for den har en tendens til å kunne gi akkurat denne type feilslag... Og det på grunn av at fella uløser seg for tidelig når Måren ikke har fått hodet langt nok inn... Og ironisk nok er dette den eneste "type" godkjente felle vi har på både Mår og Mink... Men som sakt virker dette noe uklart hva som har skjedd og hvilken felle som er brukt her! Joda, det er korrekt. Syning fella. Hadde fått kjeven i klem så det sakte kveltes ihjel, hadde ikke gått i lenge før jeg kom over den heldigvis. Vurderte og stikke etter salongen, men ville ikke utsette den for mer smerte eller at den fikk seg løs og løp der i fra skadet. Hmmm.... Nå ble jeg sittende med en uggen følelse, har ei Synningfelle hengende ute selv...
  4. Jeg bruka fiken, honning og honning/anis-tamponger. Den ene jeg fikk nå, hadde fiken-biten i kjeften da fella smallt.. Fellene hadde hengt ute i 14dager, åte like ens.
  5. Takk takk.. Flammebehandlinga var egentlig et "panikk-forsøk" (litt sent ut med fangststart) på å få kamuflert de best mulig, ubehandlet treverk lyser jo opp i mørk skog.. Nå må jeg faktisk stoppe opp å virkelig se meg om etter noen av fellene bare for å konstantere at jeg er 5-10 meter unna...
  6. 1230gr viste vekta. Halen og bakbeina var såpass sammenfryst ennå at jeg fikk ikke sjekka kjønn. Prøvde å kjenne mellom beina men kjente ingen "nøtter". Eller er ikke måren såpass utrustet at man kan kjenne noe?
  7. Kjøpe ei og bruke til mal for å lage flere selv? Har i allefall tenkt den tanken...
  8. Hvilken diameter er det på skrapestokken? JanT Nei er ikke det samme. Stokken er rund, tana er flat.
  9. Flambert de med skjærebrenner.
  10. Ja, alt ble satt ut 20. november, gikk over forrige uke å så om fellene. Ukjent terreng og ingen anelse om det fantes mår der heller.. Men det var i allefall 1....
  11. Og i dag hang den første i ene fella! Min aller første mår. Ikke veid eller kjønnssjekket ennå da fella var godt innfryst i pelsen, så hele stasen ligger på vaskerommet til tining. Tatt i Belisle 160 på 14dager gammelt åte; tørket fiken, honning og honning/anis-tamponger. La inn nytt åte selv om jeg tok med fella hjem.
  12. Da var fellene endelig ute. 5 Belisle 160 og 1 Syning. Så er det bare å vente.. Og vente... Og vente....
  13. Produksjon av åte... Sent ute men satser på å få de ut i skogen på lørdag..
  14. "Urøykt og røykt spekeskinke, speket svinebog, fenalår og skinkerull - beregnes 1 uke pr kg kjøtt" Jeg har ikke brukt store lår selv da, er vel 4 kg det største jeg har saltet og det lå i 4 uker... Knall godt, salt helt inn til beinet.
  15. Står så i kloke(koke)boken...
  16. Jeg bruker en oppskrift jeg fant i ei bok som heter "Profesjonell Matlanging" Dekker låret med en blanding av 60 deler salt og 2 deler farin. Regner ca 1 uke pr kg i saltetid. Etter endt saltetid legges den til avrenning i ca 4 timer under kaldt vann. Henges så til modning i 10-12grader (kjeller-temp) i 2-3 dager før den henges til speking i 2-4 mnd. Dette er en oppskrift til fenalår men jeg har hatt gode resultater med lår fra kalv/ungdyr av hjort.
  17. Noen som bruker Belisle 160 her og kan røpe kassemål (og kanskje bilder) til meg? Lurer også på hvor folket får tak på vrakhonning? Tok kontakt med honning-centralen men de hadde ikke slik for salg....
  18. Finner ikke ladedata til Barnes TSX 55gr men ser på VV-tabellen at andre 55gr kuler starter på rundt 24,2- 24,8 gr med VV-140 (har VV-140, VV-150, Norma201 og Norma202 i hus) Hylseutvalget består av Norma, S&B og Remington, Federal tennhetter.. Noen som har noe innspill?
  19. Har du også vært oppe i Vålåsjøhøi/Grisungdalen eller???
  20. Er dette på Remington-børsa? Har ei Remington ADL i .223 med (sannsynligvis 1:12snurr) som jeg skulle fått lada noe 55gr TSX til... Hvor ligger disse ladningene på skalaen i forhold til min- max ladning?
  21. Bruker hovedsaklig Norma-hylser. Børsa er ei Rem 700 SPS Tactical (tykt kort løp) som har gått 200-250 skudd. (om det skulle ha noe betydning) Men hvis 44gr er i max-sjikte, vil vel min ligge på rundt 41 da?
  22. Hvor ligger dette i forhold min/max ladning? Og vet noen hvor 44gr Norma 202 ligger? (Fant denne på robsoft.nu)
  23. Joa, såpass vett har jeg å...
  24. Kalv på Dovrefjell på meg. Noen som har gode tips???
  25. Har søkt på Inatur i år også. Så får man se hvordan det går...
×
×
  • Create New...