Jump to content

Avstemming vedrørende fredning av rypebestanden/skogsfuglbes


Tom Løkås

Bør rype/skogsfuglbestanden fredes i en periode for å øke stamfuglen?  

336 members have voted

  1. 1. Bør rype/skogsfuglbestanden fredes i en periode for å øke stamfuglen?

    • Ja
      176
    • Nei
      58
    • Vet ikke
      13
    • Jeg stemmer for en forskyvning av jaktstart
      20
    • Jeg stemmer på forslaget med å tildele kvote og rettigheter etter foregående sesongs dokumenterte predatorfellinger
      69


Recommended Posts

Jegere som ikke holder seg til kvotene, kan jo bare la vær å jakte. Jakta er så mye mer en å fylle sekken. Med lave kvoter følger lavt jakttrykk. Og det må jo være positivt. Trur ikke det blir noe mer ryper til neste år vis man freder. Det eneste som skjer med fredning er at jakta blir utsatt vært år, til rypa er total freda. Og da kan vi takke alle de "flinke" jegerne som driter i alt og kun tenker på seg selv og antall fugl.

Link to comment
Share on other sites

Hjelper det å frede fugl'n ? i store deler av Engerdal har vel brunfugl for frem til ett par år siden vært fredet i 20 år eller noe slikt ? ifølge en kamerat av meg som er mye der så er det fortsatt like lite/mye skogsfugl der som det alltid har vært og fredningen ble opphevet pga at det hadde 0 effekt.

 

Tror heller at baglimit pr dag / sesong og begrensing av antall solgte kort er en bedre løsning selv om jegernes påvirkning på fuglestammene totalt sett er nok liten.

 

http://www.jaktojagare.se/aktuellt/jakt ... ripstammen

Link to comment
Share on other sites

Tror et år med freding kan være tingen jeg når klekking går galt eller at det er lite stamfugl . Dagskvoter høres fint ut men blir stort sett ikke respektert av så mange og kan sammenlignes med fiske . Så har man kategorien som kjøper jakt og fiske til mange titusener av kroner og de blir herskere av eget område men jeg kjenner de som også kjøper jakt over langtidsleie og noen av de kan være flinke med forvaltningen . Eiere/grunneiere kan faktisk være de verste for de tenker bare penger i pungen og driter i hva de selger bare de har arealet. Så lenge man freder blir det stille i fjellet og lettere og kontrollere.

Klart det er veldig synd for alle som har unghunder at man ikke kan felle fugl men trene på fugl kan en jo likevel . Jeg syns også det er synd og ikke komme ut på jakt men er det elendig bør en jo ikke gå og skyte stamfugl . Selv om hovedårsaken ikke er predadorer hjelper det veldig og ta ut så mange som mulig for de er det alltid nok av og her bør både grunneiere og statskog premiere de som jakter på disse . Vet faktisk at noen eierforhold krever jaktkort for og jakte predatorer :roll: Helt på trynet spør du meg :!: Skal man høste må man også så :idea:

Link to comment
Share on other sites

Fredning NEI.

 

Fordi svake bestander i noen områder har lokale årsaker. Det hjelper for eksempel ikke å frede i Telemark om det er dårlig på Hedmarken.

Det var en lang vinter på vest-vidda med klein klekking, skal det fredes på på østvidda og Hallingskarvet da?

Økt predator jakt skader ikke. Men er det reve-invasjon i Trøndelag eller Finmark iår? Nix, det er som før det, men lite fugl likevel.

Jakter jegerene mer og mer uansvarlig, bryter bag-limits og viser dårlig jaktetikk? Nix, jegerne blir færre og gamlere, de jakter for friluftsopplevelsen og sunn livsstil, og ikke for fryseboksen som i gamle dager.

De unge jegerene er skolerte, overforsiktige og beskjedne i uttak.

 

Vi mennesker kan ikke mane frem kyllinger i skog og fjell, selv om vi gjerne vil tro det en sein kveld i koia med cognac foran peisen..

 

Naturromantikere kan lett kaste seg på et kjør mot jakt og jegere. Våpenmotstandere vil støtte inndragning av alle haglegevær fordi fuglen likevel skal være fredet. Politikere kan lett bli ledet til å gjennomføre tiltak dersom det føles riktig for å tekkes en potensiell velgergruppe.

Sjablongløsninger er staten gode på, se for eksempel på Skattedirektoratet. Gravlegg alle forslag for sjablongløsninger innenfor forvaltning av natur og jakten. Vil ikke ha det slik.

Link to comment
Share on other sites

Hvis alle tok ansvar og passet på seg selv i steden for og bry seg med alle andre og hva de gjør hadde dette ordnet seg greit.

Ikke ta ut mer en det terrenget du jakter i tåler, man må vel ikke skyte på alt man ser bare fordi man har ei børse i neven og lov til og jakte.

Var en liten tur ute etter jobb i dag og lot 2 røyer som letta på ca 25 meter og helt åpent leve vidre synes da ikke det var spesielt vanskelig. Er heldig og har brukbart med fugl her hvor jeg jakter men har bestemt meg for og holde igjen litt ekstra i år da det er mye voksen fugl og lite kyllinger og se.

Har drevet aktivt med mårfangst og revejakt og tatt ut mange av disse , men jeg tror nok vi jegere må ta en større del av ansvaret er lett og skylde på mikkel men tror det er vel så viktig at vi går i oss selv og ikke skyter mer en det som terrenget tåler.

Link to comment
Share on other sites

Har tidligere kommentert hva jeg mener om fredning. Skal forklare hvorfor jeg mener det jeg gjør.

>2005: 4 Tiurleiker og en stor orreleik i jaktområdet jeg har utviklet meg som jeger i. Har alltid huset greit med fugl, og spesiellt storfugl.

Vinteren 2005: Snauhogst av de to største Tiurleikene. Merket ikke mye til dette i jakta 2006, annet enn noe færre kull, men ikke annet enn man kan forvente av normale svingninger.

Sommeren 2007: Drennering av den store orremyra`s østre del. Merkbart dårligere med storfugl denne høsten. Men allerede nå, er hogstflatene fra 05 blitt beiteområde for elg :-)

Vinteren 07/08 : Snauhogst av et større område med gammel blandingsskog av furu og gran. Tredje storfuglleiken ryker under denne avvirkningen.

Høsten i 08 er merkbart dårligere enn på ufattelig mange år med fugl, både storfugl og orrfugl, men fortsatt jaktbart. Merkbar økning av kløvvilt :-)

Vinteren 08/09: Årsaken til drenneringen og ødeleggelsen av orremyra, høsten i 08, var for, denne vinteren komme til en større gammel blandingsskog med hogstmaskiner. Denne skogen forsvant i løpet av tre uker. Områdets siste leik var borte!

Jakthøsten 09: Lite med kull, men godt med gammelfugl. Ble noen fine opplevelser på gammel svartfugl. Brunfugl fredet vi.

Jakthøsten 10: Generelt lite med fugl. Ble kun trent hund. Ingen fugl skutt. Men elgen trives, så skogen lever tross alt.

Jakthøsten 11: Tragisk! Omtrent ikke fugl å se.

Jakthøsten 12: 4 treningsturer med fuglehund. Ikke sett skogsfugl. Funnet tre elgkalv kadaver. Tatt av ulv. Lite elg...

Predatorjakt:

05: 11 rev og 4 mår.

06: 13 rev, 4 mår

07: 9 rev

08: 10 rev 1 mår

09:7 rev

10: 7 rev

11: 4 rev (nesten ikke revespor å se denne vinteren)

12: Åteplassen er gjort klar, og første runde med åte er gravd ned....

På "mitt" terreng, er fuglejakta over. Ikke for denne sesongen eller neste, men for neste generasjon..

Vi kunne fredet for flere år siden, og vi kan frede nå. Men det hjelper ikke en dritt......

Link to comment
Share on other sites

@balter

Så du mener vi bare skal jakte og skyte i vei selv når det er lite fugl igjen?

Er kanskje sånn tenkning det blir mer fugl av? :idea:

 

 

Hjelper lite med et arsenal av hagler vis det ikke er fler fugl igjen..

 

Neida, jeg tror ikke døde høner legger egg. Hovedpoeng er at jegerne selv (og forskerene) best vet hvordan tilstanden er i sine terrenger,og selv vurderer om hvorvidt og hvordan 15% av et eventuelt overskudd (kull) kan avskytes. VG spurte sine lesere om rypa burde totalfredes. 2/3 svarte ja, det burde den. Med all respekt for de som har besvart, slikt er useriøst, og ille dersom det får gjennomslag. Forvaltningen av naturen skal være vitenskapsbasert, ikke basert på populisme og følelser.

Link to comment
Share on other sites

Massiv predatorjakt må til. Bare å innse.

Norges jeger og fiskerforbund ble en gang tuftet på predatorjakt. Mye fugl i gamle dager. Svingninger da også, menn på ett mye høyere nivå. I følge en artikkel jeg leste her om dagen ble det på Heiberg si tid (grunnleggeren an Njardarheim) ble det omsatt 80 000 ryper i de beste årene fra Sirdalsheiene og omegn. Mange mann ansatt til predatorjakt på helårsbasis. Gode priser på revepelsen (flere ukelønner ) hjalp også på. Kjenner til områder i dag også med meget bra med rype, der grunneierene og leietakerene bruker mye tid og penger på rovdyrbekjempelse. 3 år tar det å bygge opp en rypebestand med nedkjemping av rovviltet og fredning av rypene, iføle en profesjonell rovdyrbekjemper. Etter bestanden er bygd opp på disse områdene skyter de normalt 20-40 fugler pr dag pr jeger med god hund. Områdene blir selvfølgelig taksert for å ha nok stamfugl til neste år, da også været ødelegger klekkinga innimellom.

 

Mildere klima som årsak er bare tull. Da vile jo bare rypene flyttet hundre meter opp i lia.

Link to comment
Share on other sites

Begynner å tro at det er klimaendringene som er skyld i dårlige fugleår.de siste 20 årene har hatt veldig mange dårlige år, samtidig som vi har hatt både ustabile sommrer og vintere. Dette tror jeg har større påvirkning på vegetasjon og smågnagere enn vi tror.For skogsfuglbestandene er det mulig at også den store bestanden av elg de siste 35 år er negativt. Vi skal ikke se bort ifra at den harde elgbeitingen har redusert næringsinnholdet i blåbærlyngen, og kanskje også hemmet insekt\larveproduksjonen som er viktig kyllingmat.

Ellers så tror jeg på årvisse reguleriger av jakttidene og hard predatorjakt.

Link to comment
Share on other sites

@balter

Så du mener vi bare skal jakte og skyte i vei selv når det er lite fugl igjen?

Er kanskje sånn tenkning det blir mer fugl av? :idea:

 

 

Hjelper lite med et arsenal av hagler vis det ikke er fler fugl igjen..

 

Neida, jeg tror ikke døde høner legger egg. Hovedpoeng er at jegerne selv (og forskerene) best vet hvordan tilstanden er i sine terrenger,og selv vurderer om hvorvidt og hvordan 15% av et eventuelt overskudd (kull) kan avskytes. VG spurte sine lesere om rypa burde totalfredes. 2/3 svarte ja, det burde den. Med all respekt for de som har besvart, slikt er useriøst, og ille dersom det får gjennomslag. Forvaltningen av naturen skal være vitenskapsbasert, ikke basert på populisme og følelser.

 

Men hvor mye vitenskap finnes det i en jeger? Gidder en jeger og finne ut av bestanden? Kan en jegers evne til og vurdere om han skal skyte eller ikke bestøves av lommeboken, egoismen, lysten på fangst?

 

Hva skjer da? Blir det mer fugl av sånt?

 

Man er ganske blåøyd og et stort stykke trailerlass naiv, vis man innbiller seg at "alle" kommer til og vurdere selv hvordan bestanden er og høste etter det. Noen vil ALLTID tenke på seg selv.

 

Vis alle tenker¨ jaja en røy eller ei høne til meg, går sikkert bra.

 

Gjør sikkert underverker.

Link to comment
Share on other sites

Syns vi skal la de enkelte grunneierlagene regulere evt. jakt etter slike fugler. Her hos oss er det nettopp det de gjør, men det er jo klart, der fins jo mange som ikke ser lengre enn sin egen nesetipp.

 

Men fredning av rype og/eller skogsfugl er bare 1 liten del av tiltakene som bør gjøres. Dersom det skal ha noen effekt, må det jaktes på rovdyr.

Link to comment
Share on other sites

 

Men hvor mye vitenskap finnes det i en jeger? Gidder en jeger og finne ut av bestanden? Kan en jegers evne til og vurdere om han skal skyte eller ikke bestøves av lommeboken, egoismen, lysten på fangst?

Hva skjer da? Blir det mer fugl av sånt?

 

Man er ganske blåøyd og et stort stykke trailerlass naiv, vis man innbiller seg at "alle" kommer til og vurdere selv hvordan bestanden er og høste etter det. Noen vil ALLTID tenke på seg selv.

Vis alle tenker¨ jaja en røy eller ei høne til meg, går sikkert bra.

 

Gjør sikkert underverker.

 

Det har blitt et veldig fokus på rypas skjebne i media de siste 2 årene, naturvern og rødt blod på hvite fjær selger godt. Panikk reaksjoner oppstår og mistro til jegerstanden som forvaltere oppstår fort. Den norske (og billigste) metoden for å høyne sivilisasjons nivået på dette feltet er å innføre forbud mot den gamle tradisjon. Ref sette ned fartsgrensene på overbelastede veier isteden for å bygge ut infrastrukturen.

Jeg respekterer at mange har som grunnholdning at stat og fellesskap skal berge oss gjennom livet, men har selv den oppfatning at alt til syvende og sist kommer ned til den enkelte mann /kvinnes ansvarsfølelse og handlinger.

Link to comment
Share on other sites

 

Men hvor mye vitenskap finnes det i en jeger? Gidder en jeger og finne ut av bestanden? Kan en jegers evne til og vurdere om han skal skyte eller ikke bestøves av lommeboken, egoismen, lysten på fangst?

Hva skjer da? Blir det mer fugl av sånt?

 

Man er ganske blåøyd og et stort stykke trailerlass naiv, vis man innbiller seg at "alle" kommer til og vurdere selv hvordan bestanden er og høste etter det. Noen vil ALLTID tenke på seg selv.

Vis alle tenker¨ jaja en røy eller ei høne til meg, går sikkert bra.

 

Gjør sikkert underverker.

 

Det har blitt et veldig fokus på rypas skjebne i media de siste 2 årene, naturvern og rødt blod på hvite fjær selger godt. Panikk reaksjoner oppstår og mistro til jegerstanden som forvaltere oppstår fort. Den norske (og billigste) metoden for å høyne sivilisasjons nivået på dette feltet er å innføre forbud mot den gamle tradisjon. Ref sette ned fartsgrensene på overbelastede veier isteden for å bygge ut infrastrukturen.

Jeg respekterer at mange har som grunnholdning at stat og fellesskap skal berge oss gjennom livet, men har selv den oppfatning at alt til syvende og sist kommer ned til den enkelte mann /kvinnes ansvarsfølelse og handlinger.

 

Fælt land vi bor i gitt..

 

Og ja du har helt rett, greier man ikke ta vare på seg selv, så kommer staten, men sånn er det for de fleste...

 

Men kan man vite at alle jegere tar ansvar eller gir blanke F og høster av et underskudd?

 

Penger styrer, også innenfor jakt. Derfor vil det alltid bli leid ut jakt og solgt kort uansett om det er 2 eller 7 fugl igjen. (er selvfølgelig unntak)

 

Den seriøse og ansvarsbevisste jeger vil selv skjønne at det finnes år han kan nøye seg med å gå en tur i skogen uten hagle og.

 

Også finnes det de som tenker at om jeg bare tar et par tre stk så går det vel bra. For da er man jo litt bevisst allikevel og holder igjen noen skudd, men så kommer neste mann og tenker akkurat det samme om de du lot fly og tar de med hjem.

 

 

Også er det de som gir totalt F og skal ha fugl uansett..

 

 

Er det et bunnår trenger man ikke være romforsker for og skjønne at det ikke blir mere fugl av dette.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Fælt land vi bor i gitt..

 

Og ja du har helt rett, greier man ikke ta vare på seg selv, så kommer staten, men sånn er det for de fleste...

 

Men kan man vite at alle jegere tar ansvar eller gir blanke F og høster av et underskudd?

 

Penger styrer, også innenfor jakt. Derfor vil det alltid bli leid ut jakt og solgt kort uansett om det er 2 eller 7 fugl igjen. (er selvfølgelig unntak)

 

Den seriøse og ansvarsbevisste jeger vil selv skjønne at det finnes år han kan nøye seg med å gå en tur i skogen uten hagle og.

 

Også finnes det de som tenker at om jeg bare tar et par tre stk så går det vel bra. For da er man jo litt bevisst allikevel og holder igjen noen skudd, men så kommer neste mann og tenker akkurat det samme om de du lot fly og tar de med hjem.

 

Også er det de som gir totalt F og skal ha fugl uansett..

 

Er det et bunnår trenger man ikke være romforsker for og skjønne at det ikke blir mere fugl av dette.

 

Vi har alle forskjellig utgangspunkt for å mene de vi gjør. Jeg forstår du har noen veldig dårlig opplevelser og erfaringer med rypejakten. Håper du kan få bedre opplevelser i fremtiden når det gjelder jakten. :D

Link to comment
Share on other sites

Vi bør frede rypa, for den bestanden er skremmende lav. Etter noter med fredning bør det innføres baglimit. Ikke av grunneier, men av staten. Pålagt baglimit.

 

Skogsfugl er en helt annen dans. Jeg har sjeldent sett så mye skogsfugl som i år. På sentralt østland.

 

Det er lov å beholde hodet. La oss sette iverk kraftige tiltak der det er et dokumentert behov. På alle andre områder kan ting være som de har vært.

Link to comment
Share on other sites

Proffen: Skjønner ikke helt hvordan du kan mene at rypa bør fredes men ikke skogsfuglen. Du er vel den aller første jeg leser om her på forumet som har funnet masse skogsfugl.

 

Det jeg mener er at selv om mange av dere ikke klarer å finne rype eller skogsfugl, så er det store lokale variasjoner. Her hvor jeg jakter er det i år mye rype, akkurat som i fjor og årene før der. Jeg vil ikke finne meg i at mitt terreng skal stenges kun fordi det er fritt for fugl i deres områder.

 

Inntrykket jeg får av og lese her er at det er altfor mange jegere samt rovdyr. Her er kortsalget streng begrenset pluss det finnes nesten ikke rovdyr. Istedenfor og påtvinge fredning på absolutt alle burde det være mer opptil hver grunneier og vurdere om det er forsvarlig med jakt.

Link to comment
Share on other sites

minner om denne for de som er for en fredning/bedre forvaltning:

 

https://www.facebook.com/FredRypebestanden" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Begynner å lure på hvilken agenda du har Tom? Synes du går hardt inn for noe uten at du kanskje ser konsekvensene av det du starter...

En fredning av rype/skogsfugl i regi av DN, vil nok også innebære at jakten på disse artene ALDRI vil bli som i dag igjen... Som kommentert tidligere, er en art havnet på rødlista blir den gjerne der...

Link to comment
Share on other sites

ingen sier vel at den skal være rødlista, her snakker jeg om å påtvinge statskog å bruke hue når de selger jaktkort. pengene rår og det liker jeg ikke. da lar jeg heller være å jakte rype. og totalfreder de den for alltid vil de til slutt bli så mange når vi jegere går inn for hardt påtrykk på predatorer at de blir tvunget å reinføre jakt i så tilfelle..

Link to comment
Share on other sites

At de som forvalter rype og storfugl kan gjøre tiltak for å bevare bestanden er jo en ting. Hvis jegerne selv ønsker at bestanden skal fredes, er det ganske nærliggende å tro at DN vil foreslå arten inn på rødlista. I så måte må vi som jegere passe på hvordan vi går ut...

Link to comment
Share on other sites

ingen sier vel at den skal være rødlista, her snakker jeg om å påtvinge statskog å bruke hue når de selger jaktkort. pengene rår og det liker jeg ikke. da lar jeg heller være å jakte rype. og totalfreder de den for alltid vil de til slutt bli så mange når vi jegere går inn for hardt påtrykk på predatorer at de blir tvunget å reinføre jakt i så tilfelle..

 

Tror nok ikke det noen gang blir så mange ryper at man blir tvunget til å starte jakt på dem- skal bli rimelig mange av dem før dem gjør noe skade eller fare for noe som helst...

En totalfredning er dumt og kunnskapsløst og veien tilbake til "vanlig" jakt kan plutselig bli lengre enn man liker. Å derimot frede visse områder eller innføre meget strenge restriksjoner (begrenset jaktid innenfor jakttidsrammen er jo allerede veldig vanlig) vil være fornuftig forvaltning i mine øyne.

Link to comment
Share on other sites

 

Vi har alle forskjellig utgangspunkt for å mene de vi gjør. Jeg forstår du har noen veldig dårlig opplevelser og erfaringer med rypejakten. Håper du kan få bedre opplevelser i fremtiden når det gjelder jakten. :D

 

 

Det har du rett i og det skal man være glade for.

 

Ser ikke hvordan det kom frem av min tekst men..

 

Har forøvrig aldri vært på rypejakt, har ikke planer heller.

Link to comment
Share on other sites

Har vært på Haukeli nylig. Der var det både vått og kaldt, og tomt for ryper over alt. Snøgrensen lå på ca 1100 meter - og ditto for skydekket. Det eneste jeg fikk på skuddhold var to poser som engang i tiden hadde inneholdt real turmat - for å teste sprednigen i den nye børsa. Den var over all foventning - kan anbefales ( LIncoln Premiere 12/89) :) og teltet, som også var på sin jomfrutur, var tett og fint. Men ellers; nja. Tror ikke jeg kjøper jaktkort for rype i april neste år, for å si det slik :roll:

 

Totalfredning i en periode ? Nja, kanskje man heller skulle etterspørre mer edruelighet hos grunneierne. Å selge relativt dyre dagskort med en baglimit på 3 , som så, etter taksering, blir redusert til 1 fugl pr. dag - da er det ikke akkurat matauk man snakker om. Det er også kontroversielt i forhold til privat avtalerett å redusere baglimit etter at avtale en inngått, og for private grunneiere som har inntekt på salg av jaktkort, kan det være aktuelt å se på dette litt nærmere. Å lyse ut jaktkort for salg med en stor baglimit som selger vet må reduseres før jakten starter, kan være grunnlag for tiltale. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

skal jeg ta som eksempel av oppfattninger jeg har blant "nye" jegere er holdningene dårligere enn før. værst anser jeg de som er såkalte "finværsjegere" som bare jakter de første 2 ukene og i godt vær.
Hva er egentlig problemet ditt? Synes du alle skal jakte hele sessongen i tillegg til de 2 første ukene? Synes du alle også skal jakte i regnvær i tillegg til finværsdagene? Underlig viltforvaltning i mine øyne.
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor kan man ikke bare la vær å jakte vis man føler får det? Må alle andre nektes å jakte får at "noen" mener rypa bør fredes?

Når til og med jegere er for fredning, da er veien veldig kort til rød lista.

Nei, kos dere i fjellet dem som vil, og vis måtehold der det trengs. Så kan resten sitte hjemme å Sture å rope om fredning.

Link to comment
Share on other sites

skal jeg ta som eksempel av oppfattninger jeg har blant "nye" jegere er holdningene dårligere enn før. værst anser jeg de som er såkalte "finværsjegere" som bare jakter de første 2 ukene og i godt vær.
Hva er egentlig problemet ditt? Synes du alle skal jakte hele sessongen i tillegg til de 2 første ukene? Synes du alle også skal jakte i regnvær i tillegg til finværsdagene? Underlig viltforvaltning i mine øyne.

 

Hva er problemet mitt?? = /ignore

 

å jakte de første ukene er helt idiotisk i mitt syn, kyllingene er alt for små enda, jakstart skulle vært 1 oktober istedet. og JA jeg synes alle som skal kalle seg rypejeger bør tåle ruskevær!

blir ikke god jeger av å skyte kyllinger i finvær..

Link to comment
Share on other sites

@Tom Løkås

 

Hadde du hatt litt peiling på hønsefugl så hadde du visst at de ikke tar til vingene i regnvær før de står ovenfor en trussel. Å få fjærdrakten våt kan bli sjebnesvangert. Gjør oss en tjeneste å hold deg hjemme når det regner så blir kanskje du også en god jeger.

 

 

og det fra en som ikke tør å stå frem med fullt navn eller tale for seg selv..

Link to comment
Share on other sites

å jakte de første ukene er helt idiotisk i mitt syn, kyllingene er alt for små enda, jakstart skulle vært 1 oktober istedet.
Er det jegernes feil?
og JA jeg synes alle som skal kalle seg rypejeger bør tåle ruskevær!
Så de som jakter på fine dager tåler ikke ruskevær?
blir ikke god jeger av å skyte kyllinger i finvær..
Ble veldig usikker jeg nå: Første jaktdag var det nedbør og vind. Fikk ingen ryper. Bortsett fra på kvelden. Da ble det skikkelig grisevær. Hagl og kuling. Skjøt 3 kyllinger. Dagen etter skjøt jeg 3 stamfugl i finvær, også på kvelden. Fikk faktisk dårligere samvittighet den andre dagen, men i følge deg, så var jeg mere jeger da.???

 

Kan du si oss definisjonen på en "god jeger"

 

og det fra en som ikke tør å stå frem med fullt navn
Burde kanskje du også tenkt på :lol:

Ser forresten på facebookprofilen din at du driver å skyter vinterryper. I mørket? Skjøt du i lys fra bilen også kanskje?Eller skuter? Viltforvaltning?

nei, du er nok bare en ekte jeger du, som tåler en vinterdag...i mørket.

Å bruke Facebook profil til personangrep er ikke ok. Ingen tekst er fjernet, ettersom Løkås har gitt tilsvar på det. M.K.

Link to comment
Share on other sites

Ser forresten på facebookprofilen din at du driver å skyter vinterryper. I mørket? Skjøt du i lys fra bilen også kanskje?Eller skuter? Viltforvaltning?

nei, du er nok bare en ekte jeger du, som tåler en vinterdag...i mørket.

 

skal selvfølgelig opplyse deg om fakta rundt det bildet, jeg startet ut med SKI om morgenen i et løssnøhelvette, rypene ble skutt med hagle i dagslys, jeg gikk hjem på SKI med hodelykta som lys om kvelden. da jeg hadde fått av meg halvparten av klærne ville samboeren min ta et bilde av meg med rypene, dette ble da tatt utenfor ytterdøra mi i innkjørsla.

 

forøvrig kan du og foregående troll ta hverandre i hånda å gå et annet sted for dette gidder jeg ikke å la meg provosere av.

Link to comment
Share on other sites

Jeg regnet faktisk med at historien var omtrent sånn som du forteller, og ja, jeg prøvde å provosere, for du er nemlig litt troll selv. Misslike jegere fordi været er fint... Hvem fan kan rå med været? Forresten mange som ikke har all verdens tid til å jakte. Da er det naturlig å velge seg dager da værmeldingen ikke er så jævlig.

 

Du kan forresten prøve å svare på de andre spørsmålene jeg stilte. Og god natt!

Link to comment
Share on other sites

Kan ikkje du Vømmøl og Tom Løkås vennligst slutte av med den pissekonkurransen og heller diskutere fakta og ikkje tvilsomme beslutninger om kven som er mest jeger? Det er faktisk lov å konkludere med at dere ikkje blir einige og så avslutte med det, tråden blir ikkje akkurat så veldig bra, hvis dere skal holde den diskusjonen gående, då får dere heller ta det på PM..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ihvertfall ikke intrykk av at rypa er utryddingstruet. Så fredning blir helt feil for min del.

På den annen side, så har jeg forståelse for at grunneiere stenger jakta når det ikke er grunnlag for høsting av et overskudd. Dette må hver enkelt grunneier vurdere ut ifra den situasjonen som råder der og da.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...