Jump to content

Worseth

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Worseth

  1. Jeg pleier å beine ut boger som ikke er skutt i stykker. Fyller med litt urtesmør og surrer. Blir ikke så store steiker, men hyrer til 2 personer med tilbehør. Både skanker og nakke kan kvernes eller langtidssteks/kokes. Sidene synes jeg er litt stas å beine ut og lage rull av. Snadder som pålegg, særlig i jula.
  2. Snakk med Levanger jeger og fisk om de har plasser igjen, eller ta en runde og spør grunneiere.
  3. Bruker både FUD's, skall og helfigurer i oppsettet vårt, funker gull det. Det du derimot IKKE bør gjøre er å blande ulike lokkefugler(grågås, kortnebb, canada etc.). Særlig grågåsa kan være vrange på dette. Vil du bruke ulike typer lokkefugl, bør du heller lage ulike flokker, dvs. en gjeng grågjess og en gjeng canadagjess.
  4. Worseth

    Due middag

    Som de sier over, brun kjøttet, deretter i ovnen i rundt 10min. Selv bruker jeg et tynt digitalt steketermometer til et par hundrelapper, tar kjøttet ut et par grader før ønsket temperatur, lar hvile i 5-10min og serverer. Fløtesaus, soppsaus eller blåbærsaus og friske grønnsaker og sopp. Sikkelig snask. Kan og anbefale graving av duebryst - gjerne med cognac. Himmelsk med tyttebærrømme og tynne skiver rødløk.
  5. Tusen takk begge to, skal se hva jeg får til. Og å ta vare på urinen hvis det blir fall, var ikke dumt - er dette noe man kan fryse ned til neste år, eller taper det seg?
  6. Har observert bukk i går som lå "klistret" i ræva på ei geit, tok mange runder utpå åkern før de forsvant i skauen. Så brunsten er i gang på innherred i allefall.
  7. Fantastisk - gleder meg til filmen!
  8. Duejakt i england - nå ble jeg litt misunnelig, historie og bilder er obligatoriske når du kommer hjem! Cognac-gravet duebryst er egentlig det samme som vanlig graving, bortsett fra at man bytter aquevitt med cognac. Jeg hadde 4 fileter, 2 som jeg testet Bache gabrielsen 3 kors på, og 2 som jeg testa whisky på. Cognac var def. best. Jeg jobber mesta uten fastspikrede oppskrifter, men jeg brukte sånn ca. 2ss salt, 2ss sukker, 1/2-1ts pepper, 1 ts timian og 4 knuste einebær, gned filetene i dette og la dem i en plastpose, tilsatte "en klunk" (ca. 1/2dl) av nevnte cognac, skviste ut lufta av posen og knyttet denne. La så stasen i kjøleskapet i 2 dager(kunne sikkert stått lengre, men vi snakker om små stykker - prøv deg litt frem) under press av en melkekartong og snudde 2 ganger om dagen. Pakka opp, tørket av og lot det modne i 2-3 dager(vet ikke om det er helt nødvendig - gammel vane fra min side). Nydelig i tynne skiver med rødløk og tyttebærrømme.
  9. Ikke så store mengder duer i området, men skal ut etter dem i år jeg og. Skifter taktikk til 22WMR og litt lengre hold til lokkefuglene, det som ev.t dukker opp skal NED! Håper på å gjenta suksessen med cognacgravet duebryst til neste familiemiddag
  10. Håper noen med langt mere erfaring kan hjelpe meg litt. Plages med et igjengrodd jaktområde som jeg atter skal jakte bukk i til høsten. Greit med dyr, har registrert et par-tre bukker, men få gode posteringsmuligheter, ingen eng/åkre/større lysninger, stort sett tett skog og myr. Tråkket nesten på dyr ved 3 anledninger under smygjakta i fjor, fikk masse kjeft, men så dem aldri - selv om de ikke var mer enn 20-40 meter unna. Tenkte derfor å prøve "noe nytt", en eller annen form for lokkeduft/urin i kombi med lokken i år - håper dette skal gjøre de få postene mer effektive. Har derimot ikke peil på hvordan man faktisk bruker stoffet på en god måte, ei heller hvilken type som er "best". Om noen kan fortelle hva de selv bruker, hvordan, erfaringer, andre tips etc. hadde jeg blitt ei veldig hæppy pike
  11. Tok ned mine etter de to minimumsukene - smakte stort sett som annen spekemat. Skulle gjerne hatt muligheten til å henge dem i 4-6 uker, men har ikke utstyr.
  12. Hei, Har omsider lykkes i å skaffe rådyrkort etter flere år i opplag, vært ute med kikkerten(type dårlig) og sett flere dyr. Merker at jeg er veldig ute av trening - om jeg noen gang var det, hva angår å kjønns og aldersbestemme dyra. Jeg vet at gevir, "skjørt" og "pensel" er greie og se etter, ellers er det lite. Har opplevd i disse siste ukene å se flere dyr sammen, hvor noen er rødlige og noen er grå. Lure på om de rødlige er mordyr og de grålige er kje, men overhode ikke sikker. Kortet mitt gjelder bukk eller kje, til nød ung geit. Men merker at eg sliter. Har noen et tips til en god kilde på nett eller bok som jeg kan titte på? Kanskje har noen foto liggende? Hilsen "utrent rådyrjeger"
  13. Da har jeg funnet en lovende oppskrift å arbeide etter. Nettsiden er forøvrig stappfull av flott viltoppskrifter, men man må kunne engelsk: http://honest-food.net/2012/07/05/duck- ... to-recipe/ Har ikke noen måte å kontrollere fuktighet og temperatur på, men har hengt en file i kjøleskapet, og en i kjelleren(bruker den søte oppskriften). Har hengt litt over en uke, og sålangt virker dette svært lovende.
  14. Som tittelen sier, har noen en god oppskrift på speket gåsebryst? Jeg synes at noen nevnte det engang her inne, men finner ikke igjen innlegget. Tenkte jeg skulle finne noen alternativer for de gamleste gassene Tar gjerne imot tips om godt tilbehør også. Red: Har endret tittelen og tematikken på innlegget litt, siden jeg nå har en oppskrift å arbeide etter.
  15. Tror det spøker for gåsejakta på levanger-skogn i år. Dette lå ute på admin. siden til gåsejakt Levanger på FB: GÅSEJAKT TIL LEIE Innherred grunneierlag søker 5 jaktlag for de neste 3 årene. For mer informasjon send mail til lars.waade@gmail.com https://www.facebook.com/pages/G%C3%A5s ... 59?fref=ts" target="_blank" target="_blank Betyr dette at det nå blir fullt elgjakt-opplegg her også?
  16. Moroa er nok over for denne gang ja, i hvertfall intet å se på innherred.
  17. Jaadaaa! Endelig klaffa det! 1 kortnebb og mine 3 første grågjess. Dette ga jaggu mersmak + 60årsmiddagen til moder'n er i boks!
  18. Det jeg gjør med tunger: Kok opp en kasserolle med vann ca. 2L Tilsett en god neve grovsalt, bittelitt sukker, pepper og krydder alt ettersom(einebær og timian er fine til vilt) Trekk til tunga er mør, sjekk med nål/spiss kniv. Det tar fort noen timer på en elg, noe mindre på en hjort. Flå tunga mens den er varm - da går det lettere, oppbevar den i laken. Jeg bruker den kald som pålegg eller som "snavel".
  19. Er ikke snakk om å spre floghavre via annen halm, jeg snakker om vissent gress. Helt floghavrefri. Men selvfølgelig best å forhøre seg med bonden først. Ang. gåsa på innherred, det har vært UVANLIG mye grågås i år, helt dominerende frem til oktober. I siste uka har kortnebben dukka opp, brukbart over åkeren i dag, dog fikk ikke skutt noe(hadde vel noen mulige sjanser, men turde bare ikke), gåsa valgte å sette seg i 3 små flokker 50-100 meter unna bulvanene mine Førøvrig smalt det godt rundt på andre åkre rundt eidsbotn. Så gås er det. Enten må du melde deg til Waade & Co på skogn og håpe det beste, kysse tærne til NINA på nesset(som har leid hele skiten i forskningens navn på TREDJE året) eller spørre en trivelig småbruker om du kan legge deg til på stubbåkern hans.
  20. Var egentlig på gåsejakt idag, men da denne landet rett ved blindsen, da ble min første stokkand felt. Gid det måtte bli mange flere
  21. Skjøt et par duer i fjor og jeg valgte å grave fileene. La dem parvis i lufttomme poser med litt Bache Gabrielsen 3 Kors, sukker, salt, pepper og einebær. Par dager i kjøleskapet + modning, servert i tynne strimler med tyttebærrømme, rødløk og flatbrød. Alle tiders forrett!
  22. Hva funksjon angår funka iallefall graset. Ble ikke gås idag, krydde riktignok av kortnebb som ikke ville lande der jeg ville, men ei forvirra stokkandfrøken så seg hag i FUD'sa og landa så å si på blindsen. Jeg finnes ikke kresen, så da ble det and idag.
  23. Hva tror dere litt mer innskutte gåsejegere om å bruke tørt, gult gress som erstattning for halm? Er ikke mulig å luke nok stubbhalm til å dekke halvparten av blindsen, halm fra andre åkere er forbudt og kunstig halm tar for lang tid/ er vanskelig å skaffe. Noen meninger?
  24. Fredning + stimulere til økt utak av predatorer(skuddpremier og f.ek.s gjøre det obligatorisk å levere 1-2 rev og/el. 10-15 kråker for å få kjøpe jaktkort)
  25. Lå på åker i innherred i dag tidlig, pent vær og kunne konstantere at intressen for å trekke var betraktelig større enn for å raste. Plog etter plog(antar det var kortnebb?) passerte uten fnugg av intresse for fudsa. De som rastet satt på åkre som var fredet, friområder, NINA-styrt, sperret av andre årsaker eller på områder utenfor jaktkortområdet.
×
×
  • Create New...