Jump to content

Luxus Lungemos

Members
  • Posts

    392
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Luxus Lungemos last won the day on November 28 2022

Luxus Lungemos had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Luxus Lungemos's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

76

Reputation

  1. Jeg glemte det ikke men det kom ikke fram eksplisitt. Jeg skrev: Jeg opplever at nyetablerte familier får det til å gå rundt, med både blanke biler og fine ferier på programmet. Problemene starter når de ikke vil bo sammen lenger. Da går ikke kabalen opp for mange. Spørsmålet da er om det er skattebetalernes ansvar å sikre dem den levestandarden de er vant med? Siden du henviser til en gammel SV'er om har sittet i Finanskomiteen i samme slengen vil jeg nevne et par ting som er prøvd ut som god SV politikk og som de fleste skjønner er håpløst. Etterkrigstidens prisregulering på boliger, som opp mot 80 tallet skapte høyrebølgen og Willoch regjeringen. Boliger ble omsatt med den fastsatte prisen, i tillegg en pris som ble forhandlet mellom kjøper og selger. Når noen hadde kjøpt bolig var det alltid snakk om hvor mye man måtte gi under bordet. En av svakhetene til kommunismen er at det tvinger fram en svart økonomi. De som har penger tjener på det, og de som ikke har penger taper. Offentlige oppkjøpt av boliger som tildeles trengende. Det offentlige går inn med skattekroner å kjøper opp bygårder og annen boligmasse. Altså, man krever inn skatter av vanlige folk, og dytter dem inn i boligmarkedet som driver prisene i været. Vanlige folk må betale dobbelt med høye skatter og høyere boligpriser, mens kapitalistene ler hele vegen til banken.
  2. Det er en fin og viktig diskusjon som foregår i denne tråden. Ting går i feil retning, og det er en konsekvens av politikk som er ført og beslutninger som er tatt. Man skal være forsiktig med å sette folk opp mot hverandre, men det er dessverre ikke mulig å komme unna hvis man ønsker å komme til bunns i dette: Hvorfor er det så mange som sliter økonomisk i Norge? Det økonomiske idealet i Norge er kjernefamilien med 2 inntekter. Dette er en svært effektiv og rasjonell måte å leve på, i motsetning til de fleste andre konstellasjonene som tvinger seg fram i lys av feminisme, toleranse og inkludering. Norge har også hatt en stor innvandring med folk som ikke fungerer i vårt land, da med tanke på å være en økonomisk plussfaktor. Dette styrer minstesatsene til staten, som også rammer Ola og Kari. Norge har innrettet seg på billig arbeidskraft fra utlandet gjennom EØS avtalen. Så har vi vært så generøse å sendt Norske folk som hadde passet i disse jobbene på NAV -en av flere fattigdomsfeller. Før var det sånn at du var din egen lykkes smed, og din økonomi var en konsekvens av dine beslutninger. Slik er det ennå, men politikere og samfunn forteller deg noe annet. Mange tror at det er staten og felleskapet som plukker opp regningene dine. Å sikre seg selv som arbeidstager med god kompetanse i trygge jobber, har jeg inntrykk av ikke lenger er noe mål for mange. Mange tar tulleutdannelser for å få tullejobber som aldri gir avkastning til å betjene huslån og betale for ferien man drømmer om. Vi så det under pandemien, og vi ser det nå med den store inflasjonen. Den norske befolkingen vet ikke om noe annet enn å sveve på en rosa sky, helt til den fæle virkeligheten treffer oss. Så da blir spørsmålet, hvem tar regningen? Arbeidstakerne. Som har tatt studielån og utdannelse og stått opp om morran for å få samfunnet til å gå rundt? Næringslivet. Som skal sikre velstand og gode arbeidsplasser inn i fremtiden? Oljefondet. Som presser rentene oppover og skaper prisvekst? Hver enkelt av oss som må betale det det koster å leve i et velfungerende samfunn, til tross for at kostnadene er høyere enn det mange klarer å betjene? Har AS Norge blitt et monster som har frikjøpt de samfunnsøkonomiske tyngdelovene med oljepenger? Ja, jeg tror det, og det kommer til å komme korreksjoner som blir stygge. De som har tatt riktige beslutninger gjennom livet kommer til å dra opp stigen etter seg. Igjen sitte en underklasse som vi brukte 500 år på å avskaffe, og 20 år på å reetablere.
  3. @Jegermeisteren Hva mener du regjering og majesteten skulle gjort? I løpet av få timer ville de vært tatt til fange av de tyske troppene, hvis de ikke hadde forlatt Oslo. Og da hadde de, i beste fall, kunne gått i en slags "samlingsregjering" med Vidkun Q. Kanskje ikke så ulikt det "Administrasjonsrådet" gjorde (et organ som det virkelig går an å stille spørsmålstegn ved). Jeg synes du illustrerer meget godt det jeg prøver å belyse. I norsk offentlighet starter historien 9 april 1940. Det har vi lært av NRK, i litteraturen og i de politiske føringer som har vært i Arbeiderpartiets interesse i hele etterkrigstiden. Hva om vi ser på konsekvensene av de beslutninger som ble tatt i årene før 1940? Hva om vi nøster opp årsakssammenhengene som fører til den Tyske invasjonen og faneflukten? Kunne ting vært annerledes? I Norge er 9 april like skjebnebestemt som at vannet renner nedover. Det er litt interessant å rokke litt ved den "sannheten". Kanskje historien kunne sett annerledes ut hvis noen tok et steg fram og tok ansvar? Kanskje mange jødiske liv kunne vært spart hvis vi evnet å ha kontroll på territoriet vårt? Kanskje landet kunne stått samlet, istedenfor å kjøre et landsvikoppgjør mot folk som truet etterkrigsregjeringen? Kanskje sjøfolkene våres hadde fått litt respekt for den viktige krigsinnsatsen de gjorde? Kanskje vi kunne spilt en viktig rolle i krigsteateret, istedenfor å være passivt okkupert? @Jegermeisteren: Ville du rådet President Volodymyr Zelenskyj til å ta en Kong Haakon?
  4. Fant en gammel men interessant tråd. Det er noe med historien som gjentar seg og hvor viktig det er å kjenne til hva som blir fortalt og ikke minst hva om faktisk skjer. At vi lever i en tid der kampen om sannheten og definisjonsmakten er påtrengende gjør at det kan være nyttig å sammenligne hva som skjedde i 2 verdenskrig i Norge og hva som utspiller seg nå med krisen i Europa. Noe av det mest slående og paradoksale er hvordan Norsk offentlighet har dyrket Kongefamiliens og Regjeringens flukt fra Tyske invasjonsstyrker som en heltedåd, og også dyrket noen få utvalgtes innsats (som ikke hadde noen innvirkning på krigens gang). Mens andres innsats har man helst sett gå i glemmeboken, for å ikke rippe opp i det store sviket som ble gjort i 1940. Faneflukten var selvfølgelig en konsekvens av en håpløs pasifistisk politikk, som gjorde det umulig for vanlige folk å gi effektiv motstand. Kaoset var så komplett at mange unge gutter melde seg som frontkjempere i Tysk tjeneste. Det kan argumenteres for at Regjeringen Nygårsvolds manglende ledelse etterlot mange som ønsket å kjempe for landet sitt til kommunister og nazister. Nå står presidenten i Ukraina i samme situasjon som Kong Haakon gjorde i 1940. Men han har tatt et annet valg. President Volodymyr Zelenskyj blir hyllet som en stor leder. Og han har vel virkelig skrevet seg inn i historien som en president som går i spissen for sitt land og sine soldater. Ukraina har virkelig gitt Putin en på kjeften. Hvordan dette ender er vel fremdeles et spørsmål der både tilfeldigheter og uforutsigbarheter fremdeles er viktige faktorer. Skulle likt å visst hvilken strategi Konge og Regjering har for et krigsutbrudd i Norge. Er det en bejublet faneflukt som har vært hyllet i 17 maitaler i nå snart 80 år, eller vil de følge presidenten i Ukraina, stå fram som ledere og holde landet samlet?
  5. Hei. Takker for innspill. Litt av greia her er jo å klare å planlegge utførelsen så godt at jeg klarer å jobbe effektivt og ha god fremdrift. Litt av nøkkelen tenker jeg er å klare å utnytte arbeidskraften til dama, men da kan jeg ikke stå å klø meg i hodet og lure på ting og tang. Jeg legger opp en plan i forkant, med noen skisser og sørger for å bestille det jeg trenger av materialer slik at det blir effektivt. Kan også hende at jeg i løpet av prosjekteringen avdekker enkelte ting som jeg setter bort til en fagmann, men i utgangspunktet er planen å pådra oss så mye selvtillit at vi tar alt på strak arm
  6. Hei Håper det er noen praktikere her som kan gi meg noen tips. Saken er: Har fått en hytte som kjærringa mener trenger en snekker, og sommerferien er øremerket jobb på hytta. Den trenger terrasse, gjerder, port, dører, ny rominndeling, levegg, utspring osv. Jeg har snekret litt stillaser, brygger og diverse provisoriske innrettinger på brakkerigger, er kjent med verktøy og teknikker, men har aldri trengt å tenke på å anskaffe materialer, konstruere fagmessig, og ikke minst gjøre en finnish som er hakket vassere enn hva jeg til nå har hatt behov for. Jeg trenger et boktips som gjør meg til en fagmann i en helvetes fart. Anbefalinger og tips mottas med takk.
  7. Blir litt åfftåpikk dette så jeg kommenterer M67, og avslutter: Vi kan konkludere når vi har opparbeidet flokkimmunitet eller fått vaksiner til hele befolkningen Tror ikke det. Vi kunne bare sørget for at det er mer attraktivt å jobbe i helsevesenet og andre kritiske yrker, enn å være blogger, skuespiller, fotballspiller, naver, tatovør, sjaman,
  8. Det er verdt å merke seg at i verdens rikeste land har næringsliv og organisasjoner så dårlig økonomi at noen dagers krise er nok til å slå ut hele samfunnet, mens staten som skatteinnkrever sitter på hele pengesekken. Dette gir staten en ekstrem makt, som vi har avhengige av fra vugge til grav. Et tankekors at statens viktigste oppgave er å sørge for sikkerheten til sin befolkning, men vi blir tatt på senga hver gang noe treffer oss. Hvorfor har vi ikke et helsevesen som er dimensjonert og forberedt for kriser?? Vi har visst aldri råd til å være i forkant av en krise. Det være seg 1940, 2011 eller 2020, men kostnadene i etterkant som er så formidable at det endrer livene til folk radikalt. I tiden som kommer er nok politikerne mest opptatt av å pasifisere borgernes frustrasjoner med bestikkelser, også kjent som brød og sirkus. Så jeg vil tro NKK får den hjelpen de trenger. NKK bør også ta grep og avslutte den kostbare analoge distribusjonen av det totalt uinteressante medlemsbladet Hundesport. Det lever 15 år på overtid. Her er det mye penger å spare vil jeg tro. Jeg meldte meg ut av NKK for flere år siden pga. pengebruk jeg mener er uforsvarlig. Siden staten sitter på hele Norges pengesekk, så får vi tro at NKK har nok bekjentskaper, fettere og hundeeiere i statsapparatet til at man kan snu strømmen i sugerørene for en stund slik at NKK berger seg.
  9. Ha på litt sukker på sopp/løk blandingen i en varm panne så du får en karamellisering, og en dæsj nypresset sitronsaft over. Helt magisk. Lært det av en proff viltkokk.
  10. Tja, med den halvhjertede informasjonen fra myndighetene og pressens fraværende nysgjerrighet så er det fritt fram å spekulere og konspirere.
  11. Det ble sagt på pressekonferansen i går, med henvisning til at det ikke rammet alle hundene i en husholdning. Men du har også rett. Veldig fortvilende når det er så mye usikkerhet.
  12. Andreasv skrev: Det er tilbakevist at det er smittsomt. Det er flere tilfeller der 1 hund dør og resten av hundene i huset ikke er rammet.
  13. Bakteriologen som deltok på pressekonferansen i går fra Veterinærhøyskolen, sa i en innskutt bisetning at hunder gjerne tar seg en slurk vann når de er ute på tur. Intet mer var sagt i den sammenheng, ingen fra pressen fulgte opp med mange naturlige spørsmål: Har de kartlagt vassdragene som renner der de døde hundene har vært på tur? Er det tatt vannprøver? Virker som at informasjonsstrategien er å si minst mulig, og nærmest unngå helt åpenbare problemstillinger i denne saken. Time will show, men det er ingen grunn til å ha tillit til myndigheter og presse i denne saken så langt, og skulle de vise seg at saken glir over uten noen svar, så vedder jeg en femmer på at noen som vet det meste puster lettet ut.
  14. Det er mange Brannmestere i Norge og de tar avgjørelser/gir ordrer på selvstendig grunnlag på bakgrunn av situasjonen i Deres ansvarsområde. I mitt distrikt hadde brannvesenet inne ekstramannskaper kontinuerlig i hele juni, juli og litt ut i august for å håndtere skogbranner og kjøre vann til bønder som hadde tomme brønner. I den forbindelse var det en ordre om å legge ned all skyteaktivitet og en oppfordring om å vise aktsomhet dersom man måtte ferdes i utmarka. Det var vel vurdert til at kapasiteten til brannmannskapene nærmet seg grensen for hva de klarte å håndtere og at tiltak måtte iverksettes for å ha en viss kontroll med situasjonen.
  15. Fikk plutselig minner fra førstegangstjenesten. Brig. N skulle teste ut multi purpose ammo fra Raufoss i 12.7 mitr. Hele troppen skulle være ute hele dagen i skytefeltet for ulike tester og øvelser. Første øvelsen fra å "sveipe" en åsside 2-300 meter unna vår stilling.Det gikk ikke mange sekundene fra første skuddet falt til hele åsen sto i brann. Øvelsen var vel både en suksess og en katastrofe, litt etter hvordan man ser det. En annen ting: Fjorårets tørkesommer resulterte i mange stengte skytebaner. Det var en generell ordre fra Brannmesteren som stengte ned all aktivitet på distriktets skytebaner. Ordren ble lojalt fulgt opp, men de ansvarlige på skytebanene ble utsatt for endel ubehageligheter i sosiale medier for dette. I forsøk på å forklare hvorfor vi ikke kunne tillate skyteaktivitet var det enkelte misfornøyde skyttere som idiotforklarte både brannsjef og ansvarlige på skytebanene. Jeg spør Dere: Bør illojalitet mot Brannmesterens ordre og drittslenging til tillitsvalgte i skyte/jeger klubbene resultere i et hjemmebesøk fra onkel politi? Illojaliteten var kun i sosiale medier, så det var kun der det tok fyr, men dog, kan man spørre seg om man er skikket til å ha våpen når man ikke skjønner alvoret i en ordre fra Brannmesteren pga. ekstremtørke,
×
×
  • Create New...