Jump to content

Luxus Lungemos

Members
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Luxus Lungemos last won the day on April 12

Luxus Lungemos had the most liked content!

Community Reputation

31 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blir litt åfftåpikk dette så jeg kommenterer M67, og avslutter: Vi kan konkludere når vi har opparbeidet flokkimmunitet eller fått vaksiner til hele befolkningen Tror ikke det. Vi kunne bare sørget for at det er mer attraktivt å jobbe i helsevesenet og andre kritiske yrker, enn å være blogger, skuespiller, fotballspiller, naver, tatovør, sjaman,
 2. Det er verdt å merke seg at i verdens rikeste land har næringsliv og organisasjoner så dårlig økonomi at noen dagers krise er nok til å slå ut hele samfunnet, mens staten som skatteinnkrever sitter på hele pengesekken. Dette gir staten en ekstrem makt, som vi har avhengige av fra vugge til grav. Et tankekors at statens viktigste oppgave er å sørge for sikkerheten til sin befolkning, men vi blir tatt på senga hver gang noe treffer oss. Hvorfor har vi ikke et helsevesen som er dimensjonert og forberedt for kriser?? Vi har visst aldri råd til å være i forkant av en krise. Det være seg 1940, 2011 eller 2020, men kostnadene i etterkant som er så formidable at det endrer livene til folk radikalt. I tiden som kommer er nok politikerne mest opptatt av å pasifisere borgernes frustrasjoner med bestikkelser, også kjent som brød og sirkus. Så jeg vil tro NKK får den hjelpen de trenger. NKK bør også ta grep og avslutte den kostbare analoge distribusjonen av det totalt uinteressante medlemsbladet Hundesport. Det lever 15 år på overtid. Her er det mye penger å spare vil jeg tro. Jeg meldte meg ut av NKK for flere år siden pga. pengebruk jeg mener er uforsvarlig. Siden staten sitter på hele Norges pengesekk, så får vi tro at NKK har nok bekjentskaper, fettere og hundeeiere i statsapparatet til at man kan snu strømmen i sugerørene for en stund slik at NKK berger seg.
 3. Ha på litt sukker på sopp/løk blandingen i en varm panne så du får en karamellisering, og en dæsj nypresset sitronsaft over. Helt magisk. Lært det av en proff viltkokk.
 4. Tja, med den halvhjertede informasjonen fra myndighetene og pressens fraværende nysgjerrighet så er det fritt fram å spekulere og konspirere.
 5. Det ble sagt på pressekonferansen i går, med henvisning til at det ikke rammet alle hundene i en husholdning. Men du har også rett. Veldig fortvilende når det er så mye usikkerhet.
 6. Andreasv skrev: Det er tilbakevist at det er smittsomt. Det er flere tilfeller der 1 hund dør og resten av hundene i huset ikke er rammet.
 7. Bakteriologen som deltok på pressekonferansen i går fra Veterinærhøyskolen, sa i en innskutt bisetning at hunder gjerne tar seg en slurk vann når de er ute på tur. Intet mer var sagt i den sammenheng, ingen fra pressen fulgte opp med mange naturlige spørsmål: Har de kartlagt vassdragene som renner der de døde hundene har vært på tur? Er det tatt vannprøver? Virker som at informasjonsstrategien er å si minst mulig, og nærmest unngå helt åpenbare problemstillinger i denne saken. Time will show, men det er ingen grunn til å ha tillit til myndigheter og presse i denne saken så langt, og skulle de vise seg at saken glir over uten noen svar, så vedder jeg en femmer på at noen som vet det meste puster lettet ut.
 8. Det er mange Brannmestere i Norge og de tar avgjørelser/gir ordrer på selvstendig grunnlag på bakgrunn av situasjonen i Deres ansvarsområde. I mitt distrikt hadde brannvesenet inne ekstramannskaper kontinuerlig i hele juni, juli og litt ut i august for å håndtere skogbranner og kjøre vann til bønder som hadde tomme brønner. I den forbindelse var det en ordre om å legge ned all skyteaktivitet og en oppfordring om å vise aktsomhet dersom man måtte ferdes i utmarka. Det var vel vurdert til at kapasiteten til brannmannskapene nærmet seg grensen for hva de klarte å håndtere og at tiltak måtte iverksettes for å ha en viss kontroll med situasjonen.
 9. Fikk plutselig minner fra førstegangstjenesten. Brig. N skulle teste ut multi purpose ammo fra Raufoss i 12.7 mitr. Hele troppen skulle være ute hele dagen i skytefeltet for ulike tester og øvelser. Første øvelsen fra å "sveipe" en åsside 2-300 meter unna vår stilling.Det gikk ikke mange sekundene fra første skuddet falt til hele åsen sto i brann. Øvelsen var vel både en suksess og en katastrofe, litt etter hvordan man ser det.😂 En annen ting: Fjorårets tørkesommer resulterte i mange stengte skytebaner. Det var en generell ordre fra Brannmesteren som stengte ned all aktivitet på distriktets skytebaner. Ordren ble lojalt fulgt opp, men de ansvarlige på skytebanene ble utsatt for endel ubehageligheter i sosiale medier for dette. I forsøk på å forklare hvorfor vi ikke kunne tillate skyteaktivitet var det enkelte misfornøyde skyttere som idiotforklarte både brannsjef og ansvarlige på skytebanene. Jeg spør Dere: Bør illojalitet mot Brannmesterens ordre og drittslenging til tillitsvalgte i skyte/jeger klubbene resultere i et hjemmebesøk fra onkel politi? Illojaliteten var kun i sosiale medier, så det var kun der det tok fyr😃, men dog, kan man spørre seg om man er skikket til å ha våpen når man ikke skjønner alvoret i en ordre fra Brannmesteren pga. ekstremtørke,
 10. Trådstarten sneier innom det viktigste i dette spørsmålet. Gram og mm blir uinteressante teknikaliteter, rypa dør uansett hvis du treffer. Men kjøttødeleggelse er veldig sentralt, og her har vi nordboende mye å lære av jegere fra kontinentet. I andre land paraderes viltet etter jakten og jegere setter sin ære i å presentere viltet på en respektfull måte. Blod, gørr og skamferte fuglekropper er ikke akseptert. Jeg merker meg at italienere jeg har jaktet ryper sammen med bruker 9 hagl. Det går helt utmerket. Fuglen går i bakken tilsynelatende uten en skramme. Personlig foretrekker jeg 7 på høstrypejakta. Bruker 5 på skogsfugljakt og skyter både rype og rugde med denne om muligheten byr seg. Ryper skutt med 5 kan ofte være mer blodige enn de som er skutt med 7. Jeg synes vi godt kan sette vår ære i å behandle disse råvarene med kvalitetsbevissthet og respekt.
 11. Som svar på at et antall personer har blitt drept av politiet, spør Ruger #1 om de fortjener å dø. Her er det rom for noe filosofering. Som trådstarter der jeg tar til orde for at det ikke finnes noe som heter lekevåpen så er det underforstått at i det man har et våpen i hånd og virker truende på andre så er man juridisk fredløs. Det er den enkeltes ansvar å aldri sette seg selv i denne situasjonen. Og jeg mener foreldre forsømmer seg når de lar barn sikte på hverandre med våpen, og for egen del som jeger og militær får mine barn den samme våpenopplæring som jeg fikk av min far. Og det er kort og godt, dette er ikke lektøy, og med dette følger lover, regler, forståelse, respekt og ikke minst å lære seg "språket" den viktige kommunikasjonen der man forteller omverdenen at våpenet er i hendene på en skolert skytter. Det gir tillit og man unngår fatale misforståelser. En rypejeger møter fremmede i fjellet med knekt hagle, en liten gest med stor betydning. Når politiet rykker ut på en hendelse der det kan være våpen vil jeg tro de i de fleste tilfeller ikke har klart for seg hva som vil møte dem. De må være forberedt på det uforutsigbare. Dersom politiet ser et veivende våpen i hendene på en person som ikke reagerer defensivt på politiets nærvær så er det snipp, snapp snute. Politiet har ingen valg. Offeret hadde sikkert ikke fortjent å dø, i de fleste tilfeller ligger det sikker mye rus og psykiatri i slike hendelser. Men om offeret hadde fått inn med morsmelken at våpen ikke er lektøy hadde muligens situasjonen deeskalert ved syn av blålysene. Det er lov å drite seg ut. Men ikke når det kommer til våpen. Da ligger ansvaret på deg eller dine foresatte...ellers kan du få deg ei kule.
 12. Vi kan gjerne diskutere folkeskikk og våpen også. Det må jeg forutsette at Kammerets lesere vet litt om. Når vi vet at jussen ikke skiller mellom lekevåpen og våpen kan vi etter mitt syn se bort fra at det finnes lekevåpen.
 13. https://www.nrk.no/urix/svensk-politi-beklager-drapet-pa-eric-1.14151664 Jeg har vokst opp med at det ikke finnes noe som heter lekevåpen. Tror jeg har skrevet om det tidligere, men har diskutert relativt kraftig med Kammermedlemmer som synes barn skal få leke med våpenleker. Har selv vært i den hyggelige enden av skytevåpen som mannskap i Forsvaret, kjenner godt drillen og rutiner for når det skal smelle på alvor. Om det er barnet ditt som plutselig står i en utenkelig situasjon med våpen i hånd og nødvergeparagrafen tilsynelatende gjeldene, eller du kommer opp i en situasjon der du tror du må ta en fatal beslutning innen et kvart sekund. Så hadde det sikkert vært greit å slippe å ta med i regnestykket at det finnes millioner av lekevåpen der ute. Uansett, du følger drillen, du overlever og et barn dør. Du kan ikke klandres, men jeg klandrer alle som lar barn tro at våpen er leketøy. Sett i lys den siste hendelsen i Sverige jeg har linket til oppfordrer jeg alle våpenfolk som har barn om å rydde vekk alle lekevåpen. Så får heller barna være med på skytebanen og jakt og lære seg våpenkultur og respekt slik det skal være.
 14. Eller med andre ord "Svenske tilstander". Vår tids største politiske fiasko.
 15. For noen få øre, kan du tappe vann av høyeste kvalitet rett fra krana hjemme, og du returnerer det i avløpet til et renseanlegg. Brannvesenet kan ta ut store mengder vann "hvorsomhelst". Både Kongen og Jørgen Hattemaker tar godt vann som en selvfølge i Norge. Vi tar det som en så stor selvfølge at til tross for at det er den viktigste ressursen vi har er det ingen som funnet på at det er et maktmiddel. I andre land er vann ingen felles ressurs, og de som til enhver tid har makten bestemmer hvem som får vann og hva de må betale. Vannbransjen i Norge er relativt anonym. Ser man litt nærmere etter er det milliardbusiness med tusenvis av ansatte. For egen del nyter jeg friskt fjellvann, men litt skepsis er sunt dersom det er beitedyr i terrenget. I hytter må man være forsiktig med at ikke mus kan gå i vannbøtter og drikkekar. I felten i Norge mener jeg kunnskap, erfaring og sunt bondevett er bedre enn vannrensedingser. Mange jegere ønsker å framstille seg sjøl som mer erfare og feltvante enn de er. Man kan la seg imponere av veltalenhet og kunnskap om mangt, men når den grunnleggende kunnskapen om å finne godt drikkevann mangler blir man fort avslørt som en wannabe.
×
×
 • Create New...