Jump to content

Luxus Lungemos

Members
 • Content Count

  358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Luxus Lungemos last won the day on July 1 2018

Luxus Lungemos had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tja, med den halvhjertede informasjonen fra myndighetene og pressens fraværende nysgjerrighet så er det fritt fram å spekulere og konspirere.
 2. Det ble sagt på pressekonferansen i går, med henvisning til at det ikke rammet alle hundene i en husholdning. Men du har også rett. Veldig fortvilende når det er så mye usikkerhet.
 3. Andreasv skrev: Det er tilbakevist at det er smittsomt. Det er flere tilfeller der 1 hund dør og resten av hundene i huset ikke er rammet.
 4. Bakteriologen som deltok på pressekonferansen i går fra Veterinærhøyskolen, sa i en innskutt bisetning at hunder gjerne tar seg en slurk vann når de er ute på tur. Intet mer var sagt i den sammenheng, ingen fra pressen fulgte opp med mange naturlige spørsmål: Har de kartlagt vassdragene som renner der de døde hundene har vært på tur? Er det tatt vannprøver? Virker som at informasjonsstrategien er å si minst mulig, og nærmest unngå helt åpenbare problemstillinger i denne saken. Time will show, men det er ingen grunn til å ha tillit til myndigheter og presse i denne saken så langt, og skulle de vise seg at saken glir over uten noen svar, så vedder jeg en femmer på at noen som vet det meste puster lettet ut.
 5. Synes moderatorkorpset bør se seg litt i speilet her. At det er krevende å moderere et forum med så sprikende interesser og fagfelt er forståelig. Men man merker seg at enkelte moderatorer har en relativt arrogant stil som alle som har levd noen år skjønner er et tegn på usikkerhet i oppgaven man ha påtatt seg. Kan minnes endel meget gode og interessante diskusjoner om bl.a båndtvang og blyhagl. Dette er kontroversielle temaer som opptar/opptok mange skarpskodde skribenter. Denslags temaer er det vel stille om for tiden? (følger ikke så godt med lenger). Min påstand er at enkelte moderatorer nærmest fikk panikk i enkelte tråder. De behersket ikke temaet, og de forstod ikke problemstillingene. Resultatet var en massiv flukt av viktige bidragsytere til forumet. Det har helt sikker vært mange gode moderatorer her, det er alltid lettere å få øye på elefanten i glasshuset, enn de som utøver moderatorgjerningen med dyktighet. Det er ofte sånn at man merker ikke savnet etter dyktige folk før de faktisk er fraværende. En har jeg lagt merke til og hun er muligens ikke aktiv lenger, men Jaktlykke skjønte konseptet. Aldri arrogant, aldri på glattisen, skjønte hvor grense gikk, konsekvent, faglig dyktig... Virker nesten som at det ikke er jegere igjen på forumet, veldig synd, for vi har mye som er interessant å diskutere.
 6. Den politiske fløyen som var imot skattelette, gikk til valgt for å skjerpe skatten med 15 milliarder, samtidig med flere bomstasjoner og betydelig mindre ambisiøse på vegbygging. Så enten trenger politikerne en ny befolkning, eller så får vi bytte ut dem som sitter i posisjoner.
 7. Brompengeopprøret i Norge er de samme mekanismen som utløste valget av Trump i USA og Brexit. Samfunnseliten kommer i utakt med sin egen befolking. Når bompengepartiene fosser frem mot valget så er det et klart signal om at våre politikere har mistet kontakten med sine egne velgere. Skal man vise misnøye mot de som styrer landet stemmer man på protestpartier. At noen utpekes som melkekuer i samfunnet, og at store deler av pengene som inndrives ved bommene brukes til helt andre ting enn veg kan nok virke provoserende. I går (lørdag) var jeg ute å kjørte 2 ganger: Først en tur med et hengerlass for en nabo etter en storoppryding, jeg fikk æren fordi jeg har BE i sertifikatet og en bil som kan trekke tungt. Neste tur hentet jeg olje til en maskin som ikke er min, gjorde et sykebesøk og handlet inn søndagsmiddag for 8 personer. Jeg tar bomregningene for kjøring som er samfunnsnyttig og knapt nok i egeninteresse. På forskudd har jeg betalt avgift på drivstoff og vegavgift. Jeg lurer litt på hvordan samfunnet vårt hadde blitt hvis alle sluttet å kjøre bil? Jeg gir gjerne våre politikere et spark bak for sin antidemokratiske arroganse.
 8. Hvilke tiltak gjør de som er skeptiske til FB mot: Betalingtjenester Adgangskontroll og GPS sporing Mobilbruk Bompasseringer Privat og offentlig kameraovervåkning Diverse registre man er oppført i CV'er som ligger å slenger i rekrutteringsdatabaser Medisinbruk Listen er sikkert lengre... Skulle man prøve å unngå alt dette, så blir man automatisk mistenkeliggjort for ett eller annet😂 Det er et paradoks at noen er fryktelige engstelige for FB, men er helt ukritiske til å være oppført i jeger og våpenregistre. Kan tenke meg hva Putin er mest interessert i (vedder en femmer på at han har full kontroll)😏
 9. Det er mange Brannmestere i Norge og de tar avgjørelser/gir ordrer på selvstendig grunnlag på bakgrunn av situasjonen i Deres ansvarsområde. I mitt distrikt hadde brannvesenet inne ekstramannskaper kontinuerlig i hele juni, juli og litt ut i august for å håndtere skogbranner og kjøre vann til bønder som hadde tomme brønner. I den forbindelse var det en ordre om å legge ned all skyteaktivitet og en oppfordring om å vise aktsomhet dersom man måtte ferdes i utmarka. Det var vel vurdert til at kapasiteten til brannmannskapene nærmet seg grensen for hva de klarte å håndtere og at tiltak måtte iverksettes for å ha en viss kontroll med situasjonen.
 10. Fikk plutselig minner fra førstegangstjenesten. Brig. N skulle teste ut multi purpose ammo fra Raufoss i 12.7 mitr. Hele troppen skulle være ute hele dagen i skytefeltet for ulike tester og øvelser. Første øvelsen fra å "sveipe" en åsside 2-300 meter unna vår stilling.Det gikk ikke mange sekundene fra første skuddet falt til hele åsen sto i brann. Øvelsen var vel både en suksess og en katastrofe, litt etter hvordan man ser det.😂 En annen ting: Fjorårets tørkesommer resulterte i mange stengte skytebaner. Det var en generell ordre fra Brannmesteren som stengte ned all aktivitet på distriktets skytebaner. Ordren ble lojalt fulgt opp, men de ansvarlige på skytebanene ble utsatt for endel ubehageligheter i sosiale medier for dette. I forsøk på å forklare hvorfor vi ikke kunne tillate skyteaktivitet var det enkelte misfornøyde skyttere som idiotforklarte både brannsjef og ansvarlige på skytebanene. Jeg spør Dere: Bør illojalitet mot Brannmesterens ordre og drittslenging til tillitsvalgte i skyte/jeger klubbene resultere i et hjemmebesøk fra onkel politi? Illojaliteten var kun i sosiale medier, så det var kun der det tok fyr😃, men dog, kan man spørre seg om man er skikket til å ha våpen når man ikke skjønner alvoret i en ordre fra Brannmesteren pga. ekstremtørke,
 11. Ble litt krenket når jeg serverte en utsøkt argentinsk biff til en bekjent. Hen mente jeg kunne servert kortreist mat. Det poenget ser jeg. Men jeg måtte bite meg i leppa når hen fortalte i samme åndedrag at hen hadde flydd t/r Gardermoen-Tromsø for å drikke kaffe med en tjommis. Enkelte har visst ikke helt fått kalibrert klimaengasjementet sitt ennå. Personlig pronomen, subjektsform, 3.person - hen, er brukt i frykt for å krenke noen.
 12. Er det nok med en halvkilo einerbær i viltsausen?
 13. Trådstarten sneier innom det viktigste i dette spørsmålet. Gram og mm blir uinteressante teknikaliteter, rypa dør uansett hvis du treffer. Men kjøttødeleggelse er veldig sentralt, og her har vi nordboende mye å lære av jegere fra kontinentet. I andre land paraderes viltet etter jakten og jegere setter sin ære i å presentere viltet på en respektfull måte. Blod, gørr og skamferte fuglekropper er ikke akseptert. Jeg merker meg at italienere jeg har jaktet ryper sammen med bruker 9 hagl. Det går helt utmerket. Fuglen går i bakken tilsynelatende uten en skramme. Personlig foretrekker jeg 7 på høstrypejakta. Bruker 5 på skogsfugljakt og skyter både rype og rugde med denne om muligheten byr seg. Ryper skutt med 5 kan ofte være mer blodige enn de som er skutt med 7. Jeg synes vi godt kan sette vår ære i å behandle disse råvarene med kvalitetsbevissthet og respekt.
 14. Luxus Lungemos

  HV!

  På begynnelsen av 2000 tallet ble tvillingtårna i NY lagt i grus. Det norske forsvaret var i praksis nedlagt etter murens fall i 1989. HV fikk plutselig romslige budsjetter og oppdraget med å trygge landet mot terroristene. Mye av treningen ble lagt om, det var mye fokus på at Norge var i fred, men måtte håndtere lokale kriser. Man skulle drive krig i tettbygde områder uten å skremme barnehagebarna, og underlagt sivil juss som fratar styrkene enhver militær troverdighet. Utad fikk folket vite at HV var omorganisert og styrket for å møte terrortrusselen. Tror det ble sagt at vi var best i verden, med kapasitet til å takle enhver terrorsituasjon. Så kom 22 juli 2011 og vi dreit oss ut for hele verden.
 15. Som svar på at et antall personer har blitt drept av politiet, spør Ruger #1 om de fortjener å dø. Her er det rom for noe filosofering. Som trådstarter der jeg tar til orde for at det ikke finnes noe som heter lekevåpen så er det underforstått at i det man har et våpen i hånd og virker truende på andre så er man juridisk fredløs. Det er den enkeltes ansvar å aldri sette seg selv i denne situasjonen. Og jeg mener foreldre forsømmer seg når de lar barn sikte på hverandre med våpen, og for egen del som jeger og militær får mine barn den samme våpenopplæring som jeg fikk av min far. Og det er kort og godt, dette er ikke lektøy, og med dette følger lover, regler, forståelse, respekt og ikke minst å lære seg "språket" den viktige kommunikasjonen der man forteller omverdenen at våpenet er i hendene på en skolert skytter. Det gir tillit og man unngår fatale misforståelser. En rypejeger møter fremmede i fjellet med knekt hagle, en liten gest med stor betydning. Når politiet rykker ut på en hendelse der det kan være våpen vil jeg tro de i de fleste tilfeller ikke har klart for seg hva som vil møte dem. De må være forberedt på det uforutsigbare. Dersom politiet ser et veivende våpen i hendene på en person som ikke reagerer defensivt på politiets nærvær så er det snipp, snapp snute. Politiet har ingen valg. Offeret hadde sikkert ikke fortjent å dø, i de fleste tilfeller ligger det sikker mye rus og psykiatri i slike hendelser. Men om offeret hadde fått inn med morsmelken at våpen ikke er lektøy hadde muligens situasjonen deeskalert ved syn av blålysene. Det er lov å drite seg ut. Men ikke når det kommer til våpen. Da ligger ansvaret på deg eller dine foresatte...ellers kan du få deg ei kule.
×
×
 • Create New...