Jump to content

Luxus Lungemos

Members
 • Content Count

  346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Luxus Lungemos last won the day on July 1 2018

Luxus Lungemos had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Luxus Lungemos

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luxus Lungemos

  12/70 5-er skudd på rype?

  Trådstarten sneier innom det viktigste i dette spørsmålet. Gram og mm blir uinteressante teknikaliteter, rypa dør uansett hvis du treffer. Men kjøttødeleggelse er veldig sentralt, og her har vi nordboende mye å lære av jegere fra kontinentet. I andre land paraderes viltet etter jakten og jegere setter sin ære i å presentere viltet på en respektfull måte. Blod, gørr og skamferte fuglekropper er ikke akseptert. Jeg merker meg at italienere jeg har jaktet ryper sammen med bruker 9 hagl. Det går helt utmerket. Fuglen går i bakken tilsynelatende uten en skramme. Personlig foretrekker jeg 7 på høstrypejakta. Bruker 5 på skogsfugljakt og skyter både rype og rugde med denne om muligheten byr seg. Ryper skutt med 5 kan ofte være mer blodige enn de som er skutt med 7. Jeg synes vi godt kan sette vår ære i å behandle disse råvarene med kvalitetsbevissthet og respekt.
 2. Luxus Lungemos

  HV!

  På begynnelsen av 2000 tallet ble tvillingtårna i NY lagt i grus. Det norske forsvaret var i praksis nedlagt etter murens fall i 1989. HV fikk plutselig romslige budsjetter og oppdraget med å trygge landet mot terroristene. Mye av treningen ble lagt om, det var mye fokus på at Norge var i fred, men måtte håndtere lokale kriser. Man skulle drive krig i tettbygde områder uten å skremme barnehagebarna, og underlagt sivil juss som fratar styrkene enhver militær troverdighet. Utad fikk folket vite at HV var omorganisert og styrket for å møte terrortrusselen. Tror det ble sagt at vi var best i verden, med kapasitet til å takle enhver terrorsituasjon. Så kom 22 juli 2011 og vi dreit oss ut for hele verden.
 3. Luxus Lungemos

  Lekevåpen

  Som svar på at et antall personer har blitt drept av politiet, spør Ruger #1 om de fortjener å dø. Her er det rom for noe filosofering. Som trådstarter der jeg tar til orde for at det ikke finnes noe som heter lekevåpen så er det underforstått at i det man har et våpen i hånd og virker truende på andre så er man juridisk fredløs. Det er den enkeltes ansvar å aldri sette seg selv i denne situasjonen. Og jeg mener foreldre forsømmer seg når de lar barn sikte på hverandre med våpen, og for egen del som jeger og militær får mine barn den samme våpenopplæring som jeg fikk av min far. Og det er kort og godt, dette er ikke lektøy, og med dette følger lover, regler, forståelse, respekt og ikke minst å lære seg "språket" den viktige kommunikasjonen der man forteller omverdenen at våpenet er i hendene på en skolert skytter. Det gir tillit og man unngår fatale misforståelser. En rypejeger møter fremmede i fjellet med knekt hagle, en liten gest med stor betydning. Når politiet rykker ut på en hendelse der det kan være våpen vil jeg tro de i de fleste tilfeller ikke har klart for seg hva som vil møte dem. De må være forberedt på det uforutsigbare. Dersom politiet ser et veivende våpen i hendene på en person som ikke reagerer defensivt på politiets nærvær så er det snipp, snapp snute. Politiet har ingen valg. Offeret hadde sikkert ikke fortjent å dø, i de fleste tilfeller ligger det sikker mye rus og psykiatri i slike hendelser. Men om offeret hadde fått inn med morsmelken at våpen ikke er lektøy hadde muligens situasjonen deeskalert ved syn av blålysene. Det er lov å drite seg ut. Men ikke når det kommer til våpen. Da ligger ansvaret på deg eller dine foresatte...ellers kan du få deg ei kule.
 4. Luxus Lungemos

  Lekevåpen

  Vi kan gjerne diskutere folkeskikk og våpen også. Det må jeg forutsette at Kammerets lesere vet litt om. Når vi vet at jussen ikke skiller mellom lekevåpen og våpen kan vi etter mitt syn se bort fra at det finnes lekevåpen.
 5. Luxus Lungemos

  Lekevåpen

  https://www.nrk.no/urix/svensk-politi-beklager-drapet-pa-eric-1.14151664 Jeg har vokst opp med at det ikke finnes noe som heter lekevåpen. Tror jeg har skrevet om det tidligere, men har diskutert relativt kraftig med Kammermedlemmer som synes barn skal få leke med våpenleker. Har selv vært i den hyggelige enden av skytevåpen som mannskap i Forsvaret, kjenner godt drillen og rutiner for når det skal smelle på alvor. Om det er barnet ditt som plutselig står i en utenkelig situasjon med våpen i hånd og nødvergeparagrafen tilsynelatende gjeldene, eller du kommer opp i en situasjon der du tror du må ta en fatal beslutning innen et kvart sekund. Så hadde det sikkert vært greit å slippe å ta med i regnestykket at det finnes millioner av lekevåpen der ute. Uansett, du følger drillen, du overlever og et barn dør. Du kan ikke klandres, men jeg klandrer alle som lar barn tro at våpen er leketøy. Sett i lys den siste hendelsen i Sverige jeg har linket til oppfordrer jeg alle våpenfolk som har barn om å rydde vekk alle lekevåpen. Så får heller barna være med på skytebanen og jakt og lære seg våpenkultur og respekt slik det skal være.
 6. Luxus Lungemos

  Forbud mot macheter

  Eller med andre ord "Svenske tilstander". Vår tids største politiske fiasko.
 7. Luxus Lungemos

  Jakt, jobb og familieliv – korleis kombinerer du det?

  Det finnes 2 strategier her: 1. Finne en parter som er like interessert. Da har Dere et fantastisk utgangspunkt for å lage en super sammensveiset familie som har det trivelig sammen. 2. Ha så god økonomi at du kan kaste penger på alle problemer. Den kvinnelige hjernen er en primitiv kalkulator.
 8. Luxus Lungemos

  Vannrensing i Norge/vannrenser

  For noen få øre, kan du tappe vann av høyeste kvalitet rett fra krana hjemme, og du returnerer det i avløpet til et renseanlegg. Brannvesenet kan ta ut store mengder vann "hvorsomhelst". Både Kongen og Jørgen Hattemaker tar godt vann som en selvfølge i Norge. Vi tar det som en så stor selvfølge at til tross for at det er den viktigste ressursen vi har er det ingen som funnet på at det er et maktmiddel. I andre land er vann ingen felles ressurs, og de som til enhver tid har makten bestemmer hvem som får vann og hva de må betale. Vannbransjen i Norge er relativt anonym. Ser man litt nærmere etter er det milliardbusiness med tusenvis av ansatte. For egen del nyter jeg friskt fjellvann, men litt skepsis er sunt dersom det er beitedyr i terrenget. I hytter må man være forsiktig med at ikke mus kan gå i vannbøtter og drikkekar. I felten i Norge mener jeg kunnskap, erfaring og sunt bondevett er bedre enn vannrensedingser. Mange jegere ønsker å framstille seg sjøl som mer erfare og feltvante enn de er. Man kan la seg imponere av veltalenhet og kunnskap om mangt, men når den grunnleggende kunnskapen om å finne godt drikkevann mangler blir man fort avslørt som en wannabe.
 9. Luxus Lungemos

  Survivalkniver fra 80tallet

  Minnes kompisen min som datt ned fra et tre "langt ut i villmarka". Fikk en jævlig kjøttflenge på låret som vi sydde i felt med hjelp av rambokniven. Foreldrene våre var ikke imponerte.😂
 10. Luxus Lungemos

  Er forumreglene for hemmende for prinsipielle diskusjoner?

  Siden jeg sier noe om utviklingen videre, blir det litt upresist av deg å avkreve svar om hva som har skjedd? Men midlertidig væpning av politiet, avlysninger av 17. mai tog og mengder av betongsjikaner i Oslos paradegate er vel ikke hovedsaklig et tiltak mot høyreekstremistisk terror?
 11. Luxus Lungemos

  Er forumreglene for hemmende for prinsipielle diskusjoner?

  Jeg tenker dette er et tema som den Norske befolkningen har svært liten kunnskap om, og det er noe myndighetene synes er veldig beleilig at det ikke diskuteres. Jeg kan ikke se at et diskusjonsforum kan være tjent med å ha regler som hemmer diskusjonen rundt prinsipielle diskusjoner. Staten har som sitt primære oppdrag å sørge for sikkerheten til sin befolkning, vi opplever nå en tillitskrise til både politi og forsvar. Utviklingen av ekstreme politiske fraksjoner både til høyre og venstre er en konsekvens av bl.a. frykten for å diskutere de vanskelige temaene. Et samfunn der man har berøringsangst for visse temaer er ikke et sunt demokrati.
 12. Luxus Lungemos

  Pågrepet for bæring av blokkfløyte

  Spørsmålet er hvilke politiske beslutninger som er tatt som har ført til at tillitssamfunnet har havarert?
 13. Luxus Lungemos

  Hund har rotet seg bort

  Det er slik det fungerer når hunden er vant til å være ute i terreng, og ikke minst er godt trent. Har hunden fått mulighet til å lære seg å bruke sine sanser kan de vise temmelig spektakulær navigering. Men man kommer ikke dit med å ligge på sofaen.
 14. Luxus Lungemos

  Nedgraving av innmat/vom

  Svineriet ligger antageligvis i grunnvannet eller i en vannåre så det blir spredd. Farlig nær å trosse noen paragrafer i forurensningsloven vil jeg tro.
 15. Luxus Lungemos

  Skyter under....

  Nei, sikkert ikke hvis man kun står på bane å skyter med skyteklær. Men er det et jaktvåpen som brukes fra august til februar så vil man gjennom sesongen bruke ulike klær og sekker. Man må tilpasse skytingen med hvordan man er oppdresset. Har du stått i bar overkropp på sommeren å montert hagla 1000 ganger, så er det ikke noe hjelp når du står med tjukk jakke og sekk på vinterjakta (trådstarter ville oppleve at hagla hadde et annet/muligens bedre treffpunkt med litt tykkere klær). Da er ikke kolben og kinnet bestevenner lenger. Da må du vite hvor øye skal ligge i forhold til siktskinna. Da er veien veldig kort til å justere skytingen til våpenet, istedenfor å justere våpenet (som for mange aldri blir vellykket uansett). Personlig hadde jeg bare hevet våpenet ørlite grann i monteringen hadde jeg vært trådstarter. Det burde sitte med litt tørrtrening og noen runder på banen.
×