Jump to content

Bris

Members
  • Posts

    221
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bris

  1. Bris

    Bedde rifle i Bergen

    Den skal være frest for 695 ja, så det kan være en god løsning ja - ihvertfall om fresingen er presist utført. Trodde beddemassen herdet raskt jeg, men da kan det være bedre å vente til etter den mest hektiske jakten ja. Takk for svar
  2. Hei! Har vært uheldig og fått ødelagt stokken på min Tikka m695. Får en ny KKC stokk nå i uken som skal beddes. Forsår på børsemakerne her i området at det er lange ventelister på arbeid. - Noen som vet om noen som utfører bedding i området rundt Bergen? Kanskje noen som har gjort det noen ganger og kan ta jobben?? - Om jeg ikke skulle finne noen; er bedding noe en normalt nevenyttig kar enkelt kan klare selv. Reiser på reinsjakt neste uke og bør ha riflen klar til det....
  3. Jeg er ute etter en Gordon setter hvalp som skal jeg ønsker skal ha følgende egenskaper: familievennlig - godt gemytt. gode jaktggener. Viktig. Er ikke ute etter hund som (bare) går (for)stort, men som har god kontakt - kanskje avlet etter foreldre premiert på skogsfugl... tispe eksteriør. For min del er det som sitter mellom ørene (gemytt, jaktvett) viktigere enn at den vinner alt av utstillinger... Hunden får et hjem der den får rikelig mosjon, blir jaktet med og en eier som har god erfaring med fuglehunder. Noen som har tips til hvor man finner gode GS-kull??
  4. Samsung Powerbank til 599 på expert http://www.expert.no/batteribankernoedl ... k/p/23787/" target="_blank Skal visst klare 6 ladinger av Iphonen og har helt grei størrelse. Hadde den med to uker til fjells i sommer og den fungerte supert til min Iphone 4. Finner test på youtube også.
  5. Hei! Skulle gjerne hatt muligheten til å skyte på papp her i Bergen. Noen som vet hvor det er mulig å gjøre dette (100-200m)? Takk for svar
  6. Hei! Noen som har tips til en lett og god tofot som vil egne seg på min vixen i .222 som brukes til rypejakt? Hvilken lengde på beina er å anbefale? Blir mest liggende skyting, oftest i noe vinkel oppover og som oftest er det god tid til å justere anlegg etc. Takker for svar
  7. Lovende utsikter for årets rypejakt: http://www.dn.no/dnaktiv/article2664342.ece Ja det hadde vært kjekt om dette hadde vært tilfelle.
  8. Venter spent på å få riflen hjem fra doktoren som bytter løp, bedder mm. Ser forresten at det ligger tre Vixen i .222 til salgs på finn.no og minst en til salgs her på forumet. Og jeg som måtte vente lenge før jeg fant en i god stand...
  9. Skal få montert nytt løp på min Vixen i kal .222. Noen som har erfaring med hvilken riflestigning som gir best presisjon med 45-50 cm løp og 55 grains helmantel (Norma) ? (Løp blir enten Lilja eller Walther)
  10. Da her jeg opplevd det også. I helgen klarte jeg kunsttykket å skyte (eller avlive rettere sagt) en rype med kal .222 UTEN å treffe .. Rypen hadde ikke en skramme men fløy en liten runde etter skuddet før den deiste i bakken.
  11. Ser på ulike drivjaktfilmer fra bl.a Polen at det jaktes "hardere" og det virker som om det nesten alltid skytes på dyr i (større eller mindre) bevegelse. Er det slik at det "forventes" at alle jakter slik? Er kulturen slik at man godtar at det bommes litt for å få felt "nok" dyr?
  12. Hva som er lov er jeg usikker på men jeg fikk for noe uker siden tilsendt komplett rifle med sluttstykke og en god del ammunsjon i samme pakke. Den stod en halvmeter fra Post i butikk-skranken...Ikke bra, kan man si - Ihverfall ikke når man ser på pakningen avsender er en våpenhandler...
  13. Kongsberg 393 i 30-06 kan være noe. Ihvertfall mye bedre (mindre følelse av rekyl) enn f. eks Tikka T3. Presis er den ihvertfall.
  14. Gratulerer med første hjort ! Hvilket kaliber og kule ble brukt?
  15. Slik jeg har forstått det er det vanskelig å finne gode helmantelkuler (iallefall litt tyngre) i .223 til hjemmeladeren. Mulig jeg tar feil. Når det gjelder de som ikke lader selv så er det vel at den fabrikkammoen som tilbys har så høy hastighet at rypen innimellom blir skadet/"sprengt". .22 Hornet skal fungere ypperlig og være meget snill mot matviltet (lite kjøttødeleggelse). .222 kan være et godt alternativ for de som ikke lader selv. Der får man Norma fågel med 850 m/s utg. hastighet. Men hvis man ikke får presisjon med den er man vel like langt som med fabrikkammo til .223 (altså høye hastigheter som tenderer til mer kjøttødeleggelse)
  16. Har nå fått pusset ned det meste at området under baksiktet. Har også blånert opp med kaldblånering og det ble helt ok. Ikke like mørkt og jevnt som ellers, men som sagt ok. Mulig jeg legger på mer blånering, men uansett ikke veldig synlig område rett under kikkerten. Kikkerten som står på er en Leupold VX3 4,5-14 x 40 AO med fine duplex retikkel. Originalpipen er kappet til 50 cm og har montert på en A-tec Maxim demper. Ble litt stor, men har uansett mulighet til å redusere med moduler. Får se etterhvert hva jeg ender opp med. Var på banen i går og skjøt inn. Ikke helt i god skyteform merket jeg men fant ut at S&B 50 grains samlet dårligere enn Norma jaktmatch 55 grains (Kal .222 rem). Beste femskudds samling ble ca 4-5 cm, men det kan likegjerne skyldes skytter samt litt ruskete vind. Får prøve igjen med bedre forhold, bedre skyteform/fokus og med bakstøtte i benken. Uansett nydelig våpen å skyte med. Mulig jeg letter avtrekket noe mer også.
  17. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Se-hva- ... 73753.html Hvordan håndterer dere avfall ? Dette er jo en utfordring. Spesielt når man ikke bor langt ute i villmarken. Vi graver ned restene etter nedskjæring: Beinrester og noen ubrukelige slintrer, men restene etter flåing (skinn og avkappede føtter har noen ganger gått rett til gjennvinngingsstasjonen...) Ble ikke særlig klokere av artikkelen ihvertfall...
  18. Med et fiberoptisk sikte ala "Easyhit" som fåes til ca 300 kr i mange forretninger tror jeg dette problemet er løst. Sikekornet (som "lyser" rødt) ser du bare med ditt høyre øye. http://www.gmax.no/produkt/553003(BC_6)/easy-hit-fiberoptisk-sikte-hagle/ http://www.wingevapen.no/index.php?do=page&page_id=35
  19. Har en Redfield Raider 550 metric som jeg er meget fornøyd med. 1950,- hos Jakt og Friluft. Måler glimrende opp til 500 meter.
  20. Tror nok ikke det noen gang blir så mange ryper at man blir tvunget til å starte jakt på dem- skal bli rimelig mange av dem før dem gjør noe skade eller fare for noe som helst... En totalfredning er dumt og kunnskapsløst og veien tilbake til "vanlig" jakt kan plutselig bli lengre enn man liker. Å derimot frede visse områder eller innføre meget strenge restriksjoner (begrenset jaktid innenfor jakttidsrammen er jo allerede veldig vanlig) vil være fornuftig forvaltning i mine øyne.
  21. Tvillingkalv av hjort...? Det er vel ikke dokumentert, eller...
  22. Fikk lest litt tidligere i tråden og baksiktet er nå fjernet ved å varme det opp til det løsnet. Gikk greit uten å måtte bruke alt for mye varme... Så til det kosmetiske: Har nå et stygt, blankt og litt "bulkete" felt med loddetinn (?) fra området under baksiktet. Hva er beste måten å få fjernet dette og få blånert det på en penest mulig måte. Kan tinnet varmes vekk eller må det pusses med sandpapir, stålull eller hva? Og hva er greieste måten å få blånert området på (Dette vil jo være under fremre del av kikkertsiktet, så ikke veldig synlig men greit å ha det noenlunde pent - spesielt siden riflen ellers ser så godt som ubrukt ut )
  23. Ville vurdert lengre fibersikte, spesielt dersom du har skiftende dominans på øynene. Jeg skyter iallefall bedre med siktet som hindrer venstrøyet i å "lure deg"... Easy hit heter det jeg har og det limes på og sitter som fy. Bare sørg for at det ikke limes helt frem på sikteskinnen, men ca 5 mm fra fremre kant.
  24. Skulle ha fjernet baksiktet på Sakoen. Ikke noen skruer så det er nok loddet eller noe sånt. Noen som har erfaring/vet hvordan man fjerner et slikt baksikte på en mest mulig skånsom måte?
×
×
  • Create New...