Jump to content

HJORTEJAKTA 2011


Hjortetrekk

Recommended Posts

Haha, lasta ned njff lokkeapp nettop. Hjortebrølene der tror jeg har havnet under feil kategori... Ikke sææærli bra nei... Men fikk meg en god latter iallefall:)

 

Veit ikke åssen den høres ut, men den her funker iallefall.....helt til tlf ringer :) En bekjent var ute å prøvde en .mp3 fil han hadde på tlf.

 

 

Hehe.. joda, Jeg har hørt hjort svare på motorsager også. Men det er en forskjell å få dem til å svare til å få dem helt inn. Spennende er det uansett:)))

Slik høres iallefall hjorten ut her i området:) Forskjellen ligger i detaljene. Uansett, sikkert mye som funker ;)

" target="_blank
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 783
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

For oss som kanskje skal prøve oss i måneskinnet senere i uka. Når er det best å være ute, dersom man ikke sitter hele natta, men skal velge mellom tidlig natt, eller nærmere morgenen?

 

Bør man helst velge seg et jorde, eller er det ok også med et hogstfelt med mye feiinger? Spør fordi jeg ikke har så mange dagene å speide i terrenget selv, men er der kun to helger i året. Og onsdag er det fullmåne... :-)

 

Du bør ha en viss kjennskap til terrenget og hvordan dyrene bruker det. Dersom det er et jorde som dyrene bruker om kvelden så sitt der videre utover, noen ganger er de jorder som dyrene bruker seint og mot morgenen, så sitt fra natta og fremover morgenen. Kort sagt er det ikke noen regler, terrengene er individuelle og det letter mye at dere er kjente i terrenget.

 

På myrer/ hogstfelt kan det være aktivitet hele natta, så vær ute når månen skinner/faller best i de aktuelle flatene. :wink: Skitt jakt.

Link to comment
Share on other sites

Nåja.

Det er mangen varianter på forklaringen rundt om bukken oppsøker kolla eller motsatt.

Jeg tror det er flere faktorer som spiller inn her.

På hjorteprogrammet som mork linker til lenger oppe, er filmet i et ommråde som hjorten trekker inn i under brunsten.

Dette gjelder både koller og bukker.

Jeg har like mye tro på at det er slik det foregår en at bukkene oppsøker kollene eller motsatt.

Det som er helt sikkert er at det ikke er koller under brunsten der bukkene er skutt bort.

Det er vel heller ikke mye bukker i ommråder uten koller under brunsten.

Link to comment
Share on other sites

Fikk en kraftig plugg i går på lokkejakt.

Stor over bringa og forholdsvis lang i kroppen.

Holdt på å lokka i 2 timer før den endelig viste seg fram.

Var en voldsom konsert med 3 bukker og eg i midten :)

Utras på 100m etter en 9,3 accubond i maskinrommet.

Det er samme bukken som lurte meg fleire ganger i fjor.

Heilt ok 12 tagger på 125+

Skal få lånt meg ei vekt som tåler den....

Link to comment
Share on other sites

Nei ikke der vi jakter. Dette har skjedd mange ganger og bukkene våre holder til i faste små skoger på dagtid. Reker noe om natta men kommer tilbake. Kollene trekkes fra områdene rundt og ned til vårt vald. 100 % sikkert.

 

Ikke godt å si , men der jeg jakter er det noe lignende og svaret er at vi har mye dyr pga at vi sparer mye store bukker. De andre skytter ut bukkene sine og da kommer alle kollene til oss.

 

Det er bukkene som kommer til kollene og ikke omvendt :D

Link to comment
Share on other sites

Da hadde jeg årets høydare. Hjem fra jobb og hadde allerede planlagt hvor og hvordan. Fikk i meg middag og tok fjellbilen opp skogsveien. Fullmåne og klarvær etter uker med regn og dritvær. Regnet med at dyra stod høyt. Perfekt setting med lite vind. Kom meg oppover myrene ved å følge ei skogrand. Hjortene som kunne stå oppi fjellsidene skulle ikke se meg komme. Kom meg opp i treestanden jeg har ved et spennende hjorteområde. Laget litt mer lyd enn jeg likte da jeg skulle opp furua, men brukte laaang tid, og dermed gikk det tålelig bra. Kl. var 17.30 da jeg satt godt i slåmaskinsetet. Utsikt som ingen kan forstå før man har vært der.

Kl. 18 hørte jeg brøl første gang. Tok fram lokken og svara. Det ble stilt lenge, kanskje 30 min. Nytt brøl. Det var et stykke unna, og med vindretninga ville jeg ikke ned fra treet og gå mot bukken. Bare støkking av slikt. Det begynte å skumre. Men fortsatt var sikten god med de rustrøde myrene som perfekt kontrast til eventuelle dyr. 100 m fra meg er det ei godt brukt badegrop for hjort. Begynte å fryse og skjelve. Hadde gått litt hardt i forhold til klærne jeg hadde på, vart litt svettevåt. Lot skjelveriene komme uten at det skulle sende meg ned igjen. Så, i 19-19.30 tida begynte brølinga å ta seg opp. Svara som best jeg kunne. Hørte at minst en bukk hadde kommet lenger ned og var snart på høyde med meg. Men fortsatt bak en liten fjellrygg. Kanskje 300-500 m unna. Brølinga tok seg opp, og jeg glemte at jeg frøys. Rifla hang på ei grein rett foran meg, 6-7 m oppi furua. Kikkerten scannet av og til området, og jeg hadde fortsatt god kontroll på 150 m. Ikke skuddhold da, men jeg kunne se om dyr kom innenfor denne sonen. Så hørte jeg gryntinga. Dette var plutselig nærmere enn noen gang. Grynta tilbake. Lot bukken ha regien. Flere grynt og nærmere kom de. Så hørte jeg bukken gå i myra. Pluselig såg jeg den. Lys i forhold til bakgrunnen. Kunne være 80-90 m unna. Rifla hang fortsatt på greina. Så lenge jeg ikke laget lyd, ville denne bukken aldri oppdage meg. Den kom fort. Plutselig var den inn på 30-40 m. Rifla klar. Skal jeg ta den fra venstre side av trestammen eller la den komme forbi og ta den på høyre side. Svaret gav seg selv. Bukken var inn på 25 m, og jeg grynta. Den ble nok noe overrasket over at lyden kom fra en tretopp.... Slapp skuddet og bukken deiset i bakken. Lyden av skuddet runga i fjellsidene. Ikke noe demper på fjellrifla. Avventet 5 min mens jeg kontrollerte bukken. Så var det ned fra treet. Ikke like enkelt i mørkret med adrenalin og frysetokter, som da jeg kom. Men jeg datt ikke ned. Bukken fikk ei kule i nakken slik at jeg slapp noe tull. Fin størrelse. Brunstig. Geviret var moderat. Men for å være 6-takker må jeg si vekta var bra. 82 kg. Oppsummert kom pappa opp med atv og vi fikk bukken på låven og slakta den. Kula hadde gått inn rett bak bog. Litt bort i ryggen. Bukken som ble skutt var ikke en av de som brølte mest. Dette var nok en som ikke var stor nok til å leke med de store som hadde koller rundt seg. Helt greit for meg.

 

Har gjort dette før fra samme plass. Og for meg er dette noe av det mest spennende jeg kan oppleve! Ølet smaka ekstra godt i kveld.

Naboen skjøt en 7-8 takker i går kveld på innmark. Skadd ene bakfoten. Fint hold og 92 kg. Dermed har vi igjen en kalv, to fjorkoller og to koller. (Koller blir ikke skutt. Kommer til å plukke en spissbukk og event. ei fjorkolle på kollekortene)

Bukken:

Bilde0448.jpg

Treestanden:

trepost_stor.jpg

 

Rifle/kikkert: Winchester Feath. .308w/ Swarovski 3-10x42.

Kule: Woodleigh 165 grs.

Link to comment
Share on other sites

Var ute en liten tur i går kveld.Måne og rim ,perfekt for hjortejakt.

Kom på plass i tårnet kl :22.30ca.

Satt bare i 20 min før det begynte å brøle i lia,hørte at det var flere dyr ute.

Har aldri prøvd å svare før men tok sjangsen!

Det tok ca 1 min så brøla det like ved og ut av lia kom 3 bukker i full fart.

De ble jaget av den siste som var markant større en de andre.

Alle 3 løp som gal rundt meg i en stor sirkel.

Endelig stoppet den største som jaget i et lite øyeblikk,nok til at jeg fikk sendt i vei et skudd.

Bukken gjik rett ned og endelig smilte Diana til meg :)

 

Skuddavstand 90 meter.

Skutt med min kjære Kimber i 7mm-08 rem.

 

 

2lc0k00.jpg

 

iy1vlt.jpg

 

Dette var prisen jeg måte betale....:):)

 

2d7gcvp.jpg

 

Dette var nr 3 så lang .

Kollene som jeg la inn tidligere veide 55kg og 51kg.

Denne er ikke veid men kommer over 100kg vil jeg tro! Vekta ble 114 kg .

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til alle som har fått skutt hjort! :) Mye artig lesning her.

 

Selv fikk jeg en gammel drøm oppfylt på onsdag. Har lenge ønsket å skyte en flott hjortebukk og endelig lyktes det.

"Kun" 11 takker, men grove og lange stenger og fint utlegg. Holder ihvertfall til medalje, så får vi se hvilken valør :)

 

12102011015b.jpg

 

Her et annet bilde etter koking.

 

bilde.JPG

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som kan fortelle meg snittvekta, slaktet, på hunnkalv og på 1,5 års kolle? Fikk skutt en kolle torsdag natt, og er usikker på hvor gammel den kan være :) Det er første året mitt på hjortejakt, så jeg har ikke noe erfaring med alder på dyra.

Link to comment
Share on other sites

Anders: Ja, det var en fin bukk. Vekt?

 

Minstejenta var syk i dag. Men da ho hadde en blund på sofaen tok jeg storkikkerten og satte meg godt til rette på soverommet. I ei li en god km. unna vet jeg det står dyr på dagtid. Flaks med en gang. I glissen lav bjørkaskog rusla det en bukk. Kom fram i åpent lende og gikk målretta framover. Stoppa og kikka oppover. Dreide så oppover og kom opp til ei kolle. Ho brydde seg lite om bukken. Bukken gikk videre opp 20-30 m og kom opp til ei anna kolle. Ho stod sammen med en kalv. Dyra stod i fjellbjørkeskog, men sola stod av og til på, og det gikk greit å se de med 26x88. Bukken for etter kolla som tok en liten runde. Deretter fortsatte bukken litt lenger opp. Gikk løs på ei bjørk og stod minst fem minutter og "arbeidde" med bjørka. Så tusla den litt til og kom vekk i et lite søkk. Sola gikk vekk, jenta våknet og jeg hadde hatt en topp 30-min økt fra soverommet. Bukken var fin, 100-120 kg. Vanskelig å se størrelse på geviret.

 

Har skutt bukkene våre. Tatt to mellomstore bukker. Gledelig med brøling her. Spørs om det blir ei økt i kveld om månen dukker opp. Skulle hatt ei fjorkolle i denne måneperioden.

Kikkerten som ble brukt:

storkikkert.jpg

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som kan fortelle meg snittvekta, slaktet, på hunnkalv og på 1,5 års kolle? Fikk skutt en kolle torsdag natt, og er usikker på hvor gammel den kan være :) Det er første året mitt på hjortejakt, så jeg har ikke noe erfaring med alder på dyra.

 

Eneste sikre er å sjekke tenner i underkjeven. Bruk vedlagt link til å finne det ut:

http://www.hjortevilt.no/Content/Skjema ... akside.pdf

Link to comment
Share on other sites

Blei en liten 8 tagger bukk for beaglen idag :)

 

2yttbaf.jpg

 

Jeg var like i nærheten da bikkja tok ut, det dro 500 m i en rett strek på peileren langs med fjellsiden før den snudde 180 grader å tok samme strengen rett tilbake der den blei tatt ut. Uttak plassen er alltid en god post :)

 

Anders : Grattis med flott bukk, må få tak i en kronhjort snart jeg også... 2 frie igjen på kvoten enda.

Link to comment
Share on other sites

For oss som kanskje skal prøve oss i måneskinnet senere i uka. Når er det best å være ute, dersom man ikke sitter hele natta, men skal velge mellom tidlig natt, eller nærmere morgenen?

 

Bør man helst velge seg et jorde, eller er det ok også med et hogstfelt med mye feiinger? Spør fordi jeg ikke har så mange dagene å speide i terrenget selv, men er der kun to helger i året. Og onsdag er det fullmåne... :-)

 

Takk til de som svarte. Jeg fant ut av det :D

 

315997_10150331923601687_628476686_8379705_1475257483_n.jpg

Bukken veide 125 kg.

 

320158_10150331924141687_628476686_8379715_796090553_n.jpg

 

307737_10150331923971687_628476686_8379712_468283392_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har vore på jakt sia torsdag. Sitt ein del dyr, men ingen skutt.

 

Men har eit spørsmål til kammerfolket: Var på smygjakt ner liå å kom innpå ein fin 10 tagger. Den gjekk med ryggen til så hadde ikkje mulighet til å få skyte. Det merkelige var at den gjekk saman med ein annan bukk, ein 6 tagger. Er ikkje det litt rart på denne tia av året? Trudde bukkane hata tryne på kvarandre nå om dagane!?

 

Uansett moro å sjå bukkar i området, siden det har vore dårlig med bukk dei siste åra.

Link to comment
Share on other sites

Var på plass i jakttårnet klokka 0650 i morges. Klokka 0715 hørte jeg at trosten varslet bak meg. Jeg snudde meg og fikk se fire dyr på tur inn mot posten. Hind, kalv, unghind og voksen bukk. Til tross for et akutt anfall av dyreskjelven, fikk jeg inn et stjernetreff og bukken falt i skuddet. Med andakt kunne jeg klatre ned av tårnet og betrakte min første kronhjort. Virkelig en opplevelse.

 

i47154980._szw1280h1280_.jpg

 

i47155270._szw1280h1280_.jpg

 

i47155624._szw1280h1280_.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mork,

har ikke hatt den på vekta enda, men skal legge ut et svar når så er gjort. Det eneste jeg kan si nå er at den var ganske så stor. Må ihvertfall være 120-130 kg.

 

Arild: :lol:

 

Grattis, Stian! Moro når det lykkes! Dere har jo noen storbukker på terrenget, så jeg krysser fingrene får at dere får tak på en av dem :)

Link to comment
Share on other sites

Var ute og lytta før jeg skulle legge meg i går kveld. Hørte det brøla litt oppi lia. På med klær og tok med lokkerøret. Gikk inntil skogkanten på ei lita atlege rett bortenfor huset og heiv meg på konserten. Var litt redd for at de andre skulle våkne, men det gikk bra. 30-40 m fra huset....

Vel, det brølte på flere steder. Mulig tre-fire stk. Litt vanskelig å bedømme om de som stod lengst unna var flere. Spørs retninga de står mens de brøler. Syns det var ulidelig spennende. Hadde grei kontroll på de som sto oppi og brølte, men kunne ikke være sikker på om andre bukker var i nærheten. Noe det skulle vise seg at var. Gikk inn og henta lommelykta. Samme plass. Heiv meg på brølinga. Vinden stod fint rett ned mot meg. Etter ei lita stund hørte jeg et dyr som kom gjennom en liten skogtarm. Og med ett var den nedpå veien og inn på den lille atlega jeg satt ved. Kom rolig. Såg den godt i kikkerten. Halv måne. På 25 m stoppa den. Kikke bortover der jeg satt, men fortsatte litt nølende ned mot skogkanten. Ville nedi skogen og få vinden av meg. Det ville ikke jeg skulle skje, så jeg slo på lommelykta (Ledlenser) og bukken stoppa. Stod på stedet hvil og vurderte meg. Jeg brukte kikkerten og fikk bukken helt inn i øyet. Litt usikker på om det var 8 eller 9 takker. Bukken ville videre ned i skogen, men jeg fulgte den med lyset. Det gjorde at den snudde og gikk tre-fire meter opp igjen. Fortsatt innenfor 30 m. Vinden hadde den ikke. Til slutt fikk den nok og dro oppi skogen igjen. Jeg satt der med kribling i magen og i lykkerus over slikt et nærmøte. Bukken var fin, sikkert 90 kg+. Ikke en av de som stod oppi og brøla, for de hørte jeg hele tiden. Bukte et rødt 40 mm kabelrør.

 

Oktober er min beste måned!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror at det er maks brunst nå. Det vil nok være god stemning i lia ei stund til, men når vi nærmer oss november vil det være betraktelig stillere i skogen. Det vil nok variere litt fra plass til plass. Er det koller som er brunstig senere så sier ikke bukkene nei takk da heller.

Link to comment
Share on other sites

Fytti grisen. Jeg skjelver og ler enda.

Slik var det: Som i går. Samme sted, samme tid. Hørte ikke brøling i kveld. Dro noen forsiktige brøl gjennom røret mitt. Hørte ikke noe. Fikk dog svar fra andre siden av fjorden. Venta. Så tok jeg et par forsiktige brøl til. Stille. Så hører jeg gartinga. Og ser med ett et dyr oppunder skogkanten 100 m ovai meg. Den går noen skritt og stopper og ser. Garter igjen. Jeg svarer. Dyret går mot skogranda den kom ned i går. Venta å høre den komme. I stedet hører jeg noe som ligner et lite brøl. Og deretter kommer den målbevisst ned og over veien. Krysser atlega rett mot dit jeg sitter. Har kikkerten på den og lykta klar. Syns den kommer vaggende vel nærme og slår på lykta. Og hvem står der? Samme bukken som i går. Og nå står den! Sitter i sikkert 2 minutter. Titter av og til på den uten kikkert. Anslår den til å stå 15 m fra meg. Trekken perfekt nedover. Bukken har to med antydning til tre i ene toppen. Dårlig stelt. Totalt fire på ene sida. Den andre sida tror jeg manglet både øye og issetakk. Ikke noe særlig i toppen på den sida heller. Men kroppen var fin. Tror ikke jeg tar mye feil om jeg tipper +-90 kg. Ja, bukken står der, jeg sitter der. Han vil nedi skogen. Jeg kremter. Bukken står igjen. Men så skritter han rolig nedi skogen. Jeg reiser meg og følger han med lykta. Han står inni tetta og ser. Jeg finner det lurest å trekke meg tilbake slik at han ikke får trekken av meg. Hører han brøyter seg fram. Jeg går hjem. Syns han har blitt nok lurt nå. Livet er herlig! :D

Link to comment
Share on other sites

Ja, der sier du noe! Skal se det er mulig å få nærkontakt en gang til. Han går sikkert og lukter der jeg satt, så det spørs om han lar seg lure flere ganger. Tror det er dårlige værmeldinger i morra. Men skal lade kameraet og ta det med neste gang.

Link to comment
Share on other sites

Var ute på siste krampetrekning med månen i natt. Månen kjem seint no, og kom ikkje over fjellet før rundt 01.00 i natt. Var forsåvidt lyst nok i siktet, men hadde bestemt meg på forhånd at i såfall kunne ikkje dyra vere lengre unna enn maks 70 meter før ein evt skotsjans. Men som det ofte skjer i år kom ikkje dyra utpå før skyene hadde funne det naturleg å plassere seg foran månen.

 

Og slik vart det utover natta med eit tett skydekke og lett regn i lufta. Bestemte meg derfor for å avslutte i 03.30 tida og sette kursen heimover igjen. Dette var siste tur med denne månen, so får vi sjå om det er igjen dyr på kvota når månen igjen lyser utover i november. Vi har til no skøte 10/15 dyr av kvota og det er framleis nok av dyr i området :smile:

 

Har også igjen dyr på det andre valdet som ligger ut i fjorden. Der blir det ein heilt anna type jaktform i tett krattskog og myrområde. Etter i natt kjenner eg at det skal bli godt å komme seg på "skikkelig jakt" igjen med speiding og ansmyging på dyr som vi finner i kikkerten. Måneskinnsjakta er spennande den også, men kjenner no at det blir bra å bytte jaktform for å få litt variasjon :P

Link to comment
Share on other sites

Hjorten svikter jegerne:

http://www.andalsnes-avis.no/nyheter/article388745.ece

 

Til orientering opererer kommunen med 80 dyr tildelt SHU. I praksis har vi delt ut 65 dyr. Men det var i følge kommunen for lite og økte kvoten vår......Dette er papirdyr som ikke blir utdelt. Vi ser at vi er på vei nedover. Slik sett er forvaltningen på etterskudd. Jeg tror valdet skal være fornøyd om vi nærmer oss 55 dyr. Noe skal gå igjen over vinteren også.....

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest innleggene i denne tråden i høst, tenkte jeg at det står forbausende godt til med hjorten rundt om i landet.

Dette er litt i kontrast med hva vi har opplevd i et av valdene hvor jeg jakter utenfor Bergen.

Her har vi skutt 11 av 35 fellingsløyver, og vi merker en markant nedgang i bestanden.

Vi merket også nedgangen i fjor men vi fikk tilslutt skutt 31 dyr.

Da ble omtrent de dyrene vi så skutt i våres jaktfelt, i motsetting til tidligere år hvor det har hvert mulig å plukke ut rette dyrene.

I år skal vi være heldig om vi klarer å felle 20 dyr i dette valdet før 15 november som er jaktslutt i Hordaland.

Jeg kjenner erfarene og dyktige jegere som tidligere felte 10-15 hjort i gode vald i sogn og fjordane, som i år har hvert inne å jaktet mangen helger uten å felle et eneste dyr.

I et annet vald jeg jakter i fusa kommune har vi skutt 8 av 10 løyver og har tatt litt pause til 1 nov.

Her virker det som det er noenlunde likt med dyr i ommrådet. selv om de store annsamlingene av dyr på innmark ikke er som de var for 4-5 år siden.

Det er med stor spenning jeg venter på fellingsresultatene for denne jaktsesongen. Tiltakene med lang jakttid tror jeg ikke har like stor effekt i de ommrådene som har hatt ordningen i flere år.

Link to comment
Share on other sites

Her har vi skutt 11 av 35 fellingsløyver, og vi merker en markant nedgang i bestanden.

Vi merket også nedgangen i fjor men vi fikk tilslutt skutt 31 dyr.

Da ble omtrent de dyrene vi så skutt i våres jaktfelt, i motsetting til tidligere år hvor det har hvert mulig å plukke ut rette dyrene.

I år skal vi være heldig om vi klarer å felle 20 dyr i dette valdet før 15 november som er jaktslutt i Hordaland.

 

"Som man reder ligger man"

 

Hadde du egentlig forventet en økning med den forvaltning du skiserer der?

Link to comment
Share on other sites

Her har vi skutt 11 av 35 fellingsløyver, og vi merker en markant nedgang i bestanden.

Vi merket også nedgangen i fjor men vi fikk tilslutt skutt 31 dyr.

Da ble omtrent de dyrene vi så skutt i våres jaktfelt, i motsetting til tidligere år hvor det har hvert mulig å plukke ut rette dyrene.

I år skal vi være heldig om vi klarer å felle 20 dyr i dette valdet før 15 november som er jaktslutt i Hordaland.

 

"Som man reder ligger man"

 

Hadde du egentlig forventet en økning med den forvaltning du skiserer der?

 

NEI........

 

GRUNNEN TIL DENNE FORVALTNINGEN ER AT NOEN GARDBRUKERE HAR FORLANGET MER OG MER LØYVER GRUNNET SKADE PÅ INNMARK.

DA VIL ALLE ANDRE GRUNNEIGARE HA LIKE MANGEN LØYVER.

DETTE ER DEN FORVALTNINGEN VI DESVERRE SER MANGEN PLASSER NÅ.

I TILLEGG SKYTES DET REKORD MYE HJORT PÅ ØYENE RUNDT OSS SOMMER OG HØST.

DETTE ER SAMME HJORTESTAMMEN SOM VI JAKTER PÅ.

Link to comment
Share on other sites

I våres "vald" er det rekord lite.

Vi er bare noen i slekta som jakter på onkel sin gård.

Etter MANGE dager med jakt er det bare sett 1 dyr etter første jaktuka 10 - 17 september.

Første uka såg vi 6 dyr, da var det jakt hele helga og noen ettermiddager.

Normalt ser vi rundt 10 + bare første dagen, men i år har det vore skralt med dyr.

 

Forøvrig mitt første år på storviltjakt, er på oppleringsjakt så jeg må drasse rundt på gamlefar i skogen :mrgreen:

har hatt 2 sjanser, eller vore nerme og skutt.

Jeg satt på en høyde 100m fra en bø. Der har jeg oversikt over der hjorten kommer inn på bøen.

Etter ett kvarter med flittig bruk med kikkert såg jeg 2 brune flekker som rørte på seg.

Det var grått og tungt vær å det var på kvelden så det var ikke så gått og se hjortene. Det var ca 500m bort til hogstområdet hvor hjortene beitet.

Etter en tilsniking la jeg meg ner på 100m. det var 2 halvsmå fjorårskalver. Ene dyret hadde gått øver haugen mens det ene stod igjen bak ett tre. venta lit men da dyret kom fri fra treet var det for mørkt.

 

Dagen etter var det i samme område, jaktet meg nerøver en li med blandingskog av bjørk og furu.

Kom over 1 dyr, fjorårskalv sansynelig vis det samme fra dagen før.

Kom bak hjorten som stod i lit nerøverbakke så det var ikke mulighet for skudd.

Huka meg ner for bedre støtte, men det var lit vegitasjon i veien. tok ett skritt til venstre, selfølgelig trødde jeg på en gammal rot.

hjorten heiv hue opp og stilte seg perfekt til med bogen.

Jeg tok rifla rolig opp til skuldra, men akkurat når jeg såg gjennom kikkerten snudde vinden rett mot hjorten som fekk mer eller mindre støt gjennom seg og forsvant øver hauen som en støkt katte :evil:

Slapp meg enda lengre ner hvor det spratt fram 2 hjorter, dette var koller.

De spratt opp på 20m, jeg runda rundt en haug hvor de låg.

Kom så brått på dem og dårlig vind slik at skudsjanse var det langt i fra :roll:

 

Dette var 13 og 14 september, har jaktet kvær helg og noen ettermiddager og det er det eneste jeg har sett. :|

Link to comment
Share on other sites

Med jakt til 23/12 vil nok kurven stupe brattere enn hva godt er. Visst man i tillegg er så ivrig på hokjønnsegmentet som mange er, vil det ikke gå lenge før det blir mange jegertimer pr. observasjon. Noen vil sikkert dit. Jeg vil ikke det. Skal se det litt an enda, men vil nok arbeide for å justere kvoten om resultatet tilsier stor nedgang. Noe som kanskje enkelte vil ta ille opp....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...