Jump to content

johals

Members
  • Posts

    292
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by johals

  1. Noen som vet om det går å lade Garmin Astro 320 viss man setter oppladbare batterier i den?
  2. Takk for godt svar, omtrent som jeg kunne tenke meg Skal uten tvil prøves i høst, først rådyr så hjort.
  3. Hei Ute etter erfaringer med kula, og da spesielt på litt lengre hold. Kaliberet er 6,5x55, har fått de til å gå fint med 47 grs MRP. Også ute etter erfaringer i andre k|aliber. Hvordan vil den fungere ved skudd på 200 m? Det er jo vanligvis ikke aktuelt, men hadde jo vært fint om de faktisk ekspanderte nok også på sånne avstander. Lapua selv oppgir opptil 325m på bl.a. 308 og 6,5x55. Dette høres langt ut synes jeg? Ingen tvil om at naturalisen fungerer med nok hastighet altså, men hvor går grensa mon tro? Bør kunne skyte dyr uten problemer på 150 m. Noen som har tanker om alternativer, en tilsvarende kule som er bedre i lavere hastigheter?
  4. Hei, noen som lader denne? Ev. noen som har fabrikkammo og kan måle COL? Jeg tenker 47-48 grs MRP? Hvor mye hastighet bør man ha for en slik kule i 6,5 for å holde storviltkravet?
  5. Hei Hva er forskjellen på powerframe 3800 og 3810 ? Er den nye større? Og ellers? Når kom den "nye" modellen John
  6. Hei Noen som hvilke rifler som produseres i kal. 17. remington? Og ev. hvem som selger de i norge? Hvilke lyddemper er best til dette kaliberet? Er det godt nok med salongdemper eller bør man investere i noe større? Hilsen John
  7. 5mm flatt bits i drillen bruker jeg, tror ikke det er noe farlig med det.
  8. Takker, de blir muligens levert på politistasjonen i morgen da.
  9. Det kunne vært en idè, viss jeg hadde hatt en bedre oversikt over dem. De fleste er nemlig hjemmeladet, og dermed er det ikke så enkelt å gi de bort
  10. Har en boks med gamle riflepatroner og patroner som vi ikke har rifle til lenger. Sikkert 50-60 stk tilsammen. Hva kan jeg gjøre med dem for å få dem ut av verden? Kan de leveres en plass? Har ikke kulehammer, vil heller ikke begynne med tang..
  11. Er det noen som kan fortelle meg snittvekta, slaktet, på hunnkalv og på 1,5 års kolle? Fikk skutt en kolle torsdag natt, og er usikker på hvor gammel den kan være Det er første året mitt på hjortejakt, så jeg har ikke noe erfaring med alder på dyra.
  12. Hei. Jeg har bare muligheter til bøjakt(med fullmåne). Er det sånn at hjorten trekker ut fra skogen og ned på bøene med en gang det blir mørkt osv ? Kan den beite hele natta eller er den bare nede etter det blir mørkt og før det blir lyst? Hjemme har jeg sett de mest seint på kveldene. Og vil brunsten hindre at de trekker ned for å beite? (noe de vanligvis gjør her hver kveld/natt)
  13. Jeg fikk lokka inn en 5tagger med buttolo'en klokka 07.55 i dag tidlig, og skutt, på ca. 120 m. hold. Skjøt den så og si på samme sted, klokkeslett og dato som da jeg tok fjorårets 6tagger. Gratulerer til alle andre som har skutt bukk og lykke til alle andre bukkejegere.
  14. Oppholdsvær er vel uansett det beste, men er også spent på om bukken vil vise seg i regn, for her har de også meldt noe regn til i morgen tidlig.
  15. Jeg har sett i hvertfall 4 bukker i terrenget, som stort sett er åpne beiter og eng. 2 sekstaggere, en liten spissbukk og en liten bukk til som enten er spiss eller fireetagger. Så det lover bra, får bare håpe de komme ut av skogen 10. og utover . Skal ut i kveld å kikke litt, å legge en slagplan for jakta .
  16. Hvem er "dem" ?? Tollen eller politiet ?
  17. Hei Skal innom Sverige en tur snart, og lurte på hva reglene er for å kjøpe hagle og rifleammunisjon der, å ta det med over grensa, med maksgrense ang. toll osv..? Hva må man eventuelt fremvise ved kjøp, og i tollen? Trenger seriøse svar fra noen som har erfaring eller kan reglene. På forhånd så takker jeg for svar. John
  18. Men et spm. til ang. beveren. Hvor fort vokser den? Hvor lenge bruker den på å bli voksen? Hvor stor er en unge som er født i fjor nå, i forhold til en voksen bever? Vi har nå skutt to hunnbevere i samme hytte, og begge var rundt 15 kg(1m fra haletipp til hake). Vi lurer på om dette kan være fjorårsunger, ev. 2årsunger? Eller er det to familier? John
  19. Hei Viss jeg skyter en bever nå i vinter/vår, kan jeg slenge den i frysen, og la den ligge der til f.eks. sommeren, for å så få den til preparant til utstopping? Altså det er ok å fryse ting som skal utstoppes? Ev. andre ting jeg bør ta hensyn til? John
  20. Ja det vet jeg jo forsåvidt Men spørsmålet var om dette faktisk er nødvendig? Om rifla/hagla vil ta noe skade av det, vil tennmekanismen svekkes? (Ved å la den være spent over lengre tid)
  21. Dette er et spørsmål som har dukket opp når vi har jakta. Må tennstiften(altså spenningen) avspennes når våpenet skal lagres? Er det altså nødvendig og klikke med rifla/hagla etter endt jakt/skyting, for at mekanismen skal holde seg lenge, eller har dette ikke noe å si. Selv har jeg aldri tatt meg bryet med å gjøre dette.
  22. Lurer på en ting angående Astro'n. Fungerer den som en vanlig tur-GPS også?
  23. Lader nesten samme ladning, bare med 45 grs MRP og COL på 74 mm. Presisjon: 11 mm på 100 m(3sk)
  24. Hei Hvordan gjør dere dette? Spesielle måter å gjøre det på, eller er det bare å skrue fra hverandre å pusse?? Det jeg har gjort til nå. På to plasser sitter modulene som spikra i hverandre, selv om jeg har olja i gjengene etter bruk. Hva kan jge gjøre for å få dem opp igjen? Tar også i mot andre tips til demper-puss med en takk John A.
×
×
  • Create New...