Jump to content

kronhjort

Members
  • Posts

    92
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kronhjort's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ka reve fløyte dokke anbefala? dei mest effektive
  2. debuterte med børsa i fjor etter lang tid gåing etter fatteren!!! resultatet vart 11 dyr tilsammen så va godt fornøgd med de! sett mykje dyr i år så dette kan bli spennandes!!!!
  3. http://jaktidalen.blogg.no/" target="_blank
  4. korleis er de og lokke rev når de blåser og regner litt? er de berre å gløyme eller er de sjangs ?
  5. Godagen alle revejegera! lurer på noe ! hvilken fløyte er best nå på vinteren? eller er ikkje de nokke forskjell på ka som er best på vinteren elller sommern? isofall vilken fløyte kan dokke anbeafle!? Det er sett mykje rev i området men ingen har lokka på an så tenkte ej sku prøve og lure den.. Og så var de nokken som sa til meg at no er reven i brunst og det er ikkje lett og lokke på den,, men kva er dokke si erfaring på lokk på på denne tiden av året er?
  6. Ser at det e ikkje berre vi som slit med å få skyte kvota. Har nesten aldri vør so mykje på jakt som vi har vør i år! og sett so lite dyr. vi har vell skøte 6- dyr av 13 og dette er heilt på tryna fra før om åra. Vi har ikkje skøte ei voksa kølle og dette er begrunn av den lave stammen som de he blitt. Fleire gonger i år eg har sett vokne Kølle som har godt ''aleine'' i skogen, Men tanken he aldri vør der at ej skal skyte. Dette begrunn av at svært oftast er kalven med kølla og vist du skyt kølla så kjem nokk ikkje kalven til å klare seg over vinteren vist ikkje du klare og få tak på den da.. pluss at fosteret i kølla også dør. Altso svært ofte når du skyt ei voksa kølle dør ikkje berre 1 dyr men 3! Det er alfor store kvoter og for mange dyr so må vekk.. No på slutten av jakta er det nokk mange som ikkje har skutt kvotane sine. Og no på den siste månen frykter eg for at mange køller kommer til å bli skutt.. Alle sei det er so mykje dyr og sant. Men kan ikkje dei gå i skogen og sjå på korsen det har blitt der da? det veks igjenn over alt og skogen gror berre sammen . Kan ikke hjorten berre beite ned skogen så den held seg open og fin da? Det er også mange grunneigera som syt over at hjorten må skytast og den er et skade dyr for den et opp granskogen deria.! Men ka faen dei skal bruke granskogen til no da? sjå på kor fin den e? Det er mange garbukera som he lagdt ned bruktet sitt og markane er ikkje fine lengre. Men ikkje alle legg dei ned, så når dei som driv he marke som e grønne og fine kjem hjorten dit. dette e no ikkje ratt. så kjem dei kjørandes forbi marka os ser kanskje 40 hjorta og trur det er sann over alt. men de stemmer nokk ikkje og så syt dei sann at hjorten e en fare i trafikken og at vi må skyte den ned så det er mindre som kræsjer bilene sine i hjortene. Kunne ikkje det før en ide om og rydda litt ved vegkaten da?? DEi prøver og få so mykje på hjorten , at det heile tida e hjorten sin feil. Og så sei alle at flotten kjem begrunn av hjorten er der. derfor bir det so mange flotta. Men eg var på svanøya på norsk hjortesenter i sommer og var inn på parken der. Dei he 200 hjorta der og ikkje 1 einaste flott!!! Men med en gang vi kom utafor gjerda såg vi flott.. Så mi meining e at flott hekje nokke med hjort å gjer. Så no må oss skjerpe oss snart. Vist ikkje blir ikkje det hjort igjenn å jakte på.
  7. Hei! faderen he mista sitt sluttstykke! e de nokken som he et sluttestykke til en rem 700 ? eller veit dokke kor dokke fer kjøpt de ?
  8. piggbukk og kalv i dag! 9 dyret for i år!
  9. Kor e dei billigaste plassene du fer kjøpt 308 løp da? he dokke aning ?
  10. hei! He en sauer 202 classic 6,5x55 !! og eg lurte på om går and og berre skifte løp og sette på ?? eller må eg bytte låskasse og får kortere/lenge sluttsykke?? Tenkte eg sku ha en 308 !!
  11. datt en fin 8 tagger på brøling i dag! 95kg! 8dyret for året. og mange fleir skal de bli
  12. Heei. lurer på om nokken har forslag til bra stjernekikkerta? hjorten bruka og stå heilt oppi i fjelle der vi jakter,, og g lurer ofte på kva dyr som står deer. hadde vør kjekkt og sett godt !! prisklasse rundt : 3000 kr! tips takk?
  13. Gratizz rekyl338.. har hørt snakk om i kommuna mi at du er ein svært diktig jeger.. Eg skal prøve og ta kontakt meg deg. har mange spørsmål !
  14. Heei! har en suaer 202 i 6,5x55.. men tenkte til neste år at eg vill prøve å sette på eit nytt løp på den. i 308,, er de noen som veit hva de vill koste ? ka ligg prisen på gjenging på no fortida?
  15. Yeddaaa, då begynne snart jaktaa! He bra truaa på jaktaa i år!! ut i kveld og i morga tidleg..! og komme til og jakte heile helga.. Håpe vi får skudd på nokken dyr!
×
×
  • Create New...