Jump to content

Oppsyn på reinsjakt og regler


Gaggball

Recommended Posts

Selv om han har gjort noe upassende i etikkens og normenes retning, så trenger vi ikke å kalle ham direkte for dust... :winke1:

Det er helt greit å være imot Gaggball i dette, men vi bør være litt "vettuge" selv og ikke angripe han personlig.

Når jeg var på harejakt i helgen så ble det skutt 2 harer, 1 i los og 1 på støkk. Kompisen vommet ut haren i skogen og vi hadde en lang kaffepause og gjorde opp bål. Så tenkte jeg: "Hmm, kanskje det er godt med harelever..."

Jeg gikk bort til vomma, tok med meg levra og stekte den på bålet, og fy flate det var snadder!!! :D

Det var utrolig godt og det er store sjanser for at jeg kommer til å ta vare på levra fra felte dyr heretter. Når jeg skjærer ned rådyr eller elg så tar jeg alltid av så mye kjøtt som det går an på skrotten... Jeg syns det er teit å kaste kjøtt, eller kall det gjerne for mat.

 

Jeg lar heller være og jakte enn å ta livet av et dyr bare for å kaste det, eller eventuelt bare ta vare på et "trofe"

 

Mvh Jeger93

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg er faktisk for trofe jakt (bryr meg ikke om det selv), da trofejakt har sine gode sider (økonomi og bevaring av bestander).

Men man må sørge for at den som ikke ønske rkjøttet lett blir "kvitt" det, ved å betale enda mere penger. :twisted:

Som man skjønner, jeg mener at her er det enda mere å hente for de som ønsker det.

 

Når det gjelder den henvisningen til loven lenger oppe, må jeg si at skal du prosedere på den der, er all jakt å anse som unødig. Med andre ord er tanken lik en bærtur på havet (lite å hente ja).

 

Nei la oss heller oppfordre selgere av trofejakt å påse at slikt ikke skjer / at kjøttet blir brukt, enn å henge oss opp i at noen foretrekker hodet på veggen fremfor kjøtt i fryseren.

Link to comment
Share on other sites

Juridisk så har du ikke gjort noe galt, heller ikke moralsk! Det er kun moralens voktere på kammeret som tror det!

I Rondane sør, KAN oppsynet stenge en ute fra jakt, men det er enda ikke gjort så vidt jeg vet! Var en sak for ett par tre år siden, med masse arvisskriving og intervju med lederen for fjellstyret, han sa at dette var forkastelig,og at jegere som gjorde dette ville bli utestengt! Jegeren i denne saken har nå jaktet hvert år siden. Så om dem virkelig har myndighet/ mulighet til det er jeg usikker på!

 

Synd det var bare en sølv da!!

Jeg hadde ikke tenkt meg om to ganger om jeg hadde hatt en bronse, sølv eller gullbukk i sikte midt i brunsten! Og kjenner jeg meg sjøl rett; en middels bukk hadde også ryki.... :D

Link to comment
Share on other sites

Regler eller ikke, jeg blir på gråten av slik sløsing av en glimrende kjøttressurs!

 

 

Er det ikke sansynlig at det er det dyreste kjøttet med den dårligste kvaliteten, om man først har smakt slikt har man jo full forståelse for at kjøttjegere som skyter slike uten at oppsynet er i nærheten lurer seg unna for å skyte seg dyr med bedre kjøttkvalitet

Link to comment
Share on other sites

2/10, i det minste bedre enn den 1/10 du fikk for trollposten om 15 åringen som skulle kjøpe SKS til praktisk skyting.

 

På en god dag kan vi si 3/10 fordi du klarte å trolle aftenposten også, er tydeligvis tidlig agurktid når forumposter når dagspressen.

Link to comment
Share on other sites

Eller at det finnes jegere i de fleste yrkesgruppene, herunder journalister.

 

Jeg synes egentlig Kammeret som sådan kommer godt ut av dette; det fremgår jo tydelig av artiklen at langt størsteparten av brukerne tok kraftig avstand fra de nevnte ytringene.

Link to comment
Share on other sites

Siden ingen andre enn "Gaggball" i det hele tatt vet om det er ett ørlite snev av sanhet i historien

får man kanskje se på det som en relevant spørsmålsstilling temaet er jo intresangt i seg sjøl det

 

Av de 3 som hittil har uttalt seg er alle 3 enige i at om det ikke ligger spesielle krav i det området der jakten kanskje har foregått er det IKKE juridisk ulovlig å behandle sin egen eiendom på dette viset. Da kommer jo neste problemstilling

 

Dersom den påståtte oppsynsmann prøver å påvirke jegeren på en måte han ikke har hjemmel for i loven så er vel det ett ganske alvorlig brudd

 

Så snakker man om skikk og bruk, her i nabolaget er det ett overveldende flertall som finner frem fillerya, vrir endetarmen til himmels og kommer med noen snedige fraser en 4-5 gang i døgnet skal alle følge den væremåten siden en majoritet av beboerne gjør det?

Link to comment
Share on other sites

Å slippe til på jakt etter villrein i Norge krever at en kjenner til en del grunnleggende koder og hva jakt EGENTLIG handler om. Å skyte dyr og steine ned kjøttet er en hån mot alt som jaktkulturen i Norden står for. Flere steder i landet er det fremdeles ikke innpass for å kjøpe seg jaktrett, det er loddtrekning og kvoter for utenbygdboende. Det er en fin ordning. Jeg vet bare det, at om en kjøpe-jeger med Finansavisen på innerlomma, i allmenningsfjellet hadde latt det komme til kjenne for lokale jegere at han hadde lagt igjen skrotten til en storbukk til åtsel. Så hadde det sett ganske svart ut for vedkommende. Langt til folk og alt det der.

Link to comment
Share on other sites

Dersom den påståtte oppsynsmann prøver å påvirke jegeren på en måte han ikke har hjemmel for i loven så er vel det ett ganske alvorlig brudd

 

Det er ikke ulovlig å prøve og overtale noen til å ta til fornuften. Eller ganske alvorlig brudd, hva du enn mener med det.

 

Skjønner ikke hvor du vil hen. Hvis denne gaggball juger på seg ting er han en dust. Hvis det er sant er han en dust. Det eneste rette han har gjort er å skrive om det, for da er det mulig for forvaltningen å lage regler som fjerner sånne svin fra jakta.

 

Dessuten, å prøve og så tvil om sannhetsgehalten rundt det denne brukeren skriver er forkastelig. Troll meg her og troll meg der. Uansett er han er vederstyggelighet.

Link to comment
Share on other sites

Helt forkastelig oppførsel synes jeg.

Som tatt ut av læreboken for hvordan gjøre jegere upopulære og en utmerket strategi for å stoppe all jakt som den drives i dag.

Om dette hadde vært holdningen til alle jegere hadde jakt vært forbudt og nødvendig forvaltning overtatt av statlige jaktlag.

Godt jobbet!!

Link to comment
Share on other sites

Når jeg leser hva Puzzaque skriver må jeg le litt mer enn vanlig av enkeltes dumskap, for tror ikke helt han ser den logiske bristen i resonnementet sitt med slike slektstrær som telefonstolper...?:

 

Den beskrivelsen må vel passe bedre inn i nabolaget ditt enn ute i provinsen, med tanke på alle søskenbarnekteskapene man finner hos de? :lol:

 

Nei, Jo Gjende, det hadde ikke kostet meg heller noe å lære slike folk om skikk og bruk om jeg skulle ramlet over slikt i fjellet..

 

At slikt misbruk av ressurser skaper skarpe reaksjoner hos jegerstanden er et sunnhetstegn!!

Link to comment
Share on other sites

:evil::evil::evil:

I år var det fjerde året på rad jeg har søkt om kort på villrein......nok en gang var det selvsagt avslag :trist:

 

Derfor er der skikkelig surt å lese at slikt skjer i et land som i alle de år har hatt, å la oss håpe fortsetter å ha, en god jakt og jegerkultur.

 

Jeg vil søke på nytt 1 mai neste år og håper da det endelig er min tur til å være heldig. Og når det er sagt, er det i all hovedsak kalv jeg vil ha :D

 

Håper dette blir et engangs tilfellet og at oppsyn og nemd setter alle kluter til for å få bukt med slik ressurs sløsing.

Link to comment
Share on other sites

Regler eller ikke, jeg blir på gråten av slik sløsing av en glimrende kjøttressurs!

Smaken er heldigvis forskjellig, jeg liker det ikke så for meg er det ikke sløsing.

 

 

Jeg vil søke på nytt 1 mai neste år og håper da det endelig er min tur til å være heldig. Og når det er sagt, er det i all hovedsak kalv jeg vil ha :D

Kalv? Kan få mine billig neste år, når jeg har raset fra meg :mrgreen:

Brukte ikke bukkekort iår, og kommer helt sikkert ikke til å bruke de i 2012 heller

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...