Jump to content

bhdokk

Members
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bhdokk

  1. Knivblad med "mønster", er det brukskniver? Når man sliper disse, vil ikke det bli stygt? Jeg sliper på stein, og ser for meg at et blad med mønster vil ødelegges, tar jeg helyt fei?? Forøvrig så står jeg med lua i hånda, og bukker!! Fantastiske kniver, rett og slett fantastisk!!! Har en sviger far, som tok andreplassen på Stav... Han har lagd min brukskniv.. 3 året jeg har den, blir bare mer og mer glad i kniven min, brukes tiil alt, flåing vomming, lage tennved. En kniv som faktisk passer i "bjønn-nævan" min...
  2. Manglende jaktlyst!! Mye tid og trening i en god løshund?? En god løshund skal vite hva den skal gjøre så fort den kommer i elg! Så trening skal ikke være nødvendig hvis hunden har nok jaktlyst!
  3. Trent som bandhund.... Stakkars jamte!! Slipp hunden din du, se hunden din i sitt rette element!
  4. Hei Jeg er på utkikk etter en bjønnnhund det er skutt bjønn for! Ikke nok å si at hunden loser bjønn, det må være skutt bjønn for den! Jeg kan tilby 11 dagers gratis bjønnjakt, mat inkludert! I Hotings Kommun!!
  5. At han begynte halte fgor 2,5 uke siden betyr ikke at det er pga HD... Han kan ha strekt seg, slått seg, u name it! Så klart kan det være det, men umulig å vite. Jeg har sett elghunder som har jagd til de er 10 år gamle med E grad HD, uten å ha hatt ei plage hele livet, så klart dette varierer fra individ til individ, men synes ikke du skal få dommedagstanker av den grunn. Og disse fortilskuddene pga HD/ leddfeil, er vel stort sett lagd av den enkle grunn, at noen skal tjene mer penger på folk som vil gjøre alt for sine hunder! Jeg hadde villet hvile han til han er haltefri, og så begynt på igjen og latt hunden leve ett normalt aktivt liv, og la den få jage så mye den vil.
  6. registreringsnummer på jamtene det gjelder?? kan dere oppgi det?? Jeg tipper at vi finner en spesiell hund i begge stamtavlene... uten at jeg skal nevne navn enda!!
  7. bhdokk

    Elgjakta 2012!

    Terreng 1: 4 dyr, 1 okse, 1 ku, 2 ungdyr/kalv Terreng 2: 6 Dyr 1 Okse, 1 ku, 4 ungdyr/ kalv Terreng 3: 7 Dyr 1 Okse, 1 piggokse, 1 kvige, 4 kalv Forhåpentligvis terreng 4, så man har jakt fra 25 sept, ellers er det jo bare å sitte og bite negler.... Finnes det noe verre enn å vente på jaktstart frra 25 sept til 5 okt?? Nei, tror ikke det altså!!! : 12 dyr: 2 Okser, 2 kyr, 8 ungdyr/ kalv Joda, skal da få brukt bikkjene i år også...
  8. Ta kontakt med Norsk sau og geit. De har standarderstatninger for sau, denne prisen henger ikke på greip! For 2 år siden var prisen 1150 for søyer og 1000 for lam, mener jeg å huske! Hvertfall ikke noe mer! Dette er noe som innboforsikringen din dekker, men du har sikkert en høyere egenandel enn 6-7000.... Det er heller ikke automatikk i at en hund som har revet sau blir avlivet, ikke en gang ved anmeldelse er det noen automatikk i det!
  9. Slaktar; Har du, vet du om noe bra kull nå? Gjerne unghund, tik...
  10. Så når ting ikke funker for DEG, er alt bare tull Nei, men da man har prøvd 7 forskjellige hunder på dette, så har man vel en viss erfaring, og derfor kan man kanskje uttale seg om sine meninger?? Selv i kammerherrenes moralske høyborg.... femismiletegn, femismiletegn, femismiletegn......
  11. Hele opplegget med aversjonsdressur av hund på sau, er laget så NJFF, kan tjene enda noen kroner! Bare tull hele greia! Jeg har hatt 2 NEG og 5 Jamter, som alle har vært sauerene i innhegning, men som jager sau ved første anledninge utenfor gjerdet! Nå har ikke alle revet sau, men 1 NEG og 2 jamter har revet sau, og begge har vært "sauerene"! Eneste instruktørene og lokalforeningene i NJFF som har utbytte av dette. Ingen hunder, selv om dem er strømmet aldri så mye, er sauerene! Mine jager hvertfall sau, så fort dem er utenfor hegnet! Inne i hegnet, så står dem ved siden av meg og ser på sauen... Jeg jakter noen ganger i offentlig regi, og er derfro avhengig av bevis på mine! Ellers hadde jeg aldri i verden kasta bort penger på dette!
  12. Jaktdalen: Batteriet på Drift HD170, holder 4 timer. det største. Jeg har 16 MB minnekort, da går batteriet svart før kortet!
  13. Har du ei mappe på minnekortet som heter: Garmin?? Er det 220 eller 320? Hvis skjermen er svart, så høres det ut som det ikke er noe kart der! Hvilket tall står det nederst i venstre hjørne??
  14. Alle heter vel: kom til helvete hit for faen.... Etter noen timer i skogen på leting!!
  15. Gråhund: Jo i Finland er det jaktmessig mye mye bedre! Det finnes jo tisper som har gitt 80-90% premierte avkom første leveår for valpene! Rusmosan Kamu som har 250 avkom snart, har jo over 70% premierte avkom etter seg! Det er helt sinnsykt bra, og en målbevisst avel gjennom flere år, kan gi slike resultater! Ja det var en gråhund som vant NM i fjor, men hva sier Seigerud sjøl? Han sier jo også at avelen i Norge er på feil vei! Ref: Artikkel i Alt om jakt og vapen i år... Jämthundoppdretterne i Norge er på vei til å få til bra jakthunder! Vi har tatt dette på alvor, og de fleste seriøse oppdrettere nekter å parre bandpremierte tisper, da det er å slyte seg sjøl i foten. Hvordan kan man vite at ei bandpremiert tispe har bra søk?? Du sier at jakt er det viktigeste, men at vi ikke må glemme eksteriør! Eksteriør kan vi rette på i løpet av 2 generasjoner, mens manglende jaktlsyt vil vi bruke 5-6 generasjoner for å få rettet på!! da det gjelder sykdom, så er det for meg ett totalt ubetydeløig problem! Jukka Immonen sier i sin artikkel at av 100 valper blir kanskje 1 eller 2 tatt bort pga sykdom, mens ca 30 blir tatt bort pga manglende jaktlyst, dette tallet burde vært atskillig høyere mener han... HD hysteriet i Norge/ Sverige er jo helt vilt! hvor mange hunder blir tatt bort pga HD?? INGNE! Ikke en hund, en hund med D/ E hofter kan fint jakte til den er 8-10 år uten at det har noe å si! Vi blir heller ikke kvitt dette på noe vis, da det virker som det dukker opp i vilkårlige kull og på vilkårlige hunder! Det er kanskje noen som tjener gode penger på HD avlesning??
  16. Tja!! Jeg tror nå på teorien at dem som har bikkjer dem vet tar en første premie kommer på prøve jeg da! Men så klart det står noen gode bikkjer som ikke kommer seg på prøve, men sett i avlsammenheng, kan vi ikke regne disse som gode, så lenge de ikke har bevist noe på prøver! Det er eneste verktøyet vi har for å plukke ut avlsdyr!! En annen ting Jukka Immonen sier i sin artikkel, er at de beste avlsdyrene ikke nødvendigvis er de beste jakthundene, til det er de som regel for selvstendige, de har for stort søk, for mye påheng og for lange lostider! En annen ting jeg synes er skremmende da, er at på NEKF sine sider, så ligger det ikke ute statistikk på hvor mange premierte hunder det ble på jaktprøver i fjor, men utstillingsresultater, det ligger der!! Det er da jakthunder vi skal ha!!! Ikke showdogs.... Skremmende! Under fjorårets eidsskogprøve, var det etter dag en 5 hunder som sto i skogen etter middag! 2 jamt 2 grå og en kareler, dag 2, kun 1 hund! Karelertispa! Har valp etter ho jeg nå!!
  17. Det skulle stå max 20%! Og det var av antall fødte valper 2010. Husker ikke helt hvor jeg fant statistikken, og på dogweb er det jo umulig å finne fram til noe som helst! Men det er jo bare å sette seg ned å telle det! Tror tallet var 17% jeg.... Så dårlig stelt er elghundavelen i Norge!
  18. Lettere å bruke hersketeknikker enn å komme med gode argument ja.... Så det er helt greit at du ikke vil diskutere!!!
  19. Vi må bruke jaktidiotene i avel, da vil noen si; at er vi tjent med hunder som jager døgnet rundt! Jaktidioter avler ikke jaktidioter, er vi heldige, kanskje det blir en eller to idioter i de beste kullene, mens resten av hundene blir dugelige jaktbikkjer. Forhåpentligvis hvertfall! Mange oppdrettere i Finland ligger nå på en premiering over 80% første leveår av valpene!! Så JA, jeg har faktisk mulighet til å uttale meg så bastant! Det blir også avlet på mange treningsprodukter som jeg vil kalle dem! Hunder som ikke klarer gå til 1 premie som 3 åring, og champion som 4 åring. fremmer dette avelen?? da vi VET at jaktlyst er medfødt, og tidlig jakt avler tidlig jakt( noe som igjen er en indikasjon på god jaktlyst) Nei, dette fremmer absolutt ingen rase! Anbefaler alle å lese artiklene som Jukka Immonen, Per Sollihagen og Seigerud sine artikler, publisert i kjente svenske: Alt om jakt og vapen.
  20. Uvanlig er det ikke nei, men det har vel å gjøre med avelen på dritthunder i flere år i elghundmiljøet som kan for, ikke jeg.... Medfødte egenskaper for en elghund er: Påhengelighet, bra søk og godt mål. Påheng og godt søk er indikasjoner på jaktlyst.... verre er det ikke! En hund på ett år som mangler disse egenskapene, mangler også jaktlyst til å bli en topphund, men som jeg sier kan han bli en dugendes hund for eieren! Markedet for NEG tar jo imot absolutt alt som blir avlet fram, så alt av drittbikkjer kommer i avelen! ( dette er generelt, og har ingenting mde denne hunden å gjøre) Beste gråhund i SM i år var på 4 plass.... Skremmende. dette har vel med det at Norske/ Svenske oppdrettere har avlet på samarbeid og lydighet i mange generasjoner, noe som i følge en meget dyktig hundemann i Finland ( Jukka Immonen) er indikasjoner på manglende jaktlyst. Han har sjekket tusenvis av hunder og oppdrettere, så han har kanskje mer slagkraft enn graahund, som har 1- en- kompis som driver oppdrett?? Max 10% av NEG blir i dag premiert på jaktprøve, det betyr at 90% av valpekjøpere ikke får det de betaler for, hvilken annen bransje hadde vi forbrukere godtatt dette?? hadde vi kjøpt ett bilmerke der vi vet at 90% av bilene ikke virker?? Se på Finland, se hvor mange hunder der som blir premiert i 9-10 mnds alder og da blir satt i avel, da får man framgang på en rase da, ikke slik vi gjør det her, men vi skal være så jævlig gode at vi hardratt nisselua helt ned til haka og har totalt mistet synet for omverdenen! Ser man tilbake i de finske linjene er det de samme hundene som går igjen, som i norge. men vi i Norge ligger jo mange lysår etter i avelen?? Hvorfor?? kan det ha sammenheng med at finnene avler på jaktlyst og ikke eksteriør, samarbeid og lydighet??
  21. Jaktlyst er arvelig ja, men det er jo ikke alle i kullet som får like mye! Og min mening slik du besrkiver hunden, er at den har for lite til å bli en topphund! Men for all del, han kan jo bli en dugandes hund for det! Jaktlyst er medfødt, det er ikke noe som kommer. Det at han går ut et par hundre meter, og driver der å roter, er etter min erfaring brist på jaktlyst! Desverre! Jeg prøver absolutt ikke snakke dritt om hunden din, jeg bare sier hva min erfaring er!
  22. Jeg synes dette er for dårlig av en hund på 1 år! Dem skal ha bra søk da dem er ett år! 15-20 minutt! At han gir seg ved en elv 2 km ute, er ikke dårlig, det lærer han seg! Synes også at 1,5 time los i ett års alder er for lite... Alt for lite! Han er nok, uten å være for bastant, middels/ mindre bra hund, med middels til under middles jaktlyst! Han kan jo bli bedre til neste år, men antagelig ikke!
  23. Juridisk så har du ikke gjort noe galt, heller ikke moralsk! Det er kun moralens voktere på kammeret som tror det! I Rondane sør, KAN oppsynet stenge en ute fra jakt, men det er enda ikke gjort så vidt jeg vet! Var en sak for ett par tre år siden, med masse arvisskriving og intervju med lederen for fjellstyret, han sa at dette var forkastelig,og at jegere som gjorde dette ville bli utestengt! Jegeren i denne saken har nå jaktet hvert år siden. Så om dem virkelig har myndighet/ mulighet til det er jeg usikker på! Synd det var bare en sølv da!! Jeg hadde ikke tenkt meg om to ganger om jeg hadde hatt en bronse, sølv eller gullbukk i sikte midt i brunsten! Og kjenner jeg meg sjøl rett; en middels bukk hadde også ryki....
×
×
  • Create New...